Jump to content
BulForum.com

Longman Dictionary, 3rd edition

THE_RAVEN

Recommended Posts

Imam problemi sys ISO-to. Deamon Tools ne go mountva. Kvo da pravq?

Ami samo Demon Tools-a li moje da otwaria ISO-ta ?

Probwai s druga programa. WinRar, WinISO, UltraISO, IsoBuster....

Nai-dobre naprawi slednoto za da prowerish dali ne e skapano ISO-to : pusni si WinRar (mai wersia >3 triabwa za da raboti s ISO-ta) i otidi na faila bez da go otwariash, sled towa natisni test. Po neobiasnimi za men prichini ako otworish ISO-to s WinRAR-a komandata Test e neaktiwna, no ako samo si go izbral faila i natisnesh Test - stawa. Ako ima greshki shte znaesh zashto ne moje da ti go mount-ne Demon Tools. Ako niama greshki togawa ima weroiatnost da ne e standartno ISO (sector size razlichno ot 2048) i togawa mojesh da si go konvertirash w WinISO naprimer. Towa e pri uslowie che Demon Toolsa poddurja samo ISO-ta sus sector size 2048 (kakto Nero-to) koeto obache mi se struwa malko weroiatno.

Uspeh.

K.

Може и файла да е скапан при даунлоада. За съжаление не виждам файл с контролни суми (crc, svf, md5 или нещо подобно), с който да се провери целостта на даунлоада. :( :bgrin:

Лошото е, че не всички си правят труда да ъплоадват тази ценна информация, заедно с основния архив :evil :devil

Kato go testvah s winrar mi kazva "No archives found in the selected files and folders". A na site-a e ka4en kato gotovo iso, ne kato rar-ove (ako tva ima zna4enie). Probvah d ago otvorq s WinIso, ama pak mi dava sy6toto syob6tenie kato na deamon-a..."Cannot open file: "It appears to be an invalid format image".

:angry:

Az imah podoben problem s Poser 5. Pri instalaciq po edno vreme vnezapno se bugva6e i krai. Kakvo li ne opitah. Nakraq go burn-ah na edno cd ot ISO-to i voala - stana. Ne znam za6to, no moje i ti da opita6 moje da se polu4i. Vse pak ti preporu4vam cd-to da e rw.

Nadqvam se da sum pomognal :D

Затва основния извод е: ако обичат тези, които ъплоадвад, да качват svf, crc, md5, sha1 или други контролни суми, особено за глеми архиви като iso images. :angry1

Kato go testvah s winrar mi kazva "No  archives found in the selected files and folders". A na site-a e ka4en kato gotovo iso, ne kato rar-ove (ako tva ima zna4enie). Probvah d ago otvorq s WinIso, ama pak mi dava sy6toto syob6tenie kato na deamon-a..."Cannot open file: "It appears to be an invalid format image".

:angry:

Znachi towa koeto moga da obobshtia e che iso-to ti e skapano. Ostawa wuprosa dali i na servera e takowa. Interesno mi e dali twoeto ISO e tolkowa goliamo kolkoto towa na servera i dali si polzwal za swalianeto mu niakoia programa ot roda na FlashGet ili GetRight koiato slaga drugo razshirenie na faila dokato go downloadwa i sled kato prikluchi go maha towa razshirenie i po towa mojesh da razberesh che downloada e prikluchil ili si go swalial ISO-to sus niakoi FTP client.

Ta wij za wseki sluchai dali filesize na twoeto iso e 385400832 bytes kakto kazwa searcha na warez.ru-to che triabwa da bude i ako e taka ti ostawa samo da chakash niakoi drug koito go e swalial weche da spodeli tuk che pri nego e OK za da zapochnesh da durpash nanowo.

P.S. Sega se seshtam i za druga wuzmojnost - da pomolish niakoi ot tezi koito imat priak dostup do servera da check-nat dali faila tam e OK - towa weche shte razsee wsichki sumnenia dali da go teglish nanowo.

С риск да стана банален, пак ще кажа, че всички тези сизифови усилия щяха да бъдат напълно излишни, ако имаше някаква контролна сумичка :bgrin: Ако за всеки архив трябваше да се правят такива проверки и такъв обмен на постове във вареза... :confused :angry1 :devil

• 2 weeks later...

Abe tolkowa li mnogo ti triabwa towa neshto.

Az go imam na CD mai. Neznam dali e sushtoto, na moeto pishe "Longman Dictionary Of Contemporary English (3rd Edition)" predi malko go instalirah da wida kwo e. Na CD-to e 366 MB. Ako go naprawia na ISO i go RAR-na neznam kolko sha izleze ama sha go uploadwam ciala wechnost s 32 kbps.

Oswen towa cd-to e zashtiteno sus c-dilla mai i shte triabwa da naprawia image-to s clonecd primerno i sled towa da prowera dali se instalira prawilno, za da niama pak nepriatni iznenadi...

Ako kajesh che go iskash, i si gotow da chakash, pochwam :) nedei ma slusha che se oplakwam

Imam oshte edin takuf podoben rechnik : "Oxford Talking Dictionary for Windows 95 and Windows 3.1 Version 1.0, February 1998" - 552MB

3rd edition-a e za 2003. I az mu gledah prezentaciq v daskaloto...

Mnogo silno se sumniawam da e ot 2003-ta, az tozi disk ne pomnia ot koga go imam no predpolagam che e ot pone 10 meseca.

EDIT (dobaweno sled okolo 2 chasa) :

Ako towa koeto turish izglejda taka http://www.longman.com/ldoce/cdrom/index.html (click on "CD-ROM online tour") znachi moeto shte te razocharowa :D

Datite na failowete na CD-to sa ot 2000-ta godina.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...