izverga Posted September 1, 2004 Share Posted September 1, 2004 Някой може ли да ми предложи книга в която има всички основни неща за програмирането,Паскал и т.н.Да има задачи и общо взето нещо за начинаещи като мен,защото искам да се науча да програмирам пък и тази година започвам да уча информатика в МГ-то така че ако можете помогнете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blowcow Posted September 2, 2004 Share Posted September 2, 2004 Някой може ли да ми предложи книга в която има всички основни неща за програмирането,Паскал и т.н.Да има задачи и общо взето нещо за начинаещи като мен,защото искам да се науча да програмирам пък и тази година започвам да уча информатика в МГ-то така че ако можете помогнете. <{POST_SNAPBACK}> Щом тепърва започваш да учиш(и то в МГ) не очаквай нещо специално(особено ако ти се падне Цецито Косатева за даскал) Кой клас си?Вече паскал не учат там(освен ако не си 11 клас)Минаха на ц++ - за това има една много хубава книжка - оранжева 2 части са "Програмиране на C++" част първа Магдалина Тодорова(доц. в СУ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peachlover Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 blowcow, трябва да му се признае на момчето , че добре се е ориентирало. В МГ информатика само ако сам си я научиш . Иначе пич не се лъжи да почваш от сега като нищо за останалото време до даскало ще научиш повече отколкото Цецито знае и като и зададеш още на втори урок някакав въпрос в стил "...ама не може ли.." или пък "..ама не е ли по-лесно.." и ще се наредиш сред челната редица на черните овци ! ENJOY MG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Нека да се образова човека, а по информатика да цъкаме баскет Link to comment Share on other sites More sharing options...
blowcow Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 blowcow, трябва да му се признае на момчето , че добре се е ориентирало. В МГ информатика само ако сам си я научиш . Иначе пич не се лъжи да почваш от сега като нищо за останалото време до даскало ще научиш повече отколкото Цецито знае и като и зададеш още на втори урок някакав въпрос в стил "...ама не може ли.." или пък "..ама не е ли по-лесно.." и ще се наредиш сред челната редица на черните овци ! ENJOY MG <{POST_SNAPBACK}> Напълно съм съгласен с теб и те подкрепям Лично аз не съм доволен от преподавателите по информатика, колкото и да е му е скъпа информатиката на Киро шефа, мисля че преподавателите по информатика, с които учениците могат да се спогодят добре са....малко(аз познавам 1 даскалица - Г-жа Бъчварова, която наистина уважавам и съм доволен, че ме взе в школата по информатика въпреки че бях нов). В МГ - математиката е на почит(след нея върви информатиката). Ако видиш стената на славата ще забележиш се математически отличия - тук таме някое информатика/физика. Е има и биология и други науки, но всичко там са се участия в международни по математика и разбира се медали...Аз лично бих се радвал да познавам някой от тази стена на славата Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 Аме blowcow не говори глупости бе . Ти от гората ли си фанат . Та тая Бъчварова ме мрази. Да не говорим, че не познавам и един даскал който наистина да разбира от компютри и програмиране. Peach Lover е много прав, че като искаш да се изявиш много бързо ти свиват перките( елате да видите оценките ми по информатика от миналата година ). А тия школи са апсолютна мизерия . Blowcow, евала, сигурно си супер разбирач щом ходиш на школа. А и да изястня, в ОМГ няма кой да те научи на програмиране и въобще нещо свързано с компютри. А иначе книжка....ей тези, които blowcow препоръча не са зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 Хм... Бая неверни неща сте писали. Бъчварова се води учител по информатика и не знае почти нищо според мен. Знае само Паскал и не разбира и грам от С++. На школата взимаше кви ли не хора, независимо къв си, кой клас си и колко знаеш. Даскали които да разбират има, макар и да са малко има такива даскали. Лили Иванова бая ги чатка работите, макар и да е малко шантава е много готина. Има един даскал дето ся е в почивка - Симеонов, той супер мноо разбира от доста неща, интересува се човека и знае. Не мога да се оплача и от Луиза Молхо, която ни преподава по С++. Квото и да съм я питал ми е казала жената, освен това доста добре преподава. Сега за сметка на тия учители има и други като Василка Тодорова, Русинова, Загорчева.. Дето ся..просто нямам думи.Бъчварова не ми е преподавала много, освен на школата по информатика като бяхме по-малки . В МГто много лесно се учи информатика или по-точно програмиране. Ако не намериш даскал който да ти обясни нещо 100 % ще намериш някой от нашия клас или от 12ж клас дето да ти обясни квото не знаеш . Освен това от време на време идват и Боно и други идват да праснат по една лекцийка. Така че, има почва развитието на информатиката за мегейците . А пък то верно най-вече си зависи от човека. Ако ти сам не си седнеш на задника да учиш никой няма да те научи на нищо! Edit: Колкото до книжката за С++. Ето ти я в електронен вариант: http://10j.hit.bg/C++BG.rar Имаше я и тук някъде ама сега нещо не мога да я намеря че търсачката се е бъгнала май или пак има проблеми с портовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
izverga Posted October 9, 2004 Author Share Posted October 9, 2004 Благодаря.Сега се уча на HTML и Java Script,после започвам на С++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyubo Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 Във warez.ru има доста книжки на английски за C++, подходящи за начинаещи "Learn C++ in 21 days" от "Jessey Liberty" ми се струва подходящ избор. Аз лично нямам доверие на коне с капаци, писали книга за програмиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
izverga Posted October 9, 2004 Author Share Posted October 9, 2004 Абе то книги много ама все на английски.Бавя се много като чета от тях,не е ли си на български. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Samo pregledah otgore otgore ma da kaja che v mg-to nqma uchitel, koito da znae informatika (ne informacionni tehnologiii)! Kolkoto do tova s kakva kniga da pochne chovek moje da se pospori, no az bih preporychal takava, koqto ne e pisana ot jena (naistina pri nachalnoto nivo pochti nqma znachenie) + jelanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.