Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Стана интересна ситуация на работа. Никой не ми е споменавал, че не трябва да казвам на клиента, че ще напускам.аз казах и  се е получила някаква  неприятна ситуация и ще се опитат да ме махнат по взаимно съгласие.
Ако откажа ще се опитват да ме заплашат. Доколкото разбрах от един приятел адвокат, няма как да стане толкова лесно дисциплинарно. 
Имам 1 седмица в която мога мога да кажа да или не на взаимното съгласие.

Така или иначе ще си пускам предизвестието на 31ви. 

27 minutes ago, kotora said:

Стана интересна ситуация на работа. Никой не ми е споменавал, че не трябва да казвам на клиента, че ще напускам.аз казах и  се е получила някаква  неприятна ситуация и ще се опитат да ме махнат по взаимно съгласие.
Ако откажа ще се опитват да ме заплашат. Доколкото разбрах от един приятел адвокат, няма как да стане толкова лесно дисциплинарно. 
Имам 1 седмица в която мога мога да кажа да или не на взаимното съгласие.

Така или иначе ще си пускам предизвестието на 31ви. 

А иначе как щяха да те освободят?

Не могат да те освободят дисциплинарно. Много бумащина има.

Ако другата фирма може да вземе веднага се махай. Дисциплинарно трябва първо 1 2 порицания, последно предупреждение... Пък и трябва да има за какво да се хванат.

Те могат да те освободят и веднага, но трябва да ти платят 1 месец обезщетение. За да не плащат искат да минеш по взаимно. Обаче си виж какви споразумения си подписвал, дали има за какво да се хванат 

там. По закон имаш 7 дена да приемеш (или откажеш)предложението. Ама може само писмено да се съгласиш. Ако не кажеш нищо важи мълчалив отказ. Опитват да те сплашат разчитайки че не знаеш и да поддадеш.

Edited by mIRCata

Да ясно ми е. Аз така или иначе на 31ви си пускам предизвестието. 
Щях с предизвестие, но проблема е че съм казал на клиента и ся няма да цоцнат парите за мен :lol:

Edited by kotora

Мен ако питаш се разбери с тях да си тръгнеш още този месец, почини си хубаво през август и септември и чак тогава мисли да започваш нещо ново.

Аз нищо не разбрах.

Той искал да си ходи. Те също искали да го махат.

Човекът тръби и на клиенти, и по форума, че ще се маха.

Ама не искал по взаимно съгласие, искал когато на него му е удобно.

Да му плащат още 40 дена, докато го обучават.

Не е лесно да си програмист и да караш тротинентка! 

Да и? Защо да не тръбя, голяма работа станала. Фирмата цоца пари от където може, за тях това си е печалба яко и сега съм ги попрецакал леко. 

@Ferante е да целия август ще съм в предизвестие. 

@w00x никак, с предизвестие от моя страна. 

По кой член ще е това предизвестие от твоя страна? Обикновено става по взаимно съгласие, затова не разбирам къде е драмата, че сега искат да те освободят по взаимно съгласие. Явно пропускам нещо.

По 326. С едномесечно предизвестие. Те ще искат по взаимно съгласие чл 325. За да се опитат да икономисат 1 заплата. 

1 hour ago, kotora said:

По 326. С едномесечно предизвестие. Те ще искат по взаимно съгласие чл 325. За да се опитат да икономисат 1 заплата. 

Боли та уя за една заплата. Почивай и тва е. Не вярвам да живееш от чек до чек. 

2 hours ago, kotora said:

Тва трябва да е някаква ултра шантавина в българското законодателство (направо съм ги забравил тия схеми), която няма никаква логика, но пък не е изненада. :lol:

17 hours ago, netrootbg said:

При мен драмата е по-голяма. От курса по php (2016) ми дадоха награда - хостинг в StupidHosting. Като ми изтече годината - моментално избягах в... ICN. Които същите StupidHosting купиха преди няколко години. И услуги, които си имах във все още активния абонамент - рЕзко изчезнаха.  На търговския им представител, с който ме пратиха да говоря му обясних в прав текст, че ги смятам за невъобразими мошенници и с удоволствие бягам от тях за втори път. И понеже не желая да поемам рискове с български доставчици (да не ги купят и тях) - минах на namecheap + hostnigger, които в общи линии ми предложиха далеч по-приемливи цени и в пъти по-добри условия на хостинга. 

@chasti - той е QA, не приравнявай погромистите с плебса :lol:

@rargirov - за мен лично всичките outsourcing компании са за избягване :lol:

Edited by Antares

5 hours ago, DON_CHEFO said:

Боли та уя за една заплата. Почивай и тва е. Не вярвам да живееш от чек до чек. 

Не живея ама имам Планувана екскурзия в Хърватия и трябва кеш. 

@Godfather мм дам, още едно нещо с което си мислях, че няма да се сблъскам. 

реално погледнато няма какво да стане. Пускам си предизвестието на 1ви и след това всичко е точно.

2 hours ago, rargirov said:

Коя е фирмата, ако не е тайна, така да се знае и заобикаля?

Всъщност от написаното до тук фирмата си изглежда ОК, ама Котора сам се е оплел в калчищата. И вместо да си вземе почивка преди да започва на новото место, мисли как да ги изцеди с още 1-2 месеца.

Аз почивка ще си взема, имам 7 дена отпуска. Но те искат до последно да им бачкам на макс по проект, който ме накара да напусна фирмата :) 

@Ferante ми не е баш ОК, лийда ми напуска в петък. 

25 minutes ago, kotora said:

Аз почивка ще си взема, имам 7 дена отпуска. Но те искат до последно да им бачкам на макс по проект, който ме накара да напусна фирмата.

Ти очакваш да ти плащат без да работиш ли?