w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Аз продължавам да не разбирам драмата. И по член 325 и по член 326, освобождаването е с предизвестие. Каква е разликата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 По 325 е без. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 (edited) Аха. А той иска да го освободят по член 326 (пак по взаимно съгласие, но с предизвестие), за да работи още един месец. Ясно. Голяма драма, която котора сам си е създал. И за част от предизвестието си пуска отпуск, с цялата си наглост. Остава и малко болнични да закачиш... Которе, ти NDA не подписваш ли като започваш в тая фирма? Edited July 20, 2023 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Едва ли факта, че напуска е част от някакъв NDA, поне би било странно. Но кой ти казва, може и да са набутали някакви глупости. Но поне трябва да му покажат на какво се базират. "Казахме ти" не е причина Но и личното ми мнение е, че за такива неща се започва да се говори след като си си дал уведомлението, за да е по-спокойно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Това, че напуска - не. Това, че казва на клиента и външни хора - може и да е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 (edited) 30 minutes ago, w00x said: Това, че напуска - не. Това, че казва на клиента и външни хора - може и да е. Мда, аз ако му бях менаджер щях също да гледам да го изритам по-бързо… В случаят става дума за служител, който е нает преди няколко месеца и все още се обучава или с други думи, той в момента не заработва пари за фирмата, а по-скоро фирмата инвестира в него. А за това, че Лиид Инжинера напуска май е преимущество за член на екипа, който ще бъде повишен в тази позиция. Едит: Аз пак не разбирам защо не накара да му платят оставащата отпуска и да се махне… Изглежда ми като перфектна възможност да си вземеш месец-два отпуска в средата на лятото преди са започнеш на новото место. Edited July 20, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 32 minutes ago, w00x said: Това, че напуска - не. Това, че казва на клиента и външни хора - може и да е. Ясно, но дори така ми звучи странно. Може да отива да работи при клиента, няма как да го скрие от тях тогава. Дори може да не е на позиция в която ще е директно конкуренция. А и често виждам практиката даже тази новина да се обявява в подписи - "последен работен ден е Х, след това пишете на тийма ми/мениджъра ми" .. Но никога не знаеш де, просто си спекулирам 4 minutes ago, Ferante said: В случаят става дума за служител, който е нает преди няколко месеца и все още се обучава или с други думи, той в момента не заработва пари за фирмата, а по-скоро фирмата инвестира в него. Не е нает преди няколко месеца, просто са го преместили вътре в компанията в нов проект. 5 minutes ago, Ferante said: А за това, че Лиид Инжинера напуска май е преимущество за член на екипа, който ще бъде повишен в тази позиция. Или ще наемат от вън, според зависито. Принципа на Питър играе в такива моменти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 3 minutes ago, ARPAnet said: Не е нает преди няколко месеца, просто са го преместили вътре в компанията в нов проект. LinkedIn профилът му друго подсказва, пък и нали беше писал и в форума какви драми са били с предишният му работодател. Смея да твърдя, че драмите са по-скоро продукт на капацитета на служителя отколкото на работодателя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 (edited) Сега няма да тръгна да се защитавам, който ме познава и е работил с мен не е казвал лоша дума по мой адрес Старата фирма е пред фалит, освободиха 40 човека, та не мисля, че съм направил грешно решение като съм напуснал. Не е имало драми, просто едно беше обещано, друго се случваше. @Ferante най-лесно е да се гледа от чуждата камбанария. Няма да влизам в детайли. Лийда ми напуска, защото му писна тотално. Даже не си е намерил нова работа. По този проект, съм от 2 седмици, откакто съм се върнал от отпуска от Гърция. Аз тъкмо ще се обуча и ще трябва да напусна. Edited July 20, 2023 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 4 hours ago, kotora said: Аз почивка ще си взема, имам 7 дена отпуска. Но те искат до последно да им бачкам на макс по проект, който ме накара да напусна фирмата 1 hour ago, kotora said: По този проект, съм от 2 седмици, откакто съм се върнал от отпуска от Гърция. Аз тъкмо ще се обуча и ще трябва да напусна. Тогава наистина не разбирам каква е драмата да се махнеш сега по взаимно съгласие, щом ти го дават като опция? Или както netroot вика - да ти плащат, пък ти да не работиш Общо взето ситуацията ми изглежда: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Те дори не го уволняват. Те го освобождават без предизвестие. Реално му казват "Окей, тръгвай си като искаш. Не е нужно да седиш още 1 месец.", а той отговаря "Не уе, искам да седя тука да се "уча" още месец, да взема заплатата." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Реално не са ми казали какво ще ми предложат за да се махна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Но то си е негово право, нали? Така работят предизвестията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 2 hours ago, kotora said: Сега няма да тръгна да се защитавам, който ме познава и е работил с мен не е казвал лоша дума по мой адрес Старата фирма е пред фалит, освободиха 40 човека, та не мисля, че съм направил грешно решение като съм напуснал. Не е имало драми, просто едно беше обещано, друго се случваше. @Ferante най-лесно е да се гледа от чуждата камбанария. Няма да влизам в детайли. Лийда ми напуска, защото му писна тотално. Даже не си е намерил нова работа. По този проект, съм от 2 седмици, откакто съм се върнал от отпуска от Гърция. Аз тъкмо ще се обуча и ще трябва да напусна. От сърце ти желая (за разлика от другите) да го начукаш четвъртит на шибания работодател. На тях не им пука за теб. Ако не дай си боже стане нещо с теб след 2 дни ще има нов. Аз нямам търпение да напусна дори с предизвестие та да ги сваля малко на земята шибаните поляци. За сега обаче събирам още капитал, че тия опшъни искат книга. Майка му да еба, мразя да работя повече от негрите... Смятай колко е силно това чувство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 23 minutes ago, DON_CHEFO said: От сърце ти желая (за разлика от другите) да го начукаш четвъртит на шибания работодател. На тях не им пука за теб. Ако не дай си боже стане нещо с теб след 2 дни ще има нов. Аз нямам търпение да напусна дори с предизвестие та да ги сваля малко на земята шибаните поляци. За сега обаче събирам още капитал, че тия опшъни искат книга. Майка му да еба, мразя да работя повече от негрите... Смятай колко е силно това чувство. Ако искаш да го върнеш на работодателя си пускаш предизвестието, подписваш се, че го обезщетяваш със следващата си заплата и си заминаваш. Толкова мразиш да работиш, че само си търсиш с каква работа да се захванеш. Я Ютуб, я Онлифенс, я няква друга инфлуенсърска професия. Дето дори се бачка още повече, защото е с ненормирано работно време. И ще се самоосигуряваш на всичкото отгоре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Ангеле жега ли е в Белгия ? Едни приятели и те отидоха на Tomorrowland. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Just now, kotora said: Ангеле жега ли е в Белгия ? Едни приятели и те отидоха на Tomorrowland. Нямам идея. Аз заминавам другия Четвъртък. Надявам се да не е тогава, защото едната година имаше топлинна вълна и беше 35 градуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 8 minutes ago, w00x said: Нямам идея. Аз заминавам другия Четвъртък. Надявам се да не е тогава, защото едната година имаше топлинна вълна и беше 35 градуса. Жега не е. Готви се за студ. В южна Европа има топла вълна, но в Нидерландия и Белгия е обратното. Вече 15 дена не вдига повече от 23-24 градуса. През нощта пада на 12-13. Гледам в Белгия е подобно положението. Даже и дъждове дават. Ако ще си на палатка го планирай това нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Перфектно за седене 13 часа в парк под небето. На хотел съм в Брюксел и ще пътувам до фестивала всеки ден. Мани ги тия палатки, тва е клошарска история... Не специално палатките, а палатките на подобно място. Съседи, които са решили, че фестивалът ще продължава до сутринта, а не до 1. Опашка за душа от 7 сутринта и цена от 3-4 евро на посещение. Кражби от палатки. (рядко, но ги има). Трябва да оставяш всичко в сейфа. Магазините са страшно скъпи, а не можеш да внасяш от извън фестивала. Основните стоки в хранителните магазини свършват много бързо. Ако реши да пекне това слънце, в 6-7 още трябва да ставаш, защото в палатките става пещ. И това при положение, че си легнал поне в 2 на предната вечер. Според кога си успял да се прибереш от фестивала до палатката и колко е била дълга опашката за душовете. Има си и плюсове, но на мен тези минуси са ми достатъчни, за да отсядам в Брюксел и да пътувам по 30 минути до паркинга. И от там - 10 минути пеш до входа. Или 40 минути, ако те сложат на зачукания паркинг в другия край на града. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 55 minutes ago, w00x said: Ако искаш да го върнеш на работодателя си пускаш предизвестието, подписваш се, че го обезщетяваш със следващата си заплата и си заминаваш. Толкова мразиш да работиш, че само си търсиш с каква работа да се захванеш. Я Ютуб, я Онлифенс, я няква друга инфлуенсърска професия. Дето дори се бачка още повече, защото е с ненормирано работно време. И ще се самоосигуряваш на всичкото отгоре. Това не е работа. Ако искаш д те опна с мен технически на къщи за по 10 милки да видиш кеф Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 32 minutes ago, w00x said: Перфектно за седене 13 часа в парк под небето. На хотел съм в Брюксел и ще пътувам до фестивала всеки ден. Мани ги тия палатки, тва е клошарска история... Не специално палатките, а палатките на подобно място. Съседи, които са решили, че фестивалът ще продължава до сутринта, а не до 1. Опашка за душа от 7 сутринта и цена от 3-4 евро на посещение. Кражби от палатки. (рядко, но ги има). Трябва да оставяш всичко в сейфа. Магазините са страшно скъпи, а не можеш да внасяш от извън фестивала. Основните стоки в хранителните магазини свършват много бързо. Ако реши да пекне това слънце, в 6-7 още трябва да ставаш, защото в палатките става пещ. И това при положение, че си легнал поне в 2 на предната вечер. Според кога си успял да се прибереш от фестивала до палатката и колко е била дълга опашката за душовете. Има си и плюсове, но на мен тези минуси са ми достатъчни, за да отсядам в Брюксел и да пътувам по 30 минути до паркинга. И от там - 10 минути пеш до входа. Или 40 минути, ако те сложат на зачукания паркинг в другия край на града. Предполагам за кола под наем говориш? За твоята кола има такса от 35 евро на ден в Брюксел . Ако не вали, температурата е перфектна. Нито е жега, нито е студено. Само вечер може леко хладно да ти стане, но сред толкова много хора не ми се вярва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 33 minutes ago, DON_CHEFO said: Това не е работа. Ако искаш д те опна с мен технически на къщи за по 10 милки да видиш кеф Не е работа, докато не започнеш да я работиш. Работата на другите никога не е работа, колкото нашата работа. Като не можеш да спиш, за да измислиш какво ново съдържание да направиш, за да реализираш гледания на канала си, ще те питам пак дали не е работа. 11 minutes ago, netrootbg said: Предполагам за кола под наем говориш? За твоята кола има такса от 35 евро на ден в Брюксел . Ако не вали, температурата е перфектна. Нито е жега, нито е студено. Само вечер може леко хладно да ти стане, но сред толкова много хора не ми се вярва. Не. Един приятел ще пътува от Дания с колата. С неговата ходим. 3-та година ще е вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 5 minutes ago, w00x said: Не. Един приятел ще пътува от Дания с колата. С неговата ходим. 3-та година ще е вече. https://lez.brussels/mytax/ Регистрацията е задължителна. Вече дали ще трябва да плаща зависи от еко категорията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Това откога е въведено? Миналата година нямахме проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 14 minutes ago, w00x said: Това откога е въведено? Миналата година нямахме проблем. Нямал си защото не са ви хванали. 350 евро е глобата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts