sasshko Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 2 hours ago, RaptoR said: Ако някой иска да изкараме по 50 лева от Револют - сега е момента. Не остава много време по-малко от 3 часа да каня хора. След като го поканиш има условия, които трябва да изпълнят: -депозират средства -да си поръчат физическата карта -да направят 2-3 покупки с физическата карта И всичко това трябва да се случи в периода, които пише, че ти остава приложението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 11 hours ago, sasshko said: След като го поканиш има условия, които трябва да изпълнят: -депозират средства -да си поръчат физическата карта -да направят 2-3 покупки с физическата карта И всичко това трябва да се случи в периода, които пише, че ти остава приложението. Това е пределно ясно и периодът изтече... Забелязахме обаче, че само канещият получава 50 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) Ето - пускам превод от Revolut към сметката на кредитната карта и ми викат - ще дойде най-вероятно на 31.01. Но е към левова сметка. Освен това да има значение. Знам, че SEPA-та е за евро. Edited January 28, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 2 minutes ago, mIRCata said: Ето - пускам превод от Revolut към сметката на кредитната карта и ми викат - ще дойде най-вероятно на 31.01. Ти па за чий чеп пускаш от Револют към картата? Обратното е по-логично. Между другото забелязах, че като пусна пари КЪМ Револют става на мига. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Ми много ми е удобна функцията Сейф на революта - превеждам си пари и си ги деля за различни неща. Например всеки месец си превеждах пари за на голямата курса по английски. Тази седмица го платих и си пратих сега парите от револют към кредитната карта да оправи баланса. Щото те си бяха за това. Иначе да, идват парите от карта към револют веднага. Отчита го като плащане на пос, само, че те не се бавят да осчетоводяват 2-3-4 дена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Нещо не ти хващам логиката, Слакър... Поради что от Револют захранваш други работи се чудя... Аз го правя, за да имам достъпни турски лири като ида в Одрин например. И лично при мен веригата е точно обратната - кредитната ми карта захранва Револют. Ти например как си захранваш сметката в Револют тогава? Явно си измислил некви други схеми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) Револют не е само да имаш турски лири в Одрин Виден-а. Има една камара функции. Както писах горе ползвам сейфовете да си организирам и управлявам пари за различни неща през годината без да се смесват. Аз пак си я захранвам с КК, щото не ми се занимава с превод. Но пък понякога това за което заделям пари идва момента да си го взема/платя и заделените за това се употребяват. Ако пък в Одрин попаднеш на магазин без терминал, тоя револют не знам как точно щети помогне. Edited January 28, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Днес и за уикенда аз лично получих съобщения, че банките внедряват някаква нова система за преводи на БИСЕРА и РИНГС и ще има прекъсвания до утре или Неделя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Вече Бисера преводите ще са почти мигновенни. Цяло чудо си е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) 13 minutes ago, netrootbg said: Вече Бисера преводите ще са почти мигновенни. Цяло чудо си е. За това ли е това "внедряване" този уикенд? Толкова скоро ли го имплементират.... интересно, мислех че ще чакаме години. Значи от понеделник обикновен бисера превод (междубанков), ще е мигновен? (или там колкото, до 5-10 минути?) Edited January 28, 2022 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 Quote Максималното време за изпълнение на нареждане за незабавен превод в БИСЕРА6 е 5 секунди, като това включва времето от постъпването на нареждането за превод до изпращането за заявка за потвърждение към банката на получателя и времето от постъпването на потвърждение от страна на банката на получателя до потвърждението за успешен сетълмент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Това и да го видя, няма да повярвам, то по-дълго ще се бави уеб сървъра да върне отговора :Р . Ще има уловка, и ще е по-бавно сигурно цялата операция. Но и 1, и 5 мин. пак би било много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Бе няколко минути вместо часове или на другия ден според кога си пуснал превода си е много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 При мен тези преводи през Бисера стават почти веднага от няколко месеца.....В уникредит съм...През апп-а... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Към други банки? Защото при мен на Фибанк стават мигновено само към клиенти на Фибанк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Дам... А вътрешните са мигновени... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 5 hours ago, netrootbg said: Вече Бисера преводите ще са почти мигновенни. Цяло чудо си е. Тва ще е по-голяма революция от Револют Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 (edited) 4 hours ago, tedy said: Това и да го видя, няма да повярвам, то по-дълго ще се бави уеб сървъра да върне отговора :Р . Ще има уловка, и ще е по-бавно сигурно цялата операция. Но и 1, и 5 мин. пак би било много добре. Има си разписани правила, срокове за изпълнение, описания и изисквания на процедурите. Напр. най-късно до 25-тата секунда трябва да се получи Time Stamp, иначе операцията няма да се счита за валидна и т.н. Уеб-сървърът и уеб-браузърът само визуализират крайния резултат, та е нормално да са по-бавни. Самата операция се извършва значително по-бързо. Да не забравяме, че минава по гарантирани връзки. Например, случва се при SEPA instant превод от Paysera към сметката ми във Wise, да получавам push-нотификацията за приключен превод още преди да се е опреснил интерфейса на app-а. Edited January 28, 2022 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) Тук нещо говорят за до 1 час, защото преводите щели да се обработват на всеки час. Става дума за БИСЕРА6. Edited January 28, 2022 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 Линкът в поста ми е към ПРАВИЛА НА ПЛАТЕЖНА СИСТЕМАБИСЕРА6 Тях ли да чета или "вестника"? 20-30 секунди не са ли до час? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) Постът ми е само няколко минути след твоя, даже не го бях видял. Отделно, "до 1 час" означава, че ако нещо се случва на всеки час, в най-добрия случай може да стане и за 1 секунда, в най-лошия за 59 минути и 59 секунди, а средно за 30 минути. След 1 Февруари ще направя тестове и ще видим дали ще са до 5 секунди. Дано да са, защото някакси и 1 час ми се струва малко множко. А и нали беше 5 сек, а не 20-30. PS. Набързо попрегледах документа, нямам нерви да го чета целия. Там се говори, че БИСЕРА6 поддържа както незабавните преводи с 5-те секунди (които реално могат да станат 25 с таймаутите!), така и пакетни преводи, за които се говори за 20 минути. Edited January 28, 2022 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 Че е събитие, събитие е, ама чак пък Революция... Не откриваме топлата все пак. Между английските банки от години преводите в паунди минават за секунди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 А каква е била изобщо първоначално идеята зад "бавните" преводи, които се случват 1 до 3 пъти дневно, и ако го направиш примерно след 15:30 или когато там, минава на другия ден.. ? И сега става възможно да става автоматично и бързо. От техническа гл. точка е по-добре да не минават на бач-ове, а да са си разпределени през деня/нощта по-равномерно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Вероятно преводите са се проверявали от човек? Все пак не могат всяка година да я обновяват тая система. Изисква време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Не ми се вярва. При сигурно десетки и стотици хиляди преводи на ден... ръчно да се обработват... пък и защо. Вероятно ако всичко беше дигитално като пари, нямаше да има никакъв смисъл от "бавни" преводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts