w00x Posted February 12 Share Posted February 12 То класа няма общо с периода на сменяне. Други изисквания имаш ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 12 Share Posted February 12 33 minutes ago, w00x said: То класа няма общо с периода на сменяне. Други изисквания имаш ли? Знам, че това е индивидуално и може би тъпо ама да се работи лесно... Чудя се на мен кое ми хареса повече ЛГ или Самсунг сегашния... Не съм имал Сони Най-важното е измежду трите кой има най-хубава картина и процесор. Видях някви в Технополис ли, техномаркет ли по 2000 и малко за 55 инча Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 12 Share Posted February 12 @DON_CHEFO от много години вече не купувам друга марка освен LG. Правят отлични телевизори и най - важното с невероятно стабилен софтуер. Сони са с прекалено надути цени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 13 Share Posted February 13 Когато се налага избор на телевизор, обикновено хвърлям поглед какво пише в rtings. В момента актуално е това: The 8 Best TVs - Winter 2025 Решаваш колко пари си готов да похарчиш, гледаш в коя категория се поместваш и проверяваш какво има на нашия пазар. Ако няма да е OLED, в средния и малко под средния клас, китайските марки (Hisens и TCL) са с по-добро съотношение цена/качество, сравнено с традиционните LG,Samsung и Sony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 13 Share Posted February 13 Аз от Hisense останах леко разочарован, честно казано. Есента си взех за село E7 Pro. Беше на някаква чернопетъчна промоция и го взех за 830лв и мислех, че правя топ сделка, но не. Първо, че менюто им е някак странно. Свиква се, но е странно. Картината е доста ярка, но каквито и настройки да правя, все стои някак си замазана, все едно екрана е мръсен. От Контраста също има какво да се желае, особено на дневна светлина. Някак си няма острота, няма внимание към детайл.... Не знам дали се изразявам правилно... То не че гледаме нещо кой знае какво на него, 90% се ползва за игри на ексбокса и нинтендото, където на гейминг моуд е ОК. Като цяло за парите си не е лош, просто аз може би тръгнах с голямата кошница, че като е Hisense ще получа едва ли не топ качество за малко пари, което не е вярно. В общи линии получаваш това, за което си платил. В по-високия клас може и да не е така, нямам идея, но за по-базовите модели не си заслужава, според мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 13 Share Posted February 13 Имам преки впечатления от U7KQ, но той е Mini LED. Мисля, че през 23-а е бил Best Lower Mid-Range TV в сравненията на rtings. За парите си е перфектен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikrata Posted February 13 Share Posted February 13 1 hour ago, deus_pld said: Аз от Hisense останах леко разочарован, честно казано. Есента си взех за село E7 Pro кой по-точно модел? 144Хц ли е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 13 Share Posted February 13 3 hours ago, deus_pld said: Аз от Hisense останах леко разочарован, честно казано. Есента си взех за село E7 Pro. Беше на някаква чернопетъчна промоция и го взех за 830лв и мислех, че правя топ сделка, но не. Първо, че менюто им е някак странно. Свиква се, но е странно. Картината е доста ярка, но каквито и настройки да правя, все стои някак си замазана, все едно екрана е мръсен. От Контраста също има какво да се желае, особено на дневна светлина. Някак си няма острота, няма внимание към детайл.... Не знам дали се изразявам правилно... То не че гледаме нещо кой знае какво на него, 90% се ползва за игри на ексбокса и нинтендото, където на гейминг моуд е ОК. Като цяло за парите си не е лош, просто аз може би тръгнах с голямата кошница, че като е Hisense ще получа едва ли не топ качество за малко пари, което не е вярно. В общи линии получаваш това, за което си платил. В по-високия клас може и да не е така, нямам идея, но за по-базовите модели не си заслужава, според мен. Звучи като криви настройки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) 2 hours ago, mikrata said: кой по-точно модел? 144Хц ли е? Да, но не мисля, че са реални тия 144 херца, по-скоро има някаква софтуерна врътка. Edit: това е модела https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-55E7KQ-PRO-4K-Ultra-HD-QLED/p/10946 Тогава беше 830лв 1 hour ago, w00x said: Звучи като криви настройки. Може, но не ми е останало време да чета и да гледам туториали, за да ги изправя. Аз искам да има някакви стандартни настройки за телевизия, кино и гейминг и като цъкнеш някое от тях да си става каквото трябва. Самсунг-а ми в апартамента в Пловдив е така- има 5-6 стандартни режима- цъкаш си който ти е необходим и работата заспива. Интуитивно и юзър-френдли. Hisense-а не е такъв. Може би и затова съм разочарвован. Мразя да ровя на менюта и настройки, много ми е досадно и натоварващо това. Но пак казвам- като 55-инчов телевизор за 800и няколко лева е ОК наистина. Просто аз бях тръгнал с твърде непропорционално големи очаквания към телевизор от този клас. Edited February 13 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 13 Share Posted February 13 В Настройки се рови само докато го настроиш веднъж. Не е нужно да ровиш при всяко пускане или веднъж месечно. Такива стандартни режими добавиха само на някои модели в последните години. Filmmaker Mode са кръстени. Режим, в който телевизорите са настроени да предават възможно най-близо до сигнала на източника (разбирай филма/играта, защото другото е беззаконие). И дори те могат да се донастроят, но в моя опит (а и според резултатите в тестовете, които съм виждал), това не е нужно. Всичко друго трябва да се настройва. Въпросът е дали тези предварително зададени настройки ще са настроени по твоя вкус. Базата, от която съм започвал настройките на телевизорите, винаги е била режим - Cinema или неговия еквивалент според производителя. Обикновено е с най-приятна цветова температура, най-ниска острота, най-ниска яркост, най-ниски нива на изкуствен motion smoothing и т.н. Ако искаш правилна картина, нито един от предварително зададените режими на картината (преди Filmmaker Mode) не вършат работа. Ако въпреки всичко отказваш да се занимаваш с настройване на телевизора по една или друга причина, то докато гледаш ревюта, гледай резултатите в pre-calibration color accuracy секцията. Китайските рядко се справят добре без настройка, но пък след настройка се справят по-добре от алтернативните (и по-скъпи) модели на доказаните производители. От HiSense аз бих взел като минимум това, което plameni има. Но аз по принцип не харесвам никой от телевизорите в по-ниските класове. Качеството винаги е компромисно, без изключения. Все пак ако не беше, кой щеше да купува по-скъпите им модели? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikrata Posted February 13 Share Posted February 13 2 hours ago, deus_pld said: Да, но не мисля, че са реални тия 144 херца, по-скоро има някаква софтуерна врътка. Edit: това е модела https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-55E7KQ-PRO-4K-Ultra-HD-QLED/p/10946 Тогава беше 830лв нещо линка не работи... аз се колебая за този - 55E7NQ PRO щото имам един ваучер за 100 лв от Озон и се чудя какво да купя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 13 Share Posted February 13 1 minute ago, mikrata said: нещо линка не работи... https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-55E7KQ-PRO-4K-Ultra-HD-QLED/p/10946 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted February 14 Share Posted February 14 Благодаря за милите думи <3 Оставям ви да си чатите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 15 Share Posted February 15 11 hours ago, chasti said: Благодаря за милите думи <3 Оставям ви да си чатите Заклевам се, постовете ти са толкова случайни, че могат да се използват като еталон за quantum random number generator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted Tuesday at 03:59 PM Share Posted Tuesday at 03:59 PM Бях в Дубай. И аз. Не, не ми беше нито мечта, нито настоявах да ида и да видя. Повече там няма да стъпя. Ако ще ви е интересно мнението ми, ще го споделя набързо. Дубай е тъжно място. Всичко са си купили, без онези неща, които не могат да се купят с пари. Пълно е с роби от Индия, Пакистан, Филипините, Непал, Бангладеш и прочее. Пълно е с рускини, на лов за милионери. Пълно е с млади... хмм... индо-пакистано-филипинци, работещи по 12-16 часа на ден, за мизерни пари, живеят по 6 човека, в една стая, без семействата си, без здравни грижи, без никакви социални придобивки. На всяка крачка се усеща, че Дубай дължи всичкото си лустро на милионите работни ръце и тъжни лица. Не става за обиколка на забележителностите. Навсякъде е пълно с кафяви блъскащи се хора. Последните са дори еволюирали да се блъскат по-добре от всеки, когото познавам. Забранено е за Дубай да се говори и пише в отрицателен аспект. Там дори е наказуемо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Tuesday at 04:10 PM Share Posted Tuesday at 04:10 PM Не е нужно дори да ходя, за да знам, че това не е моето място. Дори изцяло да игнорираме написаното от теб и го гледаме на града като на туристическа дестинация. Изкуствено създаден туристически оазис. Създаден от хора, които не са имали визия за градоустройство и тотално са го омазали. Създаден на парче, като дори между различните парчета не можеш да стигнеш пеш. Забележителностите са МОЛ-овеи няколко небостъргача. Ужасно място, което имах желание да посетя, когато най-голямата забележителност беше Бурж Ал Араб. Някъде около 2007-ма година. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted Tuesday at 05:09 PM Share Posted Tuesday at 05:09 PM Вероятно всичко около арабско море е така. В Кувейт беше същото, само без рускините, флатуенцър(к)ите и туризма. Беше тъжно да гледаш как робите пъплят по строящия се срещу хотела ми небостъргач при външна температура 52 градуса... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts