Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 14 hours ago, Antares said: Кръстник... просто свалих твоята снимка и я завъртях в gimp. OK, не знам как да ти го обясня по друг начин - ти не сваляш оригиналната ми снимка. Явно поради някаква кой знае каква идиотска причина при качването на оригиналната снимка дебилния софтуер на форОма я върти. Сега си направих малък експеримент. Във фотошоп просто отворих оригинала (очевидно няма как Фотошоп да показва ландскейп снимка в портретен вариант с променени width&height) и направих единствено операцията save-as без да пипам нищо друго. Всъщност единственото, което Фотошопа пипа е jpeg компресията (слайдъра за качеството). Всички други основни параметри са същите. Но фотошопската картинка е с по-голям размер, защото явно прави по-малка компресия. Отново качвам двете и... ха изненада. Явно тия малоумници от Invision са осрали нещо и софтуера върти оригиналната при самото качване (може би зависи от размера, знам ли), но очевидно това е факт. Няма как оригиналната ми снимка да е в ландскейп формат и никакви метаданни не могат да го променят това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Принципно го избягвам тоя термин, ама в случая просто си плаче Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 15 minutes ago, Antares said: Принципно го избягвам тоя термин, ама в случая просто си плаче Пешо, да беше Мисира Виден, да те бъзикам на тема копченатискачество, ама някак си не ти върви да се правиш толкова на ударен. Ето последно обяснявам - вземи оригиналната снимка от тук и без да пипаш нищо по нея я качи във форОма и ела пак да си говорим. Между другото, можеш и да пробваш различна платформа от Бозата да речем, за да стане по-интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 (edited) 4 minutes ago, Godfather said: Пешо, да беше Мисира Виден, да те бъзикам на тема копченатискачество, ама някак си не ти върви да се правиш толкова на ударен. Ето последно обяснявам - вземи оригиналната снимка от тук и без да пипаш нищо по нея я качи във форОма и ела пак да си говорим. Между другото, можеш и да пробваш различна платформа от Бозата да речем, за да стане по-интересно. Или както е казал народа - на крив Мисир, IPB му пречи Edited January 11, 2022 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Ъхъ, що тогава го върти на 180 градуса? Значи пак го върти, за какво говорим изобщо! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Да, снимката има ориентация и тя е такава, каквато ти я качва във форума. Това може да се случва при теб още от телефона. Ако по някаква случайност си спрял "auto rotate" функцията на телефона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Принципно изображенията си имат една камара exif метаданни, като дата на заснемане, ISO и куп други, като измежду тях се намърдва и данните за ориентацията. Т'ва и аз сега го научих, че ми стана интересно и се зачетох. Та реално единствения грях на IPB е, че за разлика от повечето софтуери за визуализиране на снимки - не чете тези метаданни и поства снимката както си е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Сега, да повторим отново, стандартната ориентацията е това, както е изграден image width&height. Всякакви други глупости в метаданните и прочие са измислици, които в случая очевАдно се възприемат единствено от изкелифенчен софтуер като Invision. Изобщо няма как това да е нормално. Едит: За да приключим спора - оригиналната снимка е с width 400 и height 711 пиксела. Когато се качи във форОма, снимката вече става такава с width 711 и height 400 пиксела, демек променя се целия имидж, без значение на метаданните и това го прави софтуера на Invision. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Имаш флаг в EXIF записанa ориентация 1 (Normal) преведно означава това. И IPB има PHP EXIF модул, ако е инсталиран и настроен, точно така ще прави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Just now, vinyl_master said: Имаш флаг в EXIF записанa ориентация 1 (Normal) преведно означава това. Ееее, не знам вече как да го обясня по-ясно. Какво значение има какви са тия флагове бе човек? Защо софтуера на форОма променя самия имидж ами не го хоства в оригиналния си вид? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Тоя път добре ме треснаха с ваксината, все едно съм си изкълчил рамото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Това ти казвам, че ОРГИНАЛНИЯ му вид е с ФЛАГ, който му сочи ориентацията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 13 minutes ago, Godfather said: Едит: За да приключим спора - оригиналната снимка е с width 400 и height 711 пиксела. Когато се качи във форОма, снимката вече става такава с width 711 и height 400 пиксела, демек променя се целия имидж, без значение на метаданните и това го прави софтуера на Invision. Не. Оригиналната ти снимка е с width 711px, height 400px. В метаданните ѝ има orientation flag, който показва на визуализиращите софтуери как да я покаже на потребителя. За това навсякъде я виждаш с ориентация portrait, щото всичко по-ново от дефолтния picture viewer на Windows 7 гледа тия данни. Явно IPB не ги гледа. Не съм 100% сигурен, но си мисля, че за да се гледа тази функционалност - трябва някой да си поиграе допълнително при upload да прочита тия данни и после евентуално да преработва снимката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 51 minutes ago, Godfather said: Пешо, да беше Мисира Виден, да те бъзикам на тема копченатискачество, ама някак си не ти върви да се правиш толкова на ударен. Ти верно ли не забелязваш, че 99% от измъчените ти опити да ме бъзикаш за каквото и да е завършват със shlung in your face?!?!? Несъмнено си уникален мисир, невиждан и недостижим! 47 minutes ago, Antares said: Или както е казал народа - на крив Мисир, IPB му пречи Абсолютно! И продължава и продължава да се оплита и суче! Ангел style... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 ОК, тогава съгласяваме се, че това: е равносилно на това: Както е казал Айнщайн всичко е относително, включително и мисирщината! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 PHP EXIF на сървара не работает. Съгласих се. Смених само флаговете на снимката, във УИНа ги дава перфектно 4 снимки по-долу трабва да са с 4 ориентации - но не са! Spoiler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 аве вие сте изпаткали тотално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 за времето ли да си говорим? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 1 minute ago, mIRCata said: за времето ли да си говорим? И казармата!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 И сапуна за ташаци Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 (edited) Начи... че сме притежатели на отклонения - притежатели сме На мен поне ми е частично простено, все пак е що годе близо до частта, по която натискам копчета. Иначе Кръстник, ти ли събори форОма? Сигурно да видиш що не чете exif metadata-та Ся изтествах - Wordpress чете тия метаданни - снимката я конвертира в 400х711. Като спре да ме мързи - може да пробвам с един базов апах... Edited January 11, 2022 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 32 minutes ago, Antares said: Начи... че сме притежатели на отклонения - притежатели сме На мен поне ми е частично простено, все пак е що годе близо до частта, по която натискам копчета. И далеч не си единственият близко до тази тема. Да добавя и аз моите 5 ст. 34 minutes ago, Antares said: Иначе Кръстник, ти ли събори форОма? Сигурно да видиш що не чете exif metadata-та Не беше ли заради новия сертификат на форОма? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Не знам, ама ме метна към някакъв онлайн магазин...викам какво стана тука....'акнали са ме.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 4 hours ago, Antares said: Иначе Кръстник, ти ли събори форОма? Сигурно да видиш що не чете exif metadata-та Ъхъ, щото друга работа си нямам. Обаче пак да повторя, не е само това - веднъж качена оригиналната снимка, вече не е такава, когато я свалиш от форОма и това е очевадно - като оставим настрана width/height shenanigans, но дори dpi са манипулирани - оригиналната е 72dpi, тази вече хоствана във форОма става 96dpi и точно това се опитвах да ви обясня тук на всички мисири. 4 hours ago, plameni said: Не беше ли заради новия сертификат на форОма? Сертификата няма как да има връзка с тия машинации. Вероятно проблема е "многопластов", както обичат да се изразяват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Абе, нали съм ви споменавал за личния си кретен? Имам едно говно '98, с дублиращи се име и фамилия и чадото е решило, че е регистрирал моя e-mail. Та вече разполагам с неговите ЕГН, ЛК и куп други неща. Тия дни си беше поръчал някакви якенца, та малко му пренасочих доставката от Хасково в Лом... Та... я дайте идеи к'во да правя с телефонния му номер? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts