kotora Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Нова Шкода от магазина 200к в Русия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 (edited) 22 hours ago, vinyl_master said: отново блумбърг: "Руската икономика невиждан ръст от началото на годината" Т'ва кой блумбърг го е казал, че аз чета други неща, написани преди пет дена: Да не е имало "изгубени в превода", щото числата са перфектни... само да не бяха със знак минус: Quote Банката на Русия заяви на 29 април, че очаква свиване между 8% и 10% тази година. Международният валутен фонд прогнозира 8,5%, докато проучване на Bloomberg сред икономисти очаква среден спад от 10,3%. Edited May 15, 2022 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Някой ще ме светне ли, защо на 6 държави вота за евровизия е бил подменен от регулатора с някав агрегиран по тяхно осмотрение? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Най-вероятно заради споразумение да се подкрепят взаимно: https://eurovoix.com/2022/05/15/eurovision-2022-vrt-juries-vote-each-other/ Quote Citing a source close to the matter, the Belgian broadcaster VRT reports that the six juries that had their points replaced by a recalculated result had agreed to award each other points. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 E, Кипър си гласува за Гърция, Скандиванията също винаги се подкрепя... Нещо намирсва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Предварително очаквах, че зорлен ще изкарат Украйна победител, дори и песента им да е най-тъпата от всички. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 53 minutes ago, Dunc said: Предварително очаквах, че зорлен ще изкарат Украйна победител, дори и песента им да е най-тъпата от всички. И явно много правилно си очаквал. Аз сега очаквам и нобелова награда за местния учиндолец. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 На пък пък парчето ми харесва. Не успях да изтрая всички парчета, но украинското е запомнящо се, представянето беше интересно и енергично. Разочароващото е, че останалите песни, на които са направили клип, са доста по-различни от тази. И малко скучни. "на първо четене". Разбира се, че има политически вот, но парчето поне си заслужава. По-разочароващо е участието на България. Толкова смотано парче… безлично, скучно. И да отпаднем още "на първо четене". И ако ще вота да го манипулират и да изкарат България победител - не мерси. Ще си пъхна главата в кофа с вода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 4 minutes ago, vikktor said: По-разочароващо е участието на България. Толкова смотано парче… безлично, скучно. И да отпаднем още "на първо четене". Веднага се появиха вицове: На Евровизия отпаднахме толкова бързо, че за момент си помислих, че Григор Димитров ни е представял. *** Държава, пожелала анонимност, поиска да бъде нападната, за да може най-накрая да спечели Евровизия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 7 hours ago, plameni said: Държава, пожелала анонимност, поиска да бъде нападната, за да може най-накрая да спечели Евровизия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Quote It's funny that #Russia was banned for this edition of #Eurovision2022 but they may be the ruling authority in the country that's meant to host next year's contest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 6 hours ago, netrootbg said: Надявам се да успеем да се видим. Вероятно докато си в Бг, ще имам само една вечер която ще прекарам в Пловдив. Така се стекоха нещата в последно време. Да ти кажа за една услуга която може да ти е много удобна: https://spark.bg/ Ванка, като пристигна ще ти пратя български номер. А тия Спарк не знаех, че вървят в България. Интересно, вероятно ще ги пробвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Преди да се качиш, направи оглед за щети, иначе те таксуват, ако си последния наел колата, преди да го репортне някой. И като цяло препоръчвам да им се четат общите условия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Всичкото това съм го виждал многократно с очите си. Някои места дори по десетки пъти: https://trip.dir.bg/photo-trip/magiyata-na-rifovete-na-cherveno-more-v-22-neveroyatni-snimki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 56 minutes ago, netrootbg said: Всичкото това съм го виждал многократно с очите си. Някои места дори по десетки пъти: https://trip.dir.bg/photo-trip/magiyata-na-rifovete-na-cherveno-more-v-22-neveroyatni-snimki Кое е било най - страшното ти гмуркане Имал ли си среща с някакви опасни риби или други животни? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 15 hours ago, Stasio said: Кое е било най - страшното ти гмуркане Имал ли си среща с някакви опасни риби или други животни? Опасни риби има постоянно. Не закачат обаче хората. Трябва сам да се навреш в тях. Трудно е да се гмурнеш в някое от топлите морета и да не срещнеш нещо отровно. Било отровна риба или отровен корал. Има доста корали които са отровни. Гмуркал съм се много пъти с делфини в открито море. С акули също доста пъти. Филмите ги представят като някакви страшилища. В реалността са си просто риба. Водолазът е неестествен за тяхната среда и като всяко едно животно се старае да го заобикаля. Все пак сме големи, миришем на гума(заради неопрена), излизат от нас мехурчета, шумни сме. Имало е и моменти когато съм бил на ръба на инцидент с акули. Няма да забравя един случай. Бях в Египет на 9-10 часа път навътре в морето: El Ikhwa Islands. Накрая на гмуркането останахме двамата с един идиот. Вече бяхме в момента в който да изплуваме за да ни прибере лодката. Имаше една акула като плуваше доста близко покрай нас. В един момент въпросният идиот реши да я хване за задната перка. Като полудя това животно и като почна да плува агресивно към нас... С бясна скорост искочих и се приближих до един риф за да може да ме прибере лодката. Този после ми твърдеше как щял да се пребори с акулата под вода... Мога да го опиша като: див селяндур от тия които си мислят, че и с голяма мечка ще се преборят. Това обаче не е най - страшното гмуркане. Имал съм случай преди едно много дълбоко гмуркане(100 метра) буквално да ми треперят краката от страх. После се оказа, че беше едно от най - леките ми гмуркания. Най - страшното беше пак заради друг човек. Действието се развива отново в Червено море. Бяхме закотвили лодката до един риф. Разпределихме се как ще плуваме по групи и аз се оказах с още един. Тогава не го познавах добре и не знаех, че има навика да прави глупости под водата. По принцип всичко трябва да се планира предварително и да се направи брифинг за да може всеки да знае какво предстои. На лодките си имаме правило, че ако някой пропусне брифинга, после не се гмурка. Въпросният решил, че ще се гмурка на дълбоко. Доста под границите за които е трениран. Аз обаче не съм уведомен от него за това нещо. Уговорката ни е да направим леко гмуркане покрай рифа до към 30 метра дълбочина. Въпросното място не е подходящо за дълбоки гмуркания понеже не е отвесна скала, а риф който стъпаловидно се издига от дъното. Когато ще ходиш на дълбоко целта ти е максимално бързо до достигнеш дълбочината и после да изплуваш нагоре бявно. Другият момент е, че по принцип плувам с 2 бутилки на гърба(поне) и екипировката ми е по - обемна от на другите. Съответно имам по - голямо съпротивление от водата и съм по - бавен. Скачаме ние във водата и този като отпраши с бясна скорост към дълбокото. Не можех да смогна да го догоня. Което съответно означава, че дишам много повече и по - бързо ще ми свърши въздуха. Опитвах се да го догоня до към 50 метра дълбочина(и не знам си колко далече от лодката и рифа) и там се спрях. Вече бяхме плували сигурно 15 минути интензивно. Виждах само мехурчетата след него и по това се ориентирах къде е. Ако се направи както е нормално и е отвесна стена, тази дълбочина се достига за минута и нещо и то без да плуваш изобщо. Изчаках го известно време на тази дълбочина и реших, че трябва да се спасявам сам. Тръгнах да се връщам на обраното с надеждата, че някак си ще ми стигне въздуха и евентуално ще намеря лодката. Намирането на лодката не е толкова фатално понеже дори и в открито море да изплувам има как да им сигнализирам да дойдат да ме приберат. Тръгнах аз да се прибирам и успях така да се върна, че да се окажа по лодката ни. Запасите от въздух обаче ми бяха доста ниски а трябваше да правя доста голяма декомпресия. Това се изразява в това да стоя на малка дълбочина 3-6 метра известно време. Хубавото е, че на тази дълбочина консумацията на въздух от бутилките е минимална. Буквално се наврях в една дупка в риф-а и зачаках да мине времето. Щях да изплувам буквално на нулата. След 5 минути гледам колегата водолаз пристига и той. Дойде и ми сигнализира, че нямал въздух вече. То няма как и да има след тези дълбочини и това бясно плуване. Отделно и че беше с една бутилка само. После ми сподели, че си правел планове да ходи по - дълбоко и аз нали съм с 2 бутилки да дишал от моите когато му свърши на него въздуха. Тези планове обаче са в неговата глава само и аз не съм уведомен за тях. Направих му знак на дойде до мен и да дишаме колкото има пък ще го мислим после. След 10 минути за наш късмет гледам пристигат останалите водолази от нашата група. Бяха се приготвили да се качват на лодката. Веднага им направих знак, че имаме проблем и да дойдат до нас. Успях със значи да обясня на един да се качи на лодката и да донесе една резервна бутилка. Направиха това и всичко завърши успешно. Можеше и да завърши доста зле. После бях меко казано бясен. Ако този ми беше казал, че иска да ходи на дълбоко, от другата страна на рифа е отвесна стена и е перфектно място за такива неща. Щях да взема и допълнителни бутилки и всичко да е наред. Затова се планира всичко предварително. Това май ми беше най - рисковото гмуркане. Иначе съм имал гмуркания които имат почти по 2 часа декомпресия. Заради големите дълбочини и престои, не можеш да изплуваш и трябва да стоиш на определени дълбочини определено време. Не трябва да излизаш в никакъв случай. Всичко обаче когато е планирано и подготвено предварително е без проблем. В екипировката повечето неща са дублирани. Отделно носим и доста ревервни количества смески за дишане. Не мога да се сетя на дълбоко гмуркане да съм имал голям проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 (edited) Доста интересно В крайна сметка за пореден път излиза, че нищо не е по - силно от човешката глупост Не мога да си представя как някой решава да хване акула за опашката ... Edited May 20, 2022 by Stasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 19 minutes ago, Stasio said: Доста интересно В крайна сметка за пореден път излиза, че нищо не е по - силно от човешката глупост Не мога да си представя как някой решава да хване акула за опашката ... Има различни начини да докоснеш животното... Аз например знам как да погаля моята 70см ароуана без да я накарам да откачи от страх. Хващане, дърпане и прочее безумни тъпни са отвъд границата на дебилизма. Неграмотните хора така и не вдяват, че не всичко е домашни кучета и котки в този свят и не може да третираш наред по този начин! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 23 minutes ago, Stasio said: Доста интересно В крайна сметка за пореден път излиза, че нищо не е по - силно от човешката глупост Не мога да си представя как някой решава да хване акула за опашката ... Всичките ми опасни случки са заради човешка глупост и то на други хора. Подценяват адски много ситуацията. Този от описаната от мен случка буквално си играе с огъня. Стискам палци да не пострада някой ден защото наистина прави глупости. Това е нищо в сравнение с другите му изпълнения. Обяснил съм му и защо и как се прави, но... 3 minutes ago, RaptoR said: Има различни начини да докоснеш животното... Аз например знам как да погаля моята 70см ароуана без да я накарам да откачи от страх. Хващане, дърпане и прочее безумни тъпни са отвъд границата на дебилизма. Неграмотните хора така и не вдяват, че не всичко е домашни кучета и котки в този свят и не може да третираш наред по този начин! Диво животно, при това опасен хищник е абсурдно да го закачиш в неговата среда. Знаеш обаче изказването на Айнщайн за човешката глупост и вселената. Ето и едно клипче от преди 9-10 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 @RaptoR Я виж "нашите хора" от Дисни какво правят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Тези дни в Йегерхов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 17 minutes ago, mIRCata said: Тези дни в Йегерхов Явно трябва място да ти пазя.... 24 minutes ago, Sothbiss said: @RaptoR Я виж "нашите хора" от Дисни какво правят. Повръщам на първите три минути Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Свалям старите класики на компа и никакви нови детски и кина за децата. Ще гелдат само каквото им пусна в нас. Ама май и за филмите ще трябва така да направя. Щото явно и подобни неща ще зачестят яко: https://9gag.com/gag/aGzoYp5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Пусни им family guy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Или Саут парк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts