Jump to content
BulForum.com

Домашен аудио усилвател

Recommended Posts

Търси се домашен аудио стерео усилвател, нещо от порядъка на 2x15-2x30W / 4 ома. По-мощен няма смисъл, по-маломощен - също, но все пак за някой и друг ват - няма проблем.

Трябва задължително да има AUX вход - ще се вързва с PC, за това същата работа би свършило тяло от класическа аудио уредба без колоните, ако ще и да е с неработещо CD/TYPE, все тая е, стига звукът да е чист. 

Не се търсят екстри, но ако ги има са добре дошли. Дистанционно не ми трябва. Тонкорекциите са екстра, може и с тях, може и без тях.

Най-ниската цена на нещо отговарящо на тези параметри печели :)

https://vikiwat.com/audio-usilvatel-ukc-av-339a-karaoke-usb-port-sd-slot-mp3-fm-bg.html

Такъв устройва ли те?

Имам същия на вид, но друга "марка". В книжката пише 75W, но няма толкова, на Викиват инфото е по-близо до истината. На мен обаче ми е нужна мощност и затова съм склонен да го продам/заменя. Ползвах го досега 5 пъти, включително на 12V.

Има корекции Ниски/Високи както на микрофонните входове, така и на външните източници; има вход AUX, също линеен изход. Има и дистанционно, което е малко и не е особено комфортно. Някои флашки разпознава, други - не, но това за мен не беше важно, просто го пробвах дали наистина работи. Може да са били с различен от FAT32 формат, не съм сигурен.

Честно казано - тия ги гледах, доста краен вариант е. Не им вярвам много-много на точно на тоя тип усилвателчета - много китайско-китайски ми изглеждат, подозирам и че звучат като такива :) За това писах като алтернатива на усилвател някое тяло от уредба, там обикновенно се влага някакво старание (горе-долу) като ще пише марка отгоре. А съм сигурен, че на доста хора им се мотаят вкъщи или мазето такива остатъци от "едно време".

Да, определено не звучи като hi-fi система, но за караоке партита включително на открито (за каквото основно го взех) върши чудесна работа. Ако не намериш висококачествен усилвател, пиши - ще се разберем за цена.

П.П. Когато търсих усилвател, в продавалниците попадах и на обяви за остатъци от аудио-системи, затова пробвай и там с различни ключови думи.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...