Jump to content
BulForum.com

Бойкот срещу високите цени

Vankata

Recommended Posts

Не ме нападай неподготвен- едното няма връзка с другото! Аз го казах като факт, който ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ОТРЕЧЕШ!

...и още нещо- Мобилните оператори не губят само от пропуснатите повиквания. Явно не си чел достатълно за какво става въпрос!

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply
Теди - не се изказвай неподготвен. Имах предвид, че само гърците ти пращат смс-и за това кой те е търсил, когато телефона ти е бил изключен.

@ zeladala

Много точно го каза. Само що ли и на мен този бойкот ми се вижда смешен. :P Цените ще ги намалят, когато те си поискат. Какво ще загуби Глобул от цялата работа - ще излезе още 100К на загуба. Ми те сигурно искат сържавата да им възстоновява ДДС-то, от джоба на всички граждани, не само от техните абонати. Щото са декларирали загуба, за разлика от МТел, дето поне си декларират печалбите и си плащат данъците. Ами вземи им не печалбата, а годишния оборот и ще видиш, че печалбата е в съвсем разумни граници. Ама нали - искам гсм да нося ама ако може да ми дават по един без пари и да ми плащат разговорите.

@ теди

да не пускам още едно - не се измъквай, това което писа е вярно, но причината поради която го писа е тази, заради която аз ти отговорих ;)

Не само Глобул и МобилТел имат такава екстра :woot

а ето и резултатите от линка:

http://www.dnevnik.bg/show/Default.asp?sto...130822&rubrid=1

Ако искате сами проверете и си направете изводи.

Бойкотът не успял да намали GSM трафика

СВЕТЛА НЕНОВА 1/9 - 19:48 ч.

Мобилните оператори обявиха в сряда, че не са претърпели загуби от обявения от анонимни абонати бойкот за четири часа срещу високите цени на разговорите. "Мобилтел" не отчита спад в трафика, а напротив - нарастване, заявиха официално от компанията. Същата позиция застъпиха и от "Глобул".

Отчетените разговори от двата оператора са единственият засега показател, по който може да бъде проверен ефектът от протеста. Другият показател са намалените приходи от продажби на услугата. В неделя недоволни анонимни абонати призоваха чрез интернет мрежата клиентите на "Глобул" и "Мобилтел" да изключат телефоните си заради прекалено високите според тях тарифи на мобилните разговори, които в България са 5-10 пъти по-скъпи в сравнение с Европа. Вчера инициаторите на протеста продължиха да бъдат анонимни. Те не дадоха никаква информация колко са привържениците им. Чрез електронния сайт моbilebulgаria.com те призоваха протестите да продължат и разпратиха съобщения до медиите. Засега обаче е трудно да се прогнозира какъв е бил ефектът от протестите. Подобни акции вече бяха проведени в Италия и Франция. В Италия протестът се провали, но във Франция се оказа успешен, защото беше предшестван от жалба до Комисията за защита на конкуренцията и подкрепа от премиера и предизвика поевтиняване на SMS-ите.

Междувременно стана ясно, че екипът от Университета за национално и световно стопанство, който изследва цената на третия GSM лиценз, ще поиска удължава на срока, който изтича следващия петък. Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе в петък дали получаването на лиценза от БТК без търг или конкурс за 54 млн. лв. представлява допустима държавна помощ. От комисията допускат, че при искане от университета вероятно ще се стигне до удължаване на срока за произнасянето й.

Комисията за регулиране на съобщенията издаде лиценза на БТК без антитръстовият регулатор да се е произнесъл. Тя изпрати становище, че според действащата тарифа лицензът струва толкова, колкото е платила телекомуникационната компания. Според комисията цената на третия GSM лиценз е много по-ниска, а повечето телекоми имат и мобилен оператор.

Просто докато почти всички имат гласова поща нищо няма да се получи. Казвам това защото е така,а не че съм някъв си скептик макар че и аз участвах в това с още няколко приятеля

Кучетата си лаят - кервана си върви. Сега въпроса е: Кой оноди стачкуващите или иначе казано: Кой беше инициатора на този протест и чии интереси защищаваше?

А ето и малко по оптимистичен линк:

http://www.novinar.org/main.php?act=news&a...&mater=MTM4ODs5

ако искате ето ви и линк към писмото на един човек който работи в м-тел.

Последните няколко абзаца са по-интересни

http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.p...=10889&cat_id=0

цитатирам друг форумец:

" Сестра ми работи в МТЕЛ и ми каза какво треперене е паднало днеска цял ден в управата им. Системата е била доста претоварена и ако това се прави неравномерно, но често, бая технически проблеми ще имат и двата оператора."

На кого да вярваме? На това, което съобщават операторите за медиите или на анонимните служители?

andrew_, ако беше чел малко, щеше да видиш, че втория линк вече съм го дал!

Къде прочетохте, че човек не може да живее без GSM, и едва ли не това е най-необходимото в днешно време ?

В България GSM-a е Лукс, който може ще си го позволи, който не може ще кара на БТК и "Български Пощи".

Има една поговорка, че вола като рие пада на гърба му. Вашата работа е същата. Най много да изпуши някоя клетка, която Вие ще платите, и вие ще се без обхват един два дена. И вместо двете компании да отделят средства за следващата студентска, коледна, новогодишна промоция, ще трябва да отделя средства за да бърше лайната на група недоволни хлапета. Защото едва ли сериозен човек който ползва телефона за работа и си плаща сметките ще го изключи.

Кучетата си лаят - кервана си върви. Сега въпроса е: Кой оноди стачкуващите или иначе казано: Кой беше инициатора на този протест и чии интереси защищаваше?

Kervana nema da vurvi ve4no :)) klienta ima poslednata duma.

cenite sa super naduti.zasto ne pusnat po 6 stotinki na minuta i na abonatite a

samoi v grupata i izmisliat razni tarifi sa im plasta6 i da govori6 i da ne govori6.

Izklu4iha li si glasovata posta vsi4ki ?:) daaaa i sega puskat reklami da nakarat

horata da si gi pusnat ama horata ne sa tupi :))

http://boikot.hit.bg/

Бойкот срещу високите цени на Глобул и МТел

Призоваваме всички недоволни от прекомерно високите цени на услугите, предлагани от МТел и Глобул да изключат мобилните си телефони на:

--------------------------------------------------------------------------------

Възможно ли Българите да сме единни?

ПОНЕДЕЛНИК - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК

6 СЕПТЕМВРИ 2004, от 10:00 до 12:00

6 СЕПТЕМВРИ 2004, от 14:00 до 16:00

--------------------------------------------------------------------------------

Разграничаваме се от всики появили се "копия" на този сайт, молим инициаторите им да не се подиграват с настроението на Българите и да не се разединяваме.

По отношение на PR коментарите от операторите:

Целта НЕ Е съботаж и загуби, а национален протест срещу високите цени.

Обръщаме се за подкрепа и към всички, които ЗАЩИТАВАТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ! Нормално е в началото да има по-малка гласност, но на обикновените хора им е писнало в тотален миш-маш в стандартите. Нали се стремим към Европа? Подкрепата ще се увеличава.

Няма определена организация, която да стои зад бойкота. Това е НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!

http://boikot.hit.bg/

Бойкот срещу високите цени на Глобул и МТел

Призоваваме всички недоволни от прекомерно високите цени на услугите, предлагани от МТел и Глобул да изключат мобилните си телефони на:

Възможно ли Българите да сме единни?

Разграничаваме се от всики появили се "копия" на този сайт, молим инициаторите им да не се подиграват с настроението на Българите и да не се разединяваме.

По отношение на PR коментарите от операторите:

Целта НЕ Е съботаж и загуби, а национален протест срещу високите цени.

Обръщаме се за подкрепа и към всички, които ЗАЩИТАВАТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ! Нормално е в началото да има по-малка гласност, но на обикновените хора им е писнало в тотален миш-маш в стандартите. Нали се стремим към Европа? Подкрепата ще се увеличава.

Няма определена организация, която да стои зад бойкота. Това е НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!

Oshte 3 takiva dni na protest, i ako nema reakziq nikakva ot operatorite i na horata ste im pisne i ste bade porednoto "vsqko chudo za 3 dena " :( dano da gresha !

Нощо не пречи който се чувства засегнат пак да участва. Аз съм за участието.

Аз съм готов да участвам когато и да е,защото до гуша ми е дошло от гадни капиталисти,измамници и егоисти.

До всички които ще кажат"Щом не стана първиат път,значи и сега няма да стане" "Аз си имам пари и си плащам сметките другите да му мислят":

Поне веднъж направете нещо не за себе си.Разбирам че не всеки има възможност да си изключи телефона но поне 80%от хората могат.Така че нека пробваме пък да видим.....

все повече си мисля че то вече стана "всяко чудо за 3 дни" :angry:

basi taka stana tolkova iz4etoh i as do tfoq izwod stignah :angry: :angry: :angry:

Az GSM-a ne si go izkluchvam shtoto go polzvam za Alarma za obiad ;)

Е че той GSMa ще ти се включи в даденото му време дори и да си го изключил. ;) Тва не е оправдание ;) :punk

Така не става... Някъде може и да става, но не и тук. Докато им давате пари - боли ги дали сте включени или сте изключени. Спрете да им давате пари. Това вече боли. Тия велики организатори дето приканват хората да си изключат телефоните - да ги приканят на края на месеца да не си платят сметката. Ако наистина толкова хора са участвали в бойкота, колкото твърдят че са - това вече ще го усетят. И то яко ще го усетят. Ама така - аз ще си изключа, щото протестирам, ама на края на месеца ще си ви дам парите... Чакайте някой да го забележи. Ще се изхилят под мустак и това е. Врътнете им кранчето. Не се плашете от дела - ако 50-60% от абонатите не си платят сметките, разходите по дела и разправиите за тези пари ще са повече от сметките - няма да им се иска да се набутат още повече. Сами смятайте колко ще им бръкнете в джоба. Докато не им бръкнете в джоба - всичко е вятър, пикаете на шумка та да ви тропа... Щото може и да ви е смешно, но истината е една - за бога, братя, не купувайте! - така се свалят цени. Има голямо търсене, ограничeно е предлагането - цените са високи. Няма търсене, има голямо предлагане - цените падат. Нали за това бутахме Тодор... Много бързо ви писна от капиталисти.

Съгласен съм нека неси плащаме сметките, нека този бойкот не остане без отзвук, аз съм съгласен, който е с мен да каже . И нека всеки го разпространи кадето може.

Съгласен съм нека неси плащаме сметките, нека този бойкот не остане без отзвук, аз съм съгласен, който е с мен да каже . И нека всеки го разпространи кадето може.

с удоволствие няма да си я платя стига да бях на сметка ;)

Първо беше - изключете си GSM-а за 2 ч..Сега - не си плащайте сметките.Утре - изхвърлете си телефоните.И какво - нищо! А минава ли ви мисълта, че на някои хора телефоните наистина им трябват,за да си вършат работата, а не само да си ги носят на шията за украса или да им напомнят, че е време за обяд.GSM-а ми е нужен и не смятам да го изключвам.Не ме интересуват цените в Европа или на майната си.Аз съм на договор от 5 г.и не мога без телефона си.А ако наистина вярва някой,че така ще повлияе на операторите...

По предложения от многото привърженици на инициативата, бойкот ще се провежда и:

ВСЯКА СРЯДА

СРЯДА, 8 СЕПТЕМВРИ 2004, от 10:00 до 12:00

СРЯДА, 8 СЕПТЕМВРИ 2004, от 14:00 до 16:00

moeto mnenie che next srqda 15.09

na vseki ste mu e pisnalo i ste zabravi za kakavto i da e boikot

Така не става... Някъде може и да става, но не и тук. Докато им давате пари - боли ги дали сте включени или сте изключени. Спрете да им давате пари. Това вече боли. Тия велики организатори дето приканват хората да си изключат телефоните - да  ги приканят на края на месеца да не си платят сметката. Ако наистина толкова хора са участвали в бойкота, колкото твърдят че са - това вече ще го усетят. И то яко ще го усетят. Ама така - аз ще си изключа, щото протестирам, ама на края на месеца ще си ви дам парите... Чакайте някой да го забележи. Ще се изхилят под мустак и това е. Врътнете им кранчето. Не се плашете от дела - ако 50-60% от абонатите не си платят сметките, разходите по дела и разправиите за тези пари ще са повече от сметките - няма да им се иска да се набутат още повече. Сами смятайте колко ще им бръкнете в джоба. Докато не им бръкнете в джоба - всичко е вятър, пикаете на шумка та да ви тропа... Щото може и да ви е смешно, но истината е една - за бога, братя, не купувайте! - така се свалят цени. Има голямо търсене, ограничeно е предлагането - цените са високи.  Няма търсене, има голямо предлагане - цените падат. Нали за това бутахме Тодор... Много бързо ви писна от капиталисти.

Най накрая някой да напише точния начин на протест!

Вярно е че на много хора ще им е писнало,но знаеш ли на колко хора още им е писнало от високите цени на GSM разговорите.

Според мен най-много праи ще изгубят от "случайно повредени антени",но както се досещате това деяние е наказуемо(за жалост).

За жалост точният начин за протест трудно ще се осъществи,поради простата причина че доста голяма част от абонатите не са насметка,а тази част от абонатите които са няма да се навият да не си платат сметките,защото кой може да им даде гаранция че и другите няма да го направят. ;)

Аз лично ако бях на сметка нямаше да я платя,но не са много хората които биха постъпили като мен :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...