Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)


Veno

Recommended Posts

+1 За комина като удобство :))

 

2 hours ago, Antares said:

Кажете ми как да работя сега....

И аз не разбрах какво е това :D Но е голям кашон, та разбирам проблемацията :Д

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 minute ago, ARPAnet said:

И аз не разбрах какво е това :D Но е голям кашон, та разбирам проблемацията :Д


Маунтин байк да речем... 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, RaptoR said:


Не бе , мили мой, да не стане да разнасяш комини кат кюмюрджия, па да се опулиш на място :rofl:
Пък с какво си боравил миналата година или преди 5 години не е от особено значение. 

Да, аз го мъкна на гръб тоя комин. 
 

Рамка за велосипед. 

Edited by kotora
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, netrootbg said:

Аматьор!!!

Личи си, че не си ползвал комин през живота си.

Аз ко да кажа, като моето е Камадо!? Цъквам с горелката или оксижена едно-две въгленчета и затварям. Работа за секунди. А като се напече добре кирпича, мога да го направя и като реактивен двигател това чудо. Така че, недей да говориш за аматьорщини, плеасе! Колкото до комина.. Ако не можеш да си разпалиш откритта скара с помощта на боринки или или готови разпалки, стой далече от скарата! Стара истина е това.

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, gado said:

Аз ко да кажа, като моето е Камадо!? Цъквам с горелката или оксижена едно-две въгленчета и затварям. Работа за секунди. А като се напече добре кирпича, мога да го направя и като реактивен двигател това чудо. Така че, недей да говориш за аматьорщини, плеасе! Колкото до комина.. Ако не можеш да си разпалиш откритта скара с помощта на боринки или или готови разпалки, стой далече от скарата! Стара истина е това.


Молим те не се занимавай сО шебеци... Ще ги строим някой ден копченатискачите на стената, нали знаеш :rofl:

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, gado said:

Аз ко да кажа, като моето е Камадо!? Цъквам с горелката или оксижена едно-две въгленчета и затварям. Работа за секунди. А като се напече добре кирпича, мога да го направя и като реактивен двигател това чудо. Така че, недей да говориш за аматьорщини, плеасе! Колкото до комина.. Ако не можеш да си разпалиш откритта скара с помощта на боринки или или готови разпалки, стой далече от скарата! Стара истина е това.

Той другарят над мен до скоро беше виждал Камадо на снимки само ;), но се изказва много компетентен по темата. Твоето е съвсем друг тип барбекю от масовите. С какво ли не съм разпалвал. Разбира се, че няма проблеми и без комин, но удобството е несравнимо. Нахвърляш в комина въглищата и палиш една страница от вестник. С това се приключва всичко. След няколко минути си готов. Най - куриозният ми случай е да разпалзваме с водолазна бутилка. Беше с обикновен въздух, разбира се. Въпреки всичко с комина си е най - добре и бързо. Даже бих казал и най - добре се разпалват с него.

Link to comment
Share on other sites

Пак си фантазираш, момче, пак си фантазираш... Смях в залата... Такъв лъжец не е имАло у тоя форум... Да се надяваме, че тия грешки са плод на тоталната заблуда, че иначе... Резил. Както обикновено. 

Link to comment
Share on other sites

Само Ше ви кажа, че когато един път си се докоснал до тия глинени бардуци и си им хванал цаката. Всичко останало е меко казано... неудовлетворително. Между другото, за камадо, когато го палиш с долно горене също се препоръчват комини за ядрото. Но аз си предпочитам дъбови или букови кубчета за целта. Да Малко по-бавно става, но пък и целта на това палене е ниската до средна температура за по-дълго време. Аз лично в последните две години  предпочитам да работя в температурен диапазон между опушване и печене. Месцето по принцип си обича ниската температура, а шепа чипс от лимоново дърво прави с него истинска магия. Нали, това за ниската температура важи, когато става въпрос за яките пържли и зеленчуци на скара. Но, когато стане въпрос за мега крехки мръвки от рода на свински вайсбрат, джигерче или медалиончета от съвсем прясно бонфиленце. Тогава правим бърдука на ракетен двигател и само обгаряме за по половин цигара време от всяка страна. Бахти, няма да забравя какъв ескалоп от зряло телешко направих за Нова година... Ама цената на мръвката леко удря в кръста, та ще се прави само по празници това :D

Между другото, напоследък съм се вманиачил по сос Уорчестър и бърбън в равни части, като основна марината са мръвките. За червено месо тази смес плюс яко кимион и стрити от онези африкански чушлета с размер на грах, които са в основата на Пири-пири (забравих им името). А за пилешко и риба същото, но с черен пипер и финно стрит розмарин.

Пробвайте и после можете да кажете къв съм готин тип, дет съм ва отворил на тези маринатки.

Link to comment
Share on other sites

Сефте научавам, че и правилен метод имало да палиш барбекю. Завиждам ви на свободното време. Евала. Въртиш газта, печеш и бегом 

Edited by DON_CHEFO
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, gado said:

Между другото, напоследък съм се вманиачил по сос Уорчестър и бърбън в равни части, като основна марината са мръвките. За червено месо тази смес плюс яко кимион и стрити от онези африкански чушлета с размер на грах, които са в основата на Пири-пири (забравих им името). А за пилешко и риба същото, но с черен пипер и финно стрит розмарин.

Пробвайте и после можете да кажете къв съм готин тип, дет съм ва отворил на тези маринатки.


Много си ми се изпрефърцунил ти пак! Кифльо! :effemine2:
Абе ние нямаше ли там на високото така да се събираме около тва яйце на пришълец? :evil

Или като иззидам аз барбекюто на покрива... :laughing1:
 

31 minutes ago, DON_CHEFO said:

Сефте научавам, че и правилен метод имало да палиш барбекю. Завиждам ви на свободното време. Евала. Въртиш газта, печеш и бегом 


Стефче, батьовата, газта не може да ти даде онзи специфичен вкус и аромат... Тя е мързелива работа за набързо... 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, RaptoR said:


Много си ми се изпрефърцунил ти пак! Кифльо! :effemine2:
Абе ние нямаше ли там на високото така да се събираме около тва яйце на пришълец? :evil

Или като иззидам аз барбекюто на покрива... :laughing1:
 


Стефче, батьовата, газта не може да ти даде онзи специфичен вкус и аромат... Тя е мързелива работа за набързо... 

Както казах - построили сте комунизма - свободно време Бол. Браво

Link to comment
Share on other sites

Just now, DON_CHEFO said:

Както казах - построили сте комунизма - свободно време Бол. Браво


Е па как! Това е в основата на нещата. Само дето свободното време все повече се уплътнява с работа, която знаем е чума... 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, RaptoR said:

Стефче, батьовата, газта не може да ти даде онзи специфичен вкус и аромат... Тя е мързелива работа за набързо... 

Да не говорим, че газта е пълен скандал за барбекю…и крайния резултат е отчайващ.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Mockingbird said:

Да не говорим, че газта е пълен скандал за барбекю…и крайния резултат е отчайващ.


Не си прав, мили мой, газта е на второ място след истинския огън. Има страхотни газови уреди, но са много скъпи. Газова скара с вулканични камъни например е много приятна схема. При газта имаш най-бърз и адекватен контрол на температурата. И нещата се получават сравнително бързо и чисто. Аз също попържвах газовите барбекюта докато не ползвах няколко класни такива. Последното бе лани в Никити. Моментът с цък и имаме огън е топ, както каза Стефчо. Също толкова лесно и спираме огъня. 
На дъното за мен са електрическите скари, но и там има някои интересни попадения. 

Ти между другото се готви скоро да идваш на село, че тука с Боби ще правим едни такива скарабейски неща скоро и ще го уча да кара трактора с мулчера, че ще купува за себе си. :devil
Разбира се не е като да не ни пречат. Явно във връзка с разтръбеното административно улесняване на изграждането на фотоволтаични централи, настоящият кмет на Север - очевидно отявлен ДЕБИЛ и КРЕТЕН - спуснал заповед в края на миналия месец да се изисква управление на отпадъците (?!?!?!) към проектната документация. С Боби няма да ти казвам какъв фейспалм напраихме... Ще ти спъне някакъв урод проект за четвърт милион, за да те изнуди да дадеш още двеста леа... Няма такива идиоти!!! И поради някаква странна причина в Пловдив са ТОП идиоти, то като видиш само какъв малоумник е кмет... 

Link to comment
Share on other sites

А как да си изтръскам хуя някой ще ме научи ли? 

Палете си бабрекютата както намерите за добре... Как се скарахте и за това..... Нямам идея. Или че на газ не ставало 

Edited by DON_CHEFO
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, DON_CHEFO said:

А как да си изтръскам хуя някой ще ме научи ли? 

Палете си бабрекютата както намерите за добре... Как се скарахте и за това..... Нямам идея. Или че на газ не ставало 


Стефче, много си се напрегнал, батьовата. Имаш нужда от олабване. Извън онлифенса. Ся - знам, че Ферари пак са тотална дупка, но недей се тревожи толкова и си сипни. 
От тая чума работата няма да избягаме скоро, не и преди децата да почнат да поемат малко от малко. 
Трябва да видим с Руми някакви евтини билети в багажното да дойдем до Мексико да се омажем там с текили :laughing1:

Edited by RaptoR
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, RaptoR said:


Стефче, много си се напрегнал, батьовата. Имаш нужда от олабване. Извън онлифенса. Ся - знам, че Ферари пак са тотална дупка, но недей се тревожи толкова и си сипни. 
От тая чума работата няма да избягаме скоро, не и преди децата да почнат да поемат малко от малко. 
Трябва да видим с Руми някакви евтини билети в багажното да дойдем до Мексико да се омажем там с текили :laughing1:

Много ми се иска да дойдат времената дека Ф1 и Ферари да ме вълнуват или да ме дразнят с лоши резултати ама... Чепец. В ония времена нито имаше толкова работа, нито парата беше докторска... Ама вече почва да става голяма тегавина. Елате след година във Флорида... Ще ви дам Airbnb тънко :D

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, DON_CHEFO said:

 Елате след година във Флорида... Ще ви дам Airbnb тънко :D


Е не сме толко стари бе!!! Верно не сме и млади ама... :rofl:

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, RaptoR said:


Е не сме толко стари бе!!! Верно не сме и млади ама... :rofl:

Няма нищо общи с възрастта, а с плановете ми до тогава до тогава да съм готов с едно и там. Иначе пенсията ще е в някой финансов рай... Около тропиците 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, DON_CHEFO said:

Как се скарахте и за това..... Нямам идея.

Не знам навърташе ли се тук, когато се беше появила една кака с името triti. Та тя беше изтърсила култувата реплика "вие сте изперкали от агресия, егаси". Времето доказва правотата ѝ :)

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, chasti said:

Защо сиренето и кашкавалът са на една цена?

И защо жълтият лук е по-скъп от лилавия?


Нито едно от тия неща не е вярно... :rofl:

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, chasti said:

Защо сиренето и кашкавалът са на една цена?

И защо жълтият лук е по-скъп от лилавия?

 

Защо килограм ементал е по-евтин от килограм кашкавал?

Преди Бойко да се върне на власт не беше така!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...