chasti Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Абе не е ОК клиентът да знае, че напускаш, а работодателят- не. Даже клиентът изобщо не го засяга това. Освен естествено, ако не смяташ да го дърпаш при новия ти работодател или директно при себе си. При мен е различно напоследък. Все съм свикнал да работя за някакви корпорации/ големи безлични фирми, дето макс да видиш някой от висшия мениджмънт на живо. Сега е различно. Може да звъннеш по телефона и да се качиш да си лафиш с патрона. Човекът наистина има доста в главата. И можете да се разберете, да коригирате неща Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 6 minutes ago, netrootbg said: Нямал си защото не са ви хванали. 350 евро е глобата. Ще кажа на моя приятел да си провери колата, но тя е сравнително нова. 2018. Би трябвало да може да се кара и в Брюксел, щом в градовете в Дания може. Последния път си използваше приложението и регистрацията за улично паркиране в Дания, за да плаща за паркинга в Брюксел. Ех, кога ще ги стигнем Европейците... Вероятно никога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 2018-та няма проблеми и няма да дължи такса. Регистрацията обаче трябва да си я направи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Каза, че му е Евро 6 и до 2027-ма можел. Ще му кажа за регистрацията, мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 21, 2023 Share Posted July 21, 2023 19 hours ago, w00x said: Те дори не го уволняват. Те го освобождават без предизвестие. Реално му казват "Окей, тръгвай си като искаш. Не е нужно да седиш още 1 месец.", а той отговаря "Не уе, искам да седя тука да се "уча" още месец, да взема заплатата." Негово право е. Какво значение има дали в момента работи по нов проект от 1 месец или в стар от 3 години? Това е проблем на мениджмънта. Той е служител, работи каквото са му дали, не скатава. Не иска да напуска по взаимно съгласие, а с 1 месечно предизвестие. Те това 'ОК; му го казват, за да не плащат. Негово право е да им откаже глупостите, да си подаде предизвестието, да излезе в отпуска колко може да ползва, болнични ако се наложи в този месец. Закона го позволява. Не виждам какво му опявате, все едно прави нещо незаконно или нарушава нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 21, 2023 Share Posted July 21, 2023 Разбира се, че е негово право. Кой го отрича? То ако не му беше право, нямаше да му позволят да го направи. Кой го дискутира това? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted July 21, 2023 Share Posted July 21, 2023 Така и не видяхме чиченица без яке. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 21, 2023 Share Posted July 21, 2023 Какво против QA имате? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 Kotore, ще заставаш ли на Хапогара? Хентайското ливъри е за симповете бахахаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 Доказателство, че са работили поне 10 минути в четвъртък: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 On 7/21/2023 at 6:53 PM, jozo said: Какво против QA имате? Питай @Antares Бъзика се хахах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 А едва ли се бъзика, ама то ми е все тая. То аз не съм и QA, а още по-зле в класация на копченатискачите, ама какво да правиш, живот. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 (edited) 22 hours ago, jozo said: А едва ли се бъзика, ама то ми е все тая. То аз не съм и QA, а още по-зле в класация на копченатискачите, ама какво да правиш, живот. Бъзика се се Antares. QA-ите ги обичам почти толкова, колкото ги мразя! Не знам дали някой извън сферата би ме разбрал, но и няма да се опитвам да обясня In unrelated news - днес за сефте се качих на Пампорово и покарах по bike трасетата. Само факта, че в 15 часа температурите достигнаха своя пик от 25 градуса беше достатъчно. Иначе се разцепих по трасетата. Edited July 23, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Мдаа, три дни в района на Смолянски езера - рай, маранята и 37-то градуса в 18 часа в пловдивско ми подействаха доста депресиращо…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Аз честно не разбирам и искам да питам. Сега изкуствения интелект няма ли да измести повечето lower-tier програмисти, дето взимат колкото половин тираджия? И съответно те да отидат на борсата. Питам щото един приятел пише статии и каза, че положението става трагично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 след две-три години може би, но осъзнаваш ли, че AI не може да навърже всичко. Може да дава подсказки и да ти направи примерно дадена страница, но още не се е развило достатъчно, че да измести програмистите. Виж в Лабораториите е друга бира. Има АИ, което може да прави анализи по-бързо и точно от човек, но пак трябва да се обучи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Според мен първо трябва да окапят адвокатите и тогава да дойде ред на копченатискачите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 9 hours ago, chasti said: Питам щото един приятел пише статии и каза, че положението става трагично. Едни хора вместо да пишат статии, правят опити. И резултатите са: За GPT-то и други хора казаха, че последно време има проблеми с елементарни неща. Аз преди време няколко пъти в една сесия ми се наложи да го подканям повторно да си довърши това, което го карах, че опита да скатае. Може и да е било за пестене на ресурс. Но пиша ми дай ми 10 примера за нещо, той дава 5. И после се извинява, че бил "недогледал" А иначе по-темата. Като замести ниските нива програмисти и няма кой да ги работи тия длъжности, след време от къде ще се появят високите нива програмисти? Да не падаме от въздуха. Нали като всичко друго се почва с малко опит и знания и е развиват. То да не е събуждаш се една сутрин и баааам. Програмист със стаж и опит 10 г. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 Мисля, че все още сме във фазата в която се надяваме AI да започне да помага на програмистите, спестявайки им време. И поне според мен е много рано да се говори за каквато и да е замяна. За сега опита ни е, че няколко пъти ми се е налагало да чистя след Copilot. Chatgpt трябва да го подканяш постоянно да довърши нещо, a ако си запознат с проблема, често не е особено полезен. Готини са за неща които не знаеш и ти трябва нещо бързо и базово - могат да ти спестят някакво ровене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 Статиите написани от AI, може и да съдържат някаква доза "авторско" съдържание, но от гледна точка на качеството са доста по-зле от статии написани от истински човек. Причината AI да замества content writer-ите е, че: 1. Повечето и без това copy/paste-ваха съдържание един от друг. 2. Повечето не струваха по подразбиране. AI ще помогне за отсяване на плявата. Така ще стане във всяка една сфера. Както се случи и с автоматизацията на производството в един момент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 Тираджиите да се притесняват ли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 Ами, ако част от хората се пренасочат към тираджийството - да. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 (edited) Снощи беше странна вечер... По-предната нощ една датска тройка си метна здрави шамари. Историята е засукана и прозаична, но пък сочна. Както и да е. Едната мацка хванала пича да се чука самосиндикално с другата мацка, докато първата била до магазина. Проблемът станал, викове, крясъци... Секнаха ми питието след тежкия ден. И докато реагираме, пичът и мацката, която чукал, вече бяха ошамарили онази, дето била до магазина. Малко беше трудна за рисуване. Естествено после полиции, тъпотии и писане на обяснения до никое време. Предната нощ отново циркове. Пак викове, крясъци, тряскане на врати... Този път битата (ще е прекалено възвеличаващо за тази кранта да я нарека мацка) се чукала самосиндикално с пича, а другата ги барнала. И познайте кой яде бой!? Пак същата, дето яде и първата вечер. Естествено, както си му е редът отново - Полиции, циркове, сотове и т.н. Та да се върнем към главната линия. Снощи както си пийкаме с останалите прави на бойното поле членове от персонала на хотела, идва тоя датчанин сам. И си поръчва бирена чаша от скапаната оллинклузивна водка. Фанахме го на лаф и по едно време го питам - Абе що аджеба и двата пъти онази яде бой, а не беше по соломоновски, тоест бой да яде тази, дето вдига скандала? Естествено разговорът се води на английски. Никой от нас не говори датски, пък и това е език, дето може да доведе някой асматик до припадък от асфикция. Та отговорът на онзи пич направо ме потресе и успя да разбуди въображението ми. Вика - Ами щото тази е много зла и на всичкото отгоре п*****а и изглежда като жертва на роуд килл... Настана мълчание, всички се замислихме... После ОТЗто на хотела вика - Абе..., що не му казахме на тоя да я викне оная, че да ни покаже как точно изглежда.... Edited July 24, 2023 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 50 minutes ago, chasti said: Тираджиите да се притесняват ли Това е бая тегава професия и не е за всеки. Аз с кола брах страхове из Ню Йорк, представям си какво ще е с камион с толкова ограничения, стеснения и тн. Ами вятъра дето ги обръща като сламки... За тва и правят пари кат "малък" програмист. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 24, 2023 Share Posted July 24, 2023 ХАхаха, стана много забавно днес в офиса, връчиха ми Писмо-искане с обяснения, по зл 193. т1. оронване на престижа на компанията Свързах се с адвокат по трудово право и ми помогна да напиша обясненията, след това си пуснах предизвестието И в крайна сметка няма да стане нищо, ще си изкарам до средата на август. Иначе, ако се беше стигнало до съд, адвокатката каза, че това ще падне веднага. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts