w00x Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 И този, който завива наляво, е последен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) 12 minutes ago, w00x said: И този, който завива наляво, е последен. Т.е ако съм дясно стоящ, но на ляво чакам? И аз съм за дясностоящия, ама преди 30 минути един ме питаше, къв ми бил проблема, че му свиря и почна да ми развива теории, че улицата ми била вторстепенна пък той бил направо. Edited November 14, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Това за наляво важи само ако сте един срещу друг, иначе десния си е с предимство във всички случаи. В правилника няма такова нещо като второстепенни улици. До нас всеки ден се опитват да ме блъснат, понеже карали "успоредно на булеварда". Даже един ми вика блъсни ме, да видим кой е виновен. Ама аз знам, ти си виновен, защото аз съм от дясно ама не ми се разправя с глупости Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Горе долу същото. Миналата седмица една кака, която беше в моето положение - тя беше от дясно и аз спрях да я чакам, чак ми прави забележка с ръка, що не съм дал мигач. Явно мислеше, че ще завивам към нея, но понеже е тясно, я чакам да се махне. Посочих и дясната ми ръка, но се съмнявам, че ме разбра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 5 minutes ago, mIRCata said: Посочих и дясната ми ръка, но се съмнявам, че ме разбра. Ако си я посочил с лявата, в областта на сгъвката на лакътя, щеше да те разбере Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Из Кичука ли си карал някъде? Щото тука има вътрешни правила: на Т-образните кръстовища без допълнителни знаци с предимство е тоя дето е направо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 8 minutes ago, deus_pld said: Из Кичука ли си карал някъде? Щото тука има вътрешни правила: на Т-образните кръстовища без допълнителни знаци с предимство е тоя дето е направо. ВИНАГИ намаляш все едно те чака СТОП! Туй разбира се ако уважаваш себе си и колата си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 1 hour ago, jozo said: До нас всеки ден се опитват да ме блъснат... Т'ва за дясностоящия имам чувството, че никой не го съобразява. Особено пък из нашия квартал. Кара се едно към гьотере, та понеже не ми се занимава с КАТ, застрахователи и тенекиджии - карам винаги все едно нямам предимство... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 нито за дясностоящият, нито за вливане от лента в лента при детелини и чие е предимството, нито за обикновено престрояване от лента в лента на прав участак. Всички карат все едно не са минавали курсове. До нас в София има едно малко кръгово, което обаче е "обърнато". Вътре нямаш предимство, а само тези отвън, но въпреки това от една от страните и идващите към него нямат предимство. Редовно има една камара, които си мислят, че вътре имат предимство и карат без да спират. Разбирам, че навикът е силно нещо, ама като минавам през непознато място, гледам знаците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) 28 minutes ago, Antares said: Особено пък из нашия квартал.... Тук винаги са с предимство и за това на всяко кръстовище спираш, да не се е забързал някой. Пък както редовно има ботоновози, помпи и прочие за новите строежи става песен..... П.П. Оня ден беше спрял на нашата улица и царя на квартала. Посредата лъскаво БМВ с включени аварийки и никой вътре. Естествено отново е за бързо, я за цигари, я за алкохол до близкия магазин... Edited November 14, 2022 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Откакто спретнаха еднопосочност в квартала е хаос И понеже в другата тема се споменава беемвеистите да спомня случай отпреди 2-3 дни, ама аха да слезна и оня избяга... Движа се по Петко Д Петков и правя ляв към Богомил на колелото - абе лежерно се прибирам. Карам си лекичко, слушам си GT естествено и пред мен едно Мини пуска ляв и ще влиза в паркинга на стария кадастър. Лежерничко си спирам, чакам я жената да си направи маневрата. Буквално скунда след като съм стигнал пълно спиране, отзад ни връхлита сиво 25 годишно бумиве тройка - ФЛАГАМАНЪТ НА ДАРАЦИТЕ - и ни 'спрварва. Жената с Минитосе размина на косъм, щото ако бях аз, както се изнасям като куршум, тоя МЕГАДЕБИЛ нямаше как да не ме удари. Спира боклукът, пуска аварийни, блокирана е вече цялата Богомил, сваля джама и почва да крещи на тая жена! Когато вече свалих моя прозорец чух да крещи как я бил ЗАОБИКАЛЯЛ... Точно слизам от колата вече откачил и тоя помияр избяга с курвата си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 On 11/12/2022 at 3:30 AM, Godfather said: Честито, със здраве да си я ползваш! Спасибо! 2 hours ago, mIRCata said: Т образно без кьорав знак в околността - кой е с предимство? Тоя с джипа! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) 6 minutes ago, Sothbiss said: Тоя с джипа! АЗ! С ТРАКТОРА и мулчера отзад! Бахти, дали ще доживея: https://opticom-bg.com/landini-rex-3-080f/ Edited November 14, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 8 hours ago, RaptoR said: Откакто спретнаха еднопосочност в квартала е хаос Хаос е заради дебилите, които решават, че трябва да си спестят няколкостотин метра обикаляне, щото носят колата на гръб и ще се изтъркат гумите, а пък и с тия цени на горивата... Случва се някой не местен да се обърка, но побеснявам, когато видя бакшиш нарочно да го прави, както онзи индианец в София наскоро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 9 hours ago, Dunc said: До нас в София има едно малко кръгово, което обаче е "обърнато". Освен боянското, остана ли някъде другаде подобна идиотщина? В Тракия всички бяха тъй абсурдни преди, но средата на 90те ги оправиха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 44 minutes ago, earache said: В Тракия всички бяха тъй абсурдни преди, но средата на 90те ги оправиха. Бъркаш се. Ако не се лъжа е даже след 2010-та когато ги промениха. edit: 2009-та е било. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 И долу на Пушкин е като това на Бояна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Като стана въпрос за кръгови. Най - малоумното такова което съм виждал е във Версай. Вътре в него влизат от 5-6 места и всеки който влиза е с предимство. Случва се, че както въртиш и трябва да спреш 3-4 пъти за да пуснеш другите преминаващи. Знаци разбира се няма. https://www.google.bg/maps/@48.8152961,2.1291483,205m/data=!3m1!1e3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Че то цяла Турция е така. Влизащите са с предимство. Мазало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Турция е единственото място, на което съм бил, където съм виждал кръгово със светофар вътре. Тия просто не могат да се оправят иначе... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Е и тук има такова. На Лъвов Мост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 (edited) Лъвов мост е доста особен случай- доста голямо е, река, минават трамваи през средата и тн. Аз говоря за най-обикновено кръгово. Например ей това в Измир Edited November 15, 2022 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 33 minutes ago, mIRCata said: Че то цяла Турция е така. Влизащите са с предимство. Мазало. Много дълги години имаше такова и в Габрово. Тогава беше Колелото. Защото беше единственото. Сега почти няма кръстовища, които да са обикновени Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Оплаквайте се вие, бе! Когато ви се наложи няколко месеца да шофирате сред украинска зган, тогава ще си говорим пак. После, като си идете на село и Бай Мите на пет кийки ще ви се струва като най-образцовия шофьор на света. Бахти, тия трябва да ги изриват с фадромата и да ги товарят в кораби за насипни товари. После или за Одеса или за Брюксел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Емии тия тъпаци от Виваком като нямат бройки айфонЪ си останах с моя 4 годишен телефон Догодина живот и здраве Пикселче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts