Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

Ъъъ, не че има голямо значение, ама Пламен си е по нашите земи…. Но като цяло от мигрантите ни, се наливат милиони евра/долари годишно в роднини живеещи в България, които харчат основно тук. А що се отнася до либерастията, огън да ги гори, както казва Чефо… 

Edited by Mockingbird

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Всеки път се чудя, как пречат тези които не живеят в България? Ще изключа изпращането на пари в България, все тая. 

Не плащали данъци или плащат смешни такива. Добре, но и не използваме услуги, нали? Децата не ходят на училище, не се ходи по лекари,  не използват инфраструктурата, не заемат място.  Та какъв е проблема?  Правото на глас ли? То и сега не е обвързано с плащането на данъци или каквато и да е полезност.  

И съответно, как емигрантите пречат на "бъдещето"? Пречат на докторите да си вършат работата ли? На учителите ли пречат? Убиват по пешеходни пъти и спирки ли? Корумпирани са к крадат публични средства? 

Заради емигрантите ли България е най-корумпираната в ЕС и не бива допусната в Шенген?

3 hours ago, ARPAnet said:

Всеки път се чудя, как пречат тези които не живеят в България? Ще изключа изпращането на пари в България, все тая. 

Не плащали данъци или плащат смешни такива. Добре, но и не използваме услуги, нали? Децата не ходят на училище, не се ходи по лекари,  не използват инфраструктурата, не заемат място.  Та какъв е проблема?  Правото на глас ли? То и сега не е обвързано с плащането на данъци или каквато и да е полезност.  

И съответно, как емигрантите пречат на "бъдещето"? Пречат на докторите да си вършат работата ли? На учителите ли пречат? Убиват по пешеходни пъти и спирки ли? Корумпирани са к крадат публични средства? 

Заради емигрантите ли България е най-корумпираната в ЕС и не бива допусната в Шенген?

С патрЕоти не трябва да се спори. И аз не мога да я разбера тази "логика". Хем гадовете са се махнали, хем продължават да пречат на патрЕотите да си оправят държавата. Мъка. :lol:

17 hours ago, XMD said:

И да има влияние про антлантическата ви мантра, ведно с всичката либерастия дето и се кланяте и възнасяте, не сте по-различни от “русофилите”, които постоянно осъждате и осмивате. С нищо не сте по-различни от другия лагер. 

“Бъдеще” няма, И ЗАЩОТО почти 2 милиона българи са навън имат право на глас и знаят само да крякат и врякат, правят сравнения,  изисквания, претенции, а с нищо реално не допринасят за каквото и да е. Колко хървати живеят в чужбина и какво им е процентното съотношение според населението им, спрямо българското? 
Ти, Кръстника, Чефо, Пламени и другите, които живеете  и работите навън колко и какъв данък внасяте в България? 

Ако си имал предвид мен, ще перифразирам един цитат от българска пиеса - "жал ми е,... че си са увлякъл в такъво едно, извънредно убеждение"

Живея, работя и си плащам данъците и осигуровките тук, при това върху пълния размер на доходите ми. Не се "скатавам" и затова, като порядъчен данъкоплатец, навсякъде по службите съм с рогата напред и "гоня" до последната буква от закон, наредба, правилник и т.н. 

Гласувал съм на всички избори досега и ще продължавам да гласувам.

Контравъпроси:
Ти ползва ли данъчен кредит за новия семеен автомобил? (да си го ползвате с кеф и безаварийно)
В командировка ли беше в Гърция?

На въпроса ти за Хърватия - динамиката на населението показва сходна тенденция.
Около два пъти по-малък е процента при тях:

spacer.png

Edited by plameni

Има един дребен морален нюанс при емиграция - оставяш си пенсиониране роднини другите да ги издържат. На теория се води, че пенсионера си живее от това, което е внасял докато е работил, но на практика пенсиите са перо в бюджета.

10 hours ago, XMD said:

И да има влияние про антлантическата ви мантра, ведно с всичката либерастия дето и се кланяте и възнасяте, не сте по-различни от “русофилите”, които постоянно осъждате и осмивате. С нищо не сте по-различни от другия лагер. 

“Бъдеще” няма, И ЗАЩОТО почти 2 милиона българи са навън имат право на глас и знаят само да крякат и врякат, правят сравнения,  изисквания, претенции, а с нищо реално не допринасят за каквото и да е. Колко хървати живеят в чужбина и какво им е процентното съотношение според населението им, спрямо българското? 
Ти, Кръстника, Чефо, Пламени и другите, които живеете  и работите навън колко и какъв данък внасяте в България? 

В голяма грешка си. Изобщо не съм фен на някакви тотални глупости като BLM и някакви извращения. САЩ не ми харесват като място за живеене. Много неща има сбъркани там. Западна и северна Европа са много по - добри места.

Сега ще ти изредя нещата за които плащам в Бг. Имам няколко МПС регистрирани. Плащам им данъците и застраховките в Бг. Имам имоти на които плащам данъците и сметки. Плащам си здравните осигуровки въпреки, че мога да се освободя от тях. Получавам си доходите в българска банка и сътоветно там отиват и доста такси. Не малка част от парите си харча също в България. Гласувам на всички избори. Само веднъж пропуснах едни парламентарни понеже бях на място на което нямаше как да се гласува. Да не излезе накрая, че плащам повече данъци от теб?

5 hours ago, earache said:

Има един дребен морален нюанс при емиграция - оставяш си пенсиониране роднини другите да ги издържат. На теория се води, че пенсионера си живее от това, което е внасял докато е работил, но на практика пенсиите са перо в бюджета.

Никакъв нюанс няма.

Съвсем конкретно си имаш пенсионно осигуряване, че и задължително допълнително такова, които ти се взимат от заплатата всеки месец. И те са лични. 

Също както пенсията е базирана на личния ти доход, а не на дохода на децата ти. 

И тъй като те са взети от държавата то е и задължение на държавата да ти плаща пенсия след това. 

Edit: Всъщност според написаното, че майка ми която все още работи и си плаща данъците едновременно с това и генерира бъдещ морален дълг за синовете си :lol:

Edited by ARPAnet

16 hours ago, netrootbg said:

САЩ не ми харесват като място за живеене. Много неща има сбъркани там. Западна и северна Европа са много по - добри места.

Ами това се получава като много смятат, че "чужбината" е нещо хомогенно...

Както и че щатите в САЩ са устроени по-един и същи начин.

Всъщност палитрата от ньоанси е толкова богата, че в един момент призмата през която типичният нашенец причупва и възприема света остава една такава простовата и неадекватна с настоящето... 

Edited by Ferante

4 minutes ago, Ferante said:

Ами това се получава като много смятат, че "чужбината" е нещо хомогенно...

Както и че щатите в САЩ са устроени по-един и същи начин.

Всъщност палитрата от ньоанси е толкова богата, че в един момент призмата през която типичният нашенец причупва и възприема света остава едина такава простовата и неадекватна с настоящето... 

Обичам този виц:

Седи един българин на пейка пред къщата си, люпи семки и мечтае. Мечтае да емигрира, да си намери работа, да позабогатее, да спести някой лев, да си купи кола, да се прибере тук, да седне на пейка пред къщата си, да люпи семки и да мечтае…

10 hours ago, netrootbg said:

В голяма грешка си. Изобщо не съм фен на някакви тотални глупости като BLM и някакви извращения.

Това е опорна точка, набивана от "гаварит масква" - всичко на Запад е "либерастия" и абсолютно всички са "либерасти". 

36 minutes ago, Godfather said:

Това е опорна точка, набивана от "гаварит масква" - всичко на Запад е "либерастия" и абсолютно всички са "либерасти". 

А не са ли? В сините щати и особено Калифорния е огромна цигания (да оставим на страна безбожните цени). 

Днеска трябваше да попълвам една медицинска форма и за първи път трябваше да кажа освен пол и.... Gender identity. Ебаси свинщината 

Що толкова се занимавате с някаква нищожна част от обществото? 
Все ми се струва, че на изток му придават много повече значимост от където и другаде да е. 

12 hours ago, plameni said:

Ако си имал предвид мен, ще перифразирам един цитат от българска пиеса - "жал ми е,... че си са увлякъл в такъво едно, извънредно убеждение"

Живея, работя и си плащам данъците и осигуровките тук, при това върху пълния размер на доходите ми. 

Контравъпроси:
Ти ползва ли данъчен кредит за новия семеен автомобил? (да си го ползвате с кеф и безаварийно)
В командировка ли беше в Гърция?

Ако ти плащат заплата,20-25к  на тях ли те осигуряват  или на максималния осигурител праг?  Май беше 3600 по спомен.

Естествено, че се възползвах от данъчния кредит. Държавата го позволява.

Как се определя една колко е служебна и колко лична? На средно 150 км пробег дневно, имам ли право да си взема детето от училище между другото? 
И от ден първи на придобиването на колата, за съжаление се ползва за разноз и до днес , и  в близките месеци ще продължава да е така, че войни, ковид, транспорт и логистика са яко прецакани и за елемантарни части и ремонти се чака по 5-6 месеца, та други две коли си висят в бокса.

Не съм бил на командировка в Гърция, съответно не съм взел нито една фактура за гориво нито съм се писал в командировка, същото беше и за Румъния като тръгнах по неотложност със служебна кола.

59 minutes ago, pamporov said:

2019г. тоалетната в  СИ ЕН Тауър Торонто........

Това е от преди да измислят unisex тоалетните ли? :laughing:

11 minutes ago, Ferante said:

Що толкова се занимавате с някаква нищожна част от обществото? 
Все ми се струва, че на изток му придават много повече значимост от където и другаде да е. 

Което е забавно, защото част от проблемите дори не са на лице там. 

Но и бабата на сергията вероятно знае, че белият хетеро мъж е силни дискриминиран :laughing1:

Мда, доколкото знам в нашенско толерантността е безмилостно ниска към това  да си различен, било то дали имаш физически недъг или различно мнение.

Както и че личното пространство и права на този до теб изобщо не се зачитат, особено ако някой има достъп до финансови средства.

Това в много случаи се комбинира с широко разпространен псевдо-патриотизъм, липса на критични мислене, и шуробаджинащина.

Тази призма/ ценностна система не се променя лесно… или поне на мен ми отне доста време да е осъзная и усилия да я променя. 

Ако някой има конструктивни идеи, моля да сподели :). Аз съм останал без енергия да споря с членове от далечният семеен кръг. :) 

10 hours ago, XMD said:

Ако ти плащат заплата,20-25к  на тях ли те осигуряват  или на максималния осигурител праг?  Май беше 3600 по спомен.

Изпитваш ли ме? :lol:

Къде прочете, че получавам заплата и ме осигуряват? Сам се осигурявам.

Максималният осигурителен праг все още е 3400 лв. Още преди две години синдикатите искаха да се вдигне на 3600, но тогава се нададе вой, уж от IT-сектора и така си остана.

10 hours ago, XMD said:

Естествено, че се възползвах от данъчния кредит. Държавата го позволява.

Позволява го, но си има правила. 
От данъчния кредит частично ли се възползва или в пълен размер? Ако е в пълен, пишеш ли пътни листове, като ходиш до детската градина?

19 minutes ago, Mockingbird said:

Честит празник!

Честит празник!

Това трябва да е националният ни празник. Не знам защо се насочиха към 24-ти май като вариант. Именно на тази дата България става независима държава.

17 minutes ago, netrootbg said:

Честит празник!

Това трябва да е националният ни празник. Не знам защо се насочиха към 24-ти май като вариант. Именно на тази дата България става независима държава.

Честит да е празника!

Абсолютно вярно! Има само две дати, които отговарят на всички условия за национален празник - 6 и 22 септември. На днешната дата очевидно се осъществява юридическата независимост, но пък 6-ти септември е истинското олицетворение на идеала на Левски - самостоятелното освобождение на българските територии от самите българи, напук на разни презряни империи - най-вече онази северната. В това отношение 6-ти септември има много повече емоционален заряд. Но, за съжаление с настоящата дата, дето се явява национален празник продължаваме да се изявяваме като задунайска губерния. И до ден днешен не мога да си обясня как може да си сложиш за национален празник дата, на която две вражески империи са се споразумяли за някакви си техни глупости.

28 minutes ago, Godfather said:

И до ден днешен не мога да си обясня как може да си сложиш за национален празник дата, на която две вражески империи са се споразумяли за някакви си техни глупости.

А на нас са ни пуснали някакъв кьорфишек с нулева стойност, че да могат после да си измият ръцете с другите велики сили.

On 9/21/2023 at 1:29 AM, plameni said:

Изпитваш ли ме? :lol:

Къде прочете, че получавам заплата и ме осигуряват? Сам се осигурявам.

Максималният осигурителен праг все още е 3400 лв. Още преди две години синдикатите искаха да се вдигне на 3600, но тогава се нададе вой, уж от IT-сектора и така си остана.

Позволява го, но си има правила. 
От данъчния кредит частично ли се възползва или в пълен размер? Ако е в пълен, пишеш ли пътни листове, като ходиш до детската градина?

Няма по-сладко нещо от данъчните измами. Прави се от как свят светува и ще продължи да се прави докато Танос не щракне с пръсти. За това богатите са богати. Аз докато карах пици плащах 500 долара ГОДИШЕН данък общ доход. А сега... Реве ми се като смятам. Щу негри храня само аз

Вчера в ранни зори се прибрах от екскурзията в южна Италия. Както обикновено в Италия - изкарах си прекрасно. 
Направи ми впечатление друго обаче. Няколко пъти ядох в неаполския еквивалент на Водолаза - пластмасови столове и маси, хартиена покривка за еднократна употреба, позападнало (беше едно от двете заведения около хотела ми в покрайнините на Неапол). Кухнята им беше малко над нивото на Хепи. Пица и бира = 20 лева. В по-качествените заведения качеството на храната е на светлинни години от българското, а цените им са на нивото на Йегера. В скъпи ресторанти не съм сядал, но заведенията от типа на Йегерхоф, Хепи и други подобни са на цените на нашите еквиваленти, а за сравнение на качеството дума не може да става. Сигурно те не ползват ток, персонала им работи без пари и не плащат наем :lol: