RaptoR Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 2 minutes ago, vikktor said: Тъпо е да се налага да се хвалим като си купим нов телефон. Мисля, че е редно заплатите да са адекватни на цените на телефоните Точно обратното. Много добре знаем реалната стойност на телефоните. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 26 minutes ago, vikktor said: Тъпо е да се налага да се хвалим като си купим нов телефон. Мисля, че е редно заплатите да са адекватни на цените на телефоните За изплащането съм съгласен - по-добре да ги изсипеш на 1 път всички пари, отколкото всеки месец. И каквите сме каръци, ще вземе да ти го бутне някой на земята или с това гланцово покритие ще ти падне от ръцете и после 2 години трябва да плащаш нещо, което всъщност отдавна искаш вече да смениш. Телефоните на изплащане не идват ли с включена застраховка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 Еми на мен не ми се даваха на 1 път 1700лв за това си го пуснах на изплащане Така хем бюджета няма да ми се издъни много, хем ще имам нов телефон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 6 minutes ago, kotora said: Еми на мен не ми се даваха на 1 път 1700лв за това си го пуснах на изплащане Така хем бюджета няма да ми се издъни много, хем ще имам нов телефон. И ще платиш едни 20% отгоре.... Умници мамини... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 Това не би трябвало да е проблем при днешното обезценяване на парите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 21 minutes ago, earache said: Това не би трябвало да е проблем при днешното обезценяване на парите. Никак не мога да се съглася... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 3 hours ago, kotora said: Еми на мен не ми се даваха на 1 път 1700лв за това си го пуснах на изплащане Така хем бюджета няма да ми се издъни много, хем ще имам нов телефон. Цена/заплата е ужасна пропорция в България... Аз в долари дори не виждам кое струва 1000 кинта та за тва един път на 3 години ги сменям. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 Факта е, че откакто имам iPhone изобщо не се интересувам от андроид. Така стана, че всички нововъведения там останаха на заден план. В сравнение преди следях по няколко различни YouTuber-и. При iPhone няма нищо ново и така не ме блазни да си сменям телефона както преди всяка година. Единствената причина да искам да го сменя сега е, че след 2 години вече няма да мога да му взема толкова пари, а сега мога да получа долу горе малко над 50% от стойността му. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 А какво толкова в новите модели те кара да ги сменяш? Ако работи и работи добре защо да се сменя? Щом и нови неща няма. Моя телефон гони 4та година. За сега батерията държи, работи без забавяния. Докато не умре, съм с мего. След това ще го мисля. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 37 minutes ago, mIRCata said: А какво толкова в новите модели те кара да ги сменяш? Ако работи и работи добре защо да се сменя? Щом и нови неща няма. Моя телефон гони 4та година. За сега батерията държи, работи без забавяния. Докато не умре, съм с мего. След това ще го мисля. Аре де!?!?? Мисири, сър! Докато работи чудесни, има батерия и добра камера за чий чеп бих го сменил?!?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 7 hours ago, RaptoR said: Издрусай смело крушата, ние други мисли имаме Тебе си те знаем, не е нужно да ни осведомяваш до какви висоти може да стигне мисирщината ти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 16, 2023 Share Posted February 16, 2023 3 hours ago, RaptoR said: Аре де!?!?? Мисири, сър! Докато работи чудесни, има батерия и добра камера за чий чеп бих го сменил?!?!? По-добър дисплей, по-добра камера, 90/120 херца опреснение на екрана, fast charging, по-голяма батерия, нова технология като flip и fold и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 (edited) 3 hours ago, Sothbiss said: По-добър дисплей, по-добра камера, 90/120 херца опреснение на екрана, fast charging, по-голяма батерия, нова технология като flip и fold и т.н. Така като се замисля единствената разлика между 7т про и 10 про е по-мазното вървене на всичко. Не знам защо старите телефони спират да бачкат. Не съм сложил ново приложение от години. И на 120те херца батерията отива бързо. За съжаление телефона ми е почти постоянно в ръцете и батерията заминава задълже. В тоя ред на мисли за мен нов телефон значи батерията да кара 1 ден и нищо да не насича. Ревюта не чета бахаха Залагам си месечната заплата и чифт мъде, че никой няма да намери разлика между снимките със стария и новия ми телефон Edited February 17, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 (edited) 7 hours ago, Sothbiss said: По-добър дисплей, по-добра камера, 90/120 херца опреснение на екрана, fast charging, по-голяма батерия, нова технология като flip и fold и т.н. Не виждам абсолютно нищо важно и въобще наложително да сменям телефона си. Ама НИЩО освен тотални клелешлъци. Да не говорим за тия флип фолд и прочее, дето вчера ги направиха,,,, =============================== Обаче Вселенския мисир ако не се изака като укра на билборд няма да спим нормално... Edited February 17, 2023 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 7 hours ago, Sothbiss said: По-добър дисплей, по-добра камера, 90/120 херца опреснение на екрана, fast charging, по-голяма батерия, нова технология като flip и fold и т.н. Нищо от съществено значение. Поне за мен де. По голяма батерия, щото екрана е по-голям и хем има място, хем я точи. Танту за кукуригу, щото все по големи батерии слагат, пък телефона все кара същото време. Бързото зареждане е с големи ватове, но батерията е по голяма и пак се зарежда като стария телефон със старото зарядно. Само дето тия много ватове не е ясно колко по бързо ебават батерията спрямо старата, че скоро нововъведения в батериите освен на хартия другаде не съм виждал. Проблемите са ом същите като на "бавните" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 7 hours ago, Sothbiss said: Т'ва сигурно би имало значение за човек, дето не отлепя поглед от телефона. Аз лично телефона го ползвам само като не съм вкъщи и нямам какво да правя, което не се случва толкова често. Предния ми андроид изкара 7 години и го смених единствено, щото батерията, година след смяната пак почна да свършва за под един ден. 4 hours ago, DON_CHEFO said: Не знам защо старите телефони спират да бачкат. Щото копченатискачите не ги ебе за оптимизация и пишат 99% от приложенията с идеята, че съвременните телефони имат достатъчно изчислителна мощ, та защо да мислят как да харчат по-малко. И с всеки следващ ъпдейт на всяко нещо добавят нови неща, отново без да оптимизират и така. В един момент остарелия хардуер не може да смогне. А копченатискачите пишат така, щото някой повЕрвал си меринджей приспи целия тех отдел с приказки за марджини, куотъри, движението на акциите цветклото в угандската фондова борса и им каже, че на базата на всичко това - приложението трябва да е готово за 1/3 от времето, което би им отнело да напишат нещо, дето няма да ги е срам да го погледнат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 1 hour ago, Antares said: не ги ебе Не, че точно не ги ебе. Просто не зная и не могат, и след това не се и интересуват. Куцо и сакато стана "копченатискач" Всякаква сволач се напълни и като може да напише 5 реда без да го гледа някой ги взимат на работа. Малко са съвестните и тези, които искат да се развиват в областта. Повечето гледат заплата и като им я дават за глупостите, които пишат са ок и са до там като развитие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 Истината е, че 99% от копченатискачите са до толкова счупени в главите, че отдавна са ретарднали в някаква си своя вселена. Където като кажат - Кърпичке, дай да ям... И кърпичката дава (нали, тя много често дава лайна, ама в онази вселена и те минават за гурме ). Без при това изобщо да ги клати мисълта за магическият хардуеър втъкан в кърпичката. От друга страна, инженерите няма как да следят развитието на болестите и психичните отклонения по главите на котченатискачите, най малкото заради различните вселени в които обитават тези два различни вида добитък. Че да предугаждат нещата и кърпичката по-рядко да дава лайна за ядене. П.п. Е, на... Вчера пак бая попсувах покрай едни контролери, които мислех да използвам за настоящия ми проект (Виден ако разбере за какво говоря и ще хукне от екстаз в пет посоки едновременно). Перфектен изчистен хардуеър, който на теория би трябвало да покрие всички изисквания с работата си. Обаче още при тестовете се установи, че има тънка, но доста миризлива лайняна следа, оставена от ретардите, дето са писали софта. И иначе добре направеният хардуеър никак не работи по начина, за който е бил проектиран. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 18 minutes ago, mIRCata said: Не, че точно не ги ебе. Принципно в момента е огромен бум - всичко живо се дигитализира и за туй има огромен недостиг на кадри, който няма как да се запълни и за т'ва фирмите масово правят огромни компромиси наемайки всякакви хора. С времето нещата ще се успокоят, т.нар. AI ще напредне достатъчно и смятам, че голяма част от сегашната плява просто ще изчезне. Друг голям фактор, според мен още по-голям са меринджеите. В по-голяма част от случаите - технически голи и боси хора, взимащи технически решения. И когато нещо, дето ще отнеме един месец да се направи като хората, още месец да се оптимизира и още месец тестове и оправяне на открити от тестерите бъгове, гусин меринджей заяви, че трябва да е готово след две седмици, щото вече е обещал на клиента - няма как крайния продукт да не е лайно. А в скромната ми практика съм бил многократно свидетел и участник в такива случки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 (edited) 14 minutes ago, gado said: Истината е, че 99% от копченатискачите са до толкова счупени в главите, че отдавна са ретарднали в някаква си своя вселена. Където като кажат - Кърпичке, дай да ям... И кърпичката дава (нали, тя много често дава лайна, ама в онази вселена и те минават за гурме ). Без при това изобщо да ги клати мисълта за магическият хардуеър втъкан в кърпичката. От друга страна, инженерите няма как да следят развитието на болестите и психичните отклонения по главите на котченатискачите, най малкото заради различните вселени в които обитават тези два различни вида добитък. Че да предугаждат нещата и кърпичката по-рядко да дава лайна за ядене. П.п. Е, на... Вчера пак бая попсувах покрай едни контролери, които мислех да използвам за настоящия ми проект (Виден ако разбере за какво говоря и ще хукне от екстаз в пет посоки едновременно). Перфектен изчистен хардуеър, който на теория би трябвало да покрие всички изисквания с работата си. Обаче още при тестовете се установи, че има тънка, но доста миризлива лайняна следа, оставена от ретардите, дето са писали софта. И иначе добре направеният хардуеър никак не работи по начина, за който е бил проектиран. Ти па си Ален Делон и Айнщайн в едно софта може да се пренапише, стига да има мегдан за това Edited February 17, 2023 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 18 minutes ago, gado said: Истината е, че 99% от копченатискачите са до толкова счупени в главите, че отдавна са ретарднали в някаква си своя вселена. Най-после някой да ме подкрепи! Това трябва да им се повтаря почасово на тия бастуни! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 Коленце! Ами пренапишете го бе, батенце! Ама то за да се сетиш, че трябва да се пренапише нещо, трябва и малко акъл, технически познания и жива връзка с реалния свят. В края на краищата има за управление три реленца или ssr, не ракета за полет до друга галактика. На кой му е нужно да има набор от десетина различни мелодии за сигнализация на едно и също нещо, когато комутационните елементи не работят по логиката, за която е бил конструиран контролера!? Уж простичко нещо, дето трябва да върши доста простичка работа и да спести време, пространство и пари. Да, да... Ама не! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 16 minutes ago, Antares said: всичко живо се дигитализира и за туй има огромен недостиг на кадри, който няма как да се запълни и за т'ва фирмите масово правят огромни компромиси наемайки всякакви хора. +1 Е при такъв пазар, няма как да няма проблеми. Съответно започваш да плащаш повече, че да наемеш по-добрите .. и колелото тръгва 16 minutes ago, Antares said: Друг голям фактор, според мен още по-голям са меринджеите. В по-голяма част от случаите - технически голи и боси хора, взимащи технически решения. И когато нещо, дето ще отнеме един месец да се направи като хората, още месец да се оптимизира и още месец тестове и оправяне на открити от тестерите бъгове, гусин меринджей заяви, че трябва да е готово след две седмици, щото вече е обещал на клиента - няма как крайния продукт да не е лайно. А в скромната ми практика съм бил многократно свидетел и участник в такива случки... Лично според мен е комбинация от проблеми. Нереалните обещания и срокове от една страна. От друга имаме спешните случаи когато нещо трябва да бъде оправено Днес, което води със себе си други проблеми. Но също така и обсесията на много колеги да ползват най-новото/модерното, просто защото е ново и модерно. Неща се пренаписват (вече съм алергичен към тази думичка) просто защото някой е видял нещо cool и сега иска да го ползва, след това се оказва, че въобще не му върши работа. Или варианта - цялата група пише на Х, но някой е решил, че Go е по-по-най, и започва да прави неща на Go, които обаче само той си знае .. Безкрайна тема е, но в индустрия която расте с такива темпове, няма как да минем без идиотщини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 17 minutes ago, ARPAnet said: Но също така и обсесията на много колеги да ползват най-новото/модерното, просто защото е ново и модерно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 43 minutes ago, gado said: Коленце! Ами пренапишете го бе, батенце! Ама то за да се сетиш, че трябва да се пренапише нещо, трябва и малко акъл, технически познания и жива връзка с реалния свят. В края на краищата има за управление три реленца или ssr, не ракета за полет до друга галактика. На кой му е нужно да има набор от десетина различни мелодии за сигнализация на едно и също нещо, когато комутационните елементи не работят по логиката, за която е бил конструиран контролера!? Уж простичко нещо, дето трябва да върши доста простичка работа и да спести време, пространство и пари. Да, да... Ама не! Ама представи си всичко беше перфектно софтуерно, нямаше да има какво да псуваш и ежедневието ти щеше да е много скучно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts