Jump to content
BulForum.com

Wireless 802.11n Range Extender / Access Point EW-7415PDn

Recommended Posts

Попадна ми един AP Edimax без захранващ адаптер, който трябва да е 5V с тънка букса. Пробвах го с един адаптер със същата букса от друг мой уред, който е малко по-слаб (4.5V/500mAh) - работи нормално (всъщност тоя Edimax има опция за захранване и по LAN кабела (Power over Ethernet), но май не всеки рутер подава такова захранване по кабела...поне не и моят Асус). Какво точно пробвах: в режим на AP с кабел от рутера го държах малко повече от денонощие - разпръсква си мрежата с доста добро покритие из всяка стая в жилището ; само за проба го опитах как работи и без кабел като репийтър - прихваща си безжичната мрежа и я разпръсква нормално, но в този режим го държах десетина минути само за пробата, така че не гарантирам за дълъг период как ще се държи със стабилността, а и адаптерът с който го пробвах беше малко слабичък.

Поради липсата на адаптер го продавам за 10 лв. , а по-долу давам общите данни и примерна снимка (за подробни данни - сайта на производителя или мануала)

Wireless 802.11n Range Extender / Access Point EW-7415PDn

Complies with the IEEE 802.11b/g and IEEE802.11n standards.
    Supports 2.4000~2.4835GHz frequency band.
    High data rate up to 300Mbps network speed.
    Auto rate fallback in case of obstacles or interferences.
    Supports point-to-point and point-to-multi point bridge function.
    Supports WDS (Wireless Distributed System) repeater mode.
    Supports Universal Repeater mode.
    Supports AP Client mode.
    Supports four sets of ESSID to group the different wireless networks.
    Support WEP, WPA, WPA2 securities and RADIUS server authorization function.
    Supports WPS (Wi-Fi Protected Setup) function.
    Provides MAC access control.
    Supports hidden SSID function.
    Supports Web-based configuration.
    Firmware upgradeable via Web browser.
    Complies with IEEE 802.3af Powered Device (PD) standard.

EW-7415PDn_side_1000x1000.png

имам два въпроса - има ли букса за оптичен кабел, цената крайна ли е и може ли една снимка отзад притеснява ме, че съм на Мтел телевизия и кабелна, а не искат да ми сменят тъпия Хуавей, че модела бил бъгав…. а от рутера има кабел към кабелния модем.

Не - няма букса за оптичен кабел. Засега цената си е 10 лв. (външно е като нов), но ако намеря подходящ адаптер да го окомплектовам, вероятно ще стане още +5 лв. за адаптера. ;)

edimax-ew-7415pdn-punto-de-acceso-2.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...