Ghetto_Freak Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 Здравейте, Понеже лап топа е със стар хдд и ще го сменям, ми се иска да сложа и някой по лек Windows 7 който са е по лек. Чух че имало и нялаква програма за драйвери за хардуера на машинката. Не знам дали има значение вече, но процесорите са 64 битови - Атлон. Ще съм благодарен да дадете едно рамо, че тези дни ще започне голямото прехвурляне на снимки и документи между хардовете и едно рязглобяване/сглобяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Последния windows който ползвах беше 7. До колкото знам няма по-лека версия, но има турориал в нета как да си я оптимизираш за да ти е по-лека. Аз лично бях със стар двуядрен процесор и стар диск и след оптимизацията си летеше (до първите 7 дена, после искаше рестарт и пак летеше). Ако не те дразни стария изглед и не ти пречи, че няма да има анимации и подобни смятам, че ще ти свърши работа. Ако не държиш и да е windows бих ти препоръчал linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 13, 2018 Author Share Posted November 13, 2018 Ами ще видя тези клипове с оптимирането му. Изобщо не ми пречи да е без анимации и неща, които не ми трябват. Изгледа не е пробелм. Искам да сменя харда на лап топа, че ми дава син екран и рестартира. Само май много ме притеснява да не е от харда, а от другаде проблема, че греда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 Синия екран се появява най-често при проблем с рам паметта или не правилно инсталиран драйвър. Ако искаш по лека дистрибуция на уиндоус, пробвай с Уиндоус 7 Стартер, или с Хоум базик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 Син екран много често се появява при проблемен твърд диск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 ...Само май много ме притеснява да не е от харда, а от другаде проблема, че греда. Направи си Bootable флашка с MemTest86 и ще разбереш дали е от паметта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 14, 2018 Author Share Posted November 14, 2018 Два пъти се изключи и така и не направи теста с мем програмата под буутъбле. Ще сваля някоя версия, която е по лека и ще видим, какво ще стане,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Това може и да е проблем със захранването. Кофти захранване също може да докара син екран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 ми се иска да сложа и някой по лек Windows 7 който са е по лек. Намери си Win7.SP1.IE9.lite.v4-IK на Иван Кехайов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Здравейте, Благодаря много за помоща. В снощи се отказах да се мъча с него и ще го подаря на един приятел да го ползва в работата си (ако може да го оправи). Проблема не е от харда ( с нов хард отново дава син екран, като отделно и сменях рам плочките, но и това не помогна) за това и се предавам да се мъча с него. Благодаря отново на всеки един притекъл се за помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.