Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

17 hours ago, w00x said:

TCL е по-кутайска марка от HiSense. HiSense изглежда като да правят хубави телевизори. Ако се съди по ревютата, разбира се. Не съм виждал телевизорите им на живо.

Не знам какво значи по-китайска, но TCL са вертикално интегрирани изцяло, демек правят си всичко (почти) сами в Китай, включително панелите. След много чудене обаче се убедих, че май в момента няма 2020 модел, който да си струва. Дори CX OLED на LG имат нещо, което ме дразни - HDMI 2.1 портовете са ограничени до 40 Gbps, вместо 48 както е по стандарта (тази пропускателна способност поддържа 12 битов цвят@4-4-4, HDR и 4К@120Hz или 8К@60Hz). Това по принцип не е болка за умиране, особено ако телевизора ще се ползва само с конзола от новата генерация, защото ограничението води до 10 битов цвят, вместо 12. Конзолите няма как да го докарат до там, но ако човек реши да ползва телевизора с някоя от новите флагшип графични карти, ситуацията вече става друга. Май новите модели за 2021 трябва да почнат масово да поддържат този стандарт и то без разни хватки и ограничения. Поне от Сони се очаква да извадят най-накрая пълна поддръжка в почти целия диапазон на модели, че иначе би било направо срам и позор. :lol:

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

15 hours ago, Antares said:

Магданоза все ни честити едни празници, дето се чудя, дали като народ заслужаваме да ги празнуваме.... Все пак - честит празник!

Към онези дни сме го заслужавали. Сега е за да си спомняме. 

On 9/22/2020 at 5:41 AM, Godfather said:

Не знам какво значи по-китайска, но TCL са вертикално интегрирани изцяло, демек правят си всичко (почти) сами в Китай, включително панелите. След много чудене обаче се убедих, че май в момента няма 2020 модел, който да си струва. Дори CX OLED на LG имат нещо, което ме дразни - HDMI 2.1 портовете са ограничени до 40 Gbps, вместо 48 както е по стандарта (тази пропускателна способност поддържа 12 битов цвят@4-4-4, HDR и 4К@120Hz или 8К@60Hz). Това по принцип не е болка за умиране, особено ако телевизора ще се ползва само с конзола от новата генерация, защото ограничението води до 10 битов цвят, вместо 12. Конзолите няма как да го докарат до там, но ако човек реши да ползва телевизора с някоя от новите флагшип графични карти, ситуацията вече става друга. Май новите модели за 2021 трябва да почнат масово да поддържат този стандарт и то без разни хватки и ограничения. Поне от Сони се очаква да извадят най-накрая пълна поддръжка в почти целия диапазон на модели, че иначе би било направо срам и позор. :lol:

Ами така, както Finlux е по-китайски от Xiaomi. :)

TCL са си евтини телевизори без блестящи модели (като Crown. Купува се тогава, когато не ти се дават пари и просто искаш да предава), докато HiSense пускат модели, които могат успешно да се конкурират с моделите в същия клас на по-големите производители.

11 hours ago, RaptoR said:

Телефонът ми е в сервиз за ремонт. И по-велик телефон от 6310 няма! :laughing1:

К'ъв ремонт, той за нов вече. Ай смали малко рибата, че ше ги избия 'сичките! Седи още на А1, досега да си с новия Note за без пари, ама на... А1, та А1. Мазохист!

Edited by Lucky Luciano

10 minutes ago, Lucky Luciano said:

К'ъв ремонт, той за нов вече. Ай смали малко рибата, че ше ги избия 'сичките! Седи още на А1, досега да си с новия Note за без пари, ама на... А1, та А1. Мазохист!

Нямам аз от тях сериозни оплаквания. И с новия Ноут без пари га ма няма... 

On 9/19/2020 at 2:39 AM, w00x said:

Playstation 5 също е изчерпан почти, 2 месеца преди да го пуснат на пазара.

вчера видяг, че Plesio предлагат pre-order.

Edited by vikktorpenchev

4 hours ago, RaptoR said:

Нямам аз от тях сериозни оплаквания. И с новия Ноут без пари га ма няма... 

Начи няма та има... Ама седиш на А1 и чакаш от умрял писмо...

Ха, той рожденик ли е днес? Не съм влизал във фацата от месеци, а тук форОма не го показва. :)

ЧРД Мисире! Жив и здрав да си! Вдигам наздравица в твоя чест с една руска водка "Байкал", на която попаднах в магазина през уикенда. :beerchug

8 hours ago, Godfather said:

Ха, той рожденик ли е днес? Не съм влизал във фацата от месеци, а тук форОма не го показва. :)

Показва го бе, как ще не го показва? :) Може да си си намалил много интерфейса по хоризонтала и да ти е скрило календара.

Мани Белугата, как спах ако знаеш... Еби му меча. Станах рано, после два пъти спах следобед. Вечерта в 22ч. приключих мача и днес пак в 8 станах:blink:

7 hours ago, Lucky Luciano said:

Мани Белугата, как спах ако знаеш... Еби му меча. Станах рано, после два пъти спах следобед. Вечерта в 22ч. приключих мача и днес пак в 8 станах:blink:

Последни бири..... с ром