Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)


Veno

Recommended Posts

  • Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 6/4/2023 at 9:55 PM, netrootbg said:

От къде е тази информация за rarbg? Преди малко го отворих и си работи.

 

не знам от кога, но RARBG е отново online!!!

Link to comment
Share on other sites

като опитам да отворя rarbg.to и ми дава предупреждение за сертификата.

Никъде не виждам, да пише, че са отворили след като удариха резето май месец.

Link to comment
Share on other sites

Ами приеми изтеклия сертификат де. Нищо страшно няма после, сайта е затворен: /същото е и без ssl/

 

Hello guys,
We would like to inform you that we have decided to shut down our site.
The past 2 years have been very difficult for us - some of the people in our team died due to covid complications,
others still suffer the side effects of it - not being able to work at all.
Some are also fighting the war in Europe - ON BOTH SIDES.
Also, the power price increase in data centers in Europe hit us pretty hard.
Inflation makes our daily expenses impossible to bare.
Therefore we can no longer run this site without massive expenses that we can no longer cover out of pocket.
After an unanimous vote we've decided that we can no longer do it.
We are sorry :(
Bye

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, EEK! said:

Ами приеми изтеклия сертификат де. Нищо страшно няма после, сайта е затворен: /същото е и без ssl/

И сам виждаш, че няма промяна - не работи. Ако има нещо работещо някъде, не е от същите хора. В редит някъв беше свалил архив или нещо от сорта на торентите и го беше пуснал, който иска да го има.

За мен сайта е заминал

Link to comment
Share on other sites

Значи тея финансови лизинги за автомобил са жив ташак, заедно с тези оценящи риска и отпускането на лизинга. След кандидатстването с едната фирма, ми отказват предложения погасителен план, искат солидарен длъжник и вместо 10% първоначална вноска да бъдела 30%. Категорично им отказах и им викам няма, проблем, ще кандидатствам с другата фирма. Пращам ОПР и баланс на втората фирма и ми викат, размислихме, нека се върнем на първоначалния вариант :) Общо взето само загубих 2 седмици….

Link to comment
Share on other sites

Като гледам предложенията за ресторанти в другата тема, явно с повечето от вас имаме доста различни разбирания за "романтична вечеря". :D 

Link to comment
Share on other sites

В последните месеци ходя само в Nigano Garden. Ресторантчето е супер уютно, храната е много вкусна, учудващо дори и в петък и събота почти няма хора…. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/30/2023 at 12:23 PM, w00x said:

Като гледам предложенията за ресторанти в другата тема, явно с повечето от вас имаме доста различни разбирания за "романтична вечеря". :D 

Е то в голям ресторант с много народ, не е баш най-романтичното :) 

 

Аз като съм в Пловдив от време на време ходя в La Casa в капана. Един приятел е пицар там. Но пак не е нещо уаау. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/30/2023 at 6:35 PM, XMD said:

В последните месеци ходя само в Nigano Garden. Ресторантчето е супер уютно, храната е много вкусна, учудващо дори и в петък и събота почти няма хора…. 

 

Това описание ми допада. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, XMD said:

Е то по тая логика значи да има само Хепи и прочие. 
Вижда се, че не си наясно с материята, по-добре се фокусирай в това, което си добър, критична оценка, качество на храната, обслужване, място, обстановка и т.н. 
 

Та да и отговоря на въпроса ти, проблемът е, че масово човекът Х си мисли тая работа за много лесна и проста, затова отварят и затварят един след друг. Лошото в случая е, че на някои им провървява само и единствено заради мястото и клиентския поток, въпреки че предлагат кофти услуга от начало, до край. Затова подпомага и безкрайно ниската култура на българина относно качеството на храната. 
Та затова и вериги като Хепи или Йегерхов, Даяна, Джоана и прочие ще са пълни нон стоп, инвестирали са масивно в реклама, а квартални ресторатчета ще затварят.

Те ти и разликата с Италия дето я спомена и в най-долнопробната пицария всичко ще ти е прясно приготвено, а не от бързо замразена заготовка в логистични складове на въпросните вериги. 
П.С. Новия тренд  в модерното ресторантьорство, поради липса на персонал, всичко охладено приготвено на Суви със срок на годност 60 дни.  Завода ти го приготвя, трябва ти само един човек да го притопли и разсипе. Ходи яж на ол инклузив…

 

Не, разбира се. Според мен трябва да има предимно качествени ресторанти, които предлагат нещо, за което си заслужава да се плаща цената в менюто. Било то качество на храна, обстановка, локация, музикално оформление и т.н. Ако има брой ресторанти според броя клиенти и повечето са качествени, всички ресторанти ще са почти пълни. Няма хората да се редят на опашка пред Хепи по 15 минути, докато съседния ресторант е празен. Хората не ходят в Хепи заради името. Друга е причината.

 

Не съм наясно с това как се движи ресторант, да. Но явно съм по-наясно от тези, които правят ресторант и го затварят след 4 месеца, защото "държавата ни убива" и "Тъпите клиенти не искат да дават по 16лв за полу-фабрикат, полу-измита салата "Цезар" и не разбират, че трябва да го направят, за да ми помагат да си движа ресторанта."

 

Ето де. Значи все пак сме на едно мнение за ресторантьорския бранш в страната. Към него включвам и заведенията за напитки.

 

Сравнението с Италия не го направих изобщо във връзка с храната, а по-скоро с целия набор от разходи, сравнено с цените на ястията. В заведения със сходен капацитет и това като се има предвид, че от 2-3 до 6-7 всеки ден не работят. Цените са много сходни на тези в много от заведенията в Пловдив, а все си мисля, че разходите не са.

 

1 hour ago, dubo said:

:) избираш част от поста и смисъла се променя.

Сметка 2к+ лв за заведение тип квартално капанче е непосилна, защото не е само този разход за месеца.

Когато едно перо скочи от  400-500 лв на 2000-3000 лв за месеца, а другите пера са скочили общо с едно 300 до  500 лв - СМЕТКАТА не излиза.

За ХЕПИ, РАФИ, ДЖОАНА и прочее  си излиза, но малките ресторанти ги чака смърт.

Защото не са на Главната :)  

Когато и физическите лица минат на ток свободен пазар - ще стане весело.

 

 

  

Като качество на храната е по-зле. 

Но това е субективно все пак , всеки има различни критерии. Има малко заведения с по-добра храна от изброените заведения тип 'фабрика за храна'

 

Да, ясно е, че има и други разходи. Всичко тръгна от това, че ми искат 17лв за коктейл. И затова те питах, как това да пия 1 коктейл от 17лв помага на заведението повече от това, да пия 3 коктейла за по 10лв единия. Защото аз не отивам на заведение с идеята, че "ще пия 3 коктейла независимо от цената". И като отворя менюто и видя цената, просто няма да си поръчам втори. Реален случай от миналата седмица ти споделям. Преди оставях по 60лв за коктейли, например, защото решавах, че цената на напитката отговаря на това, което получавам. Миналата седмица оставих 17, защото реших, че цената на напитката НЕ отговаря на това, което получавам. Как заведението спечели от това, за да си помогне с по-високата цена на тока?

 

И само да ви кажа, че Даяната също не е откъм посещаемост това, което беше преди няколко години. От 5 ресторанта, които бяха пълни всяка вечер, а през уикенда бяха пълни до пръсване и през малките часове на нощта, та чак до сутринта, са останали 3. И то не за друго, а защото свалиха качеството на услугата. Та големите вериги също не са имунизирани ако свалят качеството.

Просто има прекалено много ресторанти, които прелагат посредствено качество на услугата, това е.

Споменатият по-рано Поко Локо работи сигурно от 10 години. Има 4 маси общо и пак успява някак да седи отворен. Намира се под една кооперация в Кършияка, та няма как да стане по-квартален от това.


Правилата и цените са равни за всички, така че явно има начин. Различава се единствено качеството на услугата.

Link to comment
Share on other sites

@w00x хората са алчни. Никой няма да се задоволи с това да продава само понички, макар и прекрасни, докато в съседство се продават кисело зеле. Разбира се, че ще си помисли "и аз мога да продавам кисело зеле". Това е положението в България. За това оня където обикаля "Крайпътни Ресторанти" по Food Network си стои в Щатите и не излиза. И има къде още да ходи. Но идеята ти ми харесва - да има 10 ресторанта, които да предлагат различни неща, но пък тогава се появява друг фактор - посещаемост. Хората ходят там, където има повече тълпа. По тази логика може да има ресторант, в който никой да не влезе, защото в Х ресторант вече има 8 човека, а в Y няма никой. 

 

Обаче има едно място в Пловдив, което прави 1 - продава закуски, десетки години, но закуските са перфектни. Пирожките на малката главна до халите. 

Link to comment
Share on other sites

Поразвалиха ги малко, но да, идеята е ясна. Не знам да има по нашите ширини този вид ресторанти - с малко меню от няколко неща, но да ги правят наистина добре и хората за това да идват. Може да има, просто аз не знам. Но и културата ни е по друга - ходим на “кръчма”, а не да идеш да хапнеш нещо и после по задачи. Може да  няма такъв оборот подобно заведение, че да просъществува. Хот дозите на Слав залязаха бързо, а ги правеше доста добре.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, vikktor said:

Обаче има едно място в Пловдив, което прави 1 - продава закуски, десетки години, но закуските са перфектни. Пирожките на малката главна до халите. 

 

Ами, като изключим пирожките, останалите им закуски никога не са ми харесвали чак толкова.

И при тях обаче го има това, което описах по-горе. Като бях в гимназията, пирожката беше 20ст. В момента е 1.20лв и никога повече няма да си купя, защото това, което продават, не струва 1.20.

 

23 minutes ago, mIRCata said:

Поразвалиха ги малко, но да, идеята е ясна. Не знам да има по нашите ширини този вид ресторанти - с малко меню от няколко неща, но да ги правят наистина добре и хората за това да идват. Може да има, просто аз не знам. Но и културата ни е по друга - ходим на “кръчма”, а не да идеш да хапнеш нещо и после по задачи. Може да  няма такъв оборот подобно заведение, че да просъществува. Хот дозите на Слав залязаха бързо, а ги правеше доста добре.

 

Смокини е един точно такъв ресторант. Да не излезе само, че им правя реклама с това повтаряне..

Имат 4 салати, 3 предястия, 4 ястия от 2 типа, 2 десерта и това е. Менюто е 3 страници.

 

И други такива ресторанти има. Там'с Хаус в капана е такова.

Link to comment
Share on other sites

Пфф кел файда от тоя новия закон... в 21 часа си пресичаш по пешеходна пътека в Центъра на София и те помита шофьор с 2 промила... 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, kotora said:

Пфф кел файда от тоя новия закон... в 21 часа си пресичаш по пешеходна пътека в Центъра на София и те помита шофьор с 2 промила... 

Те не го ли отмениха? 
Иначе да, положението е трагично по пътищата.  
Трябват жестоки репресивни мерки върху всички нарушения от ЗДП. 
 

Link to comment
Share on other sites

Точно преди два дни си приказвах с едно местно момче катаджия, ама и моторджийче със страст по наистина дъртите мотори. Та стана дума и пак за т.н. нарко тестове. Пича ми вика - Бе, Ба`т Галине, виждам го, че е неадекватен. Гледам го, че не може да си седи на краката. Виждам му и ННС вейпчето в колата. Ама нищо не мога да направя, след като теста и дрегера не показват нищо. Само му препоръчвам да се прибере удома, пък лайното ми се хили насреща. и после продължава да вилнее по улиците като камикадзе.

Ама иначе, вика, взимаме книжките на възрастни хора, дето са пили хапчета, съдържащи кодеин.

Яката работа, а!? :)

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

Почти съм сигурен, че полицай може да те задържи ако те види, че си неадекватен. 

https://bghelsinki.org/bg/what-we-do/campaigns/tvoite-prava
 

Полицай може да те задържи за 24 часа, ако:

Има данни, че си извършил престъпление.

Пречиш умишлено да си върши работата.

Имаш тежък психичен проблем и нарушаваш обществения ред или си опасен за своя или на други  живот.

Не може да установи кой си, избягал си от затвор или арест,

Обявен си  за издирване.

 

По-скоро при отрицателен тест, не им се занимава щото ще изпишат една кофа мастило обяснения…..

Link to comment
Share on other sites

Няма тестове за ННС. Човекът не буйства. Не смущава обществения ред. Спрян е при рутинна проверка, а не е гонен и преследван....

Та наистина трябва да е някой много амбициозен полицай с излишък от свобоно време. И пак нещата са трудно доказуеми. Иначе както тази година колабирах на Арапя и ако някой ме беше спрял на връщане. Излиза, че спокойно можеше да ме задържи за 24 часа. Нали... Бях си съвсем с акъла и в съзнание след като докторът ме накова с някакви инжекции и поседях на сянка. Просто усещах отмала в краката и ми беше трудно да стоя прав.

Link to comment
Share on other sites

Един кадърен полицай, би следвало да направи разлика в твоя случай и в случая с неадекватния батка дет едвам си седи на краката. 
Ръцете на полицаите са вързани в много отношения, къде с право, къде заради безмислени текстове в закона. 
Бездействието и безхаберието също трябва да са силно наказуеми. Чета одеве за убитото дете на пешеходна пътека, в колата  са се водели жена и дете, тя не го спряла щото и изглеждал адекватен. 
Извинявай, ама тая си заслужава да лежи наравно с него в затвора. 
Може ли да позволиш на пиян да се качи и кара? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...