chasti Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 https://namoreto.bg/gavra-napraviha-na-kyuchek-moya-strana-moya-balgariya-video/ Аре поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Ми не е трудно да ги различиш, 50% от колите на паркинга са украински, 40% са румънски, другите са български. Руско говорящите какви да са, няма да са руснаци със сигурност!? Иначе преди Ковид и войната в Украйна в Поморие беше пълно с руснаци. Определено и те бяха същите кретени и боклуци и не по-малко съм ги ругал..... Само дето не взимаха помощи. В Поморие се позавърнаха, ама ся се прикриват. Има местен бизнес, руснаците кацат в Турция и поморийци ходят до летището да ги взимат, след 10 дни да кажем ги връщат обратно на летището. Гледат обаче да не се натрапват. Аз явно съм извънземен и като съм на почивка, гледам да не преча на останалите, за да си почиват. Очевидно това е изключение и трябва да се правим на маймуни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Как разбра, че тези пробшемните в твоя комплекс взимат помощи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Те тия помощи не са ли от ЕС? Ние само им ги даваме? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 (edited) А тези, които руптаят най-много за изразходването на обществени средства, дали са си плащали данъците на реалните доходи през годините? Да не се окаже, че точно те ощетяват бюджета, а не тези които взимат европейски помощи и ги харчат в БГ. Edited August 14, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 20 minutes ago, mIRCata said: Те тия помощи не са ли от ЕС? Ние само им ги даваме? И аз така знам. Но на мен пак ми е интересно как става ясно, че определен човек е на помощи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Във връзка с помощите попаднах на нещо. Украинските бежанци в България ще получават помощи до края на юни Спете спокойсо съграждани, Украинците вече не се издържат от "нашите" пари! Което пък означава, че на jozo украинците не са си закупували Бейлиса и просекото с помощи. Та ако не са на помощи, от какво е оплакването реално? Че са некултурни? Като туристи от всякакви други националности, включително и нашата? Ако е така, защо е нужно да се натъртва националността им? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 17 minutes ago, w00x said: Спете спокойсо съграждани, Украинците вече не се издържат от "нашите" пари! Мммне, не си разбрал. Това са пари спестени от помощи (щото са огромни!), които са им давани повече от година. И сега, могат - угаждат си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Ако се погледне реално има доста нашенци на помощи от чужбина, които си ги харчат по Черноморието… та нищо ново Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 52 minutes ago, Ferante said: Ако се погледне реално има доста нашенци на помощи от чужбина, които си ги харчат по Черноморието… та нищо ново Така, така... Вече 80 години и продължаваме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 https://www.facebook.com/reel/644120771017340?mibextid=9drbnH Йоничка, пуричка, уиски и така всеки ден докато лодкаря не ме вземе... Ах, пуста пенсия... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 15, 2023 Share Posted August 15, 2023 Тоя не знам как още е жив. Пие като Влади Марков, а онзи си замина от цироза.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 @Godfather следиш ли цирковете с твоя комшия (Linus Sebastian, a.k.a. Linus Tech Tips)? За мен лично тоя човек и организацията му загубиха абсолютно всякакъв авторитет и от тук насетне ще се старая YouTube да знаят, че бих намерил за обидно тяхно съдържание да се появи на feed-a ми... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 А според мен просто историята се раздува повече от необходимото и се прави от мухата слон. Всеки прави грешки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 1 minute ago, w00x said: А според мен просто историята се раздува повече от необходимото и се прави от мухата слон. Всеки прави грешки. Не е въпросът в грешките. Това с cooling startup-a е много повече от грешка. Поради собствената си некомпетентност да обявиш даден продукт, при това от startup компания за боклук е непростимо. Това би могло да унищожи въпросният startup. Да не говорим, че в последствие продават на търг въпросния прототип, като по този начин е напълно възможно да попадне в ръцете на техен конкурент, да не говорим, че ги лишава от работния прототип на продукт, който разбработват от кой знае колко време. И това не е единствения случай, когато заради тяхно недоглеждане дават лошо ревю на продукт. А corporate bias-a, въпреки, че се маркетират като consumer friendly също е доста сериозен проблем. Основния проблем е, че корпорация, която твърди че е data driven, бият се в гърдите с лабораторията и количествата тестове и независимо от това предпочитат да пуснат клип с купища грешки, само и само да върви съдържанието. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Има възможност пак да е административна грешка това с прототипа. А въпросния продукт се продава като приордър на сайта на стартъпа, което означава, че скоро ще е на пазара и пак може да попадне в ръцете на конкурент. Дали ще е 3-4 месеца по-рано няма особено значение. https://billetlabs.com/collections/all И съм сигурен, че такава грешка в данните може да се намери в клиповете на всеки един ревюуър. Аз така или иначе никога не съм ги харесвал де. Главно заради Лайнъс и плоския му хумор. Гледам им видеата само ако само те съдържат информация, която ми е нужна. Ако информацията не е екскузивна, избирам други канали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 А какво точно се е случило? edit: Намерих. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Гледах им отговора към видеото на Gamers Nexus. Смях. Само случката с прототипа основно се коментираше. Другите неща удобно ги пропусна. 3 hours ago, w00x said: няма особено значение. Някой път ги праскаш едни такива.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Ами, не мисля, че има значение. Не казвам, че е правилно, но не мисля, че е такава драма, каквато се изкарва. Щели да го откраднат тоя дизайн, да го вземе конкурент и т.н. Това е продукт за ентусиасти, който бива "продаден" на търг няколко месеца преди официалната му премиера. Това не е нов революционен телефон, който изтича 7 месеца преди премиерата си. Не е нещо, което ще се купи милиони пъти и за 7-те месеца преди да се появи на пазара, може да се копира и да се пусне от конкурент, с което да ти вземе нишата и да те остави без продажби. Това е някакъв блок, който ще се продаде не е ясно колко пъти, но няма да са милиони. Дори и хиляди не вярвам да са. Вероятно стотици. Все пак изобщо не е и евтин. А се изкарва като лекарство за рак, едва ли не. По-голям проблем според мен е, че са предложили да заплатят прототипа, едва след като се разчу. Това вече си е dick move. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 (edited) 4 hours ago, netrootbg said: А какво точно се е случило? Тук е доста добре систематизирано всичко нередно с LTT. Клипа е сравнително дълъг, но според мен си заслужава времето. Най малкото за да знаеш, просто да не се доверяваш на LTT. Edited August 21, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Вие сте по-умни от мен и знаете търсачките повече ама... Ако това е истина, то още ли тая объркана сган дето така и така не заслужава толериране, а СМЪРТ... НЕ пречила, според форОмното либерастко мнозинство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 7 hours ago, Antares said: @Godfather следиш ли цирковете с твоя комшия (Linus Sebastian, a.k.a. Linus Tech Tips)? За мен лично тоя човек и организацията му загубиха абсолютно всякакъв авторитет и от тук насетне ще се старая YouTube да знаят, че бих намерил за обидно тяхно съдържание да се появи на feed-a ми... Естествено, то такава драма няма как да я изпуснеш. Но и аз съм на мнение, че поради липса на друго, тубаджиите решиха да преекспонират драмата като турне на Тейлър Суифт. Лайнъс и екипа му наистина залитнаха в твърде грешна посока (дали притискани от спонсори и корпоративни интереси, дали от нещо друго), но няма компания, която да не е правила подобни глупости в процеса на високоскоростната си експанзия. Въпросът е, дали ще си вземат поука от случилото се и какво точно ще променят. Както се видя, спряха цялата продукция миналата седмица и се опитват да променят нещата, но ще видим. Раздухването на драмата обаче повдигна позаспалия рейтинг на останалите тубаджии, та въпреки заклинанията, че са премахнали монетизацията от самите клипове свързани с драмата, все пак няма какво да се правят на ударени, че това не повдига монетизацията на останалото им съдържание. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 3 minutes ago, Godfather said: Естествено, то такава драма няма как да я изпуснеш. Значи според теб това, че са тествали с гъза си някакъв продукт, с публикуваните "резултати" са нанесли огромни вреди на стартираща компания, след това въпросния продукт са го продали и тотално са игнорирали хората, искащи си прототипа обратно е болест на растежа? После разбира се, за да замажат обясняват как всъщност не е проблема, че са игнорирали инструкциите, ами всъщност продукта е зле. Да, 100% болест на растежа GN и аз не съм ги гледал преди това, но критиките им са абсолютно валидни - ако ще се ребрандираш от entertainment на data driven - редно е да положиш повече старание. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 10 minutes ago, Antares said: Значи според теб това, че са тествали с гъза си някакъв продукт, с публикуваните "резултати" са нанесли огромни вреди на стартираща компания, след това въпросния продукт са го продали и тотално са игнорирали хората, искащи си прототипа обратно е болест на растежа? После разбира се, за да замажат обясняват как всъщност не е проблема, че са игнорирали инструкциите, ами всъщност продукта е зле. Да, 100% болест на растежа GN и аз не съм ги гледал преди това, но критиките им са абсолютно валидни - ако ще се ребрандираш от entertainment на data driven - редно е да положиш повече старание. И GN ги следя отдавна, но наистина съм убеден, че раздухаха драмата повече отколкото беше необходимо, защото това им вкара доста попътен вятър в позавехналата им монетизация (Стийв е един от малкото тубъри, на чийто клипове съм заспивал). Сега, относно драмата с този стартъп - не знам защо приемаш, че едната страна представя 100% ясно цялата ситуация и няма никакъв друг скрит контекст? Пак да повторя - ясно е, че LMG са се издънили здраво и след това са размазали още по-зле ситуацията. Не съм фен обаче на оформената конспирация, щото това е бил някакъв пъклен план за крадене на технологии и убиване на потенциална конкуренция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 (edited) Без да искам да защитавам LTT. Цялата история с охлаждането все пак е едно изключение към момента от стотици и вероятно хиляди продукти които минават през тях. Кофти за статръпа и т.н.. Но и за стартъпа - може би не си пращайте единствената бройка на някого, защото може да се загуби все пак, ако това ще ви убие.. Та и на мен ми се струва, че има малко излишно раздухване. Всъщност по-"интересен" е проблема с Мадисън, и то в лош смисъл, за това заслужават повече наритване. А за дейта дривън - Лаба е нов, много от проблемите които бяха посочени вероятно не са минали през Лаба, и очевидно това е посока в която са тръгнали, а не текущият им стейт. Но като цяло впечатлението ми е, че не се опитват да се представят като "единственият верен, или най-верният" източник на дейта. И общо взето си признават грешките, или ги показват дори. Включително и охладителя, те са го коментирали и преди видеото на GN, все пак той се базираше на тяхната позиция, не е открил нещо ново относно тестовете им с охладителя Edited August 21, 2023 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts