Jump to content
BulForum.com

Водно охлаждане за процесора

Recommended Posts

Сега си търса водно охлаждане за процесора...Амд 3200+. Казаха ми че се продавало в мост (което не го знам къде е) Ера компютърс и един магазин близо до хотел тримонциум. Дайте ми съвети къде да търса и горе долу колко пари са....скъпи, евтини, качествени...:)

В Conrad продават едно доста мизерно изглеждащо водно за 160-170 лв.

иначе аз си купих това, цената му започва от 220 лв. и расте в зависимост от броя и големината на вентилаторите и от това дали има допълнителни блокчета за чипсет или видеокарта.

Същия човек продава и кутия с вградено водно ако те интересува. Цената е над 300 лв.

В Conrad продават едно доста мизерно изглеждащо водно за 160-170 лв.

иначе аз си купих това, цената му започва от 220 лв. и расте в зависимост от броя и големината на вентилаторите и от това дали има допълнителни блокчета за чипсет или видеокарта.

Същия човек продава и кутия с вградено водно ако те интересува. Цената е над 300 лв.

Еми кажи ми от къде да отида да провера и там.

sugar4o.hit.bg

Тук можеш да видиш за какво става въпрос.

На другия линк, който е дал kicko има ревю на водното.

Ако ти хареса и искаш да си го купиш - отиваш на горния сайт, обаждаш се на човека, който ги прави и се разбирате.

Няма фирма, защото това, което ти предлагаме не е заводско, прави се в Бг

за да си купиш водно от sugar4o първо се свързаш с него, казваш му какво искаш, и той започва да го прави след като му платиш капаро (160 лв.)

като е готов ти го праща с куриер и наложен платеж за останалата сума

куриерската услуга излиза около 8 лв.

не е хич евтино, ама на, трябваше да си начеша крастата :bgrin:

абе за тишината може да се поспори :(

а и температурите не паднаха, просто си останаха същите (39-46) ама на по-висок clock, затова се чудя дали 100-200 MHz си струваха за тези пари

ами аз само казвам лични впечатления

Arctic Silver 5 - 11.80 лв. за 3 г. ми е пастата, по-добра ако знаеш кажи :)

а перките са си на ниските обороти, шума не идва от тях,

шума идва от помпата която бръмчи едно такова гадно, едни вибрации вкарва на цялото бюро

също така, това че имам водно блокче на процесора не означава че трябва да си оставя хардовете без охлаждане и останалите компоненти, та от там още 2 вентилатора и Fortron-чето ми е от старите дето не бяха още с 120 мм. перка ами е с 80 мм. и не е чак толкова безшумно...

аз си ги харесвам температурите, това 46 е след 7 часа 100% натоварване на 11.5x200 (оригинално 1700+) без да се вдигат прекалено много разни волтажи

абе водата нещо много бързо се изпарява уе, някой да има подобен проблем ? знам че смешно звучи, ама аз си мислех че като сложа един път водата и след това на няколко месеца по 2-3 пръста най-много ще се наложи да доливам, а пък то кво излезе - около 1 л. за месец и малко съм долял, и като влезна в стаята въздуха е един такъв влажен... яко се изпарява (има капак отгоре ама не е херметичен, лепнат е с тиксо по 2 от страните)

Ами затвори го по-плътно, по принцип трябва кръгът да е затворен и да няма от къде да се изпарява водата.Ти сигурно си му от първите клиенти, щом имаш проблеми.Сега до колкото знам помпата я изолира по някакъв начин за да няма вибрации.Каква вода сипваш?

Какви първи клиенти бе, преди 1 месец съм го взел !

Точно обратното, преди са я изолирали помпата с гумени уплътнения, а сега не я изолират вече - имаше един пост на GeniusLoci, ето малко цитати :

Абе заеби..помпата си се чува повече от сайлънт бриз + две 5 или 7-волтови перки

Е Loci ,ще те пляскам. 

Преди като имаше SWC само викаше колко е тихо,а сега и то ти било шумно. 

Нещо много несериозно говориш. 

Май ти трябва един здрав сън да ти се оправят звуковите датчици.

Преди участвах в правенето и слагах гумена подложка (1 см) за шумоизолация, сега помпата стои направо на плексигласа. С Иво съм говорил, но той май не приема съвсем конструктивна критика

edit:

ква вода ? ами дестилирана, от аптеката, двулитрово шише за 1.60 лв. - пише че е "високопречистена чрез обезсоляване, катионен и анионен обмен, UV-облъчване и двукратна дестилация" - баси hi-tech водата !!!

ха-ха много hi-tech.

Изненадвам се за помпата, то всъщност за мен главното при водното е ,че е по-тихо.В такъв случай смисъла малко се губи...Защо не пробваш ти да си сложиш такава подложка и да няма повече вибрации?

абе водата нещо много бързо се изпарява уе, някой да има подобен проблем ?

Добави и антифриз (сериозно), така намалява налягането на наситените пари, а и няма да зеленясва. Отделно в антифриза има инхибитори на корозията. Системета е добре да "диша", т.е да е при атмосферно налягане, че нали връзките на шлауха (от PVC) не са със скоби, а само на щуцер (доколкото видях от снимките), да не се раздуят при повишаване на температурата и да проникне вода по платките :(

Тази вода, дето я продават в аптеките

ква вода ? ами дестилирана, от аптеката, двулитрово шише за 1.60 лв. - пише че е "високопречистена чрез обезсоляване, катионен и анионен обмен, UV-облъчване и двукратна дестилация"
всъщност е дейонизирана. тая двукратна дестилация са я написали само за да придобие купувача представа какво купува, няма такова нещо. Водата се пречиства или с дестилация (многократна), или с обратна осмоза+йонообмен+обеззаразяване с UV.

Айде, че много се отплеснах :P

Не съм мислил за това, но едва ли. Цитирам мнението "Помпата има дебит от 800 литра/ч, тип submersible или "потопяема" и е повече от достатъчна за подобен тип водни охлаждания. " от тук. Не ми се вярва неголямата промяна на вискозитета да затормози помпата. Въпреки това ще се опитам да потърся характеристиките на помпата.

edit: без да съм специалист по хидродинамика и топлотехника, вече наистина не мисля, че ще се затормозява. Тази помпа е предназначена за аквариуми, хидропонни системи и други подобни, където по принцип течността е с по-висока относителна плътност.

чел съм, че антифриза влошава топлопреносните своиства на водата, той се слага (при колите) не защото с него се охлажда по-добре, а защото замръзва при по-ниски температури....

иначе, мисля че ще се примиря с по-бързото изпарение и честото доливане, ще ме бъзикат приятелите като ме видят да нося шишета вода - "отиваш да долееш на компютъра а ? :)" ама кво да се прави

чел съм, че антифриза влошава топлопреносните своиства на водата, той се слага (при колите) не защото с него се охлажда по-добре, а защото замръзва при по-ниски температури....

иначе, мисля че ще се примиря с по-бързото изпарение и честото доливане, ще ме бъзикат приятелите като ме видят да нося шишета вода - "отиваш да долееш на компютъра а ? :)" ама кво да се прави

kicko, kicko

nqmash akal moito momche

ako naistina si dal tolkova pari za da si nachesesh krastata

antifriza do kolkoto znam prez lqto prigrqwa ne na 100g a na powe4e zatowa susto e hubawo kolite da sa s antifriz i prez lqtoto :rolleyes:

P.S vig kwo namerih v pri bratuskite moje i da ti pomogme :) http://www.overclockers.ru/news/newsitem.s...2&id=1080883298

antifriza do kolkoto znam prez lqto prigrqwa ne na 100g a na powe4e zatowa  susto e hubawo kolite da sa s antifriz i prez lqtoto :rolleyes:

OffTopic:даааа, дааа, ахахахаххахааааааахахахаха ти да си бил на 100 градуса, да си виждал кола да върви когато вън е 100 градуса. И не знам от къде ти дойде на акъла че и през лятото трябва да се слага антифриз. Сигурно си мислиш че вън като е 40 градуса, като се кара колата известно време ще стигне до 100 градуса че и от горе. Айде замисли се реално. Айде че се отплеснахме от темата.

П.С. в Ера компютърс има едно дето е 65$ ето го и него. Какво мислите, и заслужава ли си цената.

Абсолютно вярно! И това не е точно offtopic, щото някои наистина могат да заместят водата с антифриз. Чел съм доста по въпроса, а и от личен опит знам (щото го правя 2-пъти годишно) - когато е с антифриз лятото, колата ми прегрява доста по-бързо отколкото ако е с дестилирана вода. Иначе антифризът си има антикорозионни свойства и е ценен най-вече през зимата.

A da pitam kade se namira ERA za da go pogledna na jivo i az.Predvaritelno mersi :rolleyes:

Нема да го откриеш, ще дойде чак във вторник или сряда. Иначе Ера се намира на ул.Янко Сакъзов но не знам кой номер, ако тръгнеш от началото на улицата т.е. Видеозоната на бул.Руски (Янко Сакъзов е улицата вдясно на разклона) се пада от ляво и е чак към края, но се оглеждай влиза се в една кооперация на 2рия ет. вдясно. Под офиса мисла че има козметичен салон има и табела ERA Computers, така че няма как да го пропуснеш. :) Успех!

абе тва водно поне на външен вид ми изглежда много добре,компактно .. пък и за 100на лева .. я някой,който се е сблъсквал с него да каже дали на практика е толкова хубаво .. :ph34r:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...