Jump to content
BulForum.com

Бойкот срещу високите цени

Vankata

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

аз всяка вечер си ги изключвам GSM-ите за по 8 часа през ноща, ама досега никакъв ефект, нещат да намалят цените гадните му монополисти с монополисти !!! :woot

ще взема да пробвам на 1-ви по обяд, пък да видим какъв ефект ще има

btw. сега малко по-сериозно - ако само имейли пращате, за това ще научат само хората които ползват интернет, можете да уведомявате приятелите си които не ползват интернет за инициативата чрез безплатни SMS-и от мрежата, баси иронията - да координираш протест срещу мобилния оператор използвайки неговите услуги за това :)

аз всяка вечер си ги изключвам GSM-ите за по 8 часа през ноща, ама досега никакъв ефект,

ще взема да пробвам на 1-ви по обяд, пък да видим какъв ефект ще има

ха :lol: ха :lol: ха :lol: ха

Това ми хареса много!

Аз цял ден ще си го изключа! И цяла седмица ако трябва, майната му на телефона!

Само за знам, че ще има ефект. :woot

ха :lol: ха :lol: ха :lol: ха

Това ми хареса много!

Аз цял ден ще си го изключа! И цяла седмица ако трябва, майната му на телефона!

Само за знам, че ще има ефект. :woot

може и да има!!! :P

И аз ще се включа в начинанието.Може и да няма успех но какво пък толкова.Ще е най добре всички да кажат на приятели и т.н поне ако ще го правим да е по-мащабно,защото как иначе ако 1000 човека си спрат телефоните операторите ще разберат че това е боикот.

П.П Колкото и да ви се струва нереално,цените в чужбина са далеч по-ниски от тези тук.

тези 2 часа нищо няма да помогнат. И аз ще си спра телефона, но според мен няма да има голяма полза. Друго ще е ако поне една седмица караме без телефони. Пък и не съм умрял чак толкова за тоя телефон. И аз говоря по 30 и повече минути на месец и този месец безплатните минути си ги платих щото не ми ги били счели за безплатни. Егати бирниците!!!

Хубава инициатива но не мисля че някой (от операторите) ще се трогне. Аз лично съм писъл писмо на Глобул по този въпрос и отговорът беше:

" Уважаеми Господине

На този етап не бихме могли да Ви предоставим отговор на Вашето питане за евентуална промяна на цените на Основната програма. Бихме искали да Ви уверим, че непрекъснато работим по разширяване броя на предлаганите услуги, с оглед задоволяването на потребностите на всички наши клиенти. "

Така че кучетата си лаят,керванът си върви

evala, che izobshto sa ti otgovorili na maila :)

Това с бойкота е глупаво, защото само ще разтоварите мрежата им! Същото, като да бойкотирате Евроком, като спрете модемите :lol: , т.е. те са на далавера, на края на месеца пак ще ви вземат паричките. Бойкот ще е само когато спрат да получават пари!

Ех м@м1цата му!На българина всичко му е криво бе - вчера беше нета днеска GSM-а утре билетите за влака!Верно че МТел и Глобул си жулят парцуцата на спокойствие ама пък!На нищо не прилича тва - да и на мен не ми харесват високите цени но пък ден след ден "дайте дайте повече".И на мен не ми харесва да си плащам/така де семейството да плаща но там няма "аз"/ данъците където отиват при хората където ми обещават нещо но го забравят в деня когато разберат че са получили своето - на тфа му викам да са ми го вкарали анално.Макар че имам малък житейски опит знам едно много важно нещо - на човек докато не му покажеш груба сила няма да те уважава.Еб@хме и турци и гърци и сърби и французи и англичани - ся да яхнем и предателите на народа!!!Вдругиден и политици ще еб3м - кои са те че ще ни дигат данъците а шъ жулят парцуца на спокойствие!

Изключвам GSM-a макар че в близките 2-3 седмици не съм го включвам/дори не знам закво са ми го дали - да го ям ли да го пия ли кво да го чина.../ а да за тези които само не са разбрали много добре/а това с повечето подкрепили идеята/ ще подчертая:

Това е само началото на нашата кампания

EDIT: sry za prosta[kiq ezik ponqkoga izpadam w takowa systoqnie :>

не знам доколко това начинание ще помогне, ама освен него ще е хубаво и целодневно да им бъдат задръствани пощите на тия хубавци с писмото,което стартира тази тема. Аз лично вече го пратих и предлагам да го праща всеки даже и по няколко пъти-това поне го можем и не е трудно.

ае на мтел и глобул не им пука на абонатите телефоните изклучени ли са или са вклучени пука им плашат ли им а вие като си изклучите телефона за 2 часа нищо няма да промените щото накрая на месеца пак ще си платите голямата сметка освен ако не мислите цял месец да карате без телефони тогава пак ще им платите самоче по-малко такаче тях не ги грее и за мен тая инициатива е яка в смисъл против цените на мтел и глобул са но инициативата няма да промени нищо !тва е моето мнение ;)

Може и нищо да не се промени но нищо не ни пречи да опитаме.Ако си седим с кръстени ръце пак нищо няма да се промени ;)

Я кажетенякви e-mailи да почна и аз да изпращам.

Може и нищо да не се промени но нищо не ни пречи да опитаме.Ако си седим с кръстени ръце пак нищо няма да се промени ;)

Я кажетенякви e-mailи да почна и аз да изпращам.

pr@mobiltel.bg

care@globul.bg

pr@globul.bg

пращай и на ТВ,радиа,вестници,списания......приятелите ти,техните приятли и техните такива;)

такива "инициативи"( :lol: ) трудно ще успеят, но на мен за друго (ще) ми е думата ....

днес бях до един от офисите на глобъл за да си платя най-чинно месечната сметка и да проуча как стоят нещата с продължаване на договора. знам, че се продължава автоматично, но аз си мислех да ползвам тази оферта, като си запазя номера(мислех, че е възможно с известно доплащане). и к'во излезна? абонат съм им от 2 г(смятах да стане 3, но вече сериозно се съмнявам). за всяка година в началото плащах по 39 лв(без ДДС) за да може мес. ми сметка да е 6 лв, а не 12. ..... и единствения начин да се запази номера е да се продължи договора при мес. такса от 12 лв(без ДДС) при същите цени за разговори, без опция от онези старите пакети +39 или +100(като след първата година го продължих именно така) т.е. по-високи месечни такси, никакви бонус импулси/минути! с две думи - "купете си нов номер за да сте по- на сметка и да покажем на останлите колко много нови клиенти имаме. а за старите ни клиенти ... хм. we'll see"

къде е отношението към клиента?!

az kazvam da gi izkluchim pak dori i nishto da ne stane shte si spestim niakoi lev razgovori edin na drug.predstavete si vsichki ako go napraviat kakva razlika shte ima v pechalbata na operatorite za mesetza :punk.A ima i oshte neshto само отрегистрацията на няколко стотин телефона от мрежата и после регистрацията им на ново е проблем

Абе кой ще ви обърне внимание на подобно нещо. според мен това,едно че е напълно безперспективно, е и неоправдано. Вижте само какви глупости пише

За сведение, в цяла Европа цените на услугите в този бранш са 5-10 пъти по-ниски, отколкото в България
Всеки който си има малка представа от цените в Европа ще го опровергае. Изобщо цялата история е измислена от някой мизерен безделник в стремежа си да си уплътни свободното време. Безсмислено!

Това с бойкота е глупаво, защото само ще разтоварите мрежата им! Същото, като да бойкотирате Евроком, като спрете модемите  :lol: , т.е. те са на далавера, на края на месеца пак ще ви вземат паричките. Бойкот ще е само когато спрат да  получават пари!

Ми за 4-те часа ще получа по-малко пари от разговори-те губят!

вижте тук:

http://novini.dir.bg/news/news.php?id=388790

Охх ама сте наивни, като малки деца! Аз съм на Прима и ме търсят 1-2 пъти на ден и вероятността да ми свънне някой е доста малка, така че полза от моя изключен телефон никаква. Тези, които говорят по 10-20 пъти на ден също няма да си изключат телефоните, защото най-много те да изгубят пари от някоя изпусната далавера. Успех!

Някой смята ли реално, че абонатите на М-Тел са 3 милиона. Може, ако в това число се включват по-голям процент от абонатите ползващи мобилните телефони просто за "бижутерийно украшение". Ако реалния процент абонати на МТел например са 3 милиона, то би било безумица високите цени които те предлагат. Крайно време е някои господа от МТел и Глобул да се замислят над връзката "цени"-"абонати" в полза на намаляване на цените и увеличаване на реалния ръст на абонатите, защото високите им цени биха продължали да звучат най-малкото безумно и нелогично.

Да им е*а майката и на двата оператора :angry1 :angry1 :angry1

Те са си опекли работата, за тях работят по отбор юристи и ние просто нямаме шанс. Както се писа по-горе единственото което ги боли е по-малките приходи. Ние редовните клиенти винаги сме прецакани....., само братята от малцинството им намериха цаката - взимат телефони с договор на лизинг и духват. Телефона го продават на половин цена, а мобилния си облизва г*за. Трябва и ние да се открехнем на някаква такава (или друга) работа за да можем да ги ужилим поне малко, но дотогава аз съм:

100% за БОЙКОТА!!!

така поне ще видят че сме много.

Някой смята ли реално, че абонатите на М-Тел са 3 милиона. Може, ако в това число се включват по-голям процент от абонатите ползващи мобилните телефони просто за "бижутерийно украшение". Ако реалния процент абонати на МТел например са 3 милиона, то би било безумица високите цени които те предлагат. Крайно време е някои господа от МТел и Глобул да се замислят над връзката "цени"-"абонати" в полза на намаляване на цените и увеличаване на реалния ръст на абонатите, защото високите им цени биха продължали да звучат най-малкото безумно и нелогично.

Може да са 3 милиона ако се броят всички които са станали абонати на мтел от съществуването на компанията до днешни дни но не са извадени тези които са се отказали от услугите и тези с прима които въобще не се ползват. Представете си 3 млн на мтел и 2 млн примерно на глобул + тези на мобиком (колкото и да са малко) = :wacko: . Излиза че всеки пенсионер е с гсм. Нещо не ми се вярва тази работа с 3-те млн. Реклама на която немога да се вържа

П.С. А и ще ми е много интересно каква ще е реакцията на операторите от бойкота (имам навпредвид като изказване) защото вече се разпространи доста из мрежата. Ако някой чуе (прочете) нещо да казва.

П.С. ".....Преди месец няколко потребителски организации в Италия призоваха за бойкот на абонатите на четирите мобилни оператора в страната заради цените на услугите им. Организациите изчислиха, че за двата часа на бойкота операторите ще загубят милиони евро....."

Нещо не ми е съвсем ясно защо за 2 часа изключени телефони (и то доста малък процент от тях) ще се получат такива загуби

Та както вече веднъж споменах в някаква тема, не помня каква, аз няколко пъти съм си сменял номера. Имам приятели, които през месец са с нов номер. Ама стария не се унищожава... И така си се трупат... и трупат..., а потребителите си стоят пак толкова. С това темпо през 2010 в България ще живеят 5 милиона души, а нашият скъп и обичан оператор М тел ще празнува своя 10 милионен абонат примерно. Пък и другите 3 оператора (до тогава) също ще си честват нещо...и то каво става? По 3-4 телефона на глава от населението. Лудница!

Охх ама сте наивни, като малки деца! Аз съм на Прима и ме търсят 1-2 пъти на ден и вероятността да ми свънне някой е доста малка, така че полза от моя изключен телефон никаква. Тези, които говорят по 10-20 пъти на ден също няма да си изключат телефоните, защото най-много те да изгубят пари от някоя изпусната далавера. Успех!

Absolutno te podkrepiam. Golemite klienti edva li ste si sprat telefonite, a ot predplatenite uslugi operatotorite veche sa si vzeli parite i da govorite i da ne govorite pak taia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...