XMD Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 45 minutes ago, w00x said: Какво по-точно те притеснява? Къде е събитието? Аз съм ходил на събитие в Ромекспо. Букурещ. Посещавал съм Гран При на Унгария, беше някъв ужас, 3 часа задръстване по магистрала към пистата, след състезанието 2 часа не можем да се измъкнем от пистата… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 Да, да. Видях, че е Букурещ. Аз питах за мястото в Букурещ, на което ще се проведе събитието. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 Видях къде ще се проведе. На стадиона. Моята препоръка е да си намерите жилище на пешеходно разстояние. Такситата са си цигани. Не искат да качват, лъжат с парите. Освен това, вероятно ще имате същия проблем като в Унгария. Бил съм на събитие в Амстердам, където имаше договорка с градския транспорт да работят до по-късно, за да могат посетителите да стигнат до града. В Белгия беше същото. Такова нещо в Ромекспо, Будапеща нямаше. Всеки за себе си след края. Търсихме такси, накрая си тръгнахме пеш и си хванахме надолу по пътя някакво. След 15 минути ходене. Останалото си е според организатора на събитието. Може да е неусетно изживяване, а може и да е много неприятно. Няма как да знаете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 25, 2023 Share Posted February 25, 2023 Още по "ергенската" тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 Определено само работното време губите с форум... Тарикати Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 22 minutes ago, DON_CHEFO said: Определено само работното време губите с форум... Тарикати Па може т'ва да работят бре! Като гледам с каква плам и страст се водят сраженията в политическата тема - почвам да си мисля, че го правят срещу заплащане. Аз без заплащане толкова зор няма да си давам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 (edited) Какво приложение му намираш на такъв часовник? Питам, щото и аз мислех за нещо подобно, ама общо взето телефона ми си има всичките му функции. Edited February 28, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 (edited) Как си мериш пулс с телефона? Другите сензори може и в тел да ги има - атм налягане и т.м Но пулс и сатурация... Edited February 28, 2023 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 (edited) 1000лв, за да си мериш пулса и сатурацията? Толкова ли ти е важно? Това и фитнес гривна за 60лв може да го прави. Тези часовници са за хора, които спортуват по-активно. Обикалят планини, карат колело. Могат да спасят живот ако се изгубиш. Edit: Поправка. 1600лв бил. Edited February 28, 2023 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 (edited) 2 hours ago, Ferante said: Какво приложение му намираш на такъв часовник? Питам, щото и аз мислех за нещо подобно, ама общо взето телефона ми си има всичките му функции. Туризъм/колоездене. Имам нездравословния навик да изследвам нови трасета и с телефона е безкрайно неудобно да спирам, да вадя телефона, за да видя дали не съм излезнал от трака или коя от пътечките е моята. Да не говорим, че при спусканията телефона отива вътре в раницата. Батерията на това чудо ще изкара доста повече с тракване и GPS, отколкото на телефона, па не ща постоянно да мъкна батерия за да го зареждам. Пулса, дето вика Миро и наситеността са полезни метрики, също и получаваш доста добри данни за съня си, време прекарано в REM, време в дълбок сън и т.н. Аз лично гледам да не минавам над 170 пулс при каране и мога да го следя без да пускам кормилото и без да нося сутиен. Можеш да видиш нотификации, кой ти звъни, с някои от по-смарт часовниците (ябълкосовника, дето ще заминава към olx) можеш и да говориш през тях (микрофон), без да бъркаш за телефон. Телефона може и да не го чуя/усетя като звъни, с часовник - няма шанс, като ти е на китката. Edited February 28, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 34 minutes ago, Antares said: (ябълкофона, дето ще заминава към olx) Защо така? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Не е ли доста неудобно да се спи с часовник ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Като бях малък, постоянно си спях с часовника. Не ми пречеше. Не го свалях изобщо. Сега пробвах да спя със смарт часовник веднъж, за да ми следи съня уж. Не повторих. Ако някой иска да си следи съня качествено и без часовник, да погледне продуктите на Withings. И не само съня, а всякакви други показатели. Дори имат продукт, който анализира урината, докато си пикаеш в тоалетната. Кантари, които показват баланса на мускулите, за да можеш да си промениш тренировките ако тренираш лява ръка повече от дясна, например. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 (edited) 10 minutes ago, w00x said: Защо така? Защото е градски часовник. Батерията издържа ден-два, зависимост от потреблението. При тракване на каране ми загуби 25-30% за три часа. Отделно за да сложиш карта на часовника са безумни мъчения, еле пък ако искаш и да е топографска. Прекрасен часовник е, но ако не се отдалечаваш (за дълго) от цивилизацията. 10 minutes ago, kotora said: Не е ли доста неудобно да се спи с часовник ? Вероятно е до навик. От дете съм свикнал да има часовник на ръката ми, та дори не ми е минавало през ума дали е удобно или не. _____________________________________ Ред: @w00x сега видях как съм го написал, да, не се разбира Edited February 28, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Just now, Antares said: Защото е градски часовник. Батерията издържа ден-два, зависимост от потреблението. При тракване на каране ми загуби 25-30% за три часа. Отделно за да сложиш карта на часовника са безумни мъчения, еле пък ако искаш и да е топографска. Прекрасен часовник е, но ако не се отдалечаваш (за дълго) от цивилизацията Аз мислех, че телефона ще продаваш. Не разбрах, че за часовник говориш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 1 hour ago, kotora said: Не е ли доста неудобно да се спи с часовник ? От първи клас съм с часовник на ръката .Свалям го само като се къпя. Не се усеща въобще, даже ми е некомфортно като го махна. 2 hours ago, w00x said: 1000лв, за да си мериш пулса и сатурацията? Толкова ли ти е важно? Това и фитнес гривна за 60лв може да го прави. Аз го дадох като пример за неща, които прави часовника, и ми се струват странни да ги прави телефон. Защото Феранте каза, защо ти е часовник, като тези неща му ги правел неговия телефон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Аз също като съм навън винаги нося часовник, от малък съм си свикнал и ми е много по-удобно от това да вадя телефона, за да проверя колко е часа. Но като съм вкъщи го свалям, защото е бая масивен. Достатъчно стенни часовници имам по стаите, за да следя времето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 @Antares, разбирам те напълно за навигацията с велосипед, дано да греша но си мисля, че часовник не е правилният избор. Мисля си че дисплей с еИНК монтиран на велосипеда ще е по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 8 minutes ago, Ferante said: @Antares, разбирам те напълно за навигацията с велосипед, дано да греша но си мисля, че часовник не е правилният избор. Мисля си че дисплей с еИНК монтиран на велосипеда ще е по-добре. Първо, т'ва е още едно устройство, което струва една камара пари, които не желая да пръскам за неща, без които спокойно мога да мина. Второ - няма стойка, която да гарантира, че ще остане върху нея нещото при спускането през един средно техничен rock garden. Второ прим - въпросната стойка ще свърши при първото по-сериозно падане. Също е доста вериозно да увеличи щетите върху мен, ако се преметна през кормилото (което е до толкова често падане, че му е измислено име) да не говоря за изтоталеното устройство. Почти никой от хората, с които карам не ползва стойка на кормилото. Обикновено GPS-а е провесен на раницата и влиза вътре в нея като дойде време за спускане. Иначе да, определено часовника не е най-доброто навигационно устройство, но смятам, че за нуждите ми ще е напълно достатъчно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Хммм, какви карти можеш да заредиш на часовника? Предполагам, че трековете са в гпх формат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 5 hours ago, mIRCata said: Как си мериш пулс с телефона? Другите сензори може и в тел да ги има - атм налягане и т.м Но пулс и сатурация... Никак общо взето - пунта Мара схеми. Часовниците поне имат шанс да отразят нещо, но температурата не е в списъка.... Вечно съм мъртъв с под 35 4 hours ago, kotora said: Не е ли доста неудобно да се спи с часовник ? Не. През целия си съзнателен живот единственото ми изискване при носене на часовник (или каквото и да е по тялото ми) е НИКОГА да не се сваля. Всичко изискващо сваляне при къпане и бла бла бла е ТОТАЛНА ПОМИЯ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 50 minutes ago, Ferante said: Хммм, какви карти можеш да заредиш на часовника? Предполагам, че трековете са в гпх формат. Май намерих отговорът за андроид https://www.locusmap.app/navigate-with-locus-map-on-your-garmin/ Някакви идеи за подобно решение За иОС? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 15 minutes ago, RaptoR said: Не. През целия си съзнателен живот единственото ми изискване при носене на часовник (или каквото и да е по тялото ми) е НИКОГА да не се сваля. Всичко изискващо сваляне при къпане и бла бла бла е ТОТАЛНА ПОМИЯ Изненадващо, но тук трябва да се съглася с теб, Мисирчо. И аз съм така откакто почнах сам да си купувам часовниците. @Antares, честито! Едно от нещата, които ме привличат в часовниците на Гармин е уникалния екран, което пък води до съвсем различно време с едно зареждане на батерията. Аз съм се наточил на Quantix 7X, защото първо на вид е почти като dress watch и освен всичките стандартни спортни функции притежава и морски такива, а за мен е важно да си следя приливите и отливите понякога, пък и може да си взема лодка скоро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 8 hours ago, Ferante said: Какво приложение му намираш на такъв часовник? Питам, щото и аз мислех за нещо подобно, ама общо взето телефона ми си има всичките му функции. Аз си го навивам на чепа (имам същия часовник) и чакам вената да пулсира и меря кръвно налагане :D. Околна температура и съревновнованията с крачките... За тва го ползвам. 1 hour ago, Godfather said: Изненадващо, но тук трябва да се съглася с теб, Мисирчо. И аз съм така откакто почнах сам да си купувам часовниците. @Antares, честито! Едно от нещата, които ме привличат в часовниците на Гармин е уникалния екран, което пък води до съвсем различно време с едно зареждане на батерията. Аз съм се наточил на Quantix 7X, защото първо на вид е почти като dress watch и освен всичките стандартни спортни функции притежава и морски такива, а за мен е важно да си следя приливите и отливите понякога, пък и може да си взема лодка скоро. Ако го ползвам само за час и дата трябва да изкара 40 дни... Никога не съм тествал. Ръчкам всичко без гпс и кара по 7, 8 дни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 11 hours ago, Ferante said: Хммм, какви карти можеш да заредиш на часовника? Предполагам, че трековете са в гпх формат. Приятел е успял да зареди bgmountains картите на 7-ца. Вероятно ще може и на 6-цата ми. Същите карти ползвах и на Gaia GPS, като там просто ползвах въпросния url за да може приложението в реално време да ги дърпа. Offline уж може, ама така и не можах да намеря как, а не е като да не съм ровил. Приложението им за часовник е подигравка. Та общо взето навигирането ми се върти около тия карти, тъй като постоянно се обновяват от общността и са най-подробните offroad кати за България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts