Jump to content
BulForum.com

Дисплей, батерия и части от Таблет 9,7" Diva

Recommended Posts

Продава се таблетът от ТАЗИ тема.

Опитах повече от 20 ROM-а, но явно не мога да намеря такъв с подходяща резолюция на екрана. Всички видимо палят, но при едни само светва подсветката, при други екрана става бял, при този, който оставих, картината е на тънки хоризонтални черти.

037670291.jpg?r=0

Случва се нещо, защото видимо се променя картината, но какво - не се разбира. Според мен проблемът е в драйвера за екрана. Този явно е с някаква по-шантава резолюция. От линка на TED следва, че е 1024*720, но от друго място гледах, че е 1024*768. 

В интерес на истината до момента не съм пробвал с ROM за резолюция 1024*720. Просто не намерих такъв.

Руснаците пишат, че трябва да се отвори и по маркировката на дисплея да се търси каква е резолюцията - съответно да се търси РОМ.

Аз обаче не искам да го отварям - наистина изглежда стабилен и не ми се ще да го "развалям".

Затова реших да го продам на някой, който би се престрашил да го разглоби или има повече късмет с намиране на РОМ.

Между другото опция е да се занесе / изпрати в "Дигитален Свят" (имам координати), от където ми казаха, че могат да го оправят, НО ако е при тях. Инфо не дават.

Това е.

Цената, на която го платих на TED е 20 лева.

Давам го на същата цена - не искам да печеля.

П.С. Току що ми дойде на ум идеята, че може да се редактира този РОМ (с чертите), като се променя резолюцията на екрана и така да се тества....

Takaaaaaaaaa,

Понеже темата все още е на 1-ви ред и понеже имаме развитие, си позволявам да пиша 2-ри пост. (ако трябва - да се счита за УП).

"Шило в торба не стои" изатова опитах с поредния РОМ от руснаците, но този път нещо по-различно се случи и вече няма съживяване.

Така че, моля модераторите да променят (добавят) в заглавието: "Дисплей, батерия и части от..."

Не смятам да го отварям.

Цената естествено пада драстично.

В края на краищата се оказа че му беше паднала батерията (след няколко дена в неясно състояние - вкл / изкл.)

Заредих за 2-3 часа и сега пак е в играта.

Между временно го отворих и снимах платката и батерията (5000mAh). 

Сн 1

Сн 2

Сн 3

Сн 4

Дъното е както се вижда ZED ZM973_V1.1

За 3-4 часа ровене не съм намерил все още правилен РОМ. Има за ZM973L като по снимките платката леко се различава.

Така че след всички перипетии, и допълнителното инфо цената си остава 20 лева.

В момента е с РОМ-а с чертите.

ок съгласен съм на 20 лв ако обещаеш че до утре нема да му правиш нищо ако си съгласен нека се разберем утре от каде да мина да го взема

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...