Antares Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 @RaptoR можем ли да помогнем с нещо? Кръв трябва ли да се дарява, толкова операции? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 20 minutes ago, Antares said: @RaptoR можем ли да помогнем с нещо? Кръв трябва ли да се дарява, толкова операции? Нищо, братле, нищо не можем да направим. За всичко се грижат вече твърде много хора. Ние отсам стоим и просто вдигаме телефона... Всички сме откачили, аз откровено се транквилирам с тежки количества узо и водка... Нервите ми по принцип ги няма, сега не знам и къде са отишли. Зарадвахме се миналия ден, отидохме на Бачково да запалим свещички за здраве и вчера като с брадва ме съсякоха новините на брат ми... Как се държи това момче не знам, силно момче ми е... Блкагодаря ви, че сте с нас в мислите си. Това значи много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Стискам палци всичко да е наред. Воля и позитивни мисли. Това със зашиването е нямам думи... Винаги е добре да имаш познати лекари, иначе можеш да си умреш от най-малката причина. Аз моя апандицит го бях чакал 1 ден от тъпотия. Обадихме се на съседа хирург и буквално след 1 час бях в Каспела в операционната. Видене вярвам, че всичко ще е наред. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Щом kotora от Миконос се включи да праща позитивни мисли, значи всичко ще е наред! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Между другото в книгите пише, че именно тази позитивна мисъл е грешно изговорена. Правилното е “всичко е наред”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 (edited) В края на краищата, когато влезеш в ръцете на касапите, парите нищо не решават, Видене. Връзките също. Разказвал съм ти случая с племенника ми. Същият, който се оказа последната капка, заради която уволниха тогавашната шефка на фонда за лечение на деца в чужбина. Добре, че на края детето попадна в правилни ръце, оздравя, и вече отдавна навакса и изоставането във физическото си развитие заради болеста. Порасна и дори вече се пробва да се репчи на баща си. В другият край на спектъра. Мой приятел за две години похарчи суми за лечението си, каквито среден човек не може да изкара и за цял живот. А слуховете, които чувам за него не са никак добри. Просто не смея, когато се чуваме да го попитам как е. Но преди месец, когато се видяхме за последно, от тоя човек беше останала само една бледа сянка, подпряна на възглавници и подпирачки, на задната седалка на колата му. И при условие, че само единия от часовниците му струва колкото апартамента на средностатистически българин, дали няма връзки и кинти? Та мисълта ми е, че детенцето просто трябва да има късмета на моя племенник и да попадне на човек, който знае какво и как да направи. Защото дори и сред лекарите все още се намират хора, макар и не често. Дано има този късмет и то. П.п. Инак ако се опре до кръв, универсален донор съм и съм дарявал дори и за непознати хора, та само свирни. Edited July 17, 2021 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 5 hours ago, w00x said: Щом kotora от Миконос се включи да праща позитивни мисли, значи всичко ще е наред! Ангеле, положението на Миконос хич не е розово, та резко решихме да си хванем полета довечера. Да ваксиниран съм, но случаите са сколичи за два дена доста. Наложиха вечерен час от 1 до 6 и баровете спряха музиката в 18 часа. Много ми се ходеше на Gioli & Assia, но уви няма да е сега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 @RaptoR к'во става с младежа? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 44 minutes ago, Antares said: @RaptoR к'во става с младежа? Точно в момента, в който се зарадвахме последва втора операция, махане на част от черво. Три дни бях без новини, нито спах, нито ядох, някъде другаде бях. Вчера най-после разбрах, че е жив и отново изведен от реанимация. Нищо положително няма засега. Просто знам, че е жив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Трябва ти ТОВА. Аз отдавна вече работя само и единствено с тях. Отиваш в ТМТ и си купуваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 И как точно да си включи щепсел в бърза клема на ваго?! Иначе и аз ги ползвам от години, ама за целта или това което Теди посочи или аз. Пробвам съм различни варианти за слаботокови апартаментни табла и към момента това (посочените по-горе) е може би най-удачно като цена-изпълнение-удобство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Снимка не съм видял, съответно не знам. Аз реших, че иска максимално да скъси някакъв захранващ кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 10 minutes ago, RaptoR said: Снимка не съм видял, съответно не знам. Аз реших, че иска максимално да скъси някакъв захранващ кабел. On 7/19/2021 at 6:36 PM, vikktorpenchev said: Вероятно сте я виждали моята кутия, ама ето пак. Сега в тотолинк трябва да ръгна още един. Какъв вариант имам, защото този малък разклонител, който имам вкъщи, пречи на съседната дупка. Тоя разклонител е малко та*ак. Другият щепсел, който трябва да ръгна е оригиналният на МалинкаПи4 - те са плоски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Не разбрах що просто не отиде до Викиват, ТМТ или Практитер и не си взе 1 разклонител без кабел. Прибираш се у вас, спираш тока и го сменяш. не е ядрена физика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Тези WAGO джиджявки за какво точно се използват. Изглеждат удобни, но ако им знам предназначението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 8 minutes ago, mIRCata said: Тези WAGO джиджявки за какво точно се използват. Изглеждат удобни, но ако им знам предназначението. Всякакъв вид снаждане и разклоняване на жици до 10 квадрата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Мен ми е интересно за ситуации - 2 жици от тавана - 2 жици в полюлея/лампата и т.н. Сега ползвам устерклеми за такива неща. Но е мега неудобно като трябва да правя нещо такова - хем е горе на тавана, хем 4 винта да развивам/навивам, при това мънички. Много ми е тегаво. Ако имат подобен вариант - само да защипа 4 жици, разликата в цените не ме интересува. Предпочитам да си спестя време и нерви отколкото стотинки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 6 minutes ago, mIRCata said: Мен ми е интересно за ситуации - 2 жици от тавана - 2 жици в полюлея/лампата и т.н. Сега ползвам устерклеми за такива неща. Но е мега неудобно като трябва да правя нещо такова - хем е горе на тавана, хем 4 винта да развивам/навивам, при това мънички. Много ми е тегаво. Ако имат подобен вариант - само да защипа 4 жици, разликата в цените не ме интересува. Предпочитам да си спестя време и нерви отколкото стотинки. МИ ТЕ ТВА ПРАВЯТ БРЕ!!! На мястото на болтчетата е клипс. В случая ти трябват две двойки, защото снаждаш един кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 заблуждението ми идва от това, че обикновенно устерклемата е 4 наведнъж и 2х2 са изолирани едно от друго, а тук са поотделно за отделните кабели, а аз се оглеждах за нещо от сорта - 4 като 2х2 ги връзвам . Ще ги огледам, определено е удобно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 7 minutes ago, mIRCata said: заблуждението ми идва от това, че обикновенно устерклемата е 4 наведнъж и 2х2 са изолирани едно от друго, а тук са поотделно за отделните кабели, а аз се оглеждах за нещо от сорта - 4 като 2х2 ги връзвам . Ще ги огледам, определено е удобно. Тряя ли ся кат на малко дяти да ти обясняям? Двойката удължава, тройката разклонява веднъж, четворката два пъти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Ся, като не съм ги ползвал, не съм ги виждал и ми се налага 1 път на 3 години, сещаш се, че не ми светва веднага. Ако ми светваше, нямаше да питам. Така и така имам работа към ТМТ ще ги погледна и най-вероятно ще купя няколко малки 2-ки за запас Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 11 minutes ago, mIRCata said: Ся, като не съм ги ползвал, не съм ги виждал и ми се налага 1 път на 3 години, сещаш се, че не ми светва веднага. Ако ми светваше, нямаше да питам. Така и така имам работа към ТМТ ще ги погледна и най-вероятно ще купя няколко малки 2-ки за запас Аз вече ги купувам с кутии. Последният път оставих 50 лева за снадки - и това е с моите отстъпки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Ми трябват ти много купуваш много. Аз имам 5 лампи вкъщи. 10 като взема, ще ми са за години, освен ако не взема да правя ремонт на къщата в Брестовица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Готино нещо, и аз не бях виждал. А скоро ще ми трябват. Мерси! Трябва да потърся такива при нас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Ее Видене майна говориш за частни случаи. Като е пица на жар поръчваш. Като е сач, ясно, че няма да стане за 20 минути. Никъде не съм казал, че ако е нещо специфично няма да поръчам. Разбира се, че няма да тръгна да правя суши или кесадии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts