mashev Posted September 2, 2004 Share Posted September 2, 2004 какво да направим за да се чува мнението на обикновения човек, за който по-принцип трябва да работи тази институция(а тя май не знае че съществуваме.)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 2, 2004 Share Posted September 2, 2004 Тоя форум все повече заприличва на comentari.com.... Добри Б. дали не се навърта вече наоколо?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted September 2, 2004 Author Share Posted September 2, 2004 Sorry, ако не съм поснал темата на подходящо място, и ако трябва изтриите я, но аз преди това да кажа няколко думи: Тук повечето членове са млади хора(това е мое мнение), които не са се сблъскали с суровия живот, безхаберието на държавата, в частност на общината, с голямата бюрокрация и т.н. Смятам че тук са част хората които че ръководят държавата след 20 години. И те ще бъдат отговорни за състоянието на държавата и на нейните граждани. трябва да променим(пак мое мнение) начина на живот в милата ни родина, и трябва да го направим заради нас а не заради другите. Научихме се да се примеряваме с всичко, и данесе борим за свободата си, каква е тази демокрация в ковто уж живеем, а ме е страх след 22:00 часа да се разхождам по улиците, защото някой "демократичен" човек ще реши че портфейла ми в най-добрия случай трябва да стане негова собственост, а не дай си боже да са повече от един и ти да си с прйятелката си(него пожелавам на нйкои). Живота за съжаление не е само хубави моменти, и съм съгласен с някой които ще кажат, че са достатъчни проблемите през деня за да ги занимавам и тук в този форум с проблеми, но това е реалноста. АКО НИЯ НЕ Я ПРОМЕНИМ КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ??? ПОМИСЛЕТЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 2, 2004 Share Posted September 2, 2004 Съгласен съм с Машев.Но нека да сме малко по-обективни.Да не забравяме,че освен дерибейове,в общината има и хора,на които им пука.Да не забравяме,че влияние имат и областние управители,парламентът и други по-висши държавни институции.Не всички общинари са корумпирани или несериозни и мързеливи.А също така да погледнем и към нас самите.Лесно е да застанеш от някоя от страните на барикада.Въпросът е дали ще е правилната.А много по-трудно от това е и да прецениш правилно ситуацията. Обществото винаги е било от едната страна на барикада.Затова не е можело да прецени "противниците" си правилно.А забравя,че то именно е избрало тези противници Link to comment Share on other sites More sharing options...
vsinc Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 аз съм недоволен - на 100 метра почва друг район и там асфалтираха всички улици. няма значение каква кола карам - без значение е. все ще ме е жал. нашата кметица е циганка и дава пари само за изгрев. т'ва е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Тоя форум все повече заприличва на comentari.com.... Добри Б. дали не се навърта вече наоколо?! Мухахаха, не знам дали се навърта, но поведението му е адски заразно Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeladala Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 аз съм недоволен - на 100 метра почва друг район и там асфалтираха всички улици. няма значение каква кола карам - без значение е. все ще ме е жал. нашата кметица е циганка и дава пари само за изгрев. т'ва е. <{POST_SNAPBACK}> За тая ГОСПОЖА мога мннннооооо да говоря ,обаче требе да излизам,по-късно ще намина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Доволни ли сте от работата на общината? Ами даааа-довоооолни сме че как иначе. Всяка сутрин като стана псувам на ум вместо да отправям молитва колко хубав е животът. Я да видим дали ще се сетите едни от първите постнати псувни накъде се отправят/подсказка-виж заглавието на темата/. Иначе аз много си уважавам общината и угоените прасенца в нея/особено като дойде зимата и почнем да точим ножовете /. А сега сериозно по въпроса -едно малко рекуестче към общината-понеже съм в Тракия, а тук вампирите явно се радват на голяма почит понеже вечер не работят почти никакви лампи като изключим някои главни артерии- ще може ли да се освети малко повече района че да забегнат вампирчетата оттука, пък току виж посетили общинските гъцита да ги вталят малко. Ако пък не може поне оправете светофарите или ни отпуснете от военния резерв малко очила за нощно виждане, че ние хората не виждаме на тъмно и много млади вампирчета си загиват преди да впият зъбки и да усетят първа кръв/да не говорим за жестоките вампирки , които не знаят как да пресичат/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 А сега сериозно по въпроса -едно малко рекуестче към общината-понеже съм в Тракия, а тук вампирите явно се радват на голяма почит понеже вечер не работят почти никакви лампи като изключим някои главни артерии- ще може ли да се освети малко повече района че да забегнат вампирчетата оттука, пък току виж посетили общинските гъцита да ги вталят малко. Ако пък не може поне оправете светофарите или ни отпуснете от военния резерв малко очила за нощно виждане, че ние хората не виждаме на тъмно и много млади вампирчета си загиват преди да впият зъбки и да усетят първа кръв/да не говорим за жестоките вампирки , които не знаят как да пресичат/. <{POST_SNAPBACK}> Не е тук мястото да го искаш Когато ВСИЧКИ започнем да си искаме правата където трябва, нещата ще започнат да се пооправят, защото българина е свикнал да мрънка, да се оплаква и да не прави НИЩО. Закони нямало, айде земете ги прочетете да видите. Няма ИЗПЪЛНЕНИЕ, а как ще има като не го искаме?!? Нямало асфалт, мръсно било. Ми то за тия работи се искат пари! Всеки 2-ри който познавам укрива данъци, то се обърна на национален спорт това. Защо не го правят в USA това? Щото кат те барнат отиваш на едно 'хубаво' място за дълго при това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 lubo1972 е напълно прав, ние не си отстояваме правата и само мрънкаме, чакаме на готово нещата.На българина всичко му е криво.Но единствения крив е той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted September 5, 2004 Author Share Posted September 5, 2004 lubo1972 е напълно прав, <{POST_SNAPBACK}> Ами като е прав защо не предложите нещо, ами и вия само говорите. Защото някой трябва първо да светни народа и след тпва да го поведе, както е напражил едно време Левски. Ама едвали в днешно време ще се появи втори като него. Всичко ще си остане глас в пустиня. 500 години е трябвало на прадядовците ни да се осъзнаят, а какво да очакваме сега. Мирно и тихо ще продължим да си говорим колко сме зле и кака никой нищо не прави, а само се говори. МИР ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 6, 2004 Share Posted September 6, 2004 Защо аз трябва да предлагам нещо? .Аз правата си ги отстоявам и изобщо не оставям някакви гадни бюрократи да ми се качват на главата... Вече започнах да се отказвам да показвам "правия път" на останалите, защото те просто не искат да го приемат.Истината е,че сме си роби и роби ще си останем...Неможе да те тъпчат, а ти просто да сведеш глава и да чакаш да мине..не може по света, в България е ежедневие.. Всички знаят какво трябва да се направи.Само че всеки чака другия да го направи.Аз само се надявам, че ще дам пример на някой и той ще вземе да се осъзнае. Ръководството ни като цяло е некадърно до безкрай. Само като видиш кмета колко му е акъла и няма какво повече да се говори... Много ме е яд че на изборите спечели той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted September 7, 2004 Author Share Posted September 7, 2004 Ами айде да вземем заедно да направим нещо. Аз съм готов да застана зад всяка идея за промяна на начина ни на живот и управлението в БГ. 1 Да разпространим идеята из цяла БГ. 2 да спечелим възможно най-много привържаници. 3 Да направим сайт с послание към народани и можеби нещо като подписка и т.н. но това едвали ще стане, гледайки броя посещения на този топик, и сравнявайки го с броя отговори по темата, си правя достатъчно заключение колко хората ги интересува бъдещето на децата им, всеки си е налегнал парцалите и гледа да си уреди своя живот за сметка на другите, но така нестава. Аз лично ще продължа да разпостранявам идеологията ми че ния хората трябва да променим живота си а не да се оплакваме все че държавата ни е виновна, защото тази държава се състои от чиновници които ния сме избрали. ПОМИСЛЕТЕ! МИР Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 Ами айде да вземем заедно да направим нещо. Аз съм готов да застана зад всяка идея за промяна на начина ни на живот и управлението в БГ.1 Да разпространим идеята из цяла БГ. 2 да спечелим възможно най-много привържаници. 3 Да направим сайт с послание към народани и можеби нещо като подписка и т.н. <{POST_SNAPBACK}> И: Машев - Президент! Майтап бе... Ама тия пасти сме ги яли, и с боза и без боза. Току се измъкне някой от някъде и айде - "Дайте да дадем! Аз заставам зад..." Много хубави, много верни приказки и докато се огледаме - той застанал отпред и не поглежда назад. Примери да не давам - пълно ни е Народното Събрание с такива. Па после да промени живота на жената, на децата, на родата... И айде отиде та се невидя кога ще му дойде реда. "Приказка за Стълбата" - Христо Смирненски. Машев, трудно хващат вяра хората вече... Още повече на приказки, хвърлени във форум като този - това ще знаеш е мястото от което ще пламне искрата. По-несериозно място не можа да си избереш за откриване на кампанията. Лош старт. Особено като ми пишеш БГ вместо България - от там ли ще почнем? От смяна на името - че това България много дълго, пък и не се дели удобно на срички за скандиране насам натам... Къде, къде по-удобно си е да си викаме "Бе-Ге! Бе-Ге! Бе-Ге!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Мераци за президент нямам нито да се намесвам във власта. А ако БГ ти е голям проблем ще пиша вече България. Но според мен на какъв език или с колко грешки си написал нещо няма значение, важното е смисъла който носи. А до пастите и т.н. аз не искам да направя нещо и някой да застане зад мен да ме поткрепя, искам заедно да изградим по-добро бъдеще за нас и нашите деца. Искам всеки трезво мислещ човек в тази държава да осъзнае че от него зависи бъдещето му. Признавам голяма грешка беше да повдигам тук тази тема, виждам че няма хора които да са озряли достатъчно за да разберат смисъла на цялата тема. Искрено се надявам скоро все повече хора да осъзнаят тяхната значимост в съществъването на дуржавата ни, и да спрем да затваряме очи пред несправедливостите и бюрокрацията. Ще мине време отново ще повдигна темата надявамсе тогава, все повече хора да са озряли за идеята за промяна. Сега ще помоля Модераторите, да ПОМИСЛЯТ и ако преценят да затворят темата или даже да я изтрият. Ако съм обидил или засегнал някои извинявайте, целта ми беше съвсем друга. МИР НА ЗЕМЯТА. ПОМИСЛЕТЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Виж сега това което си решил е много хубаво, но не мисля, че може да се осъществи..Ние с този първобитен строй "всеки за себе си" до никъде няма да го докараме...Как можеш да очакваш хората да си търсят правата, след като половината от тях дори не знаят какво е това гражданско общество и защо е толкова важно? Аз подкрепям таква идеи, но хората са толкова озлобени и заблудени, че направо не си струва да си занимаваш да им показваш правия път.Надявам се само, че поколението, което сега расте ще се осъзнае някой ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.