Grimjaur Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Идеята не е да се пуши в тенеке от сирене и да се гълтат канцерогенните гадости на тежките фракции от дима, а да се спретне една яка пушилня с почти промишлени размери(3х2м). Пушилнята засега се планира за студено пушене, междувременно ще се експериментира с мини версия, в която ще пробват различни решения на конструкцията - топло/горещо/полутопло и студено пушене, рецепти, димови диспенсери и генератори за студен дим, както и различни начини за ускорено подаване на дима... Та... Давайте да бистрим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 "аромат на пушек"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Наско, ТИ ДА ВИДИШ! Май ще се отказвам да сковавам бараки из двора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 31, 2016 Author Share Posted December 31, 2016 Знам ги. Тествани са, за домашно е ок. Мен не ме устройва. Имай предвид, че в тях можеш да правиш само горещо пушени неща. които са със срок на консумация 3-4 дни максимум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Хъм... Танасе, много ми е интересно как ще го постигнеш това студено опушване в домашни условия Какво, ще палиш свещички пред иконата на преп. Кумчева за да те дарява с по 3-4 наистина студени дни точно когато ти трябват ли? Щото ако няма да изпълняваш подобни ритуали, смятам, че ще ти е нужно бая високо технологично оборудване.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 Хер Флик, кажи го това на ората, дето са пушили студено преди стотици години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Каква е разликата между студено и топло пушене ? Времето ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Хер Флик, кажи го това на ората, дето са пушили студено преди стотици години. Ъхъм... Правили са го... ама само зимата (по нашите географски ширини), Хер Бузьо Щот не друго, ами технологията, дето ти позволява да го правиш по всяко едно време е изобретена едва през двадесетте години на ХХ век. Каква е разликата между студено и топло пушене ? Времето ? Студеното пушене се извършва при температура между 8 и 12 градуса. Продължава 3-4 дни, дава много по-голяма трайност на стоката и вкарва по-малко лайна в нея. Всъщност по нашите земи този метод е използван май само за правене на колбаси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Мисля си, че тия подробности трябва да се обсъдят на маса, мисирки безподобни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Нямаш ядове Ве, Този.... Таман имам два месеца относителен айлячец, казваш и го правим! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Да го видя няма да го повярвам ама като сте казали ще го обсъдим. Мене силно ме интересува пушилня за студено пушене. Лятото колбаси не ми трябват Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Ми то вие сте такива кокони, че трябва с трал да ви събирам. Тва насила да не можеш ги докара на масата само при вас го има! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Абе аз и на Гадин казах като се видяхме, да кажа и на тебе, че да ме разбереш. Мене на кръчма не ми се ходи, поради ред причини. Пушене, музика, кофти алкохол и т.н. и т.н. Ако има чалъм за домашно да се съберем, ок, ако няма здраве да е Чакаме по-добри времена и така Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Аз винаги и само за домашно говоря, ако не си се досетил. Ама аз съм тоя с две малки деца, нЪли, и въпреки това пак аз се напъвам да ви събера задниците дето ми плющите бабек без мене! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Глей ся, пак нищо не си разбрал Галин искаше да си купи бабек за НГ и му докарах един и той мина през сервиза да си го вземе, туй то. Никой нищо не е казал да се събираме на домашно, аз поне не съм чул досега такова нящо. Знаете че съм винаги навит, просто кажете кога и къде и съм на линия. От това по-ясно здраве му кажи Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Аз съм го казал и дажe го виках оня мисир миналата седмица, ама той нЪли щял да прави вечеря изненада на жена си. Пълен кифъл. Тебе пък тряя те мисля къде да спиш - абе сичките сте с некви претенции!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Тъй като помещението ще е големичко само за пушиля, обмислям И сушилня към него... Въпросът е вече към Галин, как да се направи циркулация, охлаждане и изсушаване на въздуха... Около 6куб.м. ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Въпрос, на който няма как да отговоря коректно, без да съм добил представа за самото помещение, разположението му и прочее. Но във всеки случай, охлаждането само по себе си е и сушене, а когато се комбинира и с циркулация на въздуха, процесът се ускорява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Ми... на тъп въпрос... Ще гледам да спретна едни чертежи и описания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Аз да питам - за чий чеп ти е 6 кубика? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 За цели бутове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Идеята е по принцип един охлюв да върти въздуха през филтри и контейнер със силикагел на цикли. Но още го мисля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Не ти трябва силикагел Ве, каун! Изпарителят на охлаждането ще отнема повече влага от такивата филтри. А на всичкото отгоре ако решиш да завъждаш благородна плесен, с едно елементарно контролерче ще можеш в последствие да си регулираш и влажността. Ей да му бера лайката, все ни наeбани, ни научени..... И ги прати тия шибани скици, или направо дай да вземем да пием по едно на обекта, та да ти отворя очите за нЕкои подробности и да почнеш да си лягаш по-малко неук.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Виж ся, аз съм филолог, не хладилен инженер. С мойто образование - толкоз Още всичко е на хартия, мисли се и се мъдрува, може изобщо да не се стигне то дам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.