Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

5 hours ago, DON_CHEFO said:

Защото гледаш на тоя скам като на 40 годишна кариера. 

Представи си - изкарваш по 300 долара на ден от снимки на космати подмишници в onlykretens в рамките на да кажем 6-7 месеца. След това някой намира твой коментар в Цървулфорум, в който говориш за негри и либерасти и край с твоята онлайн кариера. Като те знам сега колко вой надаваш за това, че те карат да работиш - колко ще ти се работи, след като вече си ял на хляба мекото* :lol:

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

10 minutes ago, mIRCata said:

Приеми го като време, в което научаваш нещо ново. По-добре от седене пред телевизора

И да и не. За телевизора - да, списъкът от неща, които са по-добри от стоенето пред телевизора е безконечен. Но за конкретното сравнение - зависи как гледаш на въпросното занимание. Ако ученето на конкретното ново нещо ти е интересно приятно и като цяло - не те натоварва - да. Ако обаче имаш нужда от почивка именно от постоянното учене на нови неща, нови технологии и ровене и дебъгване - не мисля, че занимаването с още ровене, дебъгване и учене ще е най-добрата почивка. Но - все пак хората сме различни.

Иначе в оригиналния пост писах и други неща, освен времето. Ама двама вече решихте да се закачите само за времето, вадейки го от контекста на останалото.

2 hours ago, Ferante said:

Много ниска резолюция е камерата. Имаш ли възможност да си вземеш нещо по-сносно?

Вероятно за момента го е страх да не я изтряска в някое дърво. :D 

41 minutes ago, Godfather said:

Которе, къде точно е това място? Майтап, кравите явно не се плашат от дрона. :lol:

Прилича на "Паниците" над Калофер.

10 hours ago, Ferante said:

Много ниска резолюция е камерата. Имаш ли възможност да си вземеш нещо по-сносно?

Не е ниска, видеото оригинално беше 4k 60fps. След като използвах Gyroflow(софтуер за стабилизация) го направих 1080p .Камерата е китайче е ама си снима адекватно. Caddx Walnut. 

@Godfather Паниците над Калофер. Всичките тия коли са за катерещите хижа Рай, Връх Ботев. 

Е и в двете теми ли да пиша :D 

Edited by kotora

On 8/9/2023 at 12:08 AM, kotora said:

@Godfather Паниците над Калофер. Всичките тия коли са за катерещите хижа Рай, Връх Ботев.

Едно време доста ходих там като ученик. Супер местенце е! :thumbsup:

Баси, в момента се занимавам да unbrick-вам един рутер на Тъп Линк. Голяма одисея се оказа - наложи се да го разкостя и да запоявам жици, за да извадя серийния интерфейс, който показа, че бая неща са се омазали. Ако някой се чуди за какво толкова ми трябва въпросния Тъп Линк, който струва два сандвича - ами хардуера му е много специален, който позволява качването на още по-специален софтуер. Номера е, че лесно се бриква, но пък си има чалъми за ънбрикване. :lol:

4 hours ago, ARPAnet said:

Според мен иска да играе червеният тийм :D

3 hours ago, Ferante said:

И аз нещо такова подозирам след като сподели онази буболечка, която беше поръчал :).

Хахаха, познахте. Опитвам се да репликирам ей това нещо, което от доста време го няма в наличност с "подръчни" средства и мат'ряли. Хардуера на Тъп-Линк Арчър С7 е почти идентичен, само дето флаша е доста по-малко, но за това може да се използва външно USB. Софтуера на ананаса може да се свали (базиран е на OpenWRT) и да се прекомпилира ядрото, но по начало си е висш линуксов пилотаж. :lol:

Едит: Току-що успях да го ънбрикна с една версия на dd-wrt фърмуер. :)

1 hour ago, Ferante said:

Само не хващам идеята… искаме да знаем какви сайтове отваря съседката или просто го правим с образователна цел?

Това със съседката по принцип е подсъдимо. Очевидно има use cases с легитимна цел и още повече срещу заплащане. :)

Въпросната джаджа не е нещо кой знае какво, тия неща могат да се правят с най-обикновен лаптоп и съответните wifi адаптери. Просто е компактен вариант с много неща вкарани вътре и е удобно за използване в някои случаи.

Вече шести ден съм на Златни пясъци и навсякъде е пълно с румънци и украинци. Хайде тея от Румъния са си на почивка ама тея от Украйна я карат доста по-отпснато. Имат какви ли не притенции, ако им направиш забелжка почват да те ругаят, все едно аз съм в Украйна, а не те са тук. Вместо да са по-тихи от тревата ти си им длъжен. Цял ден се наливат с алкохол и си висят на басейна, все едно наистина са на курорт, най-вероятно с нашите пари....... 

Тихо, че ще бъдеш порицан. ;)  Трябва да се съобразяваме с разпасаната укро команда сновяща из България на наши разноски.

Пак се започва с генерализациите...

Какво е "по-отпуснато" от почивка?

Защо трябва да се гадае. Питай ги дали взимат помощи от държавата. Най-много да те напсуват, но щом така или иначе го правят вече, нищо няма да е по-различно.

Дори да взимат помощи от ЕС, какво се очаква да правят с тях? Да купуват боеприпаси? Да даряват за Украйна?

Знаеш ли какво ще стане ако не се приемат като бежанци и не им се дават помощи за временното им пребиваване? Има причина Китай (доскоро и Русия) да изхранват Северна Корея и тя не е защото са много близки приятели.

Цял ден да мъкнат само Просеко, Бира, Бейлис и каквото се сетиш от бара, наслагалали на всичките шезлонзи кърпи, все едно са тяхни и ако влезнеш в басейна те гледат на кръв, все едно също е тяхен. Заградили са си "барче" наливат се и сигурно ме псуват, че им преча. Жените им са с маникюри, мигли, прически. Вчера един застанал на паркомястото сам и вика няма да паркираш тук. Дейба твойта мама украинска махай се иначе ще те сгазя. Снощи дигаха купон, излезнах да им се скарам, напсуваха ме и си продължиха. Повечето са млади семейства на наша възраст, не е като да не могат да помогнат на страната си и като гледам не им пука, тук са си "царе".

Не виждам що трябва да им дават помощи, тея дето им трябват пари работят в хотела. Повечето са търтеи и само им помагаме да са по пияни. Отделно тея пари у нас има къде къде по-нуждаещи се да им ги раздадат.

Златни пясъци и слънчев бряг са местата където утайките на Европа се събират на запой. Вашият хотел е бил населен с един етнос, съседният ще е с друг…

Ако търсете спокойна семейна почивка е добре следващият път да се ориентирате на различно крайбрежие. За БГ, не знам, но по Йонииското крайбрежие има приказни местенца.

Като гледам са всички от тякъв етнос и по другите хотели. Както казах са семейства, не са като на слънчака младежи да са дошли на алкохолен и секс туризъм.

Ние дойдохме тук за да обикаляме в североизточната част на страната, понеже не сме идвали насам. Живот и здраве другата седмица заминаваме за Гърция и там вече се надявам да е спокойно и да починем.

1 hour ago, jozo said:

Цял ден да мъкнат само Просеко, Бира, Бейлис и каквото се сетиш от бара, наслагалали на всичките шезлонзи кърпи, все едно са тяхни и ако влезнеш в басейна те гледат на кръв, все едно също е тяхен. Заградили са си "барче" наливат се и сигурно ме псуват, че им преча. Жените им са с маникюри, мигли, прически. Вчера един застанал на паркомястото сам и вика няма да паркираш тук. Дейба твойта мама украинска махай се иначе ще те сгазя. Снощи дигаха купон, излезнах да им се скарам, напсуваха ме и си продължиха. Повечето са млади семейства на наша възраст, не е като да не могат да помогнат на страната си и като гледам не им пука, тук са си "царе".

Не виждам що трябва да им дават помощи, тея дето им трябват пари работят в хотела. Повечето са търтеи и само им помагаме да са по пияни. Отделно тея пари у нас има къде къде по-нуждаещи се да им ги раздадат.

Тия напитки не са от "помощите", да знаеш. :D При 10лв за малък Бейлис с 30-40лв, които им дават на ден, направо алкохолно натравяне ще получат.

А боклуци има от всяка нация. Включително и нашата. Не разбирам недоволството, наистина. Като се държаха по същия начин (барабар с руснаците) преди 2 години не беше проблем, но сега някак е? Какво се е променило?

Ако някоя съседна страна нахлуе в България, ти ще тичаш да се бориш на фронта или ще си вземеш семейството и ще напуснеш границите на държавата при първа възможност? Вероятно ще е второто. Защо тогава съдиш хора, които са направили същото?

Не са взели от помощите за нуждаещите се в България, за да ги дадат на бежанците. В това можеш да си сигурен. Никой не е ощетен за сметка на бежанците от Украйна. Ако не ги бяха дали на бежанци, нямаше да ги има изобщо. А ние можем само да си пожелаваме и да се надяваме никога да не виждаме от тези пари, които са отредени за бежанци в ЕС.

Нахакали сте се в олинклузив комплекс и е проблем, че има хора? Наемете си апартамент/къща и ще сте си само вие със съседите. Аз инцидентно съм бил в комплекси изцяло населени от българи и руснаци и изненадващо съм имал същите оплаквания като твоите.

Ако и в Гърция има украинци от какво ще недоволстваш? :D 

Аз от другият месец ще съм безработен, на помощи, и ще обикалям по екзотични дестинации. Дано не съм подложен от местните на подобна дискриминация :D.

Разликата според мен, някак си е, че ако са те изтикали насилствено от твоята държава, на чуждо и непознато място си, обезпокоен си, уплашен, липсва ти домът, семейство и приятели, останали там, притесняваш, че се няма да има къде да се върнеш и имаш силни вътрешни терзания от различни естество, едва ли ще прекараваш всеки ден в гуляи. 

Edited by Dunc

11 minutes ago, Dunc said:

Разликата според мен, някак си е, че ако са те изтикали насилствено от твоята държава, на чуждо и непознато място си, обезпокоен си, уплашен, липсва ти домът, семейство и приятели, останали там, притесняваш, че се няма да има къде да се върнеш и имаш силни вътрешни терзания от различни естество, едва ли ще прекараваш всеки ден в гуляи. 

Точно това исках да кажа и аз!

1 hour ago, Ferante said:

Аз от другият месец ще съм безработен, на помощи, и ще обикалям по екзотични дестинации. Дано не съм подложен от местните на подобна дискриминация :D.

Каква дискриминация кви 5 лв. !?! Като съм в Гърция няма да се бия в гърдите и да викам "Булгар, Булгар" и да искам да ми правят шпалир. Съобразяваш се малко или много с месните и не се натрапваш на другите "къв съм велик". Едва ли така ще пречиш на който и да било и да те дискриминира.

4 hours ago, Dunc said:

1. Те ги изтикаха преди повече от година. За толкова време свикваш на новото място.
2. Не е ясно дали тези не са дошли просто на почивка, защото са в райони, в които няма активни военни действия.

3. За домът, семейството и приятелите - виж 2.

4. Много хора търсят утеха в алкохола и без да воюват.

4 hours ago, jozo said:

Каква дискриминация кви 5 лв. !?! Като съм в Гърция няма да се бия в гърдите и да викам "Булгар, Булгар" и да искам да ми правят шпалир. Съобразяваш се малко или много с месните и не се натрапваш на другите "къв съм велик". Едва ли така ще пречиш на който и да било и да те дискриминира.

Ти не. Други българи го правят. В Гърция, в Италия, във Франция, в Германия, в Англия и т.н. Ти си по-скоро изключение. И не разбирам защо изключения са позволени само на нас, а останалите националности се поставят под общ знаменател след изпълненията на един (или група) представител..

image.png

Не е лично към теб насочено. Просто използвах ситуацията. Не е като да не се е случвало с други наши сънародници. :D 

Първо - не знам за вас, ама аз украинец от руснак не мога да различа. Слагам ги всичките в категория рускоговорящи.
Иначе по темата - не мисля, че украинците, които са избягали от разрушения си дом, нямат нищо и търсят спасение са останали по черноморието. Там са останали богаташите на евтин курорт. Търсещите спасение вероятно са или отишли към градовете, където могат да работят нормално или в далеч по-приятелски настроени държави като Румъния и Полша.