Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

Предаваме си проекта на друг вендор. Тия още на втория ден нашариха кода с ифове, цикли и "сървиси". А най-наглото, че искат да им ревюираме кода, но не приемат съветите. Малко пуснах сълза в стил:

3w23vu.jpg

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Още нищо. 

Искам първо да съм сигурен в монитора. Сега съм със Dell S2722DC, но видях Benq EX2710Q колко удобни функции има…….

Edited by vikktor

Между другото гледах Bose 900 и виждам, че в Amazon.de ще излезе по-евтино. Поразгледах междувременно други неща в amazon.de и .... голяма част излизат по-евтино дори с доставката.

Много често нещата от амазон, които пак са с надценка, са по-евтини от тук. Преди няколко години, като сглобявах новия компютър, за цената тук само на дъно и процесор, от там взех същите + рам паметта. За доставка ползвам Габиели и други такива фирми, а не с директна доставка. Но да, като цяло там по-често нещата са по-евтини. Мултикукъра с доставката, (а тежи) ми излезе по-евтин от тук на промоцията от официалния сайт. Един причиствател на въздух взех за няма 100 лв срещу 300 тук от официалния сайт. И още доста подобни примери имам. Последно едни somat таблетки за почистване на съдомиялната взимах. 4 кутии са 16 лв, тук 1-та е 8 и нещо

Edited by mIRCata

3 hours ago, vikktor said:

Между другото гледах Bose 900 и виждам, че в Amazon.de ще излезе по-евтино. Поразгледах междувременно други неща в amazon.de и .... голяма част излизат по-евтино дори с доставката.

Виж и в amazon.co.uk Пусни си prime за 1 месец и си ги метни с GGbg до България. Аз така поръчах paddleboard. С доставката ще излезне 710лв. 

3 hours ago, vikktor said:

И после как ще го върнеш ако има нещо? :D

Ти мислиш, че аз нарочно ги връщам. И жена ми така си мисли :D

Ама не е така, явно очаквам много и не мога да преглътна разочарованието.

И другото неприятно нещо е, че гледам много ревюта и знам какви екстри могат да имат мониторите и саундбарите и сега ги търся.

Проблема с текущия дел е, че е много блед някак си и ме болят очите, не знам защо. На мака изглежда много добре. На windows обаче нещо като че ли куца, Освен това на duplicate display дефолтска резолюция е 1080п, трябва да изключа монитора на лаптопа, за да се появи default на 1440п, което е странно. На предния монитор беше на duplicate и когато лаптопа е отворен, резолюцията е по-ниска, но като затворя и веднага превключва. 

Относно саундбарите, бях много доволен от bose 300 и предполагам, че ще бъда доволен от 900, но си мисля, че мога да получа повече за цена от 2000 лв. JBL 1000 е 2000 лв, но има буфер и колони, които се откачат. Освен това поддържа DTX, а боус-а - не. И постоянно откривам някакви подробности, които ме спъват от това да поръчам нещо. 

Чета в интернет, според мен хората в чужбина пазаруват според промоциите. Ако са решили, че им трябва нещо, отварят амазон и поръчват евтино и на промоция. Сякаш са малко хората, които търсят нещо конкретно.

Не мисля, но ако се наложи...

Настроил ли си го тоя монитор? HDR пуснал ли си?
DTS е хубаво да имаш в крайното устройство в системата.

1 hour ago, w00x said:

И после как ще го върнеш ако има нещо? :D

Ако ги поръчаш до БГ, разходите по връщането трябва да се поемат от Амазон. То и за това цените в много случаи са им по-високи от малките играчи.

Да, но той вероятно ще поръча през спедитор. А и не е ясно дали точно тези продукти се доставят до БГ директно.

Защо би ползвал Duplicate И би си оставил лаптопа отворен ? Аз като съм с Лаптоп ползвам extend. Всеки си има вкус казало кучето и си облизало мъдете :) 

42 minutes ago, w00x said:

Да, но той вероятно ще поръча през спедитор. А и не е ясно дали точно тези продукти се доставят до БГ директно.

Не, с доставка от Амазон. Между 20 - 60 лв е и пак излиза по-евтино.

1 hour ago, w00x said:

Настроил ли си го тоя монитор? HDR пуснал ли си?
DTS е хубаво да имаш в крайното устройство в системата.

Този Дел няма HDR. Уж е настроен.

37 minutes ago, kotora said:

Защо би ползвал Duplicate И би си оставил лаптопа отворен ? Аз като съм с Лаптоп ползвам extend. Всеки си има вкус казало кучето и си облизало мъдете :) 

Не го ползвам, но понякога когато го отварям, за да го пусна и забелязах, че когато го затворя и резолюцията се сменя. Така беше преди. Сега съм го спрял.

36 minutes ago, vikktor said:

Не, с доставка от Амазон. Между 20 - 60 лв е и пак излиза по-евтино.

1700лв само за саундбар, при положение, че на тази цена има цели комплекти. Не знам... Май и ти не знаеш. :D 

Ако ще е за тестване .. винаги може от БГ онлайн магазин, за да може лесно да се върне. А като се намери правилният модел, да се провери дали в амазон не е по-евтино и т.н. и т.н. :)

10 minutes ago, w00x said:

1700лв само за саундбар, при положение, че на тази цена има цели комплекти. Не знам... Май и ти не знаеш. :D 

Ако знаех, щях да съм приключил този въпрос отдавна. 

Така е, има цели комплекти, но задните колони на Самсунг Q9xx са много грозни и грамадни; на JBL 1000 буфера ми е прекалено голям; хареса ми Philips Fidelio B97, но на няколко места прочетох за проблеми..... и та тъй. 

2 minutes ago, vikktor said:

Ако знаех, щях да съм приключил този въпрос отдавна. 

Така е, има цели комплекти, но задните колони на Самсунг Q9xx са много грозни и грамадни; на JBL 1000 буфера ми е прекалено голям; хареса ми Philips Fidelio B97, но на няколко места прочетох за проблеми..... и та тъй. 

На Samsung Q990 какво не му харесваш?

Задните колони. Прекалено са грамадни. Гледах го и на живо - големи са.

Знам, че той води всички класации във всички сайтове....

Големите тонколони вадят звук. Малките пукат.

Не ги ползвай. Пак ще ти излезе по-евтин от Bose-то, дори и ако го поръчаш от DE.

В един момент може да решиш да ги добавиш и ще им намериш място на две поставки/масички. Ако поставките са по-големи, може жена ти да сложи по едно цвете до тях. :D 

А Сонос за кво го върна, че вече не помня. Заради телевизора ли? Има ли гаранция че и новия бар няма да прави парчета заради телевизора?

43 minutes ago, mIRCata said:

А Сонос за кво го върна, че вече не помня. Заради телевизора ли? Има ли гаранция че и новия бар няма да прави парчета заради телевизора?

Тогава още не бях чел достатъчно и да, заради телевизора го върнах. 

Сега търся бар с поне един HDMI in и ако пак прави проблеми, ще пробвам да вкарам тв бокса на виваком през соундбара. 

On 6/1/2023 at 2:51 PM, XMD said:

Преди това бях на пелети и ми беше омръзнало хамалуването и чистенето, отделно два навеса ми се освободиха автоматично с термопомпата. 

А какъв ти беше разхода на пелети и с колко KW котел?

On 6/2/2023 at 7:28 PM, Mockingbird said:

А какъв ти беше разхода на пелети и с колко KW котел?

Между 8-9 тона за сезон. За котела нямам си на идея, преправяха го от дърва и въглища да е на пелети, горелката беше GreenEcoTherm, 24 или 21 КW отдаваше като мощност.

Ай стига бе! Това верно ли е? РАРБГ аут?

Hello guys,
We would like to inform you that we have decided to shut down our site.
The past 2 years have been very difficult for us - some of the people in our team died due to covid complications,
others still suffer the side effects of it - not being able to work at all.
Some are also fighting the war in Europe - ON BOTH SIDES.
Also, the power price increase in data centers in Europe hit us pretty hard.
Inflation makes our daily expenses impossible to bare.
Therefore we can no longer run this site without massive expenses that we can no longer cover out of pocket.
After an unanimous vote we've decided that we can no longer do it.
We are sorry :(
Bye