Jump to content
BulForum.com

Cd-Rom problem

Recommended Posts

Иамам Compaq Cd-Rom(32X) обаче какъв то и аудио диск да пусна все ми прави скречове а като го пусна в един мой прятел на 24Х cd rom си върви нормално.

При опит да ги конвертна mp3-тата пак дават скречове...

Kakav e problema

Ако ти е свободен втория IDE слот на дъното, закачи го там на отделен кабел. Може да се карат с харда за DMA, ако са на един кабел.

Пробвай това (евентуално): Control panel>System>Hardware>Device manager>/CD ROM Drive......./>Properties>Properties и махни отметката на Enable digital CD audio from ...

• 2 years later...

Imam problem s novoto mi LG H55N. Vchera go vzeh beshe vsichko ok, no dneska se ebava neshto poneje kato go otvorq i mi dava I/O error. Svalih my nai-noviq flash, sled nqkolko resta i kvo li ne nai na kraq go flash-nah. I sega pak dava sashtiq error.

Imam problem s novoto mi LG H55N. Vchera go vzeh beshe vsichko ok, no dneska se ebava neshto poneje kato go otvorq i mi dava I/O error. Svalih my nai-noviq flash, sled nqkolko resta i kvo li ne nai na kraq go flash-nah. I sega pak dava sashtiq error.

Пробвай ако имаш втори Windows дали и там ще се държи така, или ако можеш изтегли и зареди един Live CD Windows PE UBCD Standard 2004 и виж под него дали отново ще дава същия ерор, но щом е дори само при отваряне, може да е дефектна бройка. Погледни и в Device Manager дали няма някакви проблеми лист-нати и дали работи в UDMA/33/66 режим или в PIO такъв (това го гледаш на контролера където е закачено у-вото, за по-лесно в Device Manager даваш View - by connection.)

Имам един въпрос.

Взех си DVD-RW LG GSA-H42N и на иконката й като отвориш My Computer не пише DVD-RW Drive ,а DVD-RAM Drive. Така ли трябва да пише или трябва да се направят някакви настройки .Сложих го намястото на старото DVD ,нагласих джъмпера да е на Slave, както си беше и на старото.Иначе работи. Записах един Verbatim DVD+R само където bufer-а показваше през повечето време 50-60 %, не знам на какво се дъжи това. :blink:

DVD-RAM се води най-Advanced формат за ДВД-тата, така че е нормално той да присъства в Explorer :) .

Щом поддържа него, се има предвид че поддържа и всички 'назад'.

По същата логика защо не попита "Защо не се появява като DVD+R, след като може да чете DVD-ROM".

DVD-RAM се води най-Advanced формат за ДВД-тата, така че е нормално той да присъства в Explorer :) .

Щом поддържа него, се има предвид че поддържа и всички 'назад'.

По същата логика защо не попита "Защо не се появява като DVD+R, след като може да чете DVD-ROM".

OK.Значи всичко е наред. :smile:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...