tedy Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 (edited) А защо държиш да ползваш ипей с кеп/сертификат? И аз преди години с уеп станах 3то ниво и съм така. Ползвам двуфакторно вътре, с аутентикатор апп. И приложението им. Но последните години наистина много рядко се налага - само данъци и кещо инцидентно. Всички сметки са през банката безплатно! Ипей нямат ли съпорт, обади им се за конкретния случай трябва да помогнат. Сигурно имат начини за възстановяване на достъпа и/или махане на сертификата. Edited December 28, 2021 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Ще опитам да се свържа със съпорта. Благодаря! Аз съм(или бях) едва 2-ро ниво в ипей.....каквото и да значи това. Просто съм свикнал с него, тепърва да регистрирам битови сметки, да разучавам интерфейси......но, какво да се прави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Аз от както банката ми направих да си плащам битовите сметки с кредитната карта, безплатно, за разлика от ипей, не съм ги ползвал. Вече доста години Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Ами, на път съм да ги отсвиря май, тези ипей. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Ипей са си Ок. Просто човек си прави сметката. Аз ги ползвах над 15 години за плащане на сметки и нещата бяха Ок, безпроблемни. Преместих сметките (15-тина) към банката единствено заради таксите. С банката ми е безплатно, иначе всеки месец отиваха около 2 лв в такси в ипей. Някои карти на някои банки (мисля ЦКБ, и не само) плащат сметки също без такси, мисля. Защото последно доколкото знаех, ипей ползват ЦКБ и вероятно плащанията им се водят "вътрешни". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 13 hours ago, pamporov said: А как и къде се вади КЕП? На мен ми беше най-удобно в Информационно обслужване (в бившия ИЦ) - на булевард и с доста места за паркиране. 9 hours ago, tedy said: Някои карти на някои банки (мисля ЦКБ, и не само) плащат сметки също без такси Вече са само ЦКБ, Райфайзен Банк и Общинска банка. линк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 След 2-минутен телефонен разговор със съпорта, всичко доби приемлив за мен вид. Отпадна необходимостта от сертификат(засега). Трябваше само да снимам с телефона личната си карта, да направя 10 секунден клип на старата си муцуна, фъфлеща 5-цифрено число, и воала. Влезнах си в профила. Понякога един телефонен разговор помага, е, не винаги, но в случая - да. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 Здравейте, сигурно е разисквано, но кой в момента е най-изгодния начин за депозит в револют, защото доколкото разбирам, ако директно депозирам чрез картата ми на пиб ще ми струва 15 евро или нещо такова такса? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 (edited) Редовно правя преводи от карти на ПИБ към револют. През самия Revolut. Вътре от Добавяне, съм си добавил картите. От кредитната карта го вижда като плащане на ПОС терминал. От дебитната ми взима 50 ст за превод. Тия 15 евра не знам как ги измисли. Да не говорим че вече всички банки трябва да поддържат SEPA плащанията, които са бързи и евтини, но нашите се правят на утрепани. Edited January 4, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 Трябва да си направя нова сметка в някоя банка. Коя препоръчвате? Интересуват ме online справките и online банкирането. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 5, 2022 Author Share Posted January 5, 2022 Виж пакета КЛИК на Булбанк. Като такси за физически лица мисля, че са ок. Дано обаче са си оправили процедурата по регистрация и активиране, че преди година и нещо доста ме изнервиха с малоумията си. Тук имам няколко поста по темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 5, 2022 Author Share Posted January 5, 2022 On 12/22/2018 at 9:36 AM, plameni said: Към 14 декември, от България само iCard е вписан в регистъра на SEPA Instant. Три години по-късно бройката е нараснала цели три пъти!!! iCard, TBI Bank и Paynetics Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Ползвам само дебитна от ПИБ, зареждането на револют все още е с нула такса през нея. SEPA се поддържа и струва 1 лв ако човек реши да зареди директно с превод. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 5, 2022 Author Share Posted January 5, 2022 3 minutes ago, tedy said: Ползвам само дебитна от ПИБ, зареждането на револют все още е с нула такса през нея. SEPA се поддържа и струва 1 лв ако човек реши да зареди директно с превод. Обърна ли внимание, че пиша за SEPA Instant? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 (edited) 19 minutes ago, plameni said: Обърна ли внимание, че пиша за SEPA Instant? Ти какво общо имаш? Не отговарях на теб, а очевидно на това че зареждането през дебитна карта струвало 50 ст. Както и че "вече всички банки трябва да поддържат SEPA плащанията, които са бързи и евтини, но нашите се правят на утрепани. " - понеже не разбрах за кое са утрепани, само споменах че поне ПИБ (а мисля и всички) поддържат SEPA, което струва ~1 лв (евтино). Edited January 5, 2022 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 5, 2022 Author Share Posted January 5, 2022 Just now, tedy said: Ти какво общо имаш? Не отговарях на теб, а очевидно на това че зареждането през дебитна карта струвало 50 ст. Постът ти е 15 мин. след моя. Няма препратка. По какво се разбира, че отговаряш на пост от вчера??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 (edited) 1 minute ago, plameni said: Постът ти е 15 мин. след моя. Няма препратка. По какво се разбира, че отговаряш на пост от вчера??? Ай не ми се разправя отново за глупости, няма да те удостоя с отговор. Който разбрал рзбрал! ПС. Никъде аз лично не съм споменал думата "INSTANT". Edited January 5, 2022 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 5, 2022 Author Share Posted January 5, 2022 (edited) Грубиян ПС. 22 minutes ago, tedy said: Никъде аз лично не съм споменал думата "INSTANT". Написа: 47 minutes ago, tedy said: SEPA се поддържа Затова уточних, че аз пиша за INSTANT. Откъде да знам, че още си на вчерашните постове? Edited January 5, 2022 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 А тия Icard какви боклуци са, думи нямам Иначе за Револют и аз нямам такси като внасям от дебитна карта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 12 hours ago, vikktorpenchev said: Трябва да си направя нова сметка в някоя банка. Коя препоръчвате? Интересуват ме online справките и online банкирането. Всички сметки са ми в Токуда. Вече близо 17 години съм много доволен. Мъничка, тиха банка, познаваме се всички, напълно прилични такси, добро електронно банкиране. Няма опашки, няма 4 лева за платежно, няма простотии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Моите наблюдени са над Сосиете(вече ДСК) и Уникредит Булбанк. Първите имат такси за плащане на сметки онлайн, май вече и Булбанк го имат това. ДСК лично според мен имат доста добро онлайн банкиране и мобилен апп, плащал съм си данъка на колата през DSKdirect . На Булбанк мобилния апп е тотал щета. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 ПИБ имат по хубави такси от Булбанк. Приложениещята им е според какво искаш да правиш. Или ще ти е удобно или не. На булбанк е малко по изчистено, но аз ползвам системата на ПИБ да си плащам месечните сметки. По добре ми е от на Булбанк. Мобилното банкиране - от Бб правя плащания, с на ПИБ ми допада заявката за вноска на касата и не чакам гишета, ами направо с парите на касата и минавам по бързо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 13 minutes ago, mIRCata said: ПИБ имат по хубави такси от Булбанк. Приложениещята им е според какво искаш да правиш. Или ще ти е удобно или не. На булбанк е малко по изчистено, но аз ползвам системата на ПИБ да си плащам месечните сметки. По добре ми е от на Булбанк. Мобилното банкиране - от Бб правя плащания, с на ПИБ ми допада заявката за вноска на касата и не чакам гишета, ами направо с парите на касата и минавам по бързо Всякакво държане на пари в ПИБ е не само сериозен риск за собствените финанси, но е и престъпление срещу народа! /иначе май ВСИЧКИ имат по-хубави такси от Булбанк/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 И аз препоръчвам ПИБ. Ползвам ги откакто се помня като човек и почти никакви проблеми - разни дребни, но с други банки съм имал по-големи. И както казаха, това с операциите на каса без чакане на гише е много яко, макар рядко да ми се налага - по-често ползвам депозити на банкомат. Е-банкирането е на едно от най-високите нива. Плащам и с него директно с телефона (без gpay и т.н., макар че се поддържа). Но човек трябва да прегледа таксите на банките (тарифите) и да избере основно спрямо изискванията си и какво най-често прави с банкирането и сметките си ! Уникредит бих избягвал като дявол от тамян. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Имам няколко сметки в ПИБ. Харесва ми приложението им и онлайн банкирането им. Но искам да си отворя и в друга банка, защото 1) очаквам едни пари 2) ПИБ имаше проблеми наскоро, Бойко я закрепи, но с предстоящата инфлация, ПИБ може да изгорят. Те не са над 100к, така че според закона са обезпечени. Но това все пак е риск. А ми трябва online банкиране, за да следя движението по сметката. Не мисля да я използвам за разплащане на този етап. Иначе в линка който plameni даде към темата за банките, съгласен съм с всичко казано за ПИБ. Няма големи опашки, имат доста екстри - аз плащам чрез apple pay, всичко става с лицево разпознаване и изобщо не ми иска пари. Ама жена ми е на ДСК и там няма, а има заявка за такава услуга от години, поне според интернет. Изключих си смс известията и ползвам тези от приложението им, доста по-евтино и бързо е. Плащам и всички сметки от него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts