w00x Posted August 24 Share Posted August 24 2 minutes ago, DON_CHEFO said: Тази кола дето брави бррр ще е 3та или 4та за тях Това какво променя? Всеки с има предпочитания. Едни харесват да им прави БРРР, други предпочитат да им е тихо, трети предпочитат ускорениието на електромобилите. Затова написах "Хубаво, че има и други, а не са "Само" такива.". Ти веднага скочи да сочиш пръсти. Радикализирал си се яката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 24 Share Posted August 24 5 minutes ago, Antares said: Аз и резонатор сложих - звука вече е доста по-мек и гърлен и въобще не се чува толкова. Тоест може да се води разговор на магистралата.... Чефо STI са със две турбини (ако не се лъжа) и стария EJ257 двигател, та там всичко е много по-различно. Доста скъпи са, а и бая корава возия имат, а и не ми трябва ЧАК толкова мощна кола... На никой не му трябва... Просто е готино Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 24 Share Posted August 24 13 minutes ago, Antares said: Аз и резонатор сложих - звука вече е доста по-мек и гърлен и въобще не се чува толкова. Тоест може да се води разговор на магистралата.... Оо, чудесно! Гърлен, дълбок звук… ууух.. супер! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted August 24 Share Posted August 24 2 hours ago, DON_CHEFO said: Антарес, ти ли си? :D. Само това трябва да се чува от една кола... Ако моята не беше безформен тежък седан щях моментално да слова външен BoV Такова го оставям веднага и тръгвам пеша! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 24 Share Posted August 24 (edited) 2 hours ago, Mockingbird said: Оо, чудесно! Гърлен, дълбок звук… ууух.. супер! Абе... далеч съм от гърлен... Честно казано не съм особено голям фен на тия Японски надути двигателченца, за мен идеалното си е шестак или осмак, ама европейските предложения хич не ми харесаха, пък и колкото и да ме изкушаваха американските коли - не ми се рискуваше с марка, дето я някой тук знае как да я прави, я не... Edited August 24 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 24 Share Posted August 24 1 hour ago, chasti said: Такова го оставям веднага и тръгвам пеша! ЧаЛ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 25 Share Posted August 25 От скоро гледам къщета из Пловдив и региона... Евах неговата мама... Какви са тия постоянни оферти за калкани и близнаци... Я няма да броя 600 хиляди лева до ключ, че да имам шибан съсед на една стена разстояние? Няква мода ли е това с къщи близнаци... Баси чепа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted August 25 Share Posted August 25 Гледам, пак яко катастрофи по АМ Тракия и ми минава през главата, толкова ли не могат от МВР да пуснат 10 патрулки с видеонаблюдение да джиткат по магистралата през деня?! 130 в лява лента и всичко приключва…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 25 Share Posted August 25 20 minutes ago, XMD said: КАТ днешно време не са нищо повече от таксиметрови услуги за камерите за скорост. Абсолютно безполезни паразити. Само дето им купиха една кофа беемвета... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted August 25 Share Posted August 25 Така е… Поне да имат някаква смислена причини да ги ползват тия беемвета, че досега яко издишат. Една PR акция поне да бяха направили как настигат и хващат някой с тях Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 25 Share Posted August 25 7 hours ago, DON_CHEFO said: От скоро гледам къщета из Пловдив и региона... Евах неговата мама... Какви са тия постоянни оферти за калкани и близнаци... Я няма да броя 600 хиляди лева до ключ, че да имам шибан съсед на една стена разстояние? Няква мода ли е това с къщи близнаци... Баси чепа Защото търсиш нови, а новите ги строят в "комплекси" от къщи. Съответно са на калкан, близнак, а ако са самостоятелни, са до калкана и близнака от същия комплекс и с минимален двор. Като бонус, според района/селото, голяма част нямат канализация, а са със септична яма. Течаща вода може да има, може и да няма. Път - на места може и след 15 години да няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 25 Share Posted August 25 32 minutes ago, w00x said: Защото търсиш нови, а новите ги строят в "комплекси" от къщи. Съответно са на калкан, близнак, а ако са самостоятелни, са до калкана и близнака от същия комплекс и с минимален двор. Като бонус, според района/селото, голяма част нямат канализация, а са със септична яма. Течаща вода може да има, може и да няма. Път - на места може и след 15 години да няма. Това се оказва по-голямо приключение от колкото си мислих. В тоя занаят съм от другата страна на големия гьол и разликата е просто като ден и нощ. Няма канализация вика или вода.... Това значи няма къща или сертификат, който да ти позволи да живееш при мен. Аз искам да се пенсионирам они ще ме гонят да търся на други места ако продължава така. Защо продължава всичко да е такава огромна пародия в нашата родина? Не се ли наядаха всички по тая верига да еба тяхното мами гладно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 25 Share Posted August 25 И по-зле ще става ако не се промени нещо. Скоро и в градовете (Пловдив със сигурност) ще започне да няма вода, защото на мястото на 2 домакинства изниква кооперация за 20. И така навсякъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 26 Share Posted August 26 7 hours ago, DON_CHEFO said: Това се оказва по-голямо приключение от колкото си мислих. В тоя занаят съм от другата страна на големия гьол и разликата е просто като ден и нощ. Няма канализация вика или вода.... Това значи няма къща или сертификат, който да ти позволи да живееш при мен. Аз искам да се пенсионирам они ще ме гонят да търся на други места ако продължава така. Защо продължава всичко да е такава огромна пародия в нашата родина? Не се ли наядаха всички по тая верига да еба тяхното мами гладно. Защо не построиш къща, хем и с това се занимаваш. Поне ще е това което искаш, а не "каквото има". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 26 Share Posted August 26 7 hours ago, w00x said: И по-зле ще става ако не се промени нещо. Скоро и в градовете (Пловдив със сигурност) ще започне да няма вода, защото на мястото на 2 домакинства изниква кооперация за 20. И така навсякъде. В цялата община Родопи има проблем с водата това лято... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 26 Share Posted August 26 8 hours ago, DON_CHEFO said: Това се оказва по-голямо приключение от колкото си мислих. Защо продължава всичко да е такава огромна пародия в нашата родина? Не се ли наядаха всички по тая верига да еба тяхното мами гладно. 26 minutes ago, ARPAnet said: Защо не построиш къща, хем и с това се занимаваш. Поне ще е това което искаш, а не "каквото има". На село един комшия беше започнал 120кв къща и я спря преди 10г. Тогава за груб строеж само да я изградят са му искали 14к лева. Сега тази година иска да я продължи и цените започват от 40к лева само работа, всички материали ги е осигурил. Та идеята ми е да тръгнеш да строиш от 0 на празен терен без вода и ток и канализация само да имаш всички документи ти трябват едно 15-20к вече. Познати чакат близо година за временен ток в Коматево за да продължат къщата. Ние тази година 3 къщи се събрахме и си направихме канализация 180м обща и още 60м до вкъщи. Реално ако нямам наследствен имот на дали бих се занимавал с къща особено от 0. С времето става все по-зле инфраструктурата ни и няма възгледи да се оправи. Ако преди беше будна кома то вече работата е на командно дишане и е въпрос на време да спре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 26 Share Posted August 26 2 hours ago, UzITo said: На село един комшия беше започнал 120кв къща и я спря преди 10г. Тогава за груб строеж само да я изградят са му искали 14к лева. Сега тази година иска да я продължи и цените започват от 40к лева само работа, всички материали ги е осигурил. Та идеята ми е да тръгнеш да строиш от 0 на празен терен без вода и ток и канализация само да имаш всички документи ти трябват едно 15-20к вече. Познати чакат близо година за временен ток в Коматево за да продължат къщата. Ние тази година 3 къщи се събрахме и си направихме канализация 180м обща и още 60м до вкъщи. Реално ако нямам наследствен имот на дали бих се занимавал с къща особено от 0. С времето става все по-зле инфраструктурата ни и няма възгледи да се оправи. Ако преди беше будна кома то вече работата е на командно дишане и е въпрос на време да спре. Не съм казал, че ще е за без пари. А терен може да си избира, трябва да има и такива с разрешително за строителство. Зависи колко далеч ще е от вода/ток, цената се различава и т.н. Не е и като да гледа за без пари, горе цитира 600К лв Но вероятно това е най-добрият начин да си направи нещо което да го кефи него, с разположението и екстрите които си представя. Знам, че е досадно да избираш м/у готови, колкото повече си фантазираш, толкова по-трудно се намира правилната. Предлагам му го като идея заради факта, че се занимава с това, съответно няма да му е чужда тема и вероятно стреса ще е по-малко. Например аз нямам нервите да се занимавам с това и не бих си го причинил, но и не съм така свързан с индустрията. А сега защо се е засилил към БГ .. щом го кефи. Аз бих гледал други места https://www.idealista.pt/imovel/33034605/ тук от 28ма снимка нататък ме кефят и е до океана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 4 hours ago, ARPAnet said: Защо не построиш къща, хем и с това се занимаваш. Поне ще е това което искаш, а не "каквото има". Ами не съм там... Имота се надявам да НЕ ми трябва в следващите 10 години. Чак тоооолкова капризен не съм. Но ми направи впечатление, че има огромен брой такъв обяви. 1 hour ago, ARPAnet said: Не съм казал, че ще е за без пари. А терен може да си избира, трябва да има и такива с разрешително за строителство. Зависи колко далеч ще е от вода/ток, цената се различава и т.н. Не е и като да гледа за без пари, горе цитира 600К лв Но вероятно това е най-добрият начин да си направи нещо което да го кефи него, с разположението и екстрите които си представя. Знам, че е досадно да избираш м/у готови, колкото повече си фантазираш, толкова по-трудно се намира правилната. Предлагам му го като идея заради факта, че се занимава с това, съответно няма да му е чужда тема и вероятно стреса ще е по-малко. Например аз нямам нервите да се занимавам с това и не бих си го причинил, но и не съм така свързан с индустрията. А сега защо се е засилил към БГ .. щом го кефи. Аз бих гледал други места https://www.idealista.pt/imovel/33034605/ тук от 28ма снимка нататък ме кефят и е до океана До 600 стигнаха и пак имаше такива обяви. Или да съм по-точен до около 200 хиляди евро Недовършени. Другите 100 ги сложих аз. (далече ли съм истината)? Поради тая причина гледах и сглобяеми, но някой ми каза, че е голяма грешка. Не помня кой. Ако чете - ще се радвам да ми драсне ЛС. Edit: какъв е годишния данък на имотите, които показваш и какъв е на тези в България? Колко струва да живееш там и колко струва да живееш в България? Къде 1 долар ще ми купи повече неща? Аз наистина ще си продам душата на дявола, но не искам да работя след 10 години време....та за това и всички тия гимнастики. Edited August 26 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 26 Share Posted August 26 1 hour ago, DON_CHEFO said: Аха, ти започваш от рано. Не лошо като идея вероятно. Ако цените продължат в тази посока. Но да, трудно се строи от далеч, освен ако не вържеш вашите в процеса Отдалечен контрол За сглобяемите, имам приятели които са фенове, даже един колега сега ще строи точно такава. Още чакаме резултата Лично аз ги разглеждах в някакъв момент като опция, но моделите бяха ограничени честно казано и така и не си харесах нещото. Плюс, че не си харесах и парцел та се отказах от цялата идея преди години. Но като цяло ме влечеше. Иначе за сравнението Португалия/България https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Bulgaria&country2=Portugal Не живея в БГ, а и като цяло май съм в по-скъпа държава и от двете Но за мен БГ идва с прекалено много проблеми които се съмнявам да се подобрят и не я виждам като опция за живот, поне за себе си. Пък и приятелите ми се насочват към Португалия, Испания. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 4 hours ago, ARPAnet said: Аха, ти започваш от рано. Не лошо като идея вероятно. Ако цените продължат в тази посока. Но да, трудно се строи от далеч, освен ако не вържеш вашите в процеса Отдалечен контрол За сглобяемите, имам приятели които са фенове, даже един колега сега ще строи точно такава. Още чакаме резултата Лично аз ги разглеждах в някакъв момент като опция, но моделите бяха ограничени честно казано и така и не си харесах нещото. Плюс, че не си харесах и парцел та се отказах от цялата идея преди години. Но като цяло ме влечеше. Иначе за сравнението Португалия/България https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Bulgaria&country2=Portugal Не живея в БГ, а и като цяло май съм в по-скъпа държава и от двете Но за мен БГ идва с прекалено много проблеми които се съмнявам да се подобрят и не я виждам като опция за живот, поне за себе си. Пък и приятелите ми се насочват към Португалия, Испания. А испански? Не, че съм гуру по английски ама се оправям. На испански знам само очо текили и покито мас (кат си искам алкохол) Предстои да го мислим с жената.... САЩ няма да е. Данъците са убийство. Edited August 26 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 26 Share Posted August 26 28 minutes ago, DON_CHEFO said: А испански? А чешки ? Минавал съм през това, учиш. В началото силно разчиташ на английски, понякога те гледат лошо и така. Испанците са задници, от категорията "гордеем се, че не говорим английски", но и чехите могат да са такива на моменти. Не ми е тупнало за утре, не знам дали ще е там или някъде другаде. Но като поотраснат децата бих отишъл на друго място. Ако не бяха децата и желанието ми да живеят в столица, с достъп до добро образование, богат пазар на труда и т.н.., щях да съм се изнесъл някъде Португалия например беше адски добра дестинация до преди Brexit, Алгавре примерно. Англичаните го обичат, ежедневни полети до Лондон. Спокойно може да работиш като контрактор и да си живееш там. Друга готина опция беше Гибралтар, работиш там с английски заплати, живееш в съседна Испания .. И все още са добри дестинации, но Брекзит все пак дава ефект. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 26 Share Posted August 26 С тая гнас из цяла Западна Европа не е ясно след 10 г къде ще става за спокойно живеене. Поляците за сега гледам удържат фронта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 26 Share Posted August 26 Проблема с Полша е подобен на нашият в Чехия. Морето им е море, но с един нюанс По отношение на досадниците, Чехия е идеална, както и по почти всички други параграфи всъщност. Мелони в Италия действа добре. А там си е готино, лозя, маслини и спокойствие Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 26 Share Posted August 26 1 hour ago, mIRCata said: С тая гнас из цяла Западна Европа не е ясно след 10 г къде ще става за спокойно живеене. Поляците за сега гледам удържат фронта. Не е само до място... А да е евтино за човек разчитащ само на дивиденти и изплатена къща(дай боже). За разлика от всички грандомани.... Моето наистина се получава само с няколко (не много) милиона. И преди да ме хокате. Ония ден стоях очи в очи с милиардер. Едвам си водих записки защото в главата ми беше един въпрос... Защо, аджеба, продължаваш да работиш? Изглежда по-възрастен от нашите... Кому кура държиш в тоя офис? Че и къща сега ще прави... За 8 цифрена сума. Глей колко са различни хората. Он прави стотици милиони, я сакам 60, 70 бона в зелено пасивен доход и НЕМА да пипна работа докато не ме заровят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 26 Share Posted August 26 Като човек строил къща от 0, в тоя живот повече на това хоро не се хващам! Ако ми се налага сега, търся нещо което ме устройва като цена- състояние, плащам и влизам да живея. Или ако съм много на зор, да не е керпичена къща пред полуразпад, да има ток и вода и като имам възможност полека лека, ще оправям. Това да се блъскаш с БГ институции постоянно не си е работа - косата ми побеля, обувките се изтъркаха да трябва тая хартийка, другата хартийка, ела след 2 седмици, ела утре, ела след 2 месеца, ама ела 3-4 пъти, ааа ама то това не може така, ама и иначе не може, а как може никой не знае......Другото което е, ако фирмата ти каже примерно 100к. е къщата, ти трябва да имаш поне 200к. да си сигурен, че ще ти стигнат (излизат непредвидени неща колкото си искаш, цените се сменят, майсторите прахосват материали и т.н. и т.н.). Като включиш в тая картинка и дюлгерите трудно завършили 3-ти клас дето трябва да ги гледаш в ръцете какво правят нон-стоп.... Не мерси съм! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts