Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

5 hours ago, netrootbg said:

Кой модел ползваш?

Garmin fenix 6 Pro Solar Multisport GPS Smartwatch

Жалко, че нямам време и не мога да спортувам като Антарес. Листа с неща дето тоя часовник прави чак ме е срам, че ги има

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Честит празник на всички българи, милеещи за Родината. 
Лека им пръст на всички герои, паднали за Свободата. 

eeUzdQ6.jpg

On 3/3/2023 at 3:57 AM, RaptoR said:

Честит празник на всички българи, милеещи за Родината. 
Лека им пръст на всички герои, паднали за Свободата. 

eeUzdQ6.jpg

Малцинство сте вече. С дебели благодарности на всички след 89та.....

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Малцинство сте вече. С дебели благодарности на всички след 89та.....

Не сме, Стефче, напротив. Ама има все повече объркани хора. Либерастите ги множат почасово :laughing1:

Edited by RaptoR

В Пловдив странно колко малко знамена се виждат по сградите на националните празници.. Все едно някаква летаргия е в града настанала.

image.png

Сградата на кметството във Ванкувър (City Hall), вчера вечерта. Осветена в цветовете на българския трибагреник. Същото и с Ниагарския водопад, статуята на Христос Спасителя в Рио и прочие световни забележителности.

ПП. Риторичен въпрос към русоробите - някога нещо такова да се е случвало в онази кална локва насевер от Монголия дето уж ни била "освободила"?

3 hours ago, Godfather said:

... някога нещо такова да се е случвало...

Цветомузика са пуснали просто - не си струва да се превъзбуждаш :laughing1:

Не е като да са свършили реална работа някаква.

Ето едно видео да се стоплите малко там и да видите къде колко е 'кално'...

10 hours ago, instinct said:

В Пловдив странно колко малко знамена се виждат по сградите на националните празници.. Все едно някаква летаргия е в града настанала.

По кои сгради? Обществените?

7 hours ago, Godfather said:

Кога нещо такова да се е случвало в онази кална локва насевер от Монголия дето уж ни била "освободила"?

333698503_2419690211520192_640363110429855056_n.jpg

11 hours ago, w00x said:

По кои сгради? Обществените?

Не обществените - за тях мисля, че има предписания кога да ги слагат. За блоковете и жилищата говоря. Преди време знамена по тераси и прозорци имаше бол.

А дори и сирени се пускаха на обед, и колите и хората по улиците спираха на място за минута в знак на почит. :)

Кочейнатискачите, я кажете читав web hosting? Става въпрос за 2-3 малки сайта, без голям трафик, на Ам-Гъл пари няма да дам, та AWS отпада автоматично и не ща да давам много пари за услугата.

Бях на superhosting, оказаха се боклуци, минах на ICN, stupidhosting купиха ICN и сега искат да плащам допълнително за услуга, която вече имах...

40 minutes ago, instinct said:

....

А дори и сирени се пускаха на обед, и колите и хората по улиците спираха на място за минута в знак на почит. :)

Сирените пак си ги пускат, на 2 юни.

48 minutes ago, instinct said:

Не обществените - за тях мисля, че има предписания кога да ги слагат. За блоковете и жилищата говоря. Преди време знамена по тераси и прозорци имаше бол.

Няма как да се случи. Ганьовците са патриоти само по празниците. На останалите им е писнало от поведението на Ганьовците през другите дни и покрай тях ненавиждат държавата.

7 minutes ago, w00x said:

Няма как да се случи. Ганьовците са патриоти само по празниците. На останалите им е писнало от поведението на Ганьовците през другите дни и покрай тях ненавиждат държавата.

Не.

Сто процента от града ни е работата, нещо е позаспал.

Гледай в едно село сигурно всички са се сбрали:

10 hours ago, netrootbg said:

333698503_2419690211520192_640363110429855056_n.jpg

Този вляво със знамето на блатните варвари да не е instinct? :lol: :rofl:

ПП. За съжаление, ситуацията обаче е много повече жалка, отколкото смешна.

13 hours ago, mIRCata said:

Каква е идеята на това 5 год. видео?

Нищо особено, ама всеки може да види как е реално там. Има в канала и нови видеа, струват си.

По принцип за всяка държава, западна или източна, може да се говори добро или лошо. Буквално за всяка. Навсякъде има проблеми, цигани, негри, гета, и т.н.

Просто не си си струва негативно да се гледа на нещата, когато на практика е пълно с хубави неща и тук, и там, и навсякъде. Всичко е в това в какво се фокусира човек.

Вземи за пример джуджето в тоя клип какво е постигнало:

7 hours ago, instinct said:

Нищо особено, ама всеки може да види как е реално там.

Основно видях 4ма души да се лигавят в мол. И в кола. Какво да видим? Същото нещо може се заснеме и в наш мол. За какъв % от хората в държавата е валидно това? И как се живее масово? 4 човека или 1000 души на официално събитие не са показателни за 140 милиона. Ако тук заснема такъв клип, значи ли че целия северозапад е цъфнал и вързал? 

12 hours ago, Antares said:

Кочейнатискачите, я кажете читав web hosting? Става въпрос за 2-3 малки сайта, без голям трафик, на Ам-Гъл пари няма да дам, та AWS отпада автоматично и не ща да давам много пари за услугата.

Бях на superhosting, оказаха се боклуци, минах на ICN, stupidhosting купиха ICN и сега искат да плащам допълнително за услуга, която вече имах...

Копченатискачите не плащаме за уеб хостинг :laughing:

Оракъл Клауд имат от години "always free tier" може да си ги хостнеш на виртуалка там Cloud Free Tier | Oracle  / Always Free Resources (oracle.com)  Ампера е много пъргав м/у другото, като скорости амд-тата са на 500 мегабита, ампера гигабит. :) 

11 hours ago, instinct said:

Навсякъде има проблеми, цигани, негри, гета, и т.н.

руските са особено досадни

Edited by ARPAnet

Пичуи, някой заигравал ли се с подобно нещо:

https://smartarena.bg/produkt/wifi-klyuch-za-boiler/

Бях се засилил да сменям бойлера вкъщи с нов умен такъв, но ако тази джаджа ще помогне, взимам, слагам и забравям за гимнастиката с подмяната.

Ще ти помогне, доколкото може да включваш и изключваш бойлера отдалечено, температурата няма да може да я регулираш/следиш както си и пише. Не видях да пише че това мери и ел.енергия.

Аз ползвам "умен контакт" за климатика, термометър, IR дистанционно от екосистемата на Tuya - работят нещата, мери консумация..

(климатика нещо не е много в час, или не се включва, или забравя да се изключи, затова съм му направил програма за намаляне на температурата нощем, и термометъра да го подсеща да се изключи, ако вдигне 26С)

заб. Няма марка релето, щом работи с Tuya, попадал съм на различни производители (безименни китайци), които даже имат различни екстри към базовата функционалност на умния контакт и софтуера им изглежда по различен начин в Tuya - осветление на бутона за умния контакт, следене нивто на батерията на термометъра.

Edited by EEK!

2 hours ago, Sothbiss said:

Пичуи, някой заигравал ли се с подобно нещо:

https://smartarena.bg/produkt/wifi-klyuch-za-boiler/

Бях се засилил да сменям бойлера вкъщи с нов умен такъв, но ако тази джаджа ще помогне, взимам, слагам и забравям за гимнастиката с подмяната.

С много такива неща съм се заигравал, ама ако искаш нещо читаво не се занимавай с тъпизми и китайчушки евтинджоси....дето след някоя друга година няма да съществува нито съпорт, нито ъпдейт, нищо.... Повече инфо на лични. :)

1 hour ago, Mockingbird said:

С много такива неща съм се заигравал, ама ако искаш нещо читаво не се занимавай с тъпизми и китайчушки евтинджоси....дето след някоя друга година няма да съществува нито съпорт, нито ъпдейт, нищо.... Повече инфо на лични. :)

Може ли да кажеш, някои евтини марки с които може да се експериментира :) Сега ще правя един ремонт и мисля да пробвам да сложа някакви сензори, но не искам да оставя 2 чанти с пари с нещо, което не съм пробвал дори :)  Идеята ми е да пробвам с някакви по - бюджетни и ако всичко е както трябва да ги сменя с по - хубави (ако намеря недостатъци).