Mockingbird Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 Аз за това си пазя Alpine плеъра и усилвателя… като си купя някой ден една стара бангия, пак да си направя кар аудио проектчето…даже бас касата която си правих се търкаля в килера… Иначе си пазя едни двайсетина цедета, но пък няма къде да ги пусна Слушам основно през мрежовия стриймър флакове от компа или Дизър хайфай. Даже мислих да се винилвам по едно време, ама малко ме дразни фоновия шум и пукане от плочите и се отказах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 Мисля си дали най-накрая не си вовряха главите у задниците баламурниците след днешния ден, но нямам нерви да отварям политтемата след повече от 850км и над 11 часа на волана днес... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 Тва с коя кола ? Аз чукнах 200к км. За година и половина 27000 км. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 28, 2023 Share Posted May 28, 2023 Аз от 15-ти януари до сега 15000 км. на варела. Като гледам до края на година едно 30к ще ги подмина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Е то на дизела не му ли правиш поне 25-30к километра/годишно значи не ти трябва Моя Пасат след 20 дни стават точно 4 години как съм го взел. За това време- малко над 110к изминати километри. По километраж наближава 300к (реално- поне на половин милион), та ми минава вече еретичната мисъл дали да не се го пускам за продан докато е време... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 На мен колелото ми сигурно тая година има по-голям километраж от колата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 41 minutes ago, Antares said: На мен колелото ми сигурно тая година има по-голям километраж от колата То това е за темата с хвалбите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Николчо - С БУСА Да не говорим, че вече всеки понеделник сме в Гърция поне до сряда Тоя бус се оказа най-великата находка... Не съжалявам, че налях няколко хиляди за ремонти на чужда кола - изплатила се е в пъти и си правя каквото си поискам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 3 hours ago, deus_pld said: Е то на дизела не му ли правиш поне 25-30к километра/годишно значи не ти трябва Моя Пасат след 20 дни стават точно 4 години как съм го взел. За това време- малко над 110к изминати километри. По километраж наближава 300к (реално- поне на половин милион), та ми минава вече еретичната мисъл дали да не се го пускам за продан докато е време... Моята я купих преди 10 години. 43 000км съм направил. Основно извънградско. Скоро мина 200 000км километража. Реални са моите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 И аз искам с колелелото, ама пусто офиса далеч и все вали. Иначе моята е бензин/газ и тя гони по километраж 300к ама ще е сигурно и тя на 500000. За сега ще кара, ама сигурно другата година ща неща ще я сменям. Иначе ся звънях да сменям масло, майстора вика не може си ги минал тея километри за 4 месеца. Е уви успях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 13 minutes ago, w00x said: Моята я купих преди 10 години. 43 000км съм направил. Основно извънградско. Скоро мина 200 000км километража. Реални са моите. Тя твойта е умряла от скука, ебаси. Трябва да я водиш от време на време да се вижда с други коли, че да не развие някоя депресия от самота, хахах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 56 minutes ago, RaptoR said: Николчо - С БУСА Да не говорим, че вече всеки понеделник сме в Гърция поне до сряда Тоя бус се оказа най-великата находка... Не съжалявам, че налях няколко хиляди за ремонти на чужда кола - изплатила се е в пъти и си правя каквото си поискам... Ще въртиш геврека и тва ще е. Много ти хареса тая Гърция, да не взе имот ? Аз сглобих дрона, груба грешка беше, че не настроих както трябва колко да е чувствителен и за малко да замине. Първо падане, оцеля Дано да не вали уикенда, че да мога да полетя някъде около София на някоя поляна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Имот още не съм взел, беснея как изпуснах две прекрасни оферти, но като не решавам еднолично така става. Имот си взе Петко и то прекрасен и по цяло лято си е там, аз сега му помагам с някои неща и сме всяка седмица долу - то си ми е домашно вече дето се вика... За около месец съм минал повече километри отколкото през студентските години Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Тая година май ще се минава директно от отопление на охлаждане. През май пробвам втори път да спра напълно отоплението, и двата пъти пада на 21 градуса и сополясвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Аз не мога да дишам от жега в момента... 26 градуса е и стискам да не пусна климатика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Е па що се стискаш, нали затова си го сложил този климатик. Аз откакто сложих термопомпа се родих. Целогодишна температура от 24 градуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 При мен навън е 10 градуса сутринта. Едно проветряване и става баси клинча. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 (edited) XMD, Каква сложи? Колко куб. м. отопляваш? Или кв. м.? Подово плюс конвектори? Разхода за електричество приблизително? Edited May 31, 2023 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 53 minutes ago, Mockingbird said: XMD, Каква сложи? Колко куб. м. отопляваш? Или кв. м.? Подово плюс конвектори? Разхода за електричество приблизително? Мидеа въздух, въздух. Три етажна къща, по 120 квадрата етажа. Радиатори с термо глави, термостат във всяка стая, плюс конвектори( ползват се само за охлаждане) Между два и три мегавата (на термопомпата) беше месечното потребление за изминалия отоплителен сезон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Добре си направил с тая Мидеа, поне си взел оригинала, че ся се навъдиха какви ли не ребрандирани с ниска цена пак тяхни, естествено заради цена по-нисък клас. Аз за вкъщи избрах газ+ нормални климатици. Дано се запази цената или ако я дигат да не е много, че тогава минавам само на климатици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 2 hours ago, XMD said: Е па що се стискаш, нали затова си го сложил този климатик. Аз откакто сложих термопомпа се родих. Целогодишна температура от 24 градуса. Не ме кефят тия климатици. Подухват ми, а и въздухът е някак различен с тях. Ама ще го включвам скоро, нямам избор… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Чакай, как така въздух-въздух, а и радиатори?!? Въздух-вода може би…. предполагам трифазна…Колко й дават номинална ел. мощност? Бая лакома е, при тази топла зима 3 мегавата на месец си е доста…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Монофазна е, 6 KW, ако не се лъжа отдава 15 или 18 KW. Не знам как се води точно системата, от тия без да се слага сонда е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Въздух-вода е. Ясно, благодаря за инфото! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 15 hours ago, w00x said: Не ме кефят тия климатици. Подухват ми, а и въздухът е някак различен с тях. Ама ще го включвам скоро, нямам избор… Изсушават въздуха доста, винаги оставям някой прозорец отворен леко в горната част. 16 hours ago, jozo said: Добре си направил с тая Мидеа, поне си взел оригинала, че ся се навъдиха какви ли не ребрандирани с ниска цена пак тяхни, естествено заради цена по-нисък клас. Аз за вкъщи избрах газ+ нормални климатици. Дано се запази цената или ако я дигат да не е много, че тогава минавам само на климатици. Преди това бях на пелети и ми беше омръзнало хамалуването и чистенето, отделно два навеса ми се освободиха автоматично с термопомпата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts