Guest Mobi Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Здравейте! Предстои закупуване на такъв уред. Ако някой е ползвал, моля да сподели впечатления от марки и модели. Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Roborock S50. Чудесен уред. Имам го от два месеца. Повече от доволен съм. Към 400 долара е. Налазих го от алито. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 (edited) Аз имам предния модел, също страхотна машинка. Към 260$ беше от гиъра на някакъв флаш сел от европейски склад. Дойде за 5-6 дни без митници и т.н. Edited January 27, 2019 by lubo1972 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Аз съм с Румба от няколко години. Незаменим уред, но не очаквайте да ви реши всички проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerrito Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Аз си купих наскоро ilife V7s Plus от aliexpress за под 200 долара и съм много доволна. По нищо не отстъпва на румбите, а цената му е в пъти по-ниска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Телевизора го избрахме, но жена ми искала робот прахосмукачка. Гледах ги одеве и харесах следната по мненията за нея. Много са доволни уж. Килими в къщи няма само ламинат и гранитогрес. https://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-roborock-e4-mop-senzor-za-visochina-5200-mah-carpet-boost-podhodjasht-za-domashni-ljubimci-wifi-cheren-rsd0122ce/pd/DN4KL3MBM/?ref=navigation_history Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 xiomi имат добри неща. погледни и тях. В тубата бях намерил един канал където доста добре показваха разните такива - с тестове по килими боклуци, мереха колко събира и т.н, но в момента не се сещам как беше Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Roborock е подразделение на Xiaomi. Ето един канал с тестове https://youtube.com/c/VacuumWars Аз лично бих гледал само Roborock S6 MaxV и S7. Другите модели на марката имат по-малко сензори и не се справят толкова добре. При тия роботи сензорите са по-важни от частта, която смуче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 https://www.youtube.com/channel/UCuAvY5hEmxNF5HYWuXtDegQ ей тези бяха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 2 hours ago, jozo said: Телевизора го избрахме, но жена ми искала робот прахосмукачка. Гледах ги одеве и харесах следната по мненията за нея. Много са доволни уж. Килими в къщи няма само ламинат и гранитогрес. Аз от миналата година съм с Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO . Попринцип като прахосмукачка съм много доволен. Ако не всеки то през ден се пуска. Вкъщи сме на паркет и гранитогрес. Всички с които съм комуникирал казват, че роботите им се въртят доста около краката на маси и столове. Затова ако има възможност да ги махаш или качваш някъде ще е добре. Иначе ще имаш +1мин на стол ако се влиза и излиза само от една страна. Функцията за миене е пробвана точно 2 пъти. Първо не ми харесва как минава прави 20см напред после 10см назад и нагоре. Щом поставиш резервоара с вода веднага започва да капе. Не е удачно да ти седи с него и като ти е кеф да влезеш в приложението и да я пуснеш. Съответно като свърши чистенето трябва да го махнеш иначе рискуваш да имаш локва, ако има останал препарат. Една позната е много доволна от друга марка, защото е с деца, тъмен ламинат и няма нищо против, че се върти повечко. В общи линии съм твърдо за като прахосмукачка много лесно и удобно. Като моп тука е лична преценка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 В онзи канал дето го пуснах казаха че про-то течало. Явно не е до бройка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 С реален риск да се почне безкраен спор, но все пак ще кажа мнение на база НЕпритежаване на робот-прахосмукачка . Намирам даването на 5-600+ лв за подобна простотия за напълно излишен разход. Страшно бих мразел нещо да ми се мотае в краката, пък и с риск да го настъпя и да падна лошо . И цялата грижа покрай поредното устройство, което събира 5 грама прах и тряя се чисти, и да се зарежда редовно... Какво против да имам веднъж на няколко дни просто да мина с прахосмукачката... Признавам, че в нас поне повечето настилка е неравна (т.е. не е ламинат или плочки). И голяма част от праха е по мебели и секции/маси. Хейта да започне сега! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 4 hours ago, jozo said: Телевизора го избрахме, но жена ми искала робот прахосмукачка. Гледах ги одеве и харесах следната по мненията за нея. Много са доволни уж. Килими в къщи няма само ламинат и гранитогрес. https://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-roborock-e4-mop-senzor-za-visochina-5200-mah-carpet-boost-podhodjasht-za-domashni-ljubimci-wifi-cheren-rsd0122ce/pd/DN4KL3MBM/?ref=navigation_history Имам S50 oт над 2 години. Доста добра машинка се оказа. Има предвид, че мопа не е нищо особено, но пак върши някаква работа да обира прах. Хубавото на Апа е, че може да си избираш кои стаи да почиства, кога да почиства, има зонално почистване и Къде да не ходи. Бяхме поръчали от алиекспрес 3 броя от един продавач със склад в Европа. Излизаше с 200лв надолу. На сестра ми същата прахосмукачка засмука вода от банята и й замина един чип. Чипа е 1-2лв в магазина. На мен един път ми се беше случило, че на мивката меката връзка за обратна вода се беше пробила и прахосмукачката беше минала и направилоа мазало. Разчастих я цялата и я оставих да съхне 2 дена. Филтри от алиекспрес има бол. Взех си и въртяща четка с 6 рамена вместо с 3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 6 minutes ago, tedy said: Какво против да имам веднъж на няколко дни просто да мина с прахосмукачката... Появяват се едно две чавета и пода е нон стоп трохи от всякакъв тип - солети, бисквити, трохи, пластелин, всякакви неща, които не си знаел че може да има по пода. И минаването с прахосмукачка става едва ли не ежедневно, че и повече от веднъж на ден. А едно такова нещо, минаващо докато си на работа, обира повечето от това. Не замества голямата прахосмукачка в никакъв случай. Но пести време и е полезно. И не не събира 5 грама, а доста повече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 14 minutes ago, mIRCata said: Появяват се едно две чавета и пода е нон стоп трохи от всякакъв тип - солети, бисквити, трохи, пластелин, всякакви неща, които не си знаел че може да има по пода. И минаването с прахосмукачка става едва ли не ежедневно, че и повече от веднъж на ден. А едно такова нещо, минаващо докато си на работа, обира повечето от това. Не замества голямата прахосмукачка в никакъв случай. Но пести време и е полезно. И не не събира 5 грама, а доста повече При нас не замества голямата прахосмукачка единствено на много гъст килим с високи косми. Навсякъде другаде се справя. Майка ми почти не е чистила от 1 година, а беше много против. Преди всяко почистване вдига столовете, други неща от земята и размества малко масите при нужда, за да може да почисти както трябва. Не е нужно, но е добре ако се прави поне един път месечно. Тя го прави всеки път, защото така предпочита, но дори и това е в пъти по-лесно и бързо от почистването на целия апартамент всяка седмица. Нашата е Roborock S6 MaxV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 (edited) 19 minutes ago, mIRCata said: Появяват се едно две чавета и пода е нон стоп трохи от всякакъв тип - солети, бисквити, трохи, пластелин, всякакви неща, които не си знаел че може да има по пода. И минаването с прахосмукачка става едва ли не ежедневно, че и повече от веднъж на ден. А едно такова нещо, минаващо докато си на работа, обира повечето от това. Не замества голямата прахосмукачка в никакъв случай. Но пести време и е полезно. И не не събира 5 грама, а доста повече Съгласявам се че в определени ситуации може да има някаква полза. За мен обаче (мое мнение) негативите да се спъна в нея и другите неща по грижата за нея, са по-натежаващи . И признавам парите за едно такова нещо са далеч над това, което бих приел за нормално. Тия по 200 лв надали стават за нещо изобщо, дето с нещо като четчица за зъби "метат". За трохите, ше научиш чаветата на хигиена . А не да workaround-ваш липсата на всякакво възпитание с продукти за стотици и хил. лв да пълним гушата на некви... . А да, пак за мебелите - по масите, плотовете, шкафовете и т.н. се трупа не по-малко прах, и там си иска често да се минава, и то си е цяла процедура, и минаването с леката прахосмукачка не е никакъв проблем и е само малка част от общото чистене. И да не излезе че съм хептен задръстен за "новите" технологии, наскоро си взех прахосмукачка с циклонен тип обиране на праха, и съм удивен колко добре се справя със сепарирането на едрия нормален прах от финия, който се задържа от самите филтри. Като я извадя, с нея обирам не само пода, но и мебели, и други повърхности. (надявам се всичко по темата което казвам, в случая не се приема твърде навътре, просто се хванах за сламката да похейтя по принцип за купищата излишни неща на цивилизацията, които се появяват като постоянни workaround-и за неща, които сами сме си натворили като поведение, консуматорско мислене и т.н.) Edited October 9, 2021 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 100000000% съм за. Имам Roborock s50. От почти три години... Незаменима. Мопа си мие чудесно. Схемата е като при w00x. За основно чистене се пораздигат/разместват разни неща, иначе си шета поне веднъж в седмицата...С другата прахосмукачка само стълбището. Съседката беше по-скептична и от Теди и смучеше аргументи от всякъде.... Елате да я видите сега... Не иска и да чуе за класическа прахосмукачка.... Тя е с Roborock s5max. Аз някога ако я сменям, пак ще купя Xiaomi-то... За екстрите и качеството е на най-добра цена спрямо конкурентите си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 (edited) Еми аз лично съм повече мокето-килимен тип настилка, там играе голямата (относително казано), не виждам как някакъв фъстък ще се справи с това. При нашите примерно е ламинат повечето, имаме и апартамент почти само с плочки. Е, не е моя тип "студена" настилка, обичам си мекото, по-комфортно. Циклонната направо вдига пода. Роботизираната ок, признавам, че за някои хора може да е незаменима (или поне те така си мислят ) ako примерно по цял ден са на работа и всяка вечер правят погром с трохи и прахоляци :Р . Иначе както казах, половината прах се събира по други повърхности, където си трябва редовно на 2-3-4 дни почистване, и подът е само малка част от усилието. Но всеки си знае. По-добре един дрон-прахосмукачка да може да обира и паяжините от тавана . Със AI за присъствие на хора и да облита само докато няма никой. А да, и бих признал ако сам отива и се изпразва в кофата за боклук. Тогава бих привидял няква полза. Ако ще е гарга... Не за всичко разсъждавам по тоя начин иначе. Edited October 9, 2021 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 1 minute ago, tedy said: Еми аз лично съм повече мокето-килимен тип настилка, там играе голямата (относително казано), не виждам как някакъв фъстък ще се справи с това. При нашите примерно е ламинат повечето, имаме и апартамент почти само с плочки. Е, не е моя тип "студена" настилка, обичам си мекото, по-комфортно. Циклонната направо вдига пода. Роботизираната ок, признавам, че за някои хора може да е незаменима (или поне те така си мислят ) ako примерно по цял ден са на работа и всяка вечер правят погром с трохи и прахоляци :Р . Иначе както казах, половината прах се събира по други повърхности, където си трябва редовно на 2-3-4 дни почистване, и подът е само малка част от усилието. Но всеки си знае. По-добре един дрон-прахосмукачка да може да обира и паяжините от тавана . Каква ти е голямата прахосмукачка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 4 minutes ago, w00x said: Каква ти е голямата прахосмукачка? Някаква Hoover, за около 200 лв. Разгледах й обстойно принципа на действие и циклонната имплементация. Гледах и някакви други по-евтини за около 100-150 лв, техния циклон беше имплементиран доста нескопосано по мое мнение, по начин който няма да сепарира добре, защото просто да завъртиш засмукания въздух в някакъв цилиндър не е достатъчно, има си нюанси.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 За циклони - Дайсън Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 12 minutes ago, mIRCata said: За циклони - Дайсън Така казано, това нищо не ми говори. Дайсън прахосмукачки ми излизат само някакви по почти 4-цифрени суми, циклонни нещо не намерих. Циклона е отдавна и при иначе краткото проучване видях че е достатъчно добре направено при повечето прахосмукачки поне в тоя ценови диапазон, аз повече от 150 лв нямах намерение да дам като отидох в магазина, но видях че читавите почваха от около 180-200 така или иначе. И се оказа достатъчно добра, и повече пари не видях смисъл да дам за нещо такова, особено като досега съм имал една сигурно 20+ годишна . По 300-400 лв някакви видях с изчанчени циклони дето се съмнявам, че бих видял някаква особена полза, то и не знам в кой аспект точно, предвид че обирам веднъж сигурно на 2-3 седмици основно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 На Дайсън всичко е циклон. Той ги е измислил. Иначе тук в ЕУ почнаха само тези с батерии да продават. В ЮК още може да се поръчат ball версиите с кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Мда, видях че като цяло се задава тенденция на безжични прахосмукачки, което ме изнервя . Това всичко вече да е на батерии нещо не ми харесва, много мразя да се грижа за зареждане вече на какво ли не. Кабела не ми пречи, не обирам по 5 пъти на ден, а и да обирах, тогава зареждането още повече би ме дразнело, защото ще е по-често. Същото и при клавиатурите - освен ако се ползва и от дивана като дистанционно, смисъл не виждам от безжични. При мишките е различно. Но дайсън като потърсих по нашите сайтове, не откривам нещо смислено (и като цена). От моята съм предоволен засега. Гледах и керхер за тези цени, не ми хареса, препоръчха ми hoover като достатъчно добра. Има хора, които развиват вид фенство и към прахосмукачки, предполагам там ще имат повишени някакви изисквания и биха дали 300+ лв за нещо такова, и съм Ок с това, както аз съм развил към други работи и бих дал пари за тях, които други хора не биха, и така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 ей това е: https://www.dyson.co.uk/vacuum-cleaners/uprights/dyson-small-ball-upright/dyson-small-ball-allergy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts