Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

Галине, ти не знаеш ли, че Путин и всички русороби са виновни, че са ни скъпи и калпави ресторантите и на изтънченият гастроном Ганя няма угодия...

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

3 hours ago, gado said:

:wtf:

Няма нищо общо с това което говоря. Къде съм ти обсъждал твоята работа? Обсъждах ресторантьорите в Бг. Явно си повече писател отколкото читател.

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Цените са в небето навсякъде... Една овчарска салата при мен е 12 ли беше кинта без ддс. Една малка бира е 6, 7 долара без ддс. 

В града е само за богати - ебах тия цени аз. 

Стандартни цени на доста места от Европа от години. Спомням си как 2017-та плащах по 9 евро за голяма бира във Франция... В Нидерландия в момента си е по толкова в ресторантите. Това е за вайс. Иначе има и някакви светли но под 5-6 евро не мога да се сетя да съм виждал.

2 hours ago, DON_CHEFO said:

Цените са в небето навсякъде... Една овчарска салата при мен е 12 ли беше кинта без ддс. Една малка бира е 6, 7 долара без ддс. 

В града е само за богати - ебах тия цени аз. 

Но пък бензина ви е евтин:)))

За евтина и хубава бира- ела в Прага:))))

Но да, не сте сами в тези цени

Като чета дискусията, имам чувството че нещата се получават сравнително естествено. Едни оцеляват, други изчезват и се сменят през няколко месецс. Което е добре. 

Личното ми мнение е, че има място за всякакви заведения, стига да успеят да си привлекат клиентела, за което си трябва и качество. Тогава можеш да имаш клиенти и без да си на най-оборотните места.

21 minutes ago, ARPAnet said:

Личното ми мнение е, че има място за всякакви заведения, стига да успеят да си привлекат клиентела, за което си трябва и качество. Тогава можеш да имаш клиенти и без да си на най-оборотните места.

+1

Мога да дам и доста примери, но са извън България...

edit:

Сетих се и за такива в България.

2 hours ago, vinyl_master said:

Галине, ти не знаеш ли, че Путин и всички русороби са виновни, че са ни скъпи и калпави ресторантите и на изтънченият гастроном Ганя няма угодия...

Как пък реши да намесиш Путин в цялата дискусия с ресторантите?!?!? Къде го чукаш, къде се пука.

5 hours ago, netrootbg said:

:wtf:

Няма нищо общо с това което говоря. Къде съм ти обсъждал твоята работа? Обсъждах ресторантьорите в Бг. Явно си повече писател отколкото читател.

Стандартни цени на доста места от Европа от години. Спомням си как 2017-та плащах по 9 евро за голяма бира във Франция... В Нидерландия в момента си е по толкова в ресторантите. Това е за вайс. Иначе има и някакви светли но под 5-6 евро не мога да се сетя да съм виждал.

Забравих да кажа, че това са най-евтините цени. Малка бира и по 9ка има. По-евтино само в Макдноналдс. И всичко рипна естесвено по ковида 

5 hours ago, ARPAnet said:

Но пък бензина ви е евтин:)))

За евтина и хубава бира- ела в Прага:))))

Но да, не сте сами в тези цени

Като чета дискусията, имам чувството че нещата се получават сравнително естествено. Едни оцеляват, други изчезват и се сменят през няколко месецс. Което е добре. 

Долар и педесе и нагоре има да пада, че да се нарече евтин. 4.55 на галон зарeдих преди 1 седмица. В града цените са с долар нагоре. Ние сме в най-шибаното каунти в целия щат 

Като казахме гориво....всички немски коли без значение от годината искат 93 октана. Същия х♚й ли е в Европа (само 98/100 ли трябва да се зарежда?) 

Аз не мога да намеря разлика между сушито от бакалията и един ресторант дето ходим където порция суши от 16, 17 долара сега е 22, 24. С една порция може да се наяде 4 годишно дете. 

Edited by DON_CHEFO

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Като казахме гориво....всички немски коли без значение от годината искат 93 октана. Същия х♚й ли е в Европа (само 98/100 ли трябва да се зарежда?

Чефич, горивото тук се вдигна от 2.36 лева за литър на 2.80 за 1 месец. Това дизела. В момента бензин и дизел са на една цена.

4.5 долара за галон (3.8 литра) е добре. Това прави 1.2 долара за литър. Почти всичко и тук поскъпна, но като че ли при храната се усети най-драстично. Всички заедно сме в лайната. :gayviolet:

2 hours ago, Sothbiss said:

Чефич, горивото тук се вдигна от 2.36 лева за литър на 2.80 за 1 месец. Това дизела. В момента бензин и дизел са на една цена.

4.5 долара за галон (3.8 литра) е добре. Това прави 1.2 долара за литър. Почти всичко и тук поскъпна, но като че ли при храната се усети най-драстично. Всички заедно сме в лайната. :gayviolet:

Разбирам, но преди ковид и путинскита хуйовина същатата тая цена беше от 4.55 на 2.90. В пика горивото почти чукна 7 долара по събърбите, мина 7 в града, а в Калифорния май удари 9.

Дизел не знам къде се намира по колонките :D. Горивото на дявола го НЕ ползваме. Утре ще погледна цената каква е. Мисля, че 87 октана бензин е по-евтин от дизел в момента. 

Не ходя много да пазарувам, че нямам време. Ама миналата седмица снимах кора яйца на майка ми - 8 долара. Викам тия кокошки златни ли са ги срали тия яЙца. Загледах цените....3, 5, 7 долара за 12 яйца. Буркан кисело българско мляко 900 грама трябва да е - 8.59 долара. Евтиния. Та както викаш - всички сме налапали бахура до след мъдята. 

ОнлиФенс е решението :D

Edited by DON_CHEFO

И аз искам да върнат 0% ДДС на пропан бутана, че ся ми излиза скъпо да ходя до София ама шанс. Та ресторантьорите хубаво искат да са с привилегии, ама както за всички, така и за тях.

20 hours ago, kotora said:

Чефо аз си зареждам 95 на 3.0 тфси-а и нямам драми :)  Ама пак гони 3 лв... 

То вярно, че разстоянията в Америка са значително по дълги, ама може да се укаже, че в средният Джо живее по-добре в ЕУ отколкото в Америка. 

Edited by Ferante

4 hours ago, Ferante said:

То вярно, че разстоянията в Америка са значително по дълги, ама може да се укаже, че в средният Джо живее по-добре в ЕУ отколкото в Америка. 

С 30 часовите работни седмици - прав си. Имате отпуски по 1 месец и нагоре.... Ама немски не говоря дейба. А на кралицата 50 данък не давам... Макар и моя да ги гони 

Що не погледнеш Ирландия или Нидерландия?

Тези 30 часови седмици те удрят сериозно в заплатата, така че не са много тези, които ги ползват.

По-отношение на данъците - са ок, ама това е дълга тема. Има варианти легално да получиш значителни данъчни облекчения, ама това ще ти рефлектира до достъпа ти до социалните услуги, т.е., без отпуска, болнични, и т.н.

44 minutes ago, Ferante said:

Що не погледнеш Ирландия или Нидерландия?

Тези 30 часови седмици те удрят сериозно в заплатата, така че не са много тези, които ги ползват.

По-отношение на данъците - са ок, ама това е дълга тема. Има варианти легално да получиш значителни данъчни облекчения, ама това ще ти рефлектира до достъпа ти до социалните услуги, т.е., без отпуска, болнични, и т.н.

Щот съм женен вече. Не става то така да летя от цвят на цвят. Плюс това... Няма кой да ми дава тия пари като сега. Няма шанс. 

• 3 weeks later...
1 hour ago, mIRCata said:

2005 реката тогава на места изби. Към железопътния мост мисля преля.

На сегашният кмет вече няколко години му пречат процедурите по обществените поръчки за да почисти реката. На няколко пъти се пробва директно да даде парите на ПИМК, но успяха да го спрат. Оплаква се как му пречели да я почисти. Много иска, но няма желание. Толкова некадърен и крадлив кмет колкото сегашният, не мисля сме имали някога.

1 hour ago, Antares said:

Бях чел някъде статия, дали не беше и тук, че понеже Тракия е най-новия квартал, като цяло е проектиран малко по-адекватно - има широки улици, булеварди и повече пространство. Та като цяло там не се изисква чак толкова усилие от страна на кмет/община, за да е добре.

Това съвсем скоро ще се промени. Тракия има един голям булевард и горе долу е това. Как виждаш да поеме целият трафик от всички новопостроени комплекси. Ще стане кошмар.

Иначе аз съм бесен заради ул. Даме Груев. Изсекоха дърветата! Без да има нужда я разширяват улицата с по още едно платно. Как ще пресичат хората, не е ясно. Улицата се пресича от много хора поради наличието на 2 училища и пазара с прилежащите му магазини, аптеки, поликлиника. В новата улица няма предвидени парко места. Няма предвидена велоалея! Няма дори предвидено място за засаждане на нови дървета!!! ИЗРОДИ

Дори това не е всичко, но колкото повече пиша и се ядосвам.

Скопие за сметка на това не е пипната, хем си е широка улица.

Някой да има спомен кога последно са пренареждали павета из града?

Изсечените дървета са проблем само за хората, които живеят там. За останалите е "Ходи се вържи за дървото като не искаш да го изсичат. Някви стари дървета не са по-важни от улицата.". Няма как да се спори с такива хора.

Предполагам, че зависи къде си в Тракия, но не мога да кажа че са изчезнали реални паркове. По-скоро диви полета, включително и това до пощата. Там си беше поле с 1-2 могили. Вярно по-добре изглежда от това което се строи. 

От друга страна, все още има много празни пространства м/у блоковете които могат да бъдат оформени в нещо, ако има интерес. 

Сега погледнах как изглеждат блокчетата зад Акваленда в гугъл мапс, че не бях влизал там. Тъпичко са ги направили .. 

12 minutes ago, ARPAnet said:

Сега погледнах как изглеждат блокчетата зад Акваленда в гугъл мапс, че не бях влизал там. Тъпичко са ги направили .. 

Виж и пред тях какво изниква ;). Имат идея да затворят Акваленд за да построят още повече блокове. Искат да го местят в остров Адата...

1 hour ago, ARPAnet said:

...Там си беше поле с 1-2 могили. Вярно по-добре изглежда от това което се строи. 

....

Именно - вместо да се направи велопарк с детски площадки , да се облагороди - първо се краде земята.
После се взимат едни пари защото дори на проект мастодонтите не отговарят на закона за % зелена площ.

15 minutes ago, w00x said:

Интересно ми е какво ще стане с имотния пазар в Пловдив като си тръгнат бежанците от Украйна и Русия.

Хеликоптерните пари изсипани по света покрай кромид се грижат за това.

38 minutes ago, dubo said:

Именно - вместо да се направи велопарк с детски площадки , да се облагороди - първо се краде земята.
После се взимат едни пари защото дори на проект мастодонтите не отговарят на закона за % зелена площ.

Корупцията е друга тема. 

Но до него пак остава място за парк, а ако се разгледаш ще видиш в околността има много празни поляни на които може да се направи парк, ако имаше интерес. Но не ги правят и не ги правят. 

4 hours ago, mIRCata said:

Тракия я презастрои този. де що имаше някакви залени площи по големи от детска площадка ги застроиха. И то не с нещо по-нормално 5-8 етажа ми по 12-15-18 етажа изрудски сгради. Около нашия блок тръгна да отчита дейност на подобрение. Паркоместата намаляха където и без това са кът, всяка година сега даваме пари за химии, защото асфалт замени с бетон. От 6-7 години пишем заявления за скоби да направят - не ви е ред, само 1 блок сте. Страдайте си там от Акваленд и парка.

2005 реката тогава на места изби. Към железопътния мост мисля преля.

Когато си бях миналото лято около блока на нашите ако видях 10 коли с Пловдивска регистрация - то на. Ама нормално. В Кърджали къв да си? Горски? Имаше не една и две коли с регистрация Т... Добрич ли беше това? 

2 hours ago, netrootbg said:

На сегашният кмет вече няколко години му пречат процедурите по обществените поръчки за да почисти реката. На няколко пъти се пробва директно да даде парите на ПИМК, но успяха да го спрат. Оплаква се как му пречели да я почисти. Много иска, но няма желание. Толкова некадърен и крадлив кмет колкото сегашният, не мисля сме имали някога.

Това съвсем скоро ще се промени. Тракия има един голям булевард и горе долу е това. Как виждаш да поеме целият трафик от всички новопостроени комплекси. Ще стане кошмар.

Иначе аз съм бесен заради ул. Даме Груев. Изсекоха дърветата! Без да има нужда я разширяват улицата с по още едно платно. Как ще пресичат хората, не е ясно. Улицата се пресича от много хора поради наличието на 2 училища и пазара с прилежащите му магазини, аптеки, поликлиника. В новата улица няма предвидени парко места. Няма предвидена велоалея! Няма дори предвидено място за засаждане на нови дървета!!! ИЗРОДИ

Дори това не е всичко, но колкото повече пиша и се ядосвам.

Скопие за сметка на това не е пипната, хем си е широка улица.

Някой да има спомен кога последно са пренареждали павета из града?

То сега е кошмар. Аз като си тръгвах беше почнало да няма място, а сега паркираните коли са в самото кръстовище.. За да излезна от нас трябва някой да ми дава знак дали идват коли или не. 

4 hours ago, ARPAnet said:

Корупцията е друга тема. 

Но до него пак остава място за парк, а ако се разгледаш ще видиш в околността има много празни поляни на които може да се направи парк, ако имаше интерес. Но не ги правят и не ги правят. 

Виж - когато имаш струпани накуп 3000 апартамента , колко помага че близо до тях ще има парк?
Три хиляди - ами среден блок в Тракия има 120 до  140 . И около него има някакви затревени площи - мисля беше поне колкото височината на блока - около всеки блок.

Или другия 'комплекс' - 1200 апартамента на място обикновено заето от 3 блока - около 350 апартамента.
Без никаква зелена площ - как знам ли - мини през строежа и виж целия парцел е залят с бетон - без изключение.

Та ако не искаш да видиш истината - няма да я видиш.