Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

1 hour ago, mIRCata said:

Ми спрете го бе.

Това правим бе, ама не става бързо. В работата оправихме високорисковите машини, заменяйки Вирус 10 с Leaf OS.

Трябва да се напъна да разкарам бозата и от геймърската машина. Доколкото гледам на Steam Deck-a, май почти всичките ми игри в библиотеката нямат проблем да се играят, но пък той е с AMD GPU, а линукските драйвери за Nvidia май все правят някакви проблеми. Сега покрай празниците като ми остане време мога и да се пробвам. :lol:

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Хахахаха, мазохизма е силен в теб щом ще "оправяш" ситуацията заменяйки Уин с Линукс за гейм машина. Стискам ти палци :))))

Иначе и аз съм в лагера на доволните от 11. Бачка си и на по-старите ми машини без ТПМ и на по-новите и като цяло не се сещам за някакъв досаден проблем който да е дошъл конкретно от 11-ката. Което не значи, че нямат бъгове, но изглежда ми върви. 

Никъв проблем с уин 11. Перфекция е за кликаджии кат мен. Ама аз освен да бъхтя хора на Асето Корса и Нетфликс - друго не правя... Да го еба станал съм много добър на тая Асето Корса :D

Аз все още не мога да преживея, че ме принуждават да работя на Windows. Т'ва е бахти и антиоперационната система...

Да не говорим, че великите ни админи взеха брилянтното решение да ни спрат админските права, щото... нали... секюра ми янко. Изключително е забавно, стига да не очакват от теб да свършиш работа в определени срокове :lol:

Edited by Antares

Какви проблеми срещаш в коденето от това, че са ти резнали някои права? Какво не върви?

На мен лично ми беше някак тъжно да го гледам. От най-великия боксьор да стигнеш до панаирджийска маймуна. 

Вярно, че ще гушне 20 милки от тоя цирк, ама все пак... Не всичко е пари в тоя живот...

Edited by deus_pld

QLED е стандартен LED с повече яркост. Не е нова технология.

Най-новата технология за масов краен потребител е Mini LED.

Но дори и стара технология, OLED е прогресирал страшно много в сравнение с първите OLED екрани преди 20 години. Дори и сравнено с екрани отпреди 10 години. Че дори и 5.

След като работих 16 години в сферата на отоплението ама нищо не ме изненадва вече. Тъй наречените майстори са завършили трудно 3-ти клас ама поне да бяха прочели като не знаят, ама и това не правят. Давай да сглобим пък каквото такова.

On 11/16/2024 at 5:31 AM, w00x said:

QLED е стандартен LED с повече яркост. Не е нова технология.

Най-новата технология за масов краен потребител е Mini LED.

Но дори и стара технология, OLED е прогресирал страшно много в сравнение с първите OLED екрани преди 20 години. Дори и сравнено с екрани отпреди 10 години. Че дори и 5.

Ако си купил телевизор в последните 2, 3 години - няма смисъл от нов освен ако парите не са ти излишни... Вчера дори Хисенсето ми хареса как изглеждаше в магазина. Не бях стъпвал 2 години защото просто нямам нужда от нищо... За сега 

Освен нови слушалки, че счупих сонитата като пълен ахмах и сега се чудя пак ХМ5 или Босе-та... Другите струват пари, които няма да дам освен ако не вървят с мадама 

Те в магазина всички изглеждат хубаво. Светло е, а те са сложени на висока яркост. Като го занесеш вкъщи и го включиш в тъмна стая обаче...

Всичко е според колко си взискателен и какво точно съдържание гледаш. В спалнята си гледам дъртото ми LG 42" Full HD дето е на 14 години и докато не умре, ама не виждам никакъв смисъл да го сменям. Преместих го само заради размера, че в хола исках 65". Преди 3 години си купих пак LG, но 65" 4K NanoCell. Еми супер работа си ми върши и докато си бачка едва ли ще го сменям. Ся не е OLED ама, не мога да видя дали било истинско черно или било сиво, колко бил ярък или не, за моите нужди е супер. Ся ако в тоя живот имах време да гледам съдържания с ултра качество, сигурно нямаше да е така, ама сега го нямам.

Аз пък изведнъж се замислих, понеже до днес, няколко седмици нямах телевизия, че се преместих на друго място, и днес се включих и вечерта превъртам каналите набързо- ебахти безбожната тъпотия, няма ниииищо сносно за гледане.

Та, през това време досега, та и последните дни на предишното място, на което също не включвах телевизора, че тая телевизия въобще не ми липсваше и дали пък ще е такава загуба, ако в някакъв момент я спра.

От тая гледна точка заслужава ли си въобще да се инвестира в някакви скъпи телевизори. 

Edited by Dunc

43 minutes ago, mIRCata said:

От друга страна, раздвижването не е лошо с това седене нон стоп, по-добре, че се раздвижваш малко. Мен часовника все ми вика на час - стани, раздвижи се :)

Липсата на движение не е в списъка с проблемите в момента :lol:

Ем да де. Карай с малката бутилка - хем ще пиеш вода, хем ще раздвижваш

Тия педераси от пейпал са махнали опциите към картите да не се прави конвертиране на валута по техните курсове. Миналата седмица си направих нова кредитна карта и гледам вчера за една игра в стийм са ми дръпнали х пари, което ми се стори странно  - като се разрових, пейпал таксуват с курс +8 ст на евро и опцията изчезнала. Ако имаш направени някакви абонаменти през тях за плащане трябва да ходиш да си сменяш на всеки дали да ползва тяхното или на банката. Но е поединично. Няма за цялата карта. Може да смениш валутата за картата, но ако пазаруваш смесено - пак си цакнат, защото смяната на валута е 1 в месеца...........

Ей тва е да имаш господстващо положение на пазара.

51 minutes ago, mIRCata said:

Тия педераси от пейпал са махнали опциите към картите да не се прави конвертиране на валута по техните курсове. Миналата седмица си направих нова кредитна карта и гледам вчера за една игра в стийм са ми дръпнали х пари, което ми се стори странно  - като се разрових, пейпал таксуват с курс +8 ст на евро и опцията изчезнала. Ако имаш направени някакви абонаменти през тях за плащане трябва да ходиш да си сменяш на всеки дали да ползва тяхното или на банката. Но е поединично. Няма за цялата карта. Може да смениш валутата за картата, но ако пазаруваш смесено - пак си цакнат, защото смяната на валута е 1 в месеца...........

Ей тва е да имаш господстващо положение на пазара.

Директният линк (пиннат е в темата за Paypal) все още работи.

Ако при теб не излиза, направи си акаунта да е бизнес. Безплатно е, без други последици.

image.png

image.png

Имам чувството, че избора на оледи в момента не е точно идеален. LG C4-ките изглежда имат проблем, че бият на зелено, особено когато се гледат под ъгъл. Samsung S90D–то не е ясно с какъв панел ще дойде, но изглежда в Европа са основно WOLED които също са на LG, вместо QD-OLED-а който е интересният панел от Самсунг. 

Май ще е мини-лед поне за мен