Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

23 minutes ago, w00x said:

В Париж по Шанз Елизе са ужасни. УЖАСНИ.
В Холандия по улиците са такива, защото по павираните улици хората инстинктивно карат по-бавно заради звука. Затова и точно вътрешно-кварталните са павирани, тъй като по тях може да има повече пешеходци по платното.
В България е по-лесно да усвоят пари като се направи улицата с асфалт, който да се ремонтира после.
Градоустройството ни е плачевно, а хората се радват, че се бутат дървета, за да се правят паркинги. Трагедия.

Аз говоря за вътрешнокварталните улици. Не говоря големите булеварди да са паваж. Примерно Даме Груев трябваше просто да се пренареди. Нямаше нужда от всичкото това изсичане на дървета и безумното разширяване. Ще се превърне в паркинг за отрицателно време. Да не говорим как няма предвидена велоалея по нея. Нямаше ли закон или наредба, че задължително трябва да има велоалея по новоизградените или основно ремонтирани улици? Изобщо из целият Кичук вътрешнокварталните улици си плачат за пренареждане. 

5 minutes ago, chasti said:

При Бойко направо се асфалтираха :D 

Видяхме го неговият асфалт. На места с 1/3 по - малко, на други става веднага на вълни. Не мога да се сетя за един проект по негово време който да не вони на корупция от всякъде и да е изпълнен като хората.

3 hours ago, netrootbg said:

Не говоря големите булеварди да са паваж. Примерно Даме Груев трябваше просто да се пренареди.

Някъде 2014/2015 докато работех покрай Събота пазара засякох човек, който пренареждаше паважа на ул. Архимандрит Евлоги. Тогава се заговорихме и ми сподели, че са около 10-15 човека, които са останали да се занимават с това. И колко много работа има с частните пътеки из Първенец и Марково, че до общинските едвам остава време. Тогава сподели колко му е надника, но грам не го запомних просто ми направи впечатление, че е стабилен. 
Няма да имаме паваж просто, защото няма кой да го поддържа. 

2023-та сме, има и съвременни решения за полагане на паваж, не е задължително да се прави от вуйчета с гумени чукове:

Просто трябва да не се краде на провал като се усволяват обществените поръчки. 

Ако имаше интерес, щяха да се поддържат улиците. Дали с машини, дали пак ще се научат, нещата могат да се случат. Но както знаем, интереса клати феса. 

7 hours ago, deus_pld said:

2023-та сме, има и съвременни решения за полагане на паваж, не е задължително да се прави от вуйчета с гумени чукове:

Просто трябва да не се краде на провал като се усволяват обществените поръчки. 

Тая машина едва ли ще може да работи с нашите павета. На клипа гледам, че ползват бетонни блокчета, които са гладки откъм страната на полагане, настилката е нивелирана предварително, остава след като се положат да се запълнят фугите с кварцов пясък. 
При паветата май е друга технологията на полагане.

26 minutes ago, XMD said:

Тая машина едва ли ще може да работи с нашите павета. На клипа гледам, че ползват бетонни блокчета, които са гладки откъм страната на полагане, настилката е нивелирана предварително, остава след като се положат да се запълнят фугите с кварцов пясък. 

За 'жълтите павета' е перфектна.

39 minutes ago, XMD said:

Ако си спомням не се редяха просто едно до друго в редици, а нещо като застъпващи се ветрила. Както казах, играчка си е.

На пръв поглед основната тънкост при реденето му ще да е нивелацията, защото няма равна страна, отделно и това, което казваш. В мойто село преди няколко години, ги разкопаха заради ВИК дейности, 2 пъти след това ги пренареждат и пак не са добре. Дето викаш умрял занаят си е.

1 hour ago, XMD said:

Това видео ми беше запаметено във "favorites" в ютуб, случайно го бях видял и ми хареса. Не ми се рови в момента, но 100% има измислена технология и за нашите павета, просто струва пари. Съответно уродите, печелещи обществените поръчки у нас никога няма да ги дадат за нещо подобно. Къде-къде по-яко е да си вземат новата s-classe и десет мангала с гумени чукове да чукат. И след 3 месеца наново: рейндж Ровър на любовницата и пак тия десетимата. И така до безкрай. 

57 minutes ago, RaptoR said:

https://www.guinnessworldrecords.com/news/2023/1/miley-cyrus-flowers-smashes-spotify-record-held-by-adele-733865

И много ясно - никаква база за сравнение. Най-вече за стойността на създаденото. И кой ИДИОТ в момента си КУПУВА албум, освен ако не прави специална колекция? :laughing1:

Я да те прочете баща ми, ща анатемоса :laughing:

Човека кат дърт хайфист, си построи гараж специално за музиката, последно като му бях на гости се схванах…. 16-17 дека Technics  и Teac,  ролкови магнетофони, грамофони, все топ марки, над 600 оригинални CD и поне още толкоз грамофонни плочи, неразпечатани. 

8 minutes ago, XMD said:

Я да те прочете баща ми, ща анатемоса :laughing:

Човека кат дърт хайфист, си построи гараж специално за музиката, последно като му бях на гости се схванах…. 16-17 дека Technics  и Teac,  ролкови магнетофони, грамофони, все топ марки, над 600 оригинални CD и поне още толкоз грамофонни плочи, неразпечатани. 

Е па той НАШ ЧОВЕК!!! Аз съм луд на тия работи, но нямам време и пари в момента за тях. Да не ти разправям коло стара техника имам и купувам... За жалост в момента приоритетите са други. 
Иначе манията обхваща все повече хора, намират се вече и хора за профилактика и ремонт, че доскоро липсата им беше смъртоносен бич... 

1 hour ago, RaptoR said:

И кой ИДИОТ в момента си КУПУВА албум, освен ако не прави специална колекция? :laughing1:

Аз си купувам албумите на харесвани от мен групи и изпълнители и си ги слушам на СД плеъра.

11 minutes ago, charmock said:

Аз си купувам албумите на харесвани от мен групи и изпълнители и си ги слушам на СД плеъра.

За теб нямам грам съмнение! И аз имам на дискове любими неща, но като се замисля покупката им беше някъде там в мъглата преди 25+ години... :grin:

20 minutes ago, charmock said:

Нормално. Това е единствения начин да знаеш, че музиката, която искаш, ще е винаги там. При другото може да се събудиш една сутрин и песента/албумът да липсва от плейлиста ти в Спотифай/Ютуб, защото някой си е нарушил лицензионните споразумения или му е изтекъл договора. С покупката на дигитални игри е същото.

Разбира се няма шанс всичко да ти стои по дисковете, записвано през цялото време с годините... :rofl:

Edited by RaptoR

28 minutes ago, w00x said:

Нормално. Това е единствения начин да знаеш, че музиката, която искаш, ще е винаги там. При другото може да се събудиш една сутрин и песента/албумът да липсва от плейлиста ти в Спотифай/Ютуб, защото някой си е нарушил лицензионните споразумения или му е изтекъл договора. С покупката на дигитални игри е същото.

Не е само това, има го и уважението към човека или бандата вложила труд да създаде нещо. Вчера ми стана супер тъжно за Тина и след като се прибрахме от абитуриентската на синът ми, си въртях диска цяла вечер в нейна памет.

347228543_673196291214919_262883805889173096_n.jpg

2 hours ago, charmock said:

Аз ги купувам от bandcamp. После мога да свалям flac, mp3, к'вото искам. Отделно ми е начинът да подкрепям по-малките банди.

Всеки си има предпочитания. Аз харесвам тръпката да си взема диска да си го пусна на плеъра и да си отворя обложката. Аве пенсионерска раЛта. Иначе имам платен абонамент на Tidal, ама нещо не ме кефят тези платформи. Наскоро си търсих нов плеър за колата и с изненада установих, че почти няма такива със СД, а само с ЮСБ и блутут.