Rex Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Така не става... Някъде може и да става, но не и тук.<{POST_SNAPBACK}> Гадно е - БОЛИ, ама е истина-тука така не става. Има само един начин да се оправят всички гадни неща които стават тук в БГ-наш си, по балкански, ама си е доста криминален, а ние българите квито сме бъзливи *утки и се даваме на всеки/при това широко разкрачени за улеснение / едва ли ще стане скоро. Иначе това е правилния начин за протест в една цивилизована държава-кротко, мирно и тихо, ама ov3rm4n си е прав откъдето и да го погледнем-"Някъде може и да става, но не и тук". Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Мобилните оператори обявиха в сряда, че не са претърпели загуби от обявения от анонимни абонати бойкот за четири часа срещу високите цени на разговорите. "Мобилтел" не отчита спад в трафика, а напротив - нарастване, заявиха официално от компанията. Същата позиция застъпиха и от "Глобул". Отчетените разговори от двата оператора са единственият засега показател, по който може да бъде проверен ефектът от протеста. Другият показател са намалените приходи от продажби на услугата. В неделя недоволни анонимни абонати призоваха чрез интернет мрежата клиентите на "Глобул" и "Мобилтел" да изключат телефоните си заради прекалено високите според тях тарифи на мобилните разговори, които в България са 5-10 пъти по-скъпи в сравнение с Европа. Вчера инициаторите на протеста продължиха да бъдат анонимни. Те не дадоха никаква информация колко са привържениците им. Чрез електронния сайт mоbilebulgаria.com те призоваха протестите да продължат и разпратиха съобщения до медиите. Засега обаче е трудно да се прогнозира какъв е бил ефектът от протестите. Подобни акции вече бяха проведени в Италия и Франция. В Италия протестът се провали, но във Франция се оказа успешен, защото беше предшестван от жалба до Комисията за защита на конкуренцията и подкрепа от премиера и предизвика поевтиняване на SMS-ите. Четете ли? Копелетата не отчитали спад в трафика Предлагам тогава не да спаднем а да увеличим трафика. Ако във времето на протеста всеки вземе да набира безплатния номер за обслужване на клиенти не само ще им се увеличи ами направо ще прелее трафика Спомняте си какво става по нова година За жалост едва ли ще се намерят толкова мераклии един час да се базикат но и 10 мин. са достатъчни за да се забележи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Четете ли? Копелетата не отчитали спад в трафика Предлагам тогава не да спаднем а да увеличим трафика. Ако във времето на протеста всеки вземе да набира безплатния номер за обслужване на клиенти не само ще им се увеличи ами направо ще прелее трафика Спомняте си какво става по нова година За жалост едва ли ще се намерят толкова мераклии един час да се базикат но и 10 мин. са достатъчни за да се забележи. <{POST_SNAPBACK}> Тва е идея.Може да го предложеш на инициатортите за 3 протест.Ако се одобри аз съм навит да участвам.Обаче аз мисля че си имат разни там защити и т.н обаче нищо не ни пречи да пробваме Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Глобул със сигурност нямат защита, аз съм на b-connect и 15-20мин. не ме прекъсна. Набрах 123 и след това натисках 1, 1, 1, 1,.... Мамка им, ако се организираме ще ги разцепим Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 И кой ще разцепите ве?!? Божеее тръгнали сте да пикайте срещу вятъра!!! Дай да се върнем в каменната ера! хахахаа Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Мрежите на българските оператори едва ли са разчетени за повече от 5-10% натоварване (то при тези цени хората не смеят да говорят), така че 5-10% от абонатите ако ги натиснем ще БЛОКИРАТ ТОТАЛНО Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanemi Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Tfa s bezplatnite nomera e ideq, az sum ZAAAAAAAAAAAAAAAA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 ne se pravi za neplashtaneto na smetkite kato si sprem telefonite trafikyt spada znachitelno, zashtoto az na den imam minimum 10 razgovora koito sa sredno po 30-60 sekundi ako mnogo hora napravqt tova sas sigurnost shte ima efeckt prosto trqbva da badem po-nastoqtelni za da uspeem shte spirame pak kakvoto sabq pokaje sled kato vsi4ki ste pesimisti kak iskate da ima uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Нямало спад в трафика Естественно, че няма да има. Кой от нас - дето правим основния трафик на операторите, ще си спре телефона??? Лично аз участвах само в първа част на протеста, щото се събудих в 12 на обяд Но всички това с претоварване на системата са пълни глупости. Единственното което може да се случи е да спре да обслужва заявките на обикновенните абонати като мен. Що се отнася до безплатните номера - по колко абоната едновременно могат да ги ползват Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Хаха. Ще им чупите антените, ще им блокирате номерата. Що си мислите, че М-тел ще ги заболи за техниката им, която Вие със вашите пари сте купили ? Както каза някой, Вие сте за каменната ера, там поне няма сметки за телефон и ток и можете да живеете безгрижно. Както казах и преди, най-много да пропуснат промоциите за седващия 8-ми декември, коледа или пък нова година, за да избършат лай*ата на група хлапета. Защото сериозен човек не вярвам да е способен на подобно нещо. На мен като ми е скъп бензина, не си купвам. Не съм тръгнал да бутам бензиностанции, или да паля нефтопроводи Като са ви скъпи М-тел и Глобул, що не минете на МОБИКОМ. Вземете си по една тухла четворка със връска за носене на ръката защото не се побират в джоба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Хаха. Ще им чупите антените, ще им блокирате номерата. Що си мислите, че М-тел ще ги заболи за техниката им, която Вие със вашите пари сте купили ? Както каза някой, Вие сте за каменната ера, там поне няма сметки за телефон и ток и можете да живеете безгрижно. Както казах и преди, най-много да пропуснат промоциите за седващия 8-ми декември, коледа или пък нова година, за да избършат лай*ата на група хлапета. Защото сериозен човек не вярвам да е способен на подобно нещо. На мен като ми е скъп бензина, не си купвам. Не съм тръгнал да бутам бензиностанции, или да паля нефтопроводи Като са ви скъпи М-тел и Глобул, що не минете на МОБИКОМ. Вземете си по една тухла четворка със връска за носене на ръката защото не се побират в джоба. <{POST_SNAPBACK}> Хахахахаааа Абсолютно ама АБСОЛЮТНО си прав! Хората малко проблеми си имат та ще изключват и включват и набират безплатни телефони за к'во Ефекта ще е НУЛЕВ! Мтел , Глобул им минава през ******* че някой ще си спре GSMa. Влагайте си услията в нещо рационално...... Като идея е хубаво ама...... ефект .... НЯМА да има Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Кога ке разберете, че целта не е да "взривим" моибилните оператори и да им причиним непоправими щети! Това е национален бойкот! Хората просто си изразяват мнението относно цените на разговорите. Във всички бели страни, ако нормалният човек не е доволен от нещо, той протестира и отстоява правата си! Ама България май е населена с аборигени или нещо такова... които просто като тъпи увсе ходят там, където им каже овчарят. България никога няма да бъде нормална страна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Интересно тези бойкоти от кого се правят. От хора дето с един ваучер от 15 лева карат цяла година Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Интересно тези бойкоти от кого се правят. От хора дето с един ваучер от 15 лева карат цяла година <{POST_SNAPBACK}> Естествено! То е близко до акъла! Бойкота се прави от хората, на които им е скъпо да говорят. Колкото до тази година...май вече се оливате!!! Аз не познавам човек, който да зарежда по един път годищно своя телефон, сигурен съм, че и вие не познавате, ама имате големи усти! "Вижте ма кой съм аз, мога да си плащам телефона (или мама и тати ми го плащат)" Типично по български! Гъзарията не е изчезнала... тя си е заложена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Както винаги си прав Само дето хората, които сами си плащат телефона, са го предвидили като разход, заложили в приходите и не им пука от 'високите' цени. Следваща стъпка е да се спре да се ползва интернета, да намалят цените, щото в Германия за същите пари - ехеееее. Някой би ли се поровил в нета да изкара цените, печалбата на по големите гсм оператори в Европа и да не забрави най-важното - броя на абонатите. Упс - това май трябваше да стане преди "бойкота" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted September 4, 2004 Author Share Posted September 4, 2004 Все пак нормално е компания, която увеличава абонатите си да намалява своите цени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Аз хващам бас,че 90% от "протестиращите" си ползват телефона единствено за да си ореждат срещи с аверчета или пък го носят за кураж Който си върши работа с гсм-а е преценил кви са му разходите и си ги покрива.Стига сте роптали-тия телефони са за приказване,който не може да си позволи да го прави-да не си купува гсм.Аз съм приказвал с хора,които живеят в чужбина и те всички са много учудени как вчерашни сополанковци се кипрят с телефони.Ама нали сме в Бг Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted September 4, 2004 Author Share Posted September 4, 2004 Кога ке разберете, че целта не е да "взривим" моибилните оператори и да им причиним непоправими щети! Това е национален бойкот! Хората просто си изразяват мнението относно цените на разговорите. Във всички бели страни, ако нормалният човек не е доволен от нещо, той протестира и отстоява правата си! Ама България май е населена с аборигени или нещо такова... които просто като тъпи увсе ходят там, където им каже овчарят. България никога няма да бъде нормална страна... <{POST_SNAPBACK}> Ако нещо е скъпо, то не купувайте. Ако някой Ви пречи, не го виждайте. Ако нещо Ви дразни, не му обръщайте внимание. Тези максими ни връщат някъде в периода на каменната ера или най-малко в период на "аборигенизъм". Такива сме българите - овче стадо без никакви граждански позиции. Дори някои от нас подкрепят високите цени. Странно! Време е май и ние да разберем, че имаме права, а не само задължения. Кой ще ми говори за нормални цени на мобилните оператори при печалбата, която обявиха за миналата година и заплатите, които си позволяват да дават на персонала си. Да- една съвременно развиваща се компания, но на чий гръб. И всичко би било нормално, ако имаше избор ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Само дето всички сополанковци в Чехия имаха телефони и говореха по тях повече от колкото с нас на живо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 ми щото техния мтел май вече е официално водафон едит: пък и тях ги тресе гъзарията като всички от ИЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 ми щото техния мтел май вече е официално водафон <{POST_SNAPBACK}> Е и? Мен това какво ме грее? Аз искам да говоря на разумни цени! Не ме интересува как ми се казва оператора. edit: Ми искам и мен да ме тресе гъзарията! Аз да не съм по-малко човек от тях?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Ще говориш в близко време едит: като изпълниш условието от моето мнение малко по нагоре едит 2: @ Ванката - нещо когато ми е скъпо, аз не роптая защо ми е скъпо, ами си сядам на гъза да изкарам парички да си го купя, ако ми трябва, или се ориентирам към нещо по ефтино, ако не ми е по чергата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted September 4, 2004 Author Share Posted September 4, 2004 @xiT - Сметката ми за телефон е над 60 лева месечно и ми е много по чергата, тъй като изкарвам няколко пъти над средната заплата в страната. Въпроса тук е не дали мога или не мога да си плащам сметката, а че е време да се застане зад една принципна позиция по този въпрос и срещу наистина много високите цени на тези услуги в България. Нормални ли са цените според теб в момента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Нормални са. И договорените ни цени с мтел ме устройват напълно Link to comment Share on other sites More sharing options...
gecata Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Колко ли не им пука на някои хора.Те не говорят против бойкота,а против ниските цени.Ми тогава да вземат да организират един протест,че цените съм им ниски.Също така може и да ми платът сметката,която ми дойде днеска 41,32Лв. няма да ми е лошо.За жалост на дадени хора мога да си я плата.Говорил съм толкова колкото ми е трябвало,но на по ниски цени бих се отпуснал още,бих провел повече разговори и бих се почуствал повече като бял човек,а не Абориген. НАЙ-ВЕЧЕ СЕ ЧУДА ЗАЩО РОПТАЙТЕ СРЕЩУ ПО-НИСКИТЕ ЦЕНИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.