evropata Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Супер е, благодаря много, изглежда доста добре и е удобно за ползване. Настина благодаря. Само да попитам, защото разбрах че файловете на сериалите трябва да бъдат само сезон и ноемр на серия. Но сваляйки ги от разните му торент сайтове, името на файла не е така конфигурирано. За да го променя, един вид трябва да изгубя възможността да сийдвам файловете. Правилно ли съм разбрал или изпускам нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Не, не съм се изразил правилно.Можеш да си сваляш това, което си е като торент. Просто трябва да го свалиш в папките (Име на сериала)/(сезон)/ Вътре отделните епизоди може да са си в отделни папки, или директно в папката. Няма значение, стига да си спазил предните 2 условия за името на сериала и сезона. Лесно можеш да пробваш като свалиш нещо и видиш дали ти се появява в Коди. И не забравяй да си направиш бекъп на настройките след като си направиш конфигурациите.Възможно е настройките на скин-а да се бекъпват отделно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Благодаря много за съветите. Всичко си "заспа" както се казва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Сега ще се наложи да си купиш малко външни дискове или един NAS, че да си сваляш библиотеката. На мен ми е страшно удобно с Коди, защото имам 300 филма свалени и към 30-40 сериала с над 400 негледани епизода. Филмите мога да си ги филтрирам по жанрове, ако ми се гледа нещо специфично, а сериалите ми се отбелязват като гледани, за да не се чудя после до къде съм стигнал. На всичкото отгоре, в моя случай мога и да трия филмите от компютъра през Коди кутийката, след като ги гледам, което ми спестява процеса по търсенето на филма в 3 папки с филми, за да го изтрия. Може и при теб да става. Отиваш на филма, натискаш бутона, който ти вади падащото меню за заглавието > Manage > Remove From Library. Маха го от библиотеката и след това те пита дали искаш да изтриеш и физическото копие. Нещо друго за доизкосуряване остана ли? Субтитри, скинове, fan art, прогнозата за времето? Не забравяй да си направиш бекъпите след толкова конфигурации, че.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Хаха еми засега няма. Ако изникне нещо ще питам тук. И определено ще търся изгоден външен диск сега по Черния петък, защото наистина кефът на това е да си имаш много филми и сериали като библиотека,а не да се трие, било и през месец даже. Но да, удобно е за всичко и препоръчвам, на който си търси как да си направи филмова библиотека удобно Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Вече трета година Mcbook-a ми се доказва като БЕТОННА машина. Скоро ще си купя втори. 3 ТБ е на отлична цена. Аз го взех от Буркан компютърс (JAR) Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 А, сетих се още нещо да попитам. Макар и да се досещам сам. Лаптопът ми, който в момента ползвам за "сървър" за прогрмата, по принцип не може да подкара 4К съдържание. Ако стриймвам през него до Коди на телевизора, който е 4К, не трябва да има проблеми нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Не. Лаптопът е само за съхранение на файловете. Обработката на видео файла се извършва от Коди и устройството, на което е инсталирано. Единственото нещо, което е от значение и може да повлияе на гледането е скоростта на мрежовата връзка между лаптопа и телевизора. Ако си свалиш 4К файл на лаптопа, би трябвало да върви на телевизора без проблем (освен ако конкретната версия на Коди не е лимитирана по някакъв начин), стига мрежата да не удари някакъв лимит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Супер. Значи трябва да се пробва. Остана само да намеря читав 4К филм Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Има сумати Ultra HD релийси в Арена и Замунда. Нямам 4К телевизор и не съм ги пробвал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Аз ползвам Aeon Flux. С каква версия на Коди си? Последните версии не поддържат стария Aeon Flux, а по-новата версия Aeon Nox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 С Krypton 17.4. Aeon Nox е сигурно тогава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 С Krypton 17.4. Aeon Nox е сигурно тогава. Да, Aeon Nox. И на мен най-много ми допада. Не само визуално е най-добър, но като че ли няма и толкова бъгове като някои други скинове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.