Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

25 minutes ago, RaptoR said:

И се сети сега колко требе да си ТЪП... Няма пари за основни нужди - изплаща такъв телефон по 60 леА на месец..... 

Сервитутката в йегера беше с напомпани джуки и една кофа татуси, в Нико-то сервитьора беше с епълски телефон и часовник, въобще чудя се, народа ли е забогатял, или финансовата му хигиена е потресаваща...

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Всичко е комплексарщина. И най-вероятно са лизингови. Такъв тип хора едва ли заделят пари за черни дни и прочее. Та каквото се изкара този месец заминава за наеми/сметки, дрешки, барове и "модерни" телефони и прочее неща.

8 minutes ago, Antares said:

Сервитутката в йегера беше с напомпани джуки и една кофа татуси, в Нико-то сервитьора беше с епълски телефон и часовник, въобще чудя се, народа ли е забогатял, или финансовата му хигиена е потресаваща...

И двете... Аз в сегашния ми етап ако жена ми не ме нахока или не надебелея дори дрехи не си купувам. Всичко само крипто и робинхуд и Ira акаунт. Не ме ебе кола, телефон и дори големината на къщата където живея. Нищо освен пенсия не ме топли. 

А заслужава ли си 20-30 години да живееш като скот, за някаква ефимерна пенсия, на която може да не и се нарадваш достатъчно, защото ще умреш преждевременно, заради зора в активните ти години ?

1 hour ago, Dunc said:

А заслужава ли си 20-30 години да живееш като скот, за някаква ефимерна пенсия, на която може да не и се нарадваш достатъчно, защото ще умреш преждевременно, заради зора в активните ти години ?

Нещо не ме разбра. Не планувам да се пенсионирам на 65 

Ситуацията е малко https://photos.app.goo.gl/k7ALFcrK8pNowLaK6 :lol:

Иначе какво ги мислите,  всеки е в различни стадии от живота. Млад, ОК заплата, без големи разходи в обзоримото бъдеще - защо да не си прави густото?

В същия момент, някой който смята да си купи жилище в скоро време, вероятно ще е по-пестелив, знаейки, че го чакат покупки на кухни, ел. уреди и т.н...

Абе, при положение, че всички продукти и услуги станаха по-скъпи, защо цигарите и алкохола не са мръднали? Нима правенето на мляко струва повече от правенето на водка/ракия/вино? Млякото за 1 година се е качило двойно. Водката/ракията са на една цена от поне 5 години.

3 minutes ago, w00x said:

Абе, при положение, че всички продукти и услуги станаха по-скъпи, защо цигарите и алкохола не са мръднали? Нима правенето на мляко струва повече от правенето на водка/ракия/вино? Млякото за 1 година се е качило двойно. Водката/ракията са на една цена от поне 5 години.

Доста е вероятно там да играе скрита инфлация - намалят се разходите до минимум, качеството на крайния продукт пада значително, цената за потребителя остава.

3 hours ago, Antares said:

Там стана потресающо текучество още при последните ми ходения. Но ВИНАГИ ще имаме МАРИЯ в нашите спомени :love

3 hours ago, DON_CHEFO said:

И двете... Аз в сегашния ми етап ако жена ми не ме нахока или не надебелея дори дрехи не си купувам. Всичко само крипто и робинхуд и Ira акаунт. Не ме ебе кола, телефон и дори големината на къщата където живея. Нищо освен пенсия не ме топли. 

И ако беше тогава грабнал МАРИЯ... :love

1 hour ago, Dunc said:

НЕ!!!! СТЕФЧО ВСЕКИ ДЕН ГО КАЗВА - РАБОТАТА Е ЧУМА!  :laughing1:
Да правя ли АНАЛиз на евентуалната си пенсия, която няма да доживея? 

19 minutes ago, DON_CHEFO said:

А ВЕДНАГА! СЕГА! ВЧЕРА!!!!

9 minutes ago, Antares said:

Доста е вероятно там да играе скрита инфлация - намалят се разходите до минимум, качеството на крайния продукт пада значително, цената за потребителя остава.

ТЦ. НЕ. 
Пеше, свободата е на една ръка разстояние... НЕ КЛИК - РЪКА...

Edited by RaptoR

12 minutes ago, Antares said:

То няма как да не играят цените на тока и горивото със сигурност. Въпросът е защо цената остава непроменена?

38 minutes ago, DON_CHEFO said:

Как си представяш живота ако си достигнал мечтаната цифрата на портфолиото?

Питам, щото кръга около мен, почти всички са финансови независими (с уговорката, че повечето трябва да сменят геолокацията), ама никой не се е отказал да работи… напротив, работим значително повече, защото ни доставя удоволствие от собственият ни принос.

Знам, че темата сме е коментирали и преди и искам да ти кажа, че едно от най-големите удоволствия в живота е да работиш това, което обичаш.

И искрено съчувствам на тези които не са успели да си съчетаят работат и хобитата в вдно.

Edited by Ferante

26 minutes ago, Ferante said:

И искрено съчувствам на тези които не са успели да си съчетаят работат и хобитата в вдно.

А представи си успелите да са със свободни души... 

1 hour ago, Ferante said:

Как си представяш живота ако си достигнал мечтаната цифрата на портфолиото?

Питам, щото кръга около мен, почти всички са финансови независими (с уговорката, че повечето трябва да сменят геолокацията), ама никой не се е отказал да работи… напротив, работим значително повече, защото ни доставя удоволствие от собственият ни принос.

Знам, че темата сме е коментирали и преди и искам да ти кажа, че едно от най-големите удоволствия в живота е да работиш това, което обичаш.

Толкова да е просто. Клатикурство бре майна. Вие да не имате жетони и да рестартирате животите? Кура от чекии да си пръсна пак е по-добре от работа. 

2 hours ago, RaptoR said:

Там стана потресающо текучество още при последните ми ходения. Но ВИНАГИ ще имаме МАРИЯ в нашите спомени :love

И ако беше тогава грабнал МАРИЯ... :love

НЕ!!!! СТЕФЧО ВСЕКИ ДЕН ГО КАЗВА - РАБОТАТА Е ЧУМА!  :laughing1:
Да правя ли АНАЛиз на евентуалната си пенсия, която няма да доживея? 

А ВЕДНАГА! СЕГА! ВЧЕРА!!!!

ТЦ. НЕ. 
Пеше, свободата е на една ръка разстояние... НЕ КЛИК - РЪКА...

Не съм ли прав?

3 hours ago, w00x said:

Тихо бре. Не било поскъпнало. 1.75 литра Гленливет беше 59 долара, сега е 75 или 79. Ебах ги на гъза. На сладкото ми посегнаха. Пурите поне още са същата цена....особено като не намирам разлика между Кохиба Бехики за 100 долара и Дизелче за 7, 8

2 hours ago, RaptoR said:

А представи си успелите да са със свободни души... 

Никога за 1000 живота няма да разбера защо Мъск работи... И това е екстремен вариант. Аз на 50 бона пасивен се връщам в бг с или без жена... На 100 може и да остана в щатите... Или латинска Америка да съм РЕАЛНО ЦАР 

8 minutes ago, DON_CHEFO said:

Тихо бре. Не било поскъпнало. 1.75 литра Гленливет беше 59 долара, сега е 75 или 79. Ебах ги на гъза. На сладкото ми посегнаха. Пурите поне още са същата цена....особено като не намирам разлика между Кохиба Бехики за 100 долара и Дизелче за 7, 8

Никога за 1000 живота няма да разбера защо Мъск работи... И това е екстремен вариант. Аз на 50 бона пасивен се връщам в бг с или без жена... На 100 може и да остана в щатите... Или латинска Америка да съм РЕАЛНО ЦАР 

Тук не е мръднало. Водка абсолют си е 19лв от 10 години сигурно.

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Толкова да е просто. Клатикурство бре майна.

Да си дойдем на думата. Ако "работата" ти е такава и я правиш на всичкото отгоре от къщи (все едно си пенсионер), защо човек трябва да се лишава от сериозния шестцифрен доход, само и само за да се чуди какво да прави по цял ден? :lol:

8 hours ago, w00x said:

Първо, не е вярно, че не са поскъпнали. Явно не купуваш алкохол достатъчно често. Нашите цени, например, са около 10-15% нагоре за последните 12 месеца.

Факт е обаче, че в сравнение с другите продукти виното и ракия са поскъпнали най-малко. Това е така, защото този бизнес е много бавно-оборотен. Виното, което се продава в момента е произведено преди една-две-пет години и себестойността му е формирана на старите цени. Това позволява доста по-плавно и бавно увеличение на продажната цена. Не е като при млякото примерно, или хляба- днес произвеждаш, утре продаваш. При виното е- днес произвеждаш, продаваш след година, или повече.

Освен това имаше доста извънредни субсидии тази година за гроздето, което задържа цената му на нивата от минали години.

5 hours ago, DON_CHEFO said:

Никога за 1000 живота няма да разбера защо Мъск работи...

Нали знаеш, че нищоправенето и липсата на развитие и самоусъвършенстване за един интелигентен човек е почти равносилно на самоубийство. :)

4 hours ago, deus_pld said:

Първо, не е вярно, че не са поскъпнали. Явно не купуваш алкохол достатъчно често. Нашите цени, например, са около 10-15% нагоре за последните 12 месеца.

Факт е обаче, че в сравнение с другите продукти виното и ракия са поскъпнали най-малко. Това е така, защото този бизнес е много бавно-оборотен. Виното, което се продава в момента е произведено преди една-две-пет години и себестойността му е формирана на старите цени. Това позволява доста по-плавно и бавно увеличение на продажната цена. Не е като при млякото примерно, или хляба- днес произвеждаш, утре продаваш. При виното е- днес произвеждаш, продаваш след година, или повече.

Освен това имаше доста извънредни субсидии тази година за гроздето, което задържа цената му на нивата от минали години.

Да, не купувам, но реално не е нужно да купувам всеки ден, за да направя наблюдение. Достатъчно е да купувам алкохол веднъж годишно през една година. :) За виното вероятно си прав, затова го и махнах от следващия си коментар.
Водка Абсолют обаче беше към 16-18лв когато ходех по купони в гимназията. Преди 20 години. В момента е 19лв. 17 ако е на промоция.
През 2005, патронче Флирт беше малко над 2лв. Сега е 3.

Сега попаднах на тази статия: https://trud.bg/ракията-поскъпна-50-на-сто/
Но аз нещо не виждам нещата, които се обсъждат, по етикетите в магазините. Водка от 20 на 40лв? Абсурд.

Всичко рипна с докъмто 20% само последните няма два месеца. Брезата скочи от 27 на 30, интересно е обаче какво стана с брезовия сок - от 2.85 миналата година, миналия ден в Берьозка го виждам на ... 5.95... ГлътнАх си математиката... Обикновени шоколади като Милка на редовна цена са вече в посока 4 лева.... Да не почваме с яйцата :rofl:

10 hours ago, Godfather said:

Да си дойдем на думата. Ако "работата" ти е такава и я правиш на всичкото отгоре от къщи (все едно си пенсионер), защо човек трябва да се лишава от сериозния шестцифрен доход, само и само за да се чуди какво да прави по цял ден? :lol:

5 hours ago, Ferante said:

Нали знаеш, че нищоправенето и липсата на развитие и самоусъвършенстване за един интелигентен човек е почти равносилно на самоубийство. :)

Да сте живи и здрави И ДА РАБОТИТЕ поне до 80, 90 години. Докато пишех това и ме сви стомах. Трябва да изхвърля тая тежест на трона

3 hours ago, kotora said:

мхъм 60 леа ама другия път. Моя 13 е по 71лв на месец.  Ама аз мога да си го позволя :D 

Ми аз тия малоумщини не ги следя, карам по спомени. Всякак са дебилщина. Телефон да изплащам аС.... :Facepalm:

1 minute ago, DON_CHEFO said:

Да сте живи и здрави И ДА РАБОТИТЕ поне до 80, 90 години. Докато пишех това и ме сви стомах. Трябва да изхвърля тая тежест на трона

Стефче, остави ги да се развиват, батьовата... Издрусай смело крушата, ние други мисли имаме :rofl:

Докато я имам опцията да работя когато поискам, колкото поискам и каквото поискам ще я ползвам с удоволствие. Мога да се потроша от работа с кеф и да си лежа седмица с кеф по мое усмотрение - когато и както пожелая - аз го наричам СВОБОДА. 
А ако сме живи и здрави някой ден със Стефчо ще си пием дайкиритата в ситния пясък... Щото и двамата знаем как се бичи айляка. 

Тъпо е да се налага да се хвалим като си купим нов телефон. Мисля, че е редно заплатите да са адекватни на цените на телефоните :D

За изплащането съм съгласен - по-добре да ги изсипеш на 1 път всички пари, отколкото всеки месец. И каквите сме каръци, ще вземе да ти го бутне някой на земята или с това гланцово покритие ще ти падне от ръцете и после 2 години трябва да плащаш нещо, което всъщност отдавна искаш вече да смениш.