Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

19 minutes ago, DON_CHEFO said:

Някой спомена, че града се превръща в гето с тия блокове и е прав. Сганта винаги е наблъскана в огромни блокове на малко място. (моля без асоциации с апартаментите около Сентръл Парк). Аз като грандоман искам да живея в два замъка слети в едно (ясно е, че няма да стане). 

Има. Такива имоти се предлагат в Италия на цената на двустаен в Каменица или Смирненски. Съвсем сериозно.

Последно гледах имение от 1930-та на 3 етажа с 3 спални и градина в Тоскана за 350 000 евро.

На цената на 140 квадрата апартамент старо строителство в Мараша.

image.png

По-евтино от ето това:

image.pngimage.png

52 квадрата апартамент на груб строеж за 144 000 евро. :D Почти 3000 евро на квадрат, при положение че го е купувал на 1000-1300 докато се е строял и освен да подпише сделката, не си е мръднал пръста.

Edited by w00x

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

7 hours ago, evropata said:

Хубавото за момента е, че се чува, че имат проблеми с продажбите и втората част на проекта - от кръговото до кръстовището с Общината ще се забави....

Все пак дебилите са краен брой, а там трябва да си истински дебил за да купиш нещо.

3 hours ago, w00x said:

Има. Такива имоти се предлагат в Италия на цената на двустаен в Каменица или Смирненски. Съвсем сериозно.

Това е ясно - цените на които се продава в Пловдив са около и над два пъти себестойност.

А СЕБЕСТОЙНОСТТА е огромна , защото се строи от предприемчиви схемаджии.
При тяхното лошо качество себестойността би трябвало да е около 20 до  30 % по-ниска ако се строеше от професионалисти.

Edited by dubo

15 hours ago, w00x said:

Еха :) Има доста по-добри къщи (били и кич) на тази цена по покрайнините на Пловдив :D  Къща  продажба, 220кв.м, 450.000€ - Беломорски | Indomio.bg

Или нещо по-яко :D Къща  продажба, 291кв.м, 459.000€ - Център | Indomio.bg

За тази втората на мен трябва да ми дадат 459К евро за да вляза да живея там. На буквално НАЙ-мръсното и шумно място в Пловдив с целя трафик под пътната ми врата и с тия скали, надвиснали над главата ми, просто красота :lol:  

Наистина само тотален дебил би погребал 1 милион в това...

Едит: само като се замисля, че края на 2019-та купихем къща с декар двор, която е на около 35минути от центъра на Пловдив, за 16 000лв. Чак звучи нереално. Вярно, трябваха още около 30К за да я вкараме в нормален за живеене вид със всичко необходимо, но пак, в сравнение с цените през 2023 звучи като виц. Към днешна дата в Пловдив си идваме само по необходимост. 

Това го казвам във връзка с горната дискусия за "развитието" на Пловдив- не мога да разбера защитниците на това, в което се превръща града. Кореняк-пловдивчанин съм и за 35+ години съзнателен живот в града НИКОГА не съм говиждал по-мизерен, по-мръсен и по-зле изглеждащ отколкото в момента. И съвсем нямам предвид ремонтите и разкопаните улици- имам предвид цялостния облик на града. Като изключим главната, центъра и още 2-3 локации, всичко друго е дроб- разорани и неокосени градини и междублокови пространства, изкъртени тротоари, преливащи кофи за боклук, търкалящи се навсякъде боклуци, коритото на Марица заприличало на Жунгла някаква, прах, мръсотия, мизерия, бездомни кучета и котки на глутници, лайна навсякъде. Това е града в момента. Презастрояването също, то е последната капка в морето. На тия, на които им харесва очевидно не живеят постоянно тук. 

Честно казано и аз никога не съм си и помислял, че някога ще се изнеса от Пловдив и ще изпитам облекчение от това, но ето че се случи. Живял съм и в други градове в България за дълги периоди, живял съм и в чужбина за почти 1 година, пътувал съм на много места,  но винаги съм се връщал с удоволствие и нетърпение в родния Пловдив. Вече не е така.

За тая втората забрави друго - лятото и античния театър. Почти всяка вечер ще имаш изпълнение на живо докато си полегнал на диванчето. :D В началото сигурно ще е гот, ама като стане постоянно, едва ли е толкова кеф.

Иначе днес си зареждам на Цариградско в София на Лукоил, платих си и излизам към колата. По пътя гледам някой, абе познат ми е. Сядам в колата и видях Ауди РВ и се сетих, че туй бил @kotora. Поздрави.:rolleyes:

13 minutes ago, Antares said:

И не ползваш телефона си за GPS в планината ;) И не си сортираш снимките след като си снимал. И нямаш против по дефолт да снимаш гифове с абсурден файлов формат. И не държиш да имаш custom ringtones.

Стига бе, верно ли това нещо все още няма custom ringtones в края на 2023-та? :Facepalm: :lol:

52 minutes ago, Antares said:

И не ползваш телефона си за GPS в планината ;) И не си сортираш снимките след като си снимал. И нямаш против по дефолт да снимаш гифове с абсурден файлов формат. И не държиш да имаш custom ringtones.

Ами, не съм ползвал офлайн GPS в планината на iOS, но виждам, че има доста алтернативи, които предлагат офлайн трекове. Ти веротно просто търсиш някоя, която да поддържа картите на BGMountains и не намираш? Orux Maps е уникално неинтуитивна и тромава програма, и хубаво, че не се налага да я гледам постоянно, а само като загубя пътеката. 

Какъв проблем имаш със сортирането? Аз си ползвам Google Photos навсякъде и галерията ми е еднаква. 

За Live снимките има отделен бутон в главния набор с бутони на камерата. :D Ти пък хептен искаш да ти е направено всичко по твой вкус от самото начало... На моя Андроид също са ми включени по подразбиране live снимките, между другото.

А custom ringtones са ненужно трудна, но не невъзможна задача.

Ама то няма смисъл да обсъждаме в крайна сметка. Ти си си ползвал, не ти е харесало, взел си вече нов телефон. Надали ще се юрнеш обратно към Айфона след тази информация горе...

4 hours ago, w00x said:

За Live снимките има отделен бутон в главния набор с бутони на камерата...

Да и който при всяко отваряне на приложението е активен. И трябва да заровиш като прасе в тикви за да го изключиш. След връщането ми от Италия ми се наложи да напиша няколко скрипта, за да мога да конвертирам всичките "live" "снимки" в jpeg. И да разчисти всичките .AAE файлове. И оригиналната снимка, защото защо да не пазим и двете...

5 hours ago, Godfather said:

Стига бе, верно ли това нещо все още няма custom ringtones в края на 2023-та? :Facepalm: :lol:

Има бе, как да няма. Качваш mp3-ката (през iTunes, because fuck you), отваряш я в garage band, от там минаваш през 33 менюта, изрязваш я за да не е по-дълга от 30 секунди, иначе не и накрая си готов.
Или отваряш на PC-то с Audacity (или друга сходна), експортираш я като .m4a, смянаш разширението на .m4c, сипваш ги в iTunes и си щастлив притежател на custom ringtone :censored2:

1 hour ago, Mockingbird said:

Чакай, не че ги защитавам, щото са си голЕма дъска, ама това с live снимките и файл формата се отстранява/променя с чукването на два бутона в менюто.

Аз не ги нападам, че някой да ги защитава. Аз изброявам нещата, които на мен ми дойдоха в повече и поисках смяна.
Телефоните са чудесна изработка, доста добре оптимизирана OS и приложения, върви бързо, батерията кара дълго, но накрая като претеглих плюсовете срещу минусите реших, че стига толкоз.

Edited by Antares

16 hours ago, Antares said:

За мен лично iOS е писана за технически инвалиди или хора, които обичат друг да им казва какво и как да правят. Аз лично така и не можах да свикна с концепцията, че друг ще ми казва как да ползвам своето устройство.

А, добър ден. Според мен даже прекалено много се мъчи с тази ябълка. Честито завръщане в бащината къща! :thumbsup:

Аз скоро ще подменям моя и за момента не съм се спрял на конкретна марка/модел, но леко клоня към Poco.

8 minutes ago, Sothbiss said:

Аз скоро ще подменям моя и за момента не съм се спрял на конкретна марка/модел, но леко клоня към Poco.

Понеже на мен топ приоритет ми беше камерата, до последно се чудих между този и Pixel 7-цата. Пиксела загуби основно заради размерите си... 
Сасмунг явно най накрая са разбрали, че не всеки иска да ползва врата от хладилник за телефон и са почнали да правят и такива с по-нормални размери. Като това беше и основния фактор да взема ябълкофона...

Точно заради камерата мислих да пробвам и аз тея ябълки, че снимките, които съм виждал много ми харесват, ама като чета тея драми с прехвърлянето няма да е. На ден се прехвърлят поне 50-100 снимки на настолни, ако е така жена ми ще ме изгони от нас. Хайде викам за снимките ще прежаля цената, ама като не е про макс версия на мен дисплея ми е малък. Свикнал съм с 6.7"  и за мен това ми е най-добре. За макс много излизам от бюджета та тотално слагам хикса.

Хайде заради камерата, ще гледам Самсунг, то пак добре ама трябва да е S23 Ultra. Та май пак ще се спра на краен вариант Poco F5 или Poco F5 Pro.

Заради камерата щях да се прежаля за ябълка, ама като трябва да правя компромис и с други работи, така или иначе ще го направя. Единствено дисплея не мога да прежаля, щото за мен размера е от значение. Та за това най-вероятно ще си взема Poco щом така или иначе трябва компромис и най-вече бърз трансфер на снимките, без хиляда опции, галимации и прочие. 

Ако не искаш да правиш тези компромиси с айфона и все пак да вземеш телефон с хубава камера, по-скоро гледай Самсунг, Пиксел, високите модели на Шиоми. Погледни и Nothing, защото не съм гледал там как са им камерите.

Общо взето, това са ти вариантите. Ако не ти се дават пари, трябва да се примириш с по-смотаната камера на по-евтините модели/марки.

16 hours ago, Antares said:

Не че не съм съгласен с всичко, което каза обаче.. Кой ползва мелодия за телефона си изобщо. Аз не знам къде са ми стандартните мелодии. 10 години телефона е на вибрация само :D

10 hours ago, Antares said:

Има бе, как да няма. Качваш mp3-ката (през iTunes, because fuck you), отваряш я в garage band, от там минаваш през 33 менюта, изрязваш я за да не е по-дълга от 30 секунди, иначе не и накрая си готов.
Или отваряш на PC-то с Audacity (или друга сходна), експортираш я като .m4a, смянаш разширението на .m4c, сипваш ги в iTunes и си щастлив притежател на custom ringtone :censored2:

Това ми прилича на онова монашеско братство от Средновековието, чиито последователи се самобичуват, за да намерят пътя към Истината. :lol: :rofl:

Аз кат технически неграмотен, може  ли някой да ми обясни тази  драма със снимките? 
Снимам с въйфоня, пускам компютъра и снимката е там в Icloud . Свалям, шервам, препращам…. Кое пропускам? 

Transfer photos from an iPhone to your PC.

1. First, connect your iPhone to a PC with a USB cable that can transfer files.

2. Turn your phone on and unlock it. Your PC can’t find the device if the device is locked.

3. On your PC, select the Start button and then select Photos to open the Photos app.

4. Select Import > From a USB device, then follow the instructions. You can pick the items you want to import and select where to save them. Allow a few moments for detection and transfer.

3 стъпки идентични с тези на Андроид. Вие сте станали големи лигльовци бе... :D

1 hour ago, kotora said:

Малко гигабайти са. На гугъл са 100гб за същите пари :) 

iCloud и google drive ми показват 6 кинта на месец за 200гб. Кое им е различното?

Edited by mIRCata

Подозирам, че са професионални изкривявания от сисадминските ми години, но облаци ползвам само ако трябва да пратя на някого по-голям файл. Да си складирам снимките там - не, благодаря.

И аз така си виках преди години, но след като си хванах диска пред умиране и 6 часа мъчихме с Любо да изкопираме снимките на неговия диск си промених мнението. От 2007 имам неща. Снимки, клипове. Сега са 180 гб вече покрай честото снимане на децата и с телефон винаги под ръка. И то защото тези от фотоапарата ги правя на 25% от оригиналната резолюция. Сега ги имам на компа, външен диск и облачно. Направил съм си отделен акаунт споделен в семейството и там ги качвам, а всички ги гледаме.