poznai Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Някой използва ли очила за шофиране? От кратко разучване, разбрах, че тези двете марки предлагат нещо добро по темата, но и цените им са бая "добри" http://www.drivewearlens.com/effect.php https://www.zeiss.com/vision-care/en_de/products-services/spectacle-lenses/drivesafe-lenses.html 300-600 лв.... Някакъв задоволителен аналог на сносна цена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Китайските полуполяризирани аналози - струват едноцифрено число в долари, но не мисля че ще се спреш на тях щом си се прицелил във високия марков клас, иначе не са лоши. То жълтото няма и как да го поляризираш напълно както при слънчевите очила например. Само имай предвид, че каквито и да вземеш и без значение колко струват, през нощта винаги ще ти правят още мъничко по-тъмно, защото това си е вид филтър, който спира и част от полезната светлина...освен ако не са някои активни разбира се и през нощта не изключват филтъра. П.П. Понеже съм с лек диоптър, в колата ползвам очила и към тях съм си взел няколко клипса за слънце (с различно затъмняване) между които имам и един такъв жълт за мъгла и нощно. Определено върши работа и очите не се изморяват при дълго взиране в мъгла примерно. Веднъж карах и с едни подобни на Полароид - не видях да има особена разлика във видимостта, освен че ония бяха доста по-скъпи. А в ежедневието от доста време когато е облачно като днес, винаги ходя с едни поляризирани жълти очила (със зеленикава ивица горе и с градация отгоре-надолу), с които съм си свикнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted March 19, 2018 Author Share Posted March 19, 2018 Т.е., основното е да са жълти и полялизирани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Основното - да...има и разни подробности в броя слоеве, обработката на всеки слой и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Помагат ли при каране вечер, че мен лично са ми малко по-фоточувствителни очите и фаровете на колите доста ме дразнят Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 1. Остаряваме, няма как - остаряваме. 2. Заляти сме от дараци с нерегулирани фарове и всевъзможни некадърни крушки от Руския пазар и подобни сергиджийници... Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Помагат ли при каране вечер, че мен лично са ми малко по-фоточувствителни очите и фаровете на колите доста ме дразнят И аз съм така. На мен доста ми помагат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Аз ползвам китайски ментак. Понеже съм с немалък диоптър, оптиката ми е на клипс, с допълнителна поляризация и анти-рефлексна обработка. Определено много ми помагат през нощта. През останалото време карам с обикновените цайси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.