skazy Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Здравейте, колеги! Скоро се сдобих с въпросната машинка и ми върши добра работа, но понякога през свободното време реших да разцъквам стари игрички. Погледнах в youtube кои игри вървят и си харесах няколко, но има проблем. Примерно си свалих NFS Underground 2 и първите 5-10мин. върви глатко и после започва яко да насича, а в тубата по клиповете си върви перфектно. Така е и с други игри, но всички вървят добре през първите 5-10мин. Взех го с инсталиран Win10 Pro. Въпроса ми е какво мога да направя за да го забързам малко в игрите? Дали ако му инсталирам Win10 Home който е малко по улекотен ще се справи по-добре? Махнал съм всички анимации на windows-а и съм изключил всички ненужни програми в background. Не съм сигурен дали темата ми е за тук, за това ще помоля модераторите да я преместят в правилния раздел Благодаря предварително на отзовалите се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Ще те разочаровам, но процесорчето изглежда изключително слабо и подозирам, че след тези 5-10 минути започва да прегрява. За да намали топлината, процесорът си намаля честотата и съответно губиш производителност. Затова започва да ти сече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skazy Posted August 26, 2018 Author Share Posted August 26, 2018 Интересното е, че четох из чуждестранни форуми и има огромен списък с игри които хората играят без проблем. Игри като CS:GO, Diablo 3, Doom 3, Dota2, League of legend за които се изисква доста повече ресурси от NFS която аз пробвах. Все пак е с по-силния процесор като на Т200 модела Atom 4 cores 1.46 - 2.39Ghz. Все пак може и да си прав, но как го правят останалите хора? Все още имам някаква надежда Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Ако проблема ти беше в Windows-а нямаше да имаш дори първите 5-10 минути гладка игра. Проблема е по-скоро това, което каза The AnGeL. Ако наистина хората играят въпросните игри без проблеми, то значи имаш дефект в охлаждането. Провери температурите на компонентите с една AIDA64, когато играеш и ще веднага ще си проличи дали има проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skazy Posted August 28, 2018 Author Share Posted August 28, 2018 Днес не издържах и качих win 8.1 Pro. Вече 1 час играя NFS с 50-70FPS без да е лагнал за секунда дори. Явно все пак проблема не е в Windows 10, а в драйвърите за него. Поне аз по друг начин не мога да си го обясня. Благодаря все пак, че дадохте мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.