Sothbiss Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Искам да благодаря на @earache. До днес нямах никаква идея какво е human/Dubai porta potty, но сега вече животът ми е завършен! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Станахме двама.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Щом ва влече. Само да не почнете да пускате домашни видеа по темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Епаа, пак заповядайте. За мен просветата е приоритет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Стана интересна ситуация на работа. Никой не ми е споменавал, че не трябва да казвам на клиента, че ще напускам.аз казах и се е получила някаква неприятна ситуация и ще се опитат да ме махнат по взаимно съгласие. Ако откажа ще се опитват да ме заплашат. Доколкото разбрах от един приятел адвокат, няма как да стане толкова лесно дисциплинарно. Имам 1 седмица в която мога мога да кажа да или не на взаимното съгласие. Така или иначе ще си пускам предизвестието на 31ви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 1 hour ago, mIRCata said: Щом ва влече. Само да не почнете да пускате домашни видеа по темата. Не можем се мери с дубайците..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 27 minutes ago, kotora said: Стана интересна ситуация на работа. Никой не ми е споменавал, че не трябва да казвам на клиента, че ще напускам.аз казах и се е получила някаква неприятна ситуация и ще се опитат да ме махнат по взаимно съгласие. Ако откажа ще се опитват да ме заплашат. Доколкото разбрах от един приятел адвокат, няма как да стане толкова лесно дисциплинарно. Имам 1 седмица в която мога мога да кажа да или не на взаимното съгласие. Така или иначе ще си пускам предизвестието на 31ви. А иначе как щяха да те освободят? Не могат да те освободят дисциплинарно. Много бумащина има. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 (edited) Ако другата фирма може да вземе веднага се махай. Дисциплинарно трябва първо 1 2 порицания, последно предупреждение... Пък и трябва да има за какво да се хванат. Те могат да те освободят и веднага, но трябва да ти платят 1 месец обезщетение. За да не плащат искат да минеш по взаимно. Обаче си виж какви споразумения си подписвал, дали има за какво да се хванат там. По закон имаш 7 дена да приемеш (или откажеш)предложението. Ама може само писмено да се съгласиш. Ако не кажеш нищо важи мълчалив отказ. Опитват да те сплашат разчитайки че не знаеш и да поддадеш. Edited July 19, 2023 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 (edited) Да ясно ми е. Аз така или иначе на 31ви си пускам предизвестието. Щях с предизвестие, но проблема е че съм казал на клиента и ся няма да цоцнат парите за мен Edited July 19, 2023 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Че ти нали ще работиш, как така няма да плаща? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Обучавам се, все още. Започнах по този проект преди 2 седмици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Не каза как ще те освободят ако не по взаимно съгласие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Мен ако питаш се разбери с тях да си тръгнеш още този месец, почини си хубаво през август и септември и чак тогава мисли да започваш нещо ново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Аз нищо не разбрах. Той искал да си ходи. Те също искали да го махат. Човекът тръби и на клиенти, и по форума, че ще се маха. Ама не искал по взаимно съгласие, искал когато на него му е удобно. Да му плащат още 40 дена, докато го обучават. Не е лесно да си програмист и да караш тротинентка! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Да и? Защо да не тръбя, голяма работа станала. Фирмата цоца пари от където може, за тях това си е печалба яко и сега съм ги попрецакал леко. @Ferante е да целия август ще съм в предизвестие. @w00x никак, с предизвестие от моя страна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 По кой член ще е това предизвестие от твоя страна? Обикновено става по взаимно съгласие, затова не разбирам къде е драмата, че сега искат да те освободят по взаимно съгласие. Явно пропускам нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 По 326. С едномесечно предизвестие. Те ще искат по взаимно съгласие чл 325. За да се опитат да икономисат 1 заплата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 1 hour ago, kotora said: По 326. С едномесечно предизвестие. Те ще искат по взаимно съгласие чл 325. За да се опитат да икономисат 1 заплата. Боли та уя за една заплата. Почивай и тва е. Не вярвам да живееш от чек до чек. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 2 hours ago, kotora said: По 326. С едномесечно предизвестие. Те ще искат по взаимно съгласие чл 325. За да се опитат да икономисат 1 заплата. Тва трябва да е някаква ултра шантавина в българското законодателство (направо съм ги забравил тия схеми), която няма никаква логика, но пък не е изненада. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Коя е фирмата, ако не е тайна, така да се знае и заобикаля? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 (edited) 17 hours ago, netrootbg said: При мен драмата е по-голяма. От курса по php (2016) ми дадоха награда - хостинг в StupidHosting. Като ми изтече годината - моментално избягах в... ICN. Които същите StupidHosting купиха преди няколко години. И услуги, които си имах във все още активния абонамент - рЕзко изчезнаха. На търговския им представител, с който ме пратиха да говоря му обясних в прав текст, че ги смятам за невъобразими мошенници и с удоволствие бягам от тях за втори път. И понеже не желая да поемам рискове с български доставчици (да не ги купят и тях) - минах на namecheap + hostnigger, които в общи линии ми предложиха далеч по-приемливи цени и в пъти по-добри условия на хостинга. @chasti - той е QA, не приравнявай погромистите с плебса @rargirov - за мен лично всичките outsourcing компании са за избягване Edited July 20, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 5 hours ago, DON_CHEFO said: Боли та уя за една заплата. Почивай и тва е. Не вярвам да живееш от чек до чек. Не живея ама имам Планувана екскурзия в Хърватия и трябва кеш. @Godfather мм дам, още едно нещо с което си мислях, че няма да се сблъскам. реално погледнато няма какво да стане. Пускам си предизвестието на 1ви и след това всичко е точно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 2 hours ago, rargirov said: Коя е фирмата, ако не е тайна, така да се знае и заобикаля? Всъщност от написаното до тук фирмата си изглежда ОК, ама Котора сам се е оплел в калчищата. И вместо да си вземе почивка преди да започва на новото место, мисли как да ги изцеди с още 1-2 месеца. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Аз почивка ще си взема, имам 7 дена отпуска. Но те искат до последно да им бачкам на макс по проект, който ме накара да напусна фирмата @Ferante ми не е баш ОК, лийда ми напуска в петък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 25 minutes ago, kotora said: Аз почивка ще си взема, имам 7 дена отпуска. Но те искат до последно да им бачкам на макс по проект, който ме накара да напусна фирмата. Ти очакваш да ти плащат без да работиш ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts