ARPAnet Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 1 hour ago, DON_CHEFO said: Ама преди това - някой с мнение за кафе машина до 1000, 1200 долара и преди да скочите (искаха ми 3бона за една). Направо казах на продавача дали купувам САМО кафе машината или и други екстри и той се засмя. Шибания ми 2 годишен Форд струваше 3 бона ебах го. Аз и шеф ми съвсем скоро си взехме Philips Series 5400 LatteGo EP5446/70, и двамата сме доволни. Аз смених стар Филипс 5000 нещо си с тази, по-добре е измислена. Автоматична е, прави кафе, капучиновци и т.н.. И в нормална валута е 678 USD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 19 minutes ago, ARPAnet said: Аз и шеф ми съвсем скоро си взехме Philips Series 5400 LatteGo EP5446/70, и двамата сме доволни. Аз смених стар Филипс 5000 нещо си с тази, по-добре е измислена. Автоматична е, прави кафе, капучиновци и т.н.. И в нормална валута е 678 USD Те нещо такова с много шукарии искам. По-добре да има от колкото да няма Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 33 minutes ago, DON_CHEFO said: Те нещо такова с много шукарии искам. По-добре да има от колкото да няма Погледни Делонги също тогава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 On 11/23/2022 at 7:04 AM, ARPAnet said: Аз и шеф ми съвсем скоро си взехме Philips Series 5400 LatteGo EP5446/70, и двамата сме доволни. Аз смених стар Филипс 5000 нещо си с тази, по-добре е измислена. Автоматична е, прави кафе, капучиновци и т.н.. И в нормална валута е 678 USD 1000 долара без ддс е тази машина при мен. Чудя се между нея и едно Делонги дето е малко по-скъпо. Опитвам се разбера дали заради функции или име Делонгито е по-скъпо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Емии няма ли ревюта или съпоставка между двете ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 2 hours ago, DON_CHEFO said: 1000 долара без ддс е тази машина при мен. Чудя се между нея и едно Делонги дето е малко по-скъпо. Опитвам се разбера дали заради функции или име Делонгито е по-скъпо Еха, че разлика. Да, разгледай ревюта, може би нещо ще ти хареса повече в Делонгито или има някоя екстра, екстра тип кафе което прави. Нямам някакъв супер силен довод за едното над другото, имах филипс поразгледах новите модели и останах пак на Филипс Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 5 hours ago, ARPAnet said: Еха, че разлика. Да, разгледай ревюта, може би нещо ще ти хареса повече в Делонгито или има някоя екстра, екстра тип кафе което прави. Нямам някакъв супер силен довод за едното над другото, имах филипс поразгледах новите модели и останах пак на Филипс Набих си палеца в гъза и взех Делонгито. Ся ще видим за кво дяволи става дума Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 26 minutes ago, DON_CHEFO said: Набих си палеца в гъза и взех Делонгито. Ся ще видим за кво дяволи става дума Честито Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Кажи модела де Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 (edited) 25 minutes ago, ARPAnet said: Честито Мерси. Aко не трябваше да карам 30 мили - сигурно щях да купя твоето предложение ама няма време за губене 25 minutes ago, kotora said: Кажи модела де Делонги Динамика ECAM35075SI Edited November 25, 2022 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Честито, изглежда много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Честито! Подготви се за чистене сега. Ако не я чистиш тази машина добре, просто ще спре да работи. Много компоненти има. Контейнерът с млякото е хубаво да де пълни само преди ползване и след това да се чисти основно. Иначе ще засъхне вътре и ше започне да излиза млякото без пяна. Също така, започва да киселее. Имаме такава подобна в офиса. От предишна серия. Контейнерът за млякото е същия. Кафемелачката и тя. Тая джаджа, през която минава смляното кафе, също изглежда идентична. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 1 hour ago, w00x said: Честито! Подготви се за чистене сега. Ако не я чистиш тази машина добре, просто ще спре да работи. Много компоненти има. Контейнерът с млякото е хубаво да де пълни само преди ползване и след това да се чисти основно. Иначе ще засъхне вътре и ше започне да излиза млякото без пяна. Също така, започва да киселее. Имаме такава подобна в офиса. От предишна серия. Контейнерът за млякото е същия. Кафемелачката и тя. Тая джаджа, през която минава смляното кафе, също изглежда идентична. Тия неща ги научих след като платих.. Да СЕ еба в главата проста. Ама така става като се изхъвлиш кат свински мъди в рядка кал да впечатлиш жената Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 5 hours ago, DON_CHEFO said: Набих си палеца в гъза и взех Делонгито. Ся ще видим за кво дяволи става дума Честито, от Бест Бай ли я взе? Аз също май ще гледам за нова машина, ама няма да е таква, че тия автоматики нещо не ми харесват. Предпочитам сам да си правя капучиното, както аз си знам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 6 minutes ago, Godfather said: Честито, от Бест Бай ли я взе? Аз също май ще гледам за нова машина, ама няма да е таква, че тия автоматики нещо не ми харесват. Предпочитам сам да си правя капучиното, както аз си знам. ABT. Нямаше я в Бест Бай. Остави ми стол, а времето тече.... Не се прежалих за ПС5. 720 долара тотал ми се струват като пладнежки обир Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 5 hours ago, DON_CHEFO said: ...да впечатлиш жената Сега ти е шанса пак да се пробваш да я кандърдисаш за онлифенс-а Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 7 hours ago, DON_CHEFO said: Тия неща ги научих след като платих.. Да СЕ еба в главата проста. Ама така става като се изхъвлиш кат свински мъди в рядка кал да впечатлиш жената Тя всяка автоматична машина е така, че и по-зле. Ако не искаш чистене, взимаш капсули или падове. Може и да не я чистиш ама да не се чудиш след 2 месеца защо ти е гадно кафето, а млечните напитки нямат пяна и имат вкус на развалено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 Потвърждавам го. Аз съм с автомат и си трябва редовно почистване и смазване… чак ми е досадно вече и мисля да мина на капсули…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 5 hours ago, w00x said: . Може и да не я чистиш ама да не се чудиш след 2 месеца защо ти е гадно кафето, а млечните напитки нямат пяна и имат вкус на развалено. Вкъщи в чистих почти постоянно и по едно време кафето стана гадно въпреки това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 1 hour ago, Mockingbird said: Потвърждавам го. Аз съм с автомат и си трябва редовно почистване и смазване… чак ми е досадно вече и мисля да мина на капсули…. Е, много хубаво... На мен ми писна още на втория ден. Ама ме е срам да си призная. 15 годишното Саеко прави страхотно кафе ако трябва да съм честен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 Значи имам едно 12 годишно Саеко, което прави много по-хубаво кафе от сегашния ми Филипс. Всички нови автомати са компромис. Ако искаш хубаво кафе става само с висок клас дръжка. И ако си много фен една профи мелачка... Честно не ми е драма да си ги купя, ама нямам време да се занимавам... За това капсули. Може би те се доближават до дръжката най-много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 Тоест да си карам с моята еспресо машина Делонги ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 2 hours ago, vikktor said: Вкъщи в чистих почти постоянно и по едно време кафето стана гадно въпреки това. Не си изчистил нещо май. Виж си подробно упътването за поддръжка. В тези Делонгита има едно... нещо вътре, което трябва да се вади и да се чисти периодично. Ей тая хава: 47 minutes ago, DON_CHEFO said: Е, много хубаво... На мен ми писна още на втория ден. Ама ме е срам да си призная. 15 годишното Саеко прави страхотно кафе ако трябва да съм честен Е, чакай бе. За два дни още не си стигнал до отстраняването на котления камък и подмяната на филтъра. И вътре не си чистил. Само приставката за млякото си почистил евентуално и тавичката за оттичане на водата, ако не си си сложил съд, в който да се оттича. 19 minutes ago, Mockingbird said: Значи имам едно 12 годишно Саеко, което прави много по-хубаво кафе от сегашния ми Филипс. Всички нови автомати са компромис. Ако искаш хубаво кафе става само с висок клас дръжка. И ако си много фен една профи мелачка... Честно не ми е драма да си ги купя, ама нямам време да се занимавам... За това капсули. Може би те се доближават до дръжката най-много. https://www.tehnomix.bg/kafemashina-gaggia-classic-orange Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 2 minutes ago, w00x said: Не си изчистил нещо май. Виж си подробно упътването за поддръжка. В тези Делонгита има едно... нещо вътре, което трябва да се вади и да се чисти периодично. Ей тая хава: Е, чакай бе. За два дни още не си стигнал до отстраняването на котления камък и подмяната на филтъра. И вътре не си чистил. Само приставката за млякото си почистил евентуално и тавичката за оттичане на водата, ако не си си сложил съд, в който да се оттича. https://www.tehnomix.bg/kafemashina-gaggia-classic-orange Ай сиктир, ве. И машината трябва да отварям? Май ще платя 300 кинта да я върна само... Много рЕзко се изнервих Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2022 Share Posted November 26, 2022 @w00x чистил съм я според видео упътването. Както и да е, продадох я. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts