kotora Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Хм и аз се чудя как да изчистя моя контейнер, че е малко гнусен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 С какво ги пълните бре? Моя го ползвам вече 3-та година и е като нов.... След всяко миене се сваля и останалата вода се излива, като отвора за пълнене се оставя отворен, за да се проветрява.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Гледам тук повечето ползвате Roborock. По - добри ли са от iRobot? Трябва да взимам нова и се чудя какво да поръчам. Искам да не е само прахосмукачка, но и да мие пода. Теракот + паркет е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 (edited) Не знам дали е по-добра, защото не съм ползвал никога Roomba, но след много четене купих Roborock S50, като аналогичния irobot беше някъде с 60% по - скъп. И трета година у дома всички са много доволни... Взимаш Roborock S6 или S6 maxv... Ако не е по-добра, то е поне същата като Румба, но на по-ниска цена... Edited April 14, 2022 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 (edited) Митаче, аз пък още нищо не ползвам от Роборока като възможности на тема мапване и прочее. Но съм страшно доволен. Моята стара Румба е вече на село. При тия 599, за които купих тоя звяр, да давам двойни и нагоре пари за новите ай....сиктир - БЕГАЙЙЙЙЙ..... Машинката се справя супер. Да видим кога ще ми остане време да си поиграя с приложението - засега няма шанс. Трябва да поръчам обаче парцалки - от алито ли беше? Edited April 19, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 От Алито, да. Абе Xiaomi са направили чудесна машинка... Браво на тях... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Не знам. Аз съм с Ровента експлорър S75 заради домашните ми добичета. Лидара и има ефективен обхват от над 3 метра (гледал съм в приложението, докато мапва). А с котешките космалаци, пясък и разпиляни гранули, се справя перфектно! Такова и е програмирането, че въпреки, че те засича от далече, намаля скоростта си и се приближава и ако не се мръднеш, на около 15 санта о теб се отклонява и прави кръг около краката. А после продължава по предварително зададената си траектория според записаната карта. На връщане, ако вече си се разкарал, почиства и мястото на, което си бил. На всичкото отгоре е и май чувствително по-тиха от по-скъпи други марки. А приложението и предлага наистина богат избор от опции. Като минус мога да посоча, че фото датчиците и по дъното не са калибрирани добре. Което води до произволно активиране на системата за повишаване на оборотите на турбината на моменти и е леко дразнещо. Другото е, че заради гъбата на винаги активния си лидар, височината и е доста голяма спрямо други модели. И трето, струва ми се, че не се справя добре с мопа, заради пасивното си подаване на вода. Ама като за цената си, мисля, че е перфектна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 5 hours ago, Mockingbird said: С какво ги пълните бре? Моя го ползвам вече 3-та година и е като нов.... След всяко миене се сваля и останалата вода се излива, като отвора за пълнене се оставя отворен, за да се проветрява.... ми и аз уж така права. 2 hours ago, Mockingbird said: Абе Xiaomi са направили чудесна машинка... Браво на тях... сега много се въодушевих за W66 - робот за миене/чистене на прозорци. 450 лв а предния модел W55 го има сега на промоция в Техномаркер за 380 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 (edited) Преди две години пробвах един робот за прозорци... Iwise май беше марката...или нещо подобно... Пълен провал се оказа... Върнах го след две проби... Сега не знам как ще са...вероятно ще се е развила технологията... Edited April 14, 2022 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 6 minutes ago, Mockingbird said: Преди две години пробвах един робот за прозорци... Iwise май беше марката...или нещо подобно... Пълен провал се оказа... Върнах го след две проби... Сега не знам как ще са...вероятно ще се е развила технологията... развили са я - едно време, когато четох преди години, роботите имаха проблем с по-дебели стъкла или двойна дограма. Сега гледам по клипчета, че може да чисти и плочки, т.е. технологията е съвсем по-различна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 On 4/14/2022 at 3:26 PM, netrootbg said: Гледам тук повечето ползвате Roborock. По - добри ли са от iRobot? Трябва да взимам нова и се чудя какво да поръчам. Искам да не е само прахосмукачка, но и да мие пода. Теракот + паркет е. За миене е най-добре да вземеш Roborock S7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 27 minutes ago, w00x said: За миене е най-добре да вземеш Roborock S7. В началото на годината била обявена и S7 MaxV, но няма все още отзиви. В България дори я няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 Скоро ще трябва да си взимам нов робот. Надеждата ми е, че при постоянно миене ще успее да почисти квартирата. Историята е, че преди няколко месеца се нанесох в нова квартира. Предишният наемател е бил първият в тази къща. Кълнеше се, че не е ходил с обувки и че държал много чисто понеже имаше бебе и малко дете. Оказа се, че не е точно така. Пода колкото и да го мия винаги излиза черно. Минавам с прахосмукачка, след това с препарат с моп и на другият ден е пак мръсно. Винаги излиза черно от пода. Първият етаж е плочки. Не знам какъв вид са точно. Доста големи като диаметър. Другите 2 етажа са с нещо като винил. Поне на такова ми прилича. При тях положението е една идея по - добре, но не с много. Мисля си да е някакъв миещ робот, само прахосмукачка няма смисъл. Някакви препоръки за модел? Преди година купих на майка ми RoboRock 7 и е доволна. Сега гледам има 8 на пазара. Дали да се мятам на него или има и нещо по - добро? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 Не знам, за мен Ксиоми като пари и качество са най-добрите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 2 minutes ago, Mockingbird said: Не знам, за мен Ксиоми като пари и качество са най-добрите. RoboRock е техен продукт, нали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 (edited) Дам. Имам S5 вече 3-4 години. Чудесен е. На времето го взех за 730 лв, аналога му на Румба беше 1099. Сега гледам са увеличили вече всмукателната мощност, имат разни подобрения в моп-а, в радарите и т. н. Даже се замислям за един нов сега и на всеки етаж да си има по един чистач… Edited July 17, 2023 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 Вкъщи съм с S50 от 3-4 години. На сестра ми им умря батерията скоро и минаха на един най-новите модели, който прави 3д карта на целия апартамент и има отделен контейнер за боклук. След всяко чистене контейнера на прахосмукачката се изпразва сам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts