Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

18 minutes ago, DON_CHEFO said:

Това е бая тегава професия и не е за всеки. Аз с кола брах страхове из Ню Йорк, представям си какво ще е с камион с толкова ограничения, стеснения и тн. Ами вятъра дето ги обръща като сламки... За тва и правят пари кат "малък" програмист. 

Доколкото знам, в САЩ е по-различно, отколкото в Европа.

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 minute ago, w00x said:

Не ми се търси, но май някои щати започнаха да разрешават автономни камиони по магистралите. 

Ще мине още някакво време, но евентуално ще спрем да шофираме. Пък колкото повече автономни превозни средства има по пътищата - толкова по-лесно ще им става, и по-безопасно за нас. 

5 minutes ago, chasti said:

Бахти забавното!

Вземи разкажи и на новия работодател, ще стане трагикомедия направо :rofl:

Надали ще е по-зле от твоята Гроб-ска трагикомедия :) 

31 minutes ago, w00x said:

Различно, различно... Все си с 40 тона пълен... Не винаги се кара в красив и сух Юлски ден... От това, което чета из този форум 80 процента ако ножа опре до кокала няма да могат да подкарат тая машина оти си мислят, че е въртене на някъв си геврек само. 

25 minutes ago, kotora said:

Надали ще е по-зле от твоята Гроб-ска трагикомедия :) 

Прав е......ама ти вече го знаеш де. 

Може ли да се намери работа в сайбър секюрити само след курсове или се иска диплома от университет? (и да се смеете - нямам никаква идея) 

Edited by DON_CHEFO

10 minutes ago, DON_CHEFO said:

Може ли да се намери работа в сайбър секюрити само след курсове или се иска диплома от университет? (и да се смеете - нямам никаква идея) 

Може, не се иска диплома, а се търсят много хора в секюрити, като цяло.

11 minutes ago, DON_CHEFO said:

оти си мислят, че е въртене на някъв си геврек само.

Има и педали ;)

8 minutes ago, ARPAnet said:

Може, не се иска диплома, а се търсят много хора в секюрити, като цяло.

Има и педали ;)

Точно такива неща чета и аз уж ... Гледам, че мога да изкарам 12 месеца без работа спокойно, та се замислям дали изобщо ще успея като човек, който НИКОГА не е учил или работил в тази или подобна на тази среда. 

30 minutes ago, DON_CHEFO said:

Различно, различно... Все си с 40 тона пълен... Не винаги се кара в красив и сух Юлски ден... От това, което чета из този форум 80 процента ако ножа опре до кокала няма да могат да подкарат тая машина оти си мислят, че е въртене на някъв си геврек само. 

Прав е......ама ти вече го знаеш де. 

Ми трудно ще е, защото cyber security-то е много специфично нещо. Виж, ако имаш сертификат, може и да стане :) Една колежка скоро изкара курс и се сертифицира, мога да я разпитам. 

13 minutes ago, DON_CHEFO said:

Точно такива неща чета и аз уж ... Гледам, че мога да изкарам 12 месеца без работа спокойно, та се замислям дали изобщо ще успея като човек, който НИКОГА не е учил или работил в тази или подобна на тази среда. 

Зависи дали ти хареса и се развиваш в професията. 

С курсове ще можеш да си намериш позиция в някой SOC , първи/втори левъл. Което до колкото разбирам ще е падане в доходите за теб. След това ще трябва да посъбереш малко опит за да можеш да скочиш в engineering тийм евентуално. Скоростта зависи от теб, в секюрити определено ценят сертификатите, обикновено фирмите ги покриват като разход, само се иска желание да учиш.

Свали си някакви курсове,  трябва да има чо торентите и разгледай до колко ще ти е интересна материята. 

Имам някакви наблюдения над заплати но в тексас. Джуниъри с по 50к, синиъри около 100, архитекти 150-180к. 

Хора с опит се намират трудно, а покрай публичният клауд всички се сетиха че секюрити е важно и им трябват хора.

Edited by ARPAnet

3 hours ago, ARPAnet said:

Пък колкото повече автономни превозни средства има по пътищата - толкова по-лесно ще им става, и по-безопасно за нас. 

Т'ва, разбира се, след n на брой верижни катастрофи и ненамсиколко жертви, дорде изчистят бъгове, експлойти, спрат да се заяждат с Anonymous, оправят регулациите да хващат това и онова, след като това и онова се случи и всичките там радости, щото знаем, топ компаниите не обичат QA и да изпипват нещата, пък лобирането излиза по-евтино :]]

5 hours ago, chasti said:

Тираджиите да се притесняват ли :D 

Тираджии, парамедици, пожарникари, градинари, строители, фермери и в общи линии хората, които вършат работа, могат по-малко да се притесняват.

4 hours ago, gado said:

:rofl:

3 hours ago, DON_CHEFO said:

Дипломи почти никой не гледа (въпреки, че аз ги уча такива) - основното е най-вече опита. Можеш да изкараш сертификат, но с нула опит трудно се почва в сайбърсекюрити. Евентуално ако имаш опит в ИТ и изкараш някакъв сертификат, тогава е по-лесно. Другото е да почнеш да правиш сам рисърч и когато откриеш и публикуваш някаква нова сайбъриздънка, тогава вече ще те гледат по друг начин. :)

2 hours ago, ARPAnet said:

Зависи дали ти хареса и се развиваш в професията. 

С курсове ще можеш да си намериш позиция в някой SOC , първи/втори левъл. Което до колкото разбирам ще е падане в доходите за теб. След това ще трябва да посъбереш малко опит за да можеш да скочиш в engineering тийм евентуално. Скоростта зависи от теб, в секюрити определено ценят сертификатите, обикновено фирмите ги покриват като разход, само се иска желание да учиш.

Свали си някакви курсове,  трябва да има чо торентите и разгледай до колко ще ти е интересна материята. 

Имам някакви наблюдения над заплати но в тексас. Джуниъри с по 50к, синиъри около 100, архитекти 150-180к. 

Хора с опит се намират трудно, а покрай публичният клауд всички се сетиха че секюрити е важно и им трябват хора.

Толкова малко... Значи това, което съм гледал е било нещо пак за зарибявка. Не ме разбирай погрешно, не очаквам милиони, но и 50 бона не очаквах. Някъде има кьорфишек 

4 minutes ago, Godfather said:

Дипломи почти никой не гледа (въпреки, че аз ги уча такива) - основното е най-вече опита. Можеш да изкараш сертификат, но с нула опит трудно се почва в сайбърсекюрити. Евентуално ако имаш опит в ИТ и изкараш някакъв сертификат, тогава е по-лесно. Другото е да почнеш да правиш сам рисърч и когато откриеш и публикуваш някаква нова сайбъриздънка, тогава вече ще те гледат по друг начин. :)

Аз ако можех да правя това от последното изречение нямаше да навиквам мексиканци и поляци по строежите. :D

8 minutes ago, DON_CHEFO said:

Аз ако можех да правя това от последното изречение нямаше да навиквам мексиканци и поляци по строежите. :D

Аз влязох в сайбърсекюрити след 12 години в ИТ. Не, че не може веднага да почнеш нещо, но позицията със сигурност ще е възможно най-ниското стъпало, няма как иначе.

13 hours ago, gado said:

Та отговорът на онзи пич направо ме потресе и успя да разбуди въображението ми. Вика - Ами щото тази е много зла и на всичкото отгоре п*****а и изглежда като жертва на роуд килл... Настана мълчание, всички се замислихме... После ОТЗто на хотела вика - Абе..., що не му казахме на тоя да я викне оная, че да ни покаже как точно изглежда....

Трябваше да му кажете, че и снимков материал се приема.

10 hours ago, Antares said:

спрат да се заяждат с Anonymous

Е заради това не можем да имаме хубави неща :)

Часта с верижните катастрофи ми звучи като нормално лято :)

Всъщност не е толкова далеч, според мен, поне технологично. Много от новите коли имат някаква форма на автономност, а дори стари модели като моята умеят да следват трафик, да тръгват и да спират сами. Регулациите ще отнемат време, както казваш, проблема с вината остава, и ще е дори по-сложен когато се ударят човек с автономна машина. 

9 hours ago, DON_CHEFO said:

Толкова малко... Значи това, което съм гледал е било нещо пак за зарибявка. Не ме разбирай погрешно, не очаквам милиони, но и 50 бона не очаквах. Някъде има кьорфишек 

Ти си в Чикаго, вероятно цифрите са по-различни, а и моят пример е един, гарантирано рамката е по-широка.  Но каквато и да е, бих гледал към по-ниската част заради липсата на опит, колкото и добър bullshitter да си, тогава е сравнително трудно да се договаряш. 

Честно казано заради това и споменавам сертификатите, като помощник за отваряне на първите врати. След това ако си добър - може и без тях. Лично аз никога не съм държал сертификат който има нещо общо с актуалната ми позиция или тази към която отивам, включително и в момента :) 

4 hours ago, chasti said:

Продавач на вестници например :D 

Т'ва ми е първата работа ever. 92-ра, ако не ме лъже паметта :) Изкарах си пари за най-ужасното колело в историята на колелетата. Руско...

9 minutes ago, Antares said:

Т'ва ми е първата работа ever. 92-ра, ако не ме лъже паметта :) Изкарах си пари за най-ужасното колело в историята на колелетата. Руско...

Баче, ти си стар... :D

17 minutes ago, Antares said:

Баси, ти си почнал работа преди мен бе човек (ако не броим казармата за работа)! :lol:

Ебаси тъпия фейсбук. Смених си паролата и сега акаунта ми е рестриктнат за 24 часа. Не мога да разбера логиката :D