Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

29 minutes ago, w00x said:

Аз пак да повторя, че да публикуваш съдържание в ОнлиФенс/Ютуб/Туич също си е бая работа. :D

Преди време правих едни видео уроци за едни индианци като Виден. Такова ми се онаковата, баси. Първо по колко пъти повтарях всеки сегмент, дорде се получи, после па редактирането - там вече ми се разказа играта...
Пет минути клип сигурно го правих ден и половина...

Edited by Antares

3 hours ago, Antares said:

Преди време правих едни видео уроци за едни индианци като Виден. Такова ми се онаковата, баси. Първо по колко пъти повтарях всеки сегмент, дорде се получи, после па редактирането - там вече ми се разказа играта...
Пет минути клип сигурно го правих ден и половина...

Само не разбирам мен къде намеси.... 

6 hours ago, RaptoR said:

Само не разбирам мен къде намеси.... 

Да ти обясня какво по-точно? Мисля казах ясно каквото имам да казвам :lol:

btw, дорде търсех точния цитат попаднах на лек когнитивен дисонанс :)

On 4/15/2023 at 7:20 PM, RaptoR said:

Ако някой тук си въобразява, че му гледаме в портфейла

On 4/14/2023 at 10:23 AM, RaptoR said:

Миро, ти направо ни разплака. Хайде се га кажи колко е твоята заплата, Никола да каже неговата, Пешо неговата, някои други ги знаем, накрая и Момчил Билборда да каже неговата за капак. Пичове, вие верно живеете в някакъв друг копченатискачески свят бе! Изкара ги колегите си, че взимат колкото един общак на строеж!!!! 

:lol:

Edited by Antares

Ибаси, беше груба грешка да започна да гледам разни неща за FPV дронове. Поръчах си ESC(компа, който управлява моторите). Другия месец ще поръчам останалите чаркалъци и ще си поиграя с поялника :) Влезне ли се в голям филм, ще е тежко. Най-скъпите неща са радио управлението и очилата. 

3 hours ago, kotora said:

Ибаси, беше груба грешка да започна да гледам разни неща за FPV дронове. Поръчах си ESC(компа, който управлява моторите). Другия месец ще поръчам останалите чаркалъци и ще си поиграя с поялника :) Влезне ли се в голям филм, ще е тежко. Най-скъпите неща са радио управлението и очилата. 

Поне радио управлението и очилата не могат да паднат от небето като изгубиш обхват. :D Не знам какъв ти е опита с дронове, но тия FPV дронове са консуматив, нали знаеш? Без защити от удари и GPS, при първата по-специфична ситуация, пада от небето като камък. На един познат му казах същото, когато си беше купил FPV. Той каза "да, да, този всичко си има.". 2 месеца по-късно ходи да го търси по горите. Не го намери.

Купи си едно DJI FPV да ти е мирна главата. Поне знаеш, че няма да го потрошиш или изгубиш. Има в OLX разни от отказали се ентусиасти. :) 

DJI FPV не става баш за по-екстремни работи. Аз ще си го сглобявам сам :) Взел съм GPS модул и през софтуера се настройва да има return Home. Примерно губиш обхват на очилата, цъкаш един switch и се прибира до теб. Друг вариант е като умре всичко, пак се прибира сам. 

Има доста симулатори, връзва се контролера към компа и се експериментира там. 

Edited by kotora

17 minutes ago, kotora said:

DJI FPV не става баш за по-екстремни работи. Аз ще си го сглобявам сам :) Взел съм GPS модул и през софтуера се настройва да има return Home. Примерно губиш обхват на очилата, цъкаш един switch и се прибира до теб. Друг вариант е като умре всичко, пак се прибира сам. 

За какви екстремни работи ще го ползваш, за които не става DJI-я?

Никога не съм бил фен на DJI. Блазни ме идеята да си го сглобя аз и да си наглася всичко. Може да е много супер дупер як, но мен лично не ме кефи. Ако нещо не ми харесва по този дрон, който си сглобя, мога да го сменя. Примерно сега поръчах Аналогова камера и по-basic очила. По-натам мога да го сменя това. Мога да сложа една action camera отгоре, която пак да снима в 4к. Една Батерия на DJI е 250лв, а на този дрон е на половина, да не е и 1/3. 

2 hours ago, kotora said:

DJI FPV не става баш за по-екстремни работи. Аз ще си го сглобявам сам :)

Е ти ся нищо не каза. Хубаво е мерака да си го сглобиш сам, ама DJI си имат модели за всякакъв екстремизъм и вервай ми, със сигурност са по-добри и надеждни от DIY сглобка. :)

Ако се удари в дърво, кое ще боли повече ? Дрон за 2 бона или такъв с рамка за 30$ :lol:  А сега един приятел застраховател ми каза, че можело да се застраховат dji дроновете :D 

И двете неща си имат плюсове и минуси. Аз съм преценил, че искам да си поиграя и да си го направя сам.

36 minutes ago, kotora said:

Ако се удари в дърво, кое ще боли повече ? Дрон за 2 бона или такъв с рамка за 30$ :lol:  

Не са толкова напреднали,  че теб да те заболи от удара, най-много дървото :laughing1:

Но иначе DIY е винаги готина идея, шервай резултати като е готов :)))

2 hours ago, kotora said:

И двете неща си имат плюсове и минуси. Аз съм преценил, че искам да си поиграя и да си го направя сам.

Това е друга приказка вече. То и аз в момента си майсторя регулирано захранване от едно старо компютърно такова просто за фън пък и да използвам якия ампераж за стандартните 3.3 и 5 волта, който го няма при заводското. :lol:

Бях пред дилема с каква батерия да е, поръчах едни моторчета за 4S, но в крайна сметка реших, че ще е с 6S, отмених поръчката и поръчах други, които са за 6S батерия :D 

Избрах рамка, която е Open Source и дори и нещо да се потроши ще могат да ми го принтират някъде. 

39 minutes ago, kotora said:

Избрах рамка, която е Open Source и дори и нещо да се потроши ще могат да ми го принтират някъде. 

Ако почне да се налага да поръчваш принтове ката седмица, може направо да вземеш един 3D принтер. Аз вече съм си поръчал един Creality Ender 5 S1 и го чакам да пристигне в събота. Ама смятам да го ползвам за други далавери на този етап. :lol:

Аа не, в тоя филм няма да влизам. Оказа се, че на майка ми някаква бивша колежка си е направила цех с 3д принтери в едно село до Пловдив и тя ще може да ми направи нещата, които ми трябват :D 

Edited by kotora

В този ред на мисли си търся някой който да може да ми принтне 2 джиджавки за колата, че за 2 изгорели пластмаси 60 лв за цяла задна кора не ми се дават