Jump to content
BulForum.com

Бойкот срещу високите цени

Vankata

Recommended Posts

А какво би се получило ако примерно в един предварително обявен интервал от 10 минути всички абонати започнат постоянно да включват и изключват телефоните си?

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

QUOTE(Marvin @ Sep 1 2004, 14:40 PM)
!--QuoteEBegin-->Дори само включването и изключването на толкова мобилни абонати  едновременно е в състояние да бъгне мрежата! Отделно статистиката и отзивите. За времето, през което са изключени апаратите, абонатите получават обаждания (неприети!) и СМС-и, които се пазят в системата. При включване на апаратите, тръгват едни бози с инициялизиране на телефоните и съобщения към всички едновременно и става цветна картинка за операторите! Ако се изключват и включват синхронно през 1час телефоните, ще си е направо издевателство над системата. Явно така трябва!

Аре аз съм навит за това да ги исключваме през един час.Я земи прати един e-mail на организаторите.Това не е лоша идея.трябва да се назначи един такъв ден в който да се включват и изключват телефоните през един час и тогава такава бъркотия ще настане че ум да ти зайде ;)

и аз със вас!

мисля че ще има ефект,поне от това което прочетох от линка на теди-кинг ... ако реалните абонати от цитата са 1 300 000 => 10%=130 000 абоната нали .. не съм сигурен че ще се съберат толкова хора,но и 50 000 да се съберат пак ще е чудесно!и ако се съобщи тази вечер по бТВ ще се породи голям интерес и вече в следващите бойкоти (дано има такива) ще се включат много повече хора ..

нека всеки си изключи проклетия телефон,макар че гледам че сега е почти 4 часа .. и дано сме постигнали нещо !

Аре дано поне сега всички като си ги включим по едно и също време да им прецакаме нещо.Не знам що ама вътрешно много ми се иска на ония капиталисти от мтел да им изпуши нещо.Много ще се накефа да им прецакаме системата :evil :evil :devil :devil :devil :angry1 :angry1 :angry1 :evil :evil :evil :punk

Edno malko dopalnenie-vav Francia predi vreme mobilnite operatori vdignaha cenite na sms uslugata, posledva boikot, po-seriozen ot nashia-prodalzi moje bi mesec, no nakraia operatorite zapo4naha da puskat "promocii". Taka 4e - moje bi tova e na4ina :punk

Защо не си спрете и тока ? Нали и НЕК са монополисти. Или пък водата, ВиК ни обират всеки ден. Спрете си и интернета, защото Евроком печели на ваш гръб.

Когато си взимаш SIM карта, се запознаваш със цени на раговори, месечни такси и т.н. Купувайки си картата ти приемаш тези цени. Досега доколкото съм запознат двата оператора само СВАЛЯТ цените.

Някой от М-тел или Глобул да ви е карал на сила да ставате техен клиент ?

Като не ви харесват цените, не си взимайте GSM, вместо да се излагате с някви протести :D

А това, че в Германия или Англия цената била 0.05. Ами идете да живеете там.

Според мене минимум 30 000 човека са участвали! А максимума... не знам... може би 50 000. Като следя посещаемостта на сайта, това ми се вижда най-логично! А и тези цифри не са никак ниски!

Ако това се повтори, хората ще бъдат поне два пъти повече- привличат се средно 13 000 души на ден!

Това не е решение на проблема! А и ако тази наша постъпкае безумна, значи и цяла Европа е останала без акъл, тъй като ние не сме първите, коит са се сетили за нещо подобно!

Това не е решение на проблема! А и ако тази наша постъпкае безумна, значи и цяла Европа е останала без акъл, тъй като ние не сме първите, коит са се сетили за нещо  подобно!

Ако правилно съм разбрал, целта на бойкота е да се намали рекламния бюджет на двете фирми за сметка на цената на услугите им.

Помисли какво би станало ако:

1. Мтел и Глобул се отеглят от релкамния пазар включително и БТВ (телевизия която се издържа от реклами)

2. Глобул се отегли от националния отбор.

3. Мтел се отегли от ФК "Левски" ( не че имам нещо против )

....

12. Кока кола, Mastercard, и др. големи компании се отеглят от рекламния пазар, и се бяха отказали да спонсорират Евро 2004, Олимпиадата в Атина, Шампионската лига и т.н. за сметка на по ниски цени на продуктите и услугите си.

Защо не си спрете и тока ? Нали и НЕК са монополисти. Или пък водата, ВиК ни обират всеки ден. Спрете си и интернета, защото Евроком печели на ваш гръб.

Когато си взимаш SIM карта, се запознаваш със цени на раговори, месечни такси и т.н. Купувайки си картата ти приемаш тези цени. Досега доколкото съм запознат двата оператора само СВАЛЯТ цените.

Някой от М-тел или Глобул да ви е карал на сила да ставате техен клиент ?

Като не ви харесват цените, не си взимайте GSM, вместо да се излагате с някви протести  :D

Такива хора като теб са отлични за всеки политик,който смуче Българския народ.Ми кво да правим пич.Да блеем доволно като ОВЦЕ.Да се оставяме да ни доят като ОВЦЕ.Да ни стрижът като ОВЦЕ.Съжелявам но спред мен не трябва да е така.

Не на монопола

P.S. извинявам се за острия език но неможах да се сдържа.

Такива хора като теб са отлични за всеки политик,който смуче Българския народ.Ми кво да правим пич.Да блеем доволно като ОВЦЕ.Да се оставяме да ни доят като ОВЦЕ.Да ни стрижът като ОВЦЕ.Съжелявам но спред мен не трябва да е така.А ти по-добре си направи добавка към ника azsumОВЦА.

Не на монопола

P.S. извинявам се за острия език но неможах да се сдържа.

Добре де, УМНИКО, като те доят и стрижат от НеК що не си спреш тока ??????

Като не може да си плащаш сметките за GSM или нямаш пари за нов Ваучер, по добре си хвърли SIM картата. Явно си толкова малък, че си забравил колко струваше една SIM карта когато M-tel стъпи на пазара. Забрави и колко беше минутата тогава. А сега ги раздават на килограм. Но пак сме недоволни. Дай на българина само стачки, протести и т.н.

И що не вземеш да разбереш, че тия протести пак на твоя гръб ще легнат. Единственото което може да се постигне, е да съкратят някои концерт на Слави Трифонов, ама на него му се кефят такива като тебе който си спират GSM-ите.

Според мене минимум 30 000 човека са участвали! А максимума... не знам... може би 50 000. Като следя посещаемостта на сайта, това ми се вижда най-логично! А и тези цифри не са никак ниски!

Ако това се повтори, хората ще бъдат поне два пъти повече- привличат се средно 13 000 души на ден!

Това не е решение на проблема! А и ако тази наша постъпкае безумна, значи и цяла Европа е останала без акъл, тъй като ние не сме първите, коит са се сетили за нещо  подобно!

В тези цифри като се прибави и хората които нямат интернет и са били привлекани от някой друг мисля че цифрата ще стане доста голяма.

Аз примерно съм привлякъл около 5 човека ;) Представете си ако всеки привлече по толкова хора каквоще стане.Може и да надхвърли 100 000 човека :wacko: А това въобще ама въобще не е малка цифра.

За времето, през което са изключени апаратите, абонатите получават обаждания (неприети!) и СМС-и, които се пазят в системата. При включване на апаратите, тръгват едни бози с инициялизиране на телефоните и съобщения към всички едновременно и става цветна картинка за операторите! Ако се изключват и включват синхронно през 1час телефоните, ще си е направо издевателство над системата. Явно така трябва!

Вярно е, но смс важат само за гърците

Вярно е, но смс важат само за гърците

Ако ти изпратя СМС, а телефона ти е изключен, ти ще го получиш когато си включиш телефона. Това важи за всички ;)

Добре де, УМНИКО, като те доят и стрижат от НеК що не си спреш тока ??????

Като не може да си плащаш сметките за GSM или нямаш пари за нов Ваучер, по добре си хвърли SIM картата. Явно си толкова малък, че си забравил колко струваше една SIM карта когато M-tel стъпи на пазара. Забрави и колко беше минутата тогава. А сега ги раздават на килограм. Но пак сме недоволни. Дай на българина само стачки, протести и т.н.

И що не вземеш да разбереш, че тия протести пак на твоя гръб ще легнат. Единственото което може да се постигне, е да съкратят някои концерт на Слави Трифонов, ама на него му се кефят такива като тебе който си спират GSM-ите.

Ако се предприеме мярка и срещу тях,пак ще участвам.Мойта карта съм е зел на цена в промоция 90лв. при нормална цена 255 по това време.Сам си направи сметка на колко съм години.Пък и в профила си го пише.А иначе съм анти фен на Слави.Моят протест е че след "голямото намаление" на цените на Мтел през лятото на 2001г. ,не е имало друго такова,а многократно е заевявано ,че Мтел се грижи и работи в полза на своите редовни абонати и платци,за намаляване цените на предлаганите услуги,както и подобряването на качеството им.Проблемът ми не е в това че не мога да си плащам GSM,а затова че моят оператор не спазва дадените обещания.

Tva e super himer mega glupavo neshto zaradi nqkav pich koito nqma pari da si plashta smetkite da si spirate GSMite...ot utre moje da sprete da piete bira shtoto veche 4-5 dena nqmam pari da piq bira v kvartalnoto barche...:( i shte napravq site beerboikot.zgan.org....budali...

po celia sviat praviat tochno tova protestirat , boikotirat i suotvetno

postigat celite si edinstvenoto koeto se iska ot nas e da gledame

po umnite kakvo praviat i da kopirame....

ti kazvash tova che e super mega glupavo zashto? da ne

bi da ti sazdade asociacia s tova kak sled izvestno vreme

moje da se povtori sushtia boikot no potarpevshia da e evrocom

Tva e super himer mega glupavo neshto zaradi nqkav pich koito nqma pari da si plashta smetkite da si spirate GSMite...ot utre moje da sprete da piete bira shtoto veche 4-5 dena nqmam pari da piq bira v kvartalnoto barche...:( i shte napravq site beerboikot.zgan.org....budali...

Имаме си модератор който обижда участниците в темата.Ннякъде май имаше правила?

ПС. Да не си си изпоркал всичките пари днес та не мислиш кво пишеш? :lol:

Ако ти изпратя СМС, а телефона ти е изключен, ти ще го получиш когато си включиш телефона. Това важи за всички ;)

Теди - не се изказвай неподготвен. Имах предвид, че само гърците ти пращат смс-и за това кой те е търсил, когато телефона ти е бил изключен.

@ zeladala

Много точно го каза. Само що ли и на мен този бойкот ми се вижда смешен. :P Цените ще ги намалят, когато те си поискат. Какво ще загуби Глобул от цялата работа - ще излезе още 100К на загуба. Ми те сигурно искат сържавата да им възстоновява ДДС-то, от джоба на всички граждани, не само от техните абонати. Щото са декларирали загуба, за разлика от МТел, дето поне си декларират печалбите и си плащат данъците. Ами вземи им не печалбата, а годишния оборот и ще видиш, че печалбата е в съвсем разумни граници. Ама нали - искам гсм да нося ама ако може да ми дават по един без пари и да ми плащат разговорите.

@ теди

да не пускам още едно - не се измъквай, това което писа е вярно, но причината поради която го писа е тази, заради която аз ти отговорих ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...